Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
sabinos, sunce poliklinika? Hajd mi molim te napisi otkoliko se mjeseci smije kod njih, koliko para i tako, mozes i na pp
sunce poliklinika na meokusnicama u zgradi hidrogradnje,ja na tu mislim.kod sabica. mi smo sunetili sa dva mjeseca i tada je kostalo 100km(to je bilo 2009.) u tu cijenu ulaze i nalazi.moja sestra je sunetila prije dva mjeseca,bebac bio star 6mj.i ista je cijena jos uvijek.samo nazovi i pitaj,meni su bili bas ljubazni.
Mog sina su naručili a imao je 3,5 mjeseca. Cijena je ta ista... Bebi dva sata prije suneta ne smije nista jesti i eto, to ja znam
ajd nek mi neko preporuci i opise svoje iskustvo sa sunecenjem u tuzli i okolini. cula sam da i u gracanici neki doktor super radi. cula sam svasta ali ne mogu nikako da se odlucim. ne brine me toliko briga oko rane i sve to poslije, najvise me brine sam taj cin i bol bebe
ajd nek mi neko preporuci i opise svoje iskustvo sa sunecenjem u tuzli i okolini. cula sam da i u gracanici neki doktor super radi. cula sam svasta ali ne mogu nikako da se odlucim. ne brine me toliko briga oko rane i sve to poslije, najvise me brine sam taj cin i bol bebe
Ja sam iz Gracanice, ima dr.Cerimagic koji super radi..,. Sunetio mog sina i jos mnogo djecaka koje ja znam bez da sam ikada cula da se nesto zakomplikovalo ili poslo krivo te da je neko nezadovoljan. Kosta 100km... sve bude brzo gotovo, mm i ja cekali vani dok je sve obavljeno... nije uopste strasno, malo plako dok nije zapiskio i sve super javi se na pp ako budes htjela jos neke info.ili br.tel imam...
sabinos, sunce poliklinika? Hajd mi molim te napisi otkoliko se mjeseci smije kod njih, koliko para i tako, mozes i na pp
sunce poliklinika na meokusnicama u zgradi hidrogradnje,ja na tu mislim.kod sabica. mi smo sunetili sa dva mjeseca i tada je kostalo 100km(to je bilo 2009.) u tu cijenu ulaze i nalazi.moja sestra je sunetila prije dva mjeseca,bebac bio star 6mj.i ista je cijena jos uvijek.samo nazovi i pitaj,meni su bili bas ljubazni.
Mog sina su naručili a imao je 3,5 mjeseca. Cijena je ta ista... Bebi dva sata prije suneta ne smije nista jesti i eto, to ja znam
Ipak znaci Zenica , kontala sam u SA. Ima li iko iskustva sa sunecenjem kod Karabega, neki dr. Adnan Hadzimuratovic vrsi zahvate
molim da mi neko brzo odgovori. adian se sunetio u ponedjeljak i dr nam je rekao da mazemo garamicin mast i peremo kamilicom. od juce curi nesto bijelo-zuto ljepljivo i mi to cistimo koliko mozemo. od jutros je toga jos vise i tesko se cisti jer je puno ljepljivo i kada to skidamo on place jer ga vrijedjamo. jel se jos nekome to desilo je li to normalno i kako da to skinemo?
molim da mi neko brzo odgovori. adian se sunetio u ponedjeljak i dr nam je rekao da mazemo garamicin mast i peremo kamilicom. od juce curi nesto bijelo-zuto ljepljivo i mi to cistimo koliko mozemo. od jutros je toga jos vise i tesko se cisti jer je puno ljepljivo i kada to skidamo on place jer ga vrijedjamo. jel se jos nekome to desilo je li to normalno i kako da to skinemo?
to je bijela skrama, mi to nismo cistili, samo je otpalo
to je bijela skrama, mi to nismo cistili, samo je otpalo
Nama je to samo spalo,oko 7og dana nakon suneta,ne dirajte.To je kao kad izvadis zub,pa kako rana zarasta stvara se ono bijelo(skrama kako Tiki napisa).
e hvala vam. zvala sam i doktora i on mi je isto rekao. kaze: "pa sve sam vam objasnio." ali ja tad nit sam sta cula nit vidjela, Adi place ja pokusavam da ga dojim i gledam u groznu ranu...hajd hvala Bogu proslo je. pusa za iskusne mamice :)
Zene pomagajte! Bebani mi se zagnojila cuna! Ili vec ta neka fimoza kako procita na netu! Cim cu to ocistiti,kontali ga sunetiti za 15 dana,da stvar bude gora dobio pljuskavice! Tako da veze nemam sta da radim,bas mi se ne vodi s pljuskavicama da ga oni capaju! pusa
Zene pomagajte! Bebani mi se zagnojila cuna! Ili vec ta neka fimoza kako procita na netu! Cim cu to ocistiti,kontali ga sunetiti za 15 dana,da stvar bude gora dobio pljuskavice! Tako da veze nemam sta da radim,bas mi se ne vodi s pljuskavicama da ga oni capaju! pusa
odvest dijete doktoru a sunet i pljuskavice neidu zajedno,morat ces sacekat pljuskavice oslabe imunitet
Interesuje me procedura suneta u sanasi ako mogu mame cija su se djeca sunetila tamo da napisu... kako se zakazuje termin jer se ide dan ranije da se izvade nalazi i na pregled... jel dr. ili roditelji odlucuju o vrsti anestezije i jeli kontrola uracunata u cjenu.... i ako moze cjena u opstoj a kolko u lokalnoj anesteziji ... hvala....
Interesuje me procedura suneta u sanasi ako mogu mame cija su se djeca sunetila tamo da napisu... kako se zakazuje termin jer se ide dan ranije da se izvade nalazi i na pregled... jel dr. ili roditelji odlucuju o vrsti anestezije i jeli kontrola uracunata u cjenu.... i ako moze cjena u opstoj a kolko u lokalnoj anesteziji ... hvala....
Mi smo R osunetili u Sanasi. Prvo sam nazvala i zakazala pregled kod pedijatra, tada platis 50 KM. Dr ga pregleda, izvade mu krv i kasnije nazovu da kazu kakvi su nalazi i zakazu termin. Ja ti savjetujem da trazis dr Zvizdica, on je definitvno najbolji. Odlucis se koju ces anesteziju, mi smo lokalnu, mada dr i sestricama nije bilo bas po volji, ali ja ga nisam htjela uspavljivati. Sve je trajalo max 12 min, on je sve vrijeme zahvata plakao, ali zato sto su ga cvrsto drzali. Kad smo ulazili u kucu on je zaplakao i tada se popiskio, nakon 5 h sam zavoj spao i onda kapali kantarionovo i vec sutra bebac bio na stomaku. Mi smo hB to super prosli. Zahvat u lokalnoj anesteziji kosta ukupno 200 KM (50 KM pregled i nalazi i 150 KM sam zahvat). a u opstoj je ja mislim 300 KM (ali nisam 100% sigurna, mozda je i 50 KM manje)
nadam se da sam pomogla
Mi smo R osunetili u Sanasi. Prvo sam nazvala i zakazala pregled kod pedijatra, tada platis 50 KM. Dr ga pregleda, izvade mu krv i kasnije nazovu da kazu kakvi su nalazi i zakazu termin. Ja ti savjetujem da trazis dr Zvizdica, on je definitvno najbolji. Odlucis se koju ces anesteziju, mi smo lokalnu, mada dr i sestricama nije bilo bas po volji, ali ja ga nisam htjela uspavljivati. Sve je trajalo max 12 min, on je sve vrijeme zahvata plakao, ali zato sto su ga cvrsto drzali. Kad smo ulazili u kucu on je zaplakao i tada se popiskio, nakon 5 h sam zavoj spao i onda kapali kantarionovo i vec sutra bebac bio na stomaku. Mi smo hB to super prosli. Zahvat u lokalnoj anesteziji kosta ukupno 200 KM (50 KM pregled i nalazi i 150 KM sam zahvat). a u opstoj je ja mislim 300 KM (ali nisam 100% sigurna, mozda je i 50 KM manje)
nadam se da sam pomogla
hvala Ti puno ja ne mislim isto ako BOgda uspavljivati svog D. nema sanse ... cekamo da nam mala prehladica prodje pa cemo zvati da zakazemo termin... jer mozemo izabrat dr. cula sam da je Zvizdic super ko radi jos pored njega ....
moj brat je radio (sinu) na stupinama kod privatnika i ja sma bila tu jako sam zadovoljna moram reci , mali je samo plakao unutra kad se zavrsilo nije ni plaknuo vise i brzo je proslo a imao je 6 mjeseci.
JA s Bozijom pomoci sutra sunetim svoje sinove , jedan je 2,5 godine drugi 6 mjeseci kako cu ja to podnjeti kako ce oni hajd za mene manje vise , kako ce to sve ispasti to Bog zna , trema me hvata , nadam se uz pomoc Boziju da ce sve proci u najboljem mogucem redu . Meni doktor rece da rade po novoj metodi kaze po toj metodi "ne boli " hajd da vidimo.
Jestel vi bile ovako nervozne
To je metoda pri kojoj ne odsijeku svu kozicu kao sto se prije radilo djeci. Sada se samo odstrani pola kozice tako da brze zaraste. Nakon sto sunet zamladi kozica ce i dalje prekrivati glavic barem do pola.
Meni doktor rece da rade po novoj metodi kaze po toj metodi
To je metoda pri kojoj ne odsijeku svu kozicu kao sto se prije radilo djeci. Sada se samo odstrani pola kozice tako da brze zaraste. Nakon sto sunet zamladi kozica ce i dalje prekrivati glavic barem do pola.
a sto to ????
a sto to ????
Ovo prvi put cujem
Mirkice, sasvim je normalno da si nervozna, ja noc prije nisam oka sklopila, al vjeruj samo dok se prvi put popiske i samo ces odahnut i govorit "Hvala Bogu sto se i ovo rijesi" Znam da ne vrijedi da dzaba govorim, al nemojd a brines, brzo ce to bit gotovo i sve 5 Sretno
JA s Bozijom pomoci sutra sunetim svoje sinove , jedan je 2,5 godine drugi 6 mjeseci kako cu ja to podnjeti kako ce oni hajd za mene manje vise , kako ce to sve ispasti to Bog zna , trema me hvata , nadam se uz pomoc Boziju da ce sve proci u najboljem mogucem redu . Meni doktor rece da rade po novoj metodi kaze po toj metodi "ne boli " hajd da vidimo.
Jestel vi bile ovako nervozne
Mirkice nek' je s hajrom,da sve prodje u najboljem redu !Prvi put receno mi u 12 da donesem djete u 17h na sunet,popila apaurin drugi put kaze doktor "ovo se mora radit sto prije,ako hocete mozete i odmah" naravno ja pristanem pa nisam ni znala sta me snaslo.Javi nam kako su decki !
Pozdrav! Mi planiramo u Sarajevo u martu pa smo mislili malog koji ce tad imati godinu i 10 mjeseci sunetiti. To zelimo uciniti zbog vjerskih razloga a i zbog higiene, inace dijete nema nikakvih problema. Cula sam da na Kosevu to rade samo uz preporuku ljekara ( znaci ako su neki problemi primjer fimoza ) pa smo kontali u Sanasu. Koliko sam razumijela na forumima znaci kod Sanase ti ne treba preporuka ljekara, samo moras platiti oko 200 KM ( gdje imas pregled + sunecenje + lokalna anest. + pregled nakon par dana ) jer mi ipak zivimo u Sloveniji i nemamo bosansko osiguranje. Da li moze roditelj biti sa djetetom cijelo vrijeme? U nasem slucaju suprug zeli da je sa njim a ja kontam biti ispred il mozda cak vani ispred zgrade neznam kako ce to proci.. srecom mali se jos doji ujutru i navece onako malo pomazi pa mislim da cu ga odmah " priklopiti" da se bar malkice smiri.. a i suprugova sestra svog malog koji je pola godine stariji od mog nije sunetila pa cemo jih mozda skupa. Ko zna mozda dobijemo barem 10 posto popusta
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.