Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Aj budale nisam vidjela da su gore pisali o sanasi dal je problem sto nemam bosansko osiguranje? Mislim dal se plati samo 200 KM i to je to. I moze li otac biti kod dijeteta cijelo vrijeme?
ne treba ti drzavljanstvo zbog toga sto je sanasa privatna poliklinika i tu je jedino bitno da platis..ovo za prisustvo roditelja pitajte osoblje..i sretno
Ja sam juce zvala sanasu rekli mida netreba termin kod pedijatra da dodjemo svaki radni dan izmedju 9-12h na pregled i vadnjenje krvi.... interesuje me koej sunetio bebace tamo za kolkose vremenski dobije termin jel odma se dogovorimo neko kaze odma neko ides kuci cekad njihov poziv...
Ja sam juce zvala sanasu rekli mida netreba termin kod pedijatra da dodjemo svaki radni dan izmedju 9-12h na pregled i vadnjenje krvi.... interesuje me koej sunetio bebace tamo za kolkose vremenski dobije termin jel odma se dogovorimo neko kaze odma neko ides kuci cekad njihov poziv...
Termin za pedijatra i vadjenje krvi se dobije odmah, a za sunet termin oni jave (cekaju se nalazi krvi, koji mogu biti potencijalna prepreka za sunet). Mi smo cini mi se bili u utorak na pregledu, a cetvrtak smo dobili termin (doduse mi smo izrazili zelju da bude cetvrtak ili petak). Uglavnom, nalazi krvi budu isti dan oko 2, i oni vec to popodne jave termin. Tako je bilo prosle godine. Sretno u svakom slucaju!
vecer mi smo osunetili sinove Bogu hvala prosao je sunet evo treci dan vec , malom od 6 mjeseci je dobro nikakvih problema ali veliki ojjj to je horos kad mjenjamo pempas ziva umrem i ozivim :((( neda boji se , zanima me koliko ce ta ranica jos biti onako osjetljiva kad ce zamladiti da ga mogu normalno presvuci bez straha da ga boli i da cu ga povrjediti , ojjj Boze treba ce mi psihijatar posle ovog imallll kooooo da nam javi , mi previjamo cune sa maslinovim uljem danas je treca noc od suneta nadam se da ce ubrzo proci .
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
Mali komad gaze namasti nekim uljem, nevenovo, kantarionovo, nešto što je dobro za rane, kad završiš presvlačenje to stavi na pišulinca. Kad razmotavaš gaza će ostati na pišulincu, pa je možeš natopiti mlakom kamilicom ili fiziološkom otopinom iz šprice. Kad se dobro namoči skloni.
Mali komad gaze namasti nekim uljem, nevenovo, kantarionovo, nešto što je dobro za rane, kad završiš presvlačenje to stavi na pišulinca. Kad razmotavaš gaza će ostati na pišulincu, pa je možeš natopiti mlakom kamilicom ili fiziološkom otopinom iz šprice. Kad se dobro namoči skloni.
hvala Lejla , postavih an temi potrebna pomoc , jos pitanje koliko dugo ce da traje ovo da moram paziti da se ne zaljepi ???
Ja sam izrezala na kvadrate 5x5cm gazu, tako da ih bude više u buntu i natopila kantarionovim uljem, te držala u jednoj najlonskoj kesici. Kako sam presvlačila tako sam trošila gazice, i naravno pravila nove kad bih potrošila. Vidjela sam tvoj post, al pošto smo mi imali nekih poteškoća kod oporavka nisam htjela da se javljam . Kod moje sestre, malom je recimo več peti dan izgledalo ko mom nakom 15 dana, tako da ti ne mogu reči kako će oporavak ići.
ja ne znam kakvo je to ulje a vidim svi ga spominju , mislim ne znam kako se ovdje to ulje zove tako da ne znam sta da trazim . Lejla kod nas nema komplikacija sem da je stariji sin toliko plasljiv aman zaman kod svakog presvlacenja novi horor , nego akd ga smijem kupati ?
Joj Mirkice mogu misliti kako ti je, zeznuto je to, mom malenom se bila zalijepila gaza za cunu pojam nemam kako smo to odlijepili ali smo se bili preznojili i ja i mm...prije četiri godine, a kao da je bilo prije deset_ pa se ničeg ne sjecam...ali se sjecam da smo koristili rivanol, čini mi se da se s njim lako to skidalo samo moras paziti da ne zaprljas posteljinu jer se fleke tesko ispiru...sretno...
hvala Lejla , postavih an temi potrebna pomoc , jos pitanje koliko dugo ce da traje ovo da moram paziti da se ne zaljepi ???
Mi smo mazali kremu na pelenu i kapai bas obilno kantarionovo ulje. Nismo mu stavljali nikakvu gazu na cunu pri presvlacenju, a zavoj sam spao nakon 2 sata od zahvata. Bice oni kao novi za dan - dva
azra sve bi posteljine pobacala sto imam samo da prodje :)))))))))))))))) JA sma inace panicar ja sam prvu vakcinu od djeteta obolila , prvi proljev dozivjela sok da mozete da mislite kako mi je sad nije cudo st je Ishak panicar hahhahah na mamu :)
Hyperici oleum (ulje gospine trave) mislim da je ovo latinski naziv..ma nema veze moze i maslinovo ili ljiljanovo je takodje dobro za rane..ja nisam satvljala nikakve gaze..samo nakam ulja mnogo prilikom presvlacenja..kupanje mozes za 7 dana ako rane budu dobro izgledale..
Joj Mirkice mogu misliti kako ti je, zeznuto je to, mom malenom se bila zalijepila gaza za cunu pojam nemam kako smo to odlijepili ali smo se bili preznojili i ja i mm...prije četiri godine, a kao da je bilo prije deset_ pa se ničeg ne sjecam...ali se sjecam da smo koristili rivanol, čini mi se da se s njim lako to skidalo samo moras paziti da ne zaprljas posteljinu jer se fleke tesko ispiru...sretno...
Sve što se zalijepi treba dobro natopiti, ili uljem ili mlakom tekućinom (vodom, kamilicom, fiziološkom), i sačekati da otpusti. Međutim to je pravo teško kad se pelena zalijepi. Zato smo mi koristili ove gaze, da mogu pelenu fino skinuti bez da gulim ranu, a onda natopim gazu i ona lako spadne. Ideju sam dobila čitajući na netu o nekim vazelinskim gazama koje su preporučivali odraslima nakon zahvata.
ja ne znam kakvo je to ulje a vidim svi ga spominju , mislim ne znam kako se ovdje to ulje zove tako da ne znam sta da trazim . Lejla kod nas nema komplikacija sem da je stariji sin toliko plasljiv aman zaman kod svakog presvlacenja novi horor , nego akd ga smijem kupati ?
Pronadji latinski naziv ove biljke i mozes ga svugdje kupiti. A cini mi se da kupanje ide 7 dana nakon zahvata, a pranje cune mlakom vodom i baby sapunom 3 dan. Sretno i da sto prije prebolite.
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
mirkice,ako su ti obojica u pelenama, onda ti je lajlakse da stavljas dobar sloj bademove kreme na samu pelenu sprijeda,a pisu zaljevaj pri svakom presvlacenju uljem koje odaberes,mi smo koristili kantarionovo iz apoteke. treci dan od suneta se vec pere djecijim sapunom i toplom vodom i tada nisam primjetila da ga boli, nije uopste reagovao. za sedmicu to sve prodje sto se tice ispadanja koncica, ali ne ocekuj da se ubrzo vrati u normalnu boju...bude crveno i po nekoliko mjeseci poslije,ali ih to ne boli.
nego kako da sprecim da se pelena ne lijepi na cunu ???
nama je hirurg rekao da nista drugo ne koristimo sem jekoderm kreme i da dobro namazemo...i nikad se nije zalijepilo ali sam i ja mazala pelenu bademovom kremom sto je sigurno sigurno...moj mali je imao 2mj. i 26 dana kad se osunetio...
i meni treba svajet posto na temi sunet nigdje nikoga
osunetila sma djecu i zanima me kako da srecim da mi se pelena lijepi na cunu , koliko ovaj proces ce da traje da zivim non stop pod strahom da ce se zaljepiti i da ce ga boliti
na pola luda JA
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Uzmi neku jakooooo masnu kremu i dobro mazii po peleni, mozes 100% vazelin, mozes jecogal, a mozes i linolinsku kremu za bradavice, samo da je bas masnaaaa. Morat ces mazati pelenu najmanje 7 dana, a slobodno namazi pofin sloj. Sretnooooo
IZVORNA PORUKA: Alma_27
IZVORNA PORUKA: Mirkica
i meni treba svajet posto na temi sunet nigdje nikoga
osunetila sma djecu i zanima me kako da srecim da mi se pelena lijepi na cunu , koliko ovaj proces ce da traje da zivim non stop pod strahom da ce se zaljepiti i da ce ga boliti
na pola luda JA
na ranu se MORA staviti sterilna gaza. kupi one male kao za pupak ako se sjecas. i svaki put kad mijenjas pelenu skini i gazu. gaza se nece zalijepiti posto ces staviti puno bivacin kreme okolo po rani. nemoj prstima nego direktno iz tube "istresi" mast na ranu pa onda gazica
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
IZVORNA PORUKA: Mirkica
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Uzmi neku jakooooo masnu kremu i dobro mazii po peleni, mozes 100% vazelin, mozes jecogal, a mozes i linolinsku kremu za bradavice, samo da je bas masnaaaa. Morat ces mazati pelenu najmanje 7 dana, a slobodno namazi pofin sloj. Sretnooooo
hvala vasilin smo htjeli sutra otici kupiti . hvala
ne moras ti nista mazati po peleni niti stavljati gaze, nece se zalijepiti
kupi kantarionovo ulje i samo nalim odozgo dobro i nece biti problema, kod mene nije bio samo sunet vec i operacija
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.