|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sunet / cirkumcizija
23.2.2013 13:03:30   
Mirkica
vazelin i ovo kantarinovo ulje su ODLICNI nema ljepljena lako se skida pelena HVALA VAM ZENEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2476
23.2.2013 19:25:35   
Banana
vazelinske gaze su pravo rješenje, pošto je gaza veća ja je izrežem na četiri kockice i prvo na čunu istisnem kremu (nama je dr propisao antibiotsku, bivacin), zatim stavim tu vazelinsku gazicu pa preko veću običnu sterilnu i onda zapakujem pelenu. mom bebaću godi kad mu mijenjam pelenicu, a gledam da to bude što češće.

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2477
24.2.2013 21:45:03   
mamma mumi
Drage moje sutra sunetim bebaca od 11 mj, drzite mi fige, a kod mene se inace sve sastavi, tako da cu sutra i mamu na hirurgiju, ukljestena kila, helem veslo mi pravo.

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 2478
4.3.2013 15:00:11   
amyy_1986
Mamma mumi jadna ti. Nadam se da su sada dobro. Mi smo jutros bili u sanasi onako samo da se raspitamo. Pravo fini su. Sve nam je ( mislim da je ono bila glavna sestra ) objasnila i odgovarala na pitanja user posted image a onda smo ipak otisli do pediatra da ga pregleda i da mu uzmu krv. Jao sto je plakao.. user posted image al ej cim sam ga stavila u avto sjedalicu odmah je prestao. Evo sad spava. Vjerojatno cemo ga sunetiti u cevrtak, ako nalazi budu ok. Odlucili smo se za punu anesteziju znaci uspavljivanje sa maskom jer mislim da bi imao kasnije traume ako bi uzeli samo lokalnu anest. Ipak treba 10ak minuta mirno lezati a ovaj nas nije htio kod pediatra ni 5 sekundi a i ima vec 22 mjeseca. Eto tako nadam se da ce sve proci brzo.. jedino mi je frka sto sam cula ( na ovom il nekom drugom forumu ) da ima neka novija tehnika sunecenja. Kao malo odrezu i kad se kasnije zacijeli da bude ko polusunecen. I za to sam pitala pediatra i rekao je da to ne postoji. Il normalno ( cijelo ) il nikakvo.

Eto ja se polako psihicki spremam. Cula sam da je dobro kanta...nesto tako ulje i neka masna kremica. Prvo za cunicu a drugo za pelenu.

Mislim da sam se dobro informisala.. user posted image

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 2479
4.3.2013 18:40:34   
škorpija

IZVORNA PORUKA: amyy_1986

Mamma mumi jadna ti. Nadam se da su sada dobro. Mi smo jutros bili u sanasi onako samo da se raspitamo. Pravo fini su. Sve nam je ( mislim da je ono bila glavna sestra ) objasnila i odgovarala na pitanja user posted image a onda smo ipak otisli do pediatra da ga pregleda i da mu uzmu krv. Jao sto je plakao.. user posted image al ej cim sam ga stavila u avto sjedalicu odmah je prestao. Evo sad spava. Vjerojatno cemo ga sunetiti u cevrtak, ako nalazi budu ok. Odlucili smo se za punu anesteziju znaci uspavljivanje sa maskom jer mislim da bi imao kasnije traume ako bi uzeli samo lokalnu anest. Ipak treba 10ak minuta mirno lezati a ovaj nas nije htio kod pediatra ni 5 sekundi a i ima vec 22 mjeseca. Eto tako nadam se da ce sve proci brzo.. jedino mi je frka sto sam cula ( na ovom il nekom drugom forumu ) da ima neka novija tehnika sunecenja. Kao malo odrezu i kad se kasnije zacijeli da bude ko polusunecen. I za to sam pitala pediatra i rekao je da to ne postoji. Il normalno ( cijelo ) il nikakvo.

Eto ja se polako psihicki spremam. Cula sam da je dobro kanta...nesto tako ulje i neka masna kremica. Prvo za cunicu a drugo za pelenu.

sretno draga, smatram da ste dobro odlučili što ste uzeli anesteziju na maskicu, a za to polusunećenje, to se ostavlja više kožice kod dječaka koji imaju takozvani ukopan penis, kad se izvuče s rastom da ih kožica ne zateže, tako da to postoji, ali nije stvar izbora već potrebe

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu amyy_1986)
Neposredna veza do poruke: 2480
19.3.2013 10:11:59   
Maglicica
A da li je neko cuo da se vrsi lasersko sunecenje u Sarajevu? Cula sam da to rade u Bugojnu, prijatelj vodio sina, i pravo je zadovoljan, i manje je traumaticno i manje bolno i djecak se brze oporavio nego kad je zahvat klasicnim putem

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 2481
19.3.2013 20:38:02   
senka 81
Pozdrav.. nemam nikakvo pitanje, jer smo prvog sina sunetili sa 3.5 mj. sve proslo u najboljem redu, a sad u petak sunetimo malog, i opet sam sva zabrinuta, kao da je prvi put.. et.. samo da se malo pojadam :-(

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

(odgovor članu Maglicica)
Neposredna veza do poruke: 2482
19.3.2013 22:50:52   
škorpija
Maglicica ja sam se rasipitivala u sa za to sunecenje laserom u sarajevu, niko za to nije cu, a u bihacu isto rade takvo sunecenje vec godinama.
Senka sretn da snetis destog sina jednako bi ti bilo tesko sigurnouser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu senka 81)
Neposredna veza do poruke: 2483
23.3.2013 15:20:30   
elmaL
Da li ima neka od mama koja je bila s djeteom tokom sunecenja, rekli su mi da dopustaju roditeljima, pa ne znam da li bi trebala biti, ili samo muz ili oboje. nekako me strah da se on ne unervozi jos vise kad budem tu, bas me strah user posted image kako ce sve ispasti, nisam prije o tome razmisljala, medjutim kako se primaklo, malo se bojim kako ce to on prezivjeti i hoce li biti nekih posljedicauser posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2484
23.3.2013 21:17:41   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: elmaL

Da li ima neka od mama koja je bila s djeteom tokom sunecenja, rekli su mi da dopustaju roditeljima, pa ne znam da li bi trebala biti, ili samo muz ili oboje. nekako me strah da se on ne unervozi jos vise kad budem tu, bas me strah user posted image kako ce sve ispasti, nisam prije o tome razmisljala, medjutim kako se primaklo, malo se bojim kako ce to on prezivjeti i hoce li biti nekih posljedicauser posted image

ja sam bila sa obojicom manjeg sam drzala a starijieg sam nadgeldala sa strane :))) ne znam ja najvise vjerujem sebi , koliko ti je sinu ??

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2485
23.3.2013 21:19:28   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: amyy_1986

dobro si se informisala samo mazi pelenu dobro da se ne zalijepi za cunu jer to je horor i naravno ulje i bice ako BOg da posle kada prestane krvariti ima krema ne znam koje kdo avs daju ali ona je od pomoci SRETNOOO

BA 13.12.2008

(odgovor članu amyy_1986)
Neposredna veza do poruke: 2486
25.3.2013 14:12:39   
elmaL
Mirkice u pravu si, najvise vjerujem sebi i mozda je bolje da ipak ja budem uz njega, ako sve to izdrzim user posted image nadam se da nece biti toliko traumaticno. A sin mi ima godinu dana, imace nekih 13 mjeseci kad ga sunetili.

Za tu kremu sto se maze pelena, jel moze krema kojom vec mazemo guzu ili neka masnija? A ulje se direkt maze na pisu ili ?

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2487
26.3.2013 20:11:07   
senka 81

Mirkice u pravu si, najvise vjerujem sebi i mozda je bolje da ipak ja budem uz njega, ako sve to izdrzim user posted image nadam se da nece biti toliko traumaticno. A sin mi ima godinu dana, imace nekih 13 mjeseci kad ga sunetili.

Za tu kremu sto se maze pelena, jel moze krema kojom vec mazemo guzu ili neka masnija? A ulje se direkt maze na pisu ili ?

Elma L, evo mene sa "friškim" :-) sunetom.. malca osunetili 22.3.. ja sam pelenu mazala jekodermom, i super mi je bilo, a pišu samo bivacinom.

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2488
27.3.2013 15:21:22   
elmaL
hvala ti draga na odgovoru, kako vam je prosao oporavak, nakon koliko je djecak opet stariuser posted image mislim sto se tice ponasanja kad sve to zaboravi, a kad se rana oporaviuser posted image

mozda sam malo dosadna s pitanjima, ali bas me sve zanima, uskoro nas to ceka, pa naravno brinem kako ce sve ispastiuser posted image

E i A=<3

(odgovor članu senka 81)
Neposredna veza do poruke: 2489
27.3.2013 22:36:37   
senka 81

hvala ti draga na odgovoru, kako vam je prosao oporavak, nakon koliko je djecak opet stariuser posted image mislim sto se tice ponasanja kad sve to zaboravi, a kad se rana oporaviuser posted image

mozda sam malo dosadna s pitanjima, ali bas me sve zanima, uskoro nas to ceka, pa naravno brinem kako ce sve ispastiuser posted image

ovako.. ja sam dvojicu sunetila, kod istog doktora, sve isto, ali djeca nisu ista :-). Prvi malac je to tako kolajli podnio, a drugi malo teze, znaci svako dijete na svoj nacin dozivi sunet. U svakom slucaju, prva dva, tri dana je tesko (barem meni), jer je "rana" svježa, pa je moj lični dozivljaj nekako strasan, mada ne mora znaciti da je djetetu bolno. Prvi  dan sam stavljala gazu preko piše, kako mi je dr rekao, ali se ona svaki put lijepila, onda sam pitala dr.-a da li mogu da je ne stavljam, i tad mi je rekao da mazem pelenu jekodermom, i da ne stavljam gazu, samo da na pišu stavljam bivacin. i to je super upalilo.
Kod nas je tek cetvrti dan stanje zadovoljavajuce, u smislu da je rana naočigled dobra, i da su konci već poceli polako da se odvajaju. sta da ti kazem.. sekiracija postoji, ali brzo prođe tih par dana. Ja sam njemu stavljala i vecu pelenu, inace nosi trojku, a ja sam mu peticu stavljala, labavo, da ga ne steze...

Armann 30.01.2009.
Dani 10.11.2012.

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2490
28.3.2013 14:19:29   
Mirkica

sto masnija krema ja sam uzela vazelin jer je to cista mast bez icega i jakooo je mastan a ulje sam topila na cunu direktno

BA 13.12.2008

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 2491
29.3.2013 16:46:51   
entinte
Mi smo nakon skidanja gaze koristili samo jekoderm/ jekogal i to bismo bas dobro dobro stavili i na ranu i na pelenu i nikad nam se nije lijepilo, super smo prosli sa tim. K je imao tada 6 mj.

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2492
3.4.2013 12:15:42   
mirelaf
lijep pozzzz imam jedno pitanje:mojoj bebi je 9 mj.i sutra ga AKOBOGDA sunetimo pa me zanima kako iznijeti dijete sa klinike jel ini nesto stave izmedu nogica da se ne povrijedi,idel odma pelena ili sto?

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 2493
3.4.2013 12:33:34   
Hanady RR
prenos posta

IZVORNA PORUKA: mirelaf

molim vas za jedan savjet znam da postoji tema za sunecenje al meni treba brz savjet kako iznijeti dijete sa klinike nakon sunecenja jel moze autosjedalica ili oni stave nesto izmedu nogica.Izvinite sto ubacujem ovu temu al razumite mame ste ne spavam danima

< Poruku je uredio Hanady RR -- 3.4.2013 12:34:06 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Kaktus)
Neposredna veza do poruke: 2494
3.4.2013 12:40:31   
treće
ne znam koliki je momak, mi smo ga s pelenom i u širokoj trenirci ubacili u vreću i to je to, nosio pelene jednokratne , češčće smo ih mijenjali, oni sami drže nogice raširene,

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2495
3.4.2013 12:52:58   
bellma
Mirelaf, mi smo svog iznijeli obucenog sa pelenom i u trenerci, ali toliko se isplakao da je odmah u autu zaspao, i kad se sjetim dusa draga rasirio nogice valjda ga boli i zna da nesmije sastavljati noge, a imao je 8 mjeseci..:)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2496
3.4.2013 12:58:19   
mirelaf
Faris ceAKOBOGDA za prr dana napuniti 9 mj.najvise me brine to od bolnice do kuce,citala sam na ovom forumu o njezi cune nakon suneta,u sustini bivacin i punomasna krema

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2497
3.4.2013 12:59:12   
bellma
Drage moje gdje ste vi sunetili svoju dijecu, ja sam starijeg sina na kosevu i bila bas zadovoljna.
Ovaj mj sam planirala sunetit mladeg pa neznam gdje bih isli kod kojeg dr? :)

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2498
3.4.2013 13:02:21   
bellma
Ja sam Emanu stavljala kantarionovo ulje to mi je rekao dr, pa neznam nama je pomoglo brzo zarasta rana a i ne lijepi se za pelenu.. Ja sam bas obino nakapavala..

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2499
3.4.2013 13:11:57   
bebaci
ja sam svog starijeg prije 3 god osunetila kod dr dizdarevica - privatna poliklinika, prezadovoljna sam .

ujutro ga osunetio a navece djete (7,5 mjeseci)se smije, raspolozeno, uzme stopala rukicama i kao da pljecse , vise se ja i muz isprepadali i trepili da se ne povrijedi djete , koristili smo prvi dan paracitamol sirup, bivacin u spreju (u pocetku al mora se paziti da ne ode u "rupicu" da se ne zacepi) i jekoderm kremu. za 7 dana rana zamladila. adb i drugog sina u junu namjeravam opet kod istog doktora,
prvih 5 dana nisam ga oblacila niti sam mu pelenu stavljala skroz , samo ispod guze, jer rata trebva da se zraci i prije zaraste.

Poslije suneta prvi put kad izvrsi malu nuzdu odmah skinuti gazu i zavoj i vise ne stavljati je ce mokraca da izjede ranu. Moj brat to nije skinuo svom sinu i jete je citav dan plakalo dok mu doktor nije rekao da gaza natopljena mokracom izjeda / pecka ranu.

ovo je moje iskustvo sa prvim djetetom

veliki bubi 08.03.2010.
mali bubi 07.02.2013.

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 [100] 101 102   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *