|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vaše porođajne priče
13.7.2011 7:43:41   
palachinken
helena, sviđa mi se tvoja priča, ima neku finu notu pozitive u sebi. user posted image Nadam se da ćeš uskoro i drugu napisati user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1476
13.7.2011 8:09:37   
vila_7
palachinken hvala  user posted image user posted image user posted image A naravno aBd bit ce i sljedecih pricica! A tebi zelim da porod bude sto laksi i ostane u sto ljepsem sjecanju-vidjet ces stvarno je atmosfera u porodilistu neka cudna,pozitivna ma izvanvremenska-mislim sama pomisao da na svijet donosis novo zivo bice ! UH...i sad sam se najezila! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1477
13.7.2011 8:54:26   
lejla80
Helenauser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1478
13.7.2011 9:18:26   
vila_7
IZVORNA PORUKA: lejla80

Helenauser posted image

jelde Lejla ? user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 1479
13.7.2011 9:38:34   
lejla80
Kako si pozitivna čovjeka tačno to ponese al neka mene još da razmislimuser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1480
13.7.2011 10:21:51   
Cickolini
Helena divnooooo user posted image user posted image user posted image Bas me tvoja prica drnula :)

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 1481
13.7.2011 10:54:57   
vila_7
hvala vam... user posted image   nego Lejla ja tebe dodajem na onaj svoj spisak pa kud puklo da puklo! user posted image

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 1482
20.7.2011 11:19:20   
ziki
Evo I moje druge prođane priče.
Čitavu drugu trudnoću sam bila u grču, stalno strepela hoće li sve bit kako treba, upoređivala sa prvom... Stalno sam imala osjećaj da će se beba rodit ranije, da nisko nosim, stepela hoće li se okrenut na vrijeme. Uz svu strepnju i sekiraciju dogurali smo Junior i ja do devetog mjeseca. Dvadeset dana prije termina doktorica je rekla da spremim torbu, moglo bi bit uskoro. Poslušala sam je i spremila al ništa nije bilo, izgurali smo čitav deveti mjesec. Zadnje nedelje kretali su bolovi al posle nekih sat vremena prestajali. Dva dana prije termina opet sam išla na kontrolu, otvorena 3 cm. Mislila sam to je to, može krenut svakog časa. Sa doktoricom sam se dogovorila da je zovem kad krene da dođe da me porodi, ali poučene ranijim Juniorovim zezanjima dogovorile smo se da ako opet bude lažna uzbuna dođem ujutru u 8 kod nje u ordinaciju na pregled a onda u bolnicu gdje bi išli sa planiranim porodom( doktorica je narednoig dana išla na put).
Prošao je utorak, prolazila je i srijeda, lažni bolovi su se periodično javljali i prestajali. Ujutru mi je ispao i sluzni čep.  U 22 sata uspavala sam Nemirka i izašla sa mužem na terasu da popijemo kafu. Tad sam osjetila karakteristićan bol i znala sam da je krenulo. Kako sam prošli put na stolu ostala bez snage otišla sam po još jednu šolju mlijeka i par keksića pa na malo spavanja. Bolovi su bili na 20 minuta, razmak se polako smanjivao i oko 2 sata došao na 2 minuta a onda prestali i odspavala sam nekih sat i po. Ponovo je krenulo, sad jače i u 5 sati opet došli na 2 minuta. Zvala sam doktoricu i dogovorila se da odem do nje u ordinaciju na pregled a onda u porodilište. Istuširala se, pozdravila sa mamom i Nemirkom i krenula. Na pregledu otvorena 4-5 cm. Prognoza doktorice bila je da će porođaj krenut oko 8.  Muž me odveo u porodilište. Babice su radile pripremu, ctg, popunjavale obrasce a bolovi opet postali nepravilni. U 7 je došla nova babica pregledala me i ona. Beba je još bila visoko. U 8 su bolovi postali jači i nisam više mogla da šetam hodnikom. Disala sam i učila šta sam znala. U 10 je došla babica da me obiđe. Trebalo je opet da odem u rađaonu na pregled. Međutim morala sam da sačekam da bol prođe, odjednom je krenuo novi. Nekako sam otišla bo rađaone, popela se na sto. Babica je odradila ctg, pregledala me bila sam otvorena 7 cm. Pozvala je doktoricu da dođe. Počela sam da osjećam napone, prvo blage a zatim sve jače. Odjednom osjetila sam da mi je vodenjak poknuo. Babica se uplašila i govorila da predišem napone. Pokušavala je da me zapriča dok doktorica ne stigne ali nisam mogla, pomirila sam se sa činjenicom da doktorica neće stić. Babica se pravdala da bi je zvala ranije da sam se žalila da me puno boli, mesto što sam ležala mesto što sam ležala i ćutala. Došla je doktorica, počela sam da tiskam. Na kraju prvog napona doktorica je rekla da udahnem vazduh i gurnem još jednom jer izlazi tijelo. Gurnula sam i rodio se moj Teufik, 3750 gr težak i 60 cm dug. Odmah je upiškio babicu, od silnog skakanja po stomaku pupčanik mu je dva put bio omotan oko vrata. Onda sam opet osjetila napone, bez obzira na upozorenja doktorice i babice nisam mogla da predišem, izašla je posteljica. Kad su pregledale posteljicu ustanovile su da je jedan dio posteljice ostao i morali su da odrade čišćenje. Taj dio poroda, ono masiranje materice preko stomaka kako bi izašli ugrušci krvi koji su se stvorili su bili najgori i najneprijatniji dio.
Na kraju opet moram da pohvalim babice Gračaničke bolnice, posebno babicu Suadu koja me porađala, ali sve ostale.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1483
20.7.2011 12:17:02   
R&T@
user posted image

Neka si ti pustila nas da cekamo mjesec tvoje javljanje...

Kako je biti dupla mama?

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1484
20.7.2011 12:31:55   
ziki
user posted image user posted image  biti dupla mama mojim momcima je ludo, narocito kad je u stanu 28 stepeni kad klima radi citav dan

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1485
20.7.2011 12:33:19   
Skvo RR
Ziki divna prica...user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1486
20.7.2011 12:38:46   
Lejla Ka
Super Ziki. Ime je predivno, prošla me neka lijepa jeza kad sam ga pročitala, taman se skupile emocije tokom priče i onda katarza na ovako prelijepo ime user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1487
20.7.2011 12:46:58   
ziki
Hvala, ime je izabrao Nemirko, mi smo odusevljeno pristaliuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1488
20.7.2011 13:33:06   
mamine oci
user posted image ziki divna prica ime predivnopusa za male frajereuser posted image user posted image user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1489
20.7.2011 13:38:03   
Hanady RR
joj ziki što mene ove priče raznježe...zna,m d aboli al brate ja kad porčitam odmah bih ropdila jednouser posted image

Divna priča i divno imeuser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1490
21.7.2011 8:20:22   
Ina86
Ziki predivna prica, da nam ako Bog da napises bar jos dvijeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Samo jednom se zivi, ali ako to radis kako treba, i jednom je dovoljno...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1491
21.7.2011 20:33:04   
Sonja
ziki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Ina86)
Neposredna veza do poruke: 1492
21.7.2011 23:44:19   
Skvo RR
Ovaj post treba da bude na ovoj temi. Bravo!user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: palachinken

Eeeeeeee evo naaas :))) Ovako, mali Mahdi se rodio 19.07. u 19:07...sav je divan, nije što je moj, ali je najljepsa beba na svijetu
Porod je bio super, došla gore oko 6, reko 8cm, pa vi kako hocete Kaže, klizma, pa rađaona. Dali mi klizmu, pa sam jedno 15-20 minuta sjedila sa sestrama, bolovi se pred kraj ucestli a oslabili
jacinom i oko pola 7 sam otisla u rađaonu.
Prikopčali me na CTG, uveli muža, a mislim da su mi tad i drip prikopčali. Imali smo malu krizu kad su otkucaji ploda splai na 40-50 a ja sva utrnula, a svo osoblje bilo u sobi do na nekom teskom porodu. Tu je muž zagalamio, oni svi dotrčali meni sa kisikom, i babica kraj mene "Diši, diši za svoju bebu" ja prodišem kako mi ona reče i vratiše se otkucaji na normalu.
Doktor je došao, nešto rovario i probio mi vodenjak. Kaže, kad ti dođe napon kaki kao da ti je pravo tvrda stolica. Tako i bi, ja se napinjala i stenjala kao na šolji a doktor mi je pritisnuo vrh stomaka. Glava. Hajmo opet napon, jače, tu mi je muž čuvao glavu a ja stenjala i onda hop - izmigolji nešto maleno sa pupčanikom oko vrata, nakon par sekundi proplaka i to je bilo to

Na posteljicu smo dugo čekali, a napokon kad je izašla počeli su me, onako hladnu šivati. Pukla sam a i radili su mi epiziotomiju, tako da je šivanje, kaže muž, trajalo duplo duže nego porod, skoro 40 minuta, ali prošlo je. Sutradan sam primila dozu krvi, jer sam puno iskrvarila pa kad sam krenula u WC pala u nesvijest, ali i to je proslo

Bebonja je divan. Sluša, miran, nisam ga osjetila u porodilištu, slušali smo se, dojili i spavali. Sad smo kuci, nastavljamo istim tempom. Maloprije smo prvi put imali epizodu mijenjanje pelene i pranja ukakene guze, ma to je bio haos

Svima preporučujem da vode muža na porod. Mene je moj umivao i hladio sve vrijeme, čuvao glavu, lomila sam mu prste kad me ušivala i bio mi je baš podrška

Hvala vam svima na čestitkama i lijepim željama. Idemo sad gledati iskusnije kako peru guze i mijenjaju pelene

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1493
22.7.2011 0:36:25   
Selma.A.M
Palachineken pa već stigla i priča user posted image user posted image user posted image  svaka čast...............

P.S.  Skvo RR uvijek temeljita i brza user posted image user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1494
25.7.2011 9:51:49   
vila_7
palachinken ujagmi ja zadnji tren napisati svoju prije tvoje! user posted image
Super priča,ti si prava hrabrica-nije ti bilo ni lako baš!  jos jednom cestitke i nek je sve hB super zavrsilo!

ziki..super mi je i tvoja priča,samo ja kontam sad ce biti neki lagani porod jer je drugi,kad ono i nije bas! user posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 1495
1.8.2011 16:23:13   
palachinken
Ova porođajna priča počela je nekad oko 8 ujutro, 19.7.2011. Probudili su me menstrualni bolovi, čak sam, onako napola budna, pomislila kako mi je stigla menstruacija i pobogu, sve je prošlo na nove madrace. Dobro, brzo sam se sjetila da sam ipak malkice trudna za menstruaciju, ali bolovi su svakako bili tu. Obzirom da se termin poroda približio na tri dana, svaka nova situacija koja upućuje na približavanje poroda me baš radovala. Danima prije sam se "gnijezdila", kuća je blistala kao nikad dotad, a ja sam bila puna energije.

Bolovi su tokom dana postali redovni - prvo na 20, pa na 15 a onda i na 10 minuta. Svaku konstrakciju sam predisala, onako kako su me naučili u školi za trudnice i prehodala, jer je tako bilo lakše. Bolovi zaista nisu bili jaki, a u pauzama između bolova ja sam jela hurme, skakutala na pilates lopti, silazila i penjala se na 4. sprat pješke. Kada su bolovi došli na 10 minuta, a isti trajali 40-ak sekundi, nazvala sam muža da dođe s posla. Svakako sam taj dan imala naručen pregled kod svog ginekologa, pa nek on vidi da li sam išta otvorena (nadala sam se makar dva-tri deblja prsta)

Do doktora smo prošetali, dok god sam hodala, bolovi su bili češći, ali slabiji. Nakon CTG-a, pregleda me "ručno" i kaže "A da mi pedijatra zovemo - otvorena 8cm" i doda da idem pravo u porodilište. Muž je otišao po auto i torbu, pokupili smo mame i otišli do porodilišta. Tamo su me klizmali i uzeli mi podatke, obukla sam spavaćicu, tražila da muž prisustvuje i onda smo otišli u salu. Dežurni doktor je došao, probio mi vodenjak i rekao "Biće ovo školski porod" pa otišao. Babica koja je ostala uz mene mi je rekla da joj javim ako mi dođe da napinjem. Nakon pdređenog vremena, da li je to bilo 5, 10 ili 15 minuta, ne znam, došao je dežurni doktor, skinuo CTG s mene i rekao "Idemo, rukama poduhvati bedra, bradu na prsa i napinji se kao da imaš jako tvrdu stolicu (jako poznat osjećaj koji me patio cijelu trudnoću)" I ja napnem.Glavica. Čujem doktora "Nema odmora, idemo još jednom" i ja napnem opet. Ovaj put duže i jače, a čini mi se da sam i stenjala, to je bilo jedini put da mi čuju glas na stolu - ja sam sebi prije poroda rekla da se neću derat i zapomagat, i nisam. Muž mi je držao glavu na prsima, ja sam napinjala i odjednom osjetih da je nešto, moj sin, izletilo iz mene, što je tako fantastičan osjećaj, da se apsolutno ne može ni opisati ni porediti. Za kolju sekundu je i proplakao, ugladala sam ga krajičkom oka dok su ga nosili na dalju obradu.Donijeli su mi ga na par sekundi, samo da se uslikamo i onda smo se opet vidjeli tek na pet sati.

Tu ću i stati, jer šivenje nakon epiziotomije nije tema ove emisije. user posted image Znam da sam, nakon svega, još uvijek u rađaoni, pojela dupli snickers i popila litru soka od jabuka i slušala mog švrleta kako se dere u nekoj od bolničkih prostorija. Znam da mi je muž toliko valjao na porodu, ne samo što je bio poznato lice, nego me sve vrijeme umivao i podsjećao kako da dišem. Također, sad znam o čemu pričaju kad kažu da je to bol koja se najbrže zaboravi, jest kliše, ali zaista je tako. Ustvari, nije to neka bol, u smislu zabio-mi-se-ekser-u-taban nego jedno nadrealno i predivno iskustvo na koje su se moje tijelo i moja beba pripremali 9 mjeseci trudnoće.

Trudnicama mogu preporučiti da se naoružaju optimizmom i pozitivnim mislima, opet kliše, ali opet se ispostavio tačnim :)

< Poruku je uredio palachinken -- 1.8.2011 16:26:19 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1496
1.8.2011 16:27:03   
jasmin

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ova porođajna priča počela je nekad oko 8 ujutro, 19.7.2011. Probudili su me menstrualni bolovi, čak sam, onako napola budna, pomislila kako mi je stigla

menstruacija i pobogu, sve je prošlo na nove madrace. Dobro, brzo sam se sjetila da sam ipak malkice trudna za menstruaciju, ali bolovi su svakako bili tu.

Obzirom da se termin poroda približio na tri dana, svaka nova situacija koja upućuje na približavanje poroda me baš radovala. Danima prije sam se

"gnijezdila", kuća je blistala kao nikad dotad, a ja sam bila puna energije. Bolovi su tokom dana postali redovni - prvo na 20, pa na 15 a onda i na 10

minuta. Svaku konstrakciju sam predisala, onako kako su me naučili u školi za trudnice i prehodala, jer je tako bilo lakše. Bolovi zaista nisu bili jaki, a

u pauzama između bolova ja sam jela hurme, skakutala na pilates lopti, silazila i penjala se na 4. sprat pješke. Kada su bolovi došli na 10 minuta, a isti

trajali 40-ak sekundi, nazvala sam muža da dođe s posla. Svakako sam taj dan imala naručen pregled kod svog ginekologa, pa nek on vidi da li sam išta

otvorena (nadala sam se makar dva-tri deblja prsta) Do doktora smo prošetali, dok god sam hodala, bolovi su bili češći, ali slabiji. Nakon CTG-a, pregleda

me "ručno" i kaže "A da mi pedijatra zovemo - otvorena 8cm" i doda da idem pravo u porodilište. Muž je otišao po auto i torbu, pokupili smo mame i otišli do

porodilišta. Tamo su me klizmali i uzeli mi podatke, obukla sam spavaćicu, tražila da muž prisustvuje i onda smo otišli u salu. Dežurni doktor je došao,

probio mi vodenjak i rekao "Biće ovo školski porod" pa otišao. Babica koja je ostala uz mene mi je rekla da joj javim ako mi dođe da napinjem. Nakon

pdređenog vremena, da li je to bilo 5, 10 ili 15 minuta, ne znam, došao je dežurni doktor, skinuo CTG s mene i rekao "Idemo, rukama poduhvati bedra, bradu

na prsa i napinj se kao da imaš jako tvrdu stolicu (jako poznat osjećaj koji me patio cijelu trudnoću)" I ja napnem.Glavica. Čujem doktor "Nema odmora,

idemo još jednom" i ja napnem opet. Ovaj put duže i jače, a čini mi se da sam i stenjala, to je bilo jedini put da mi čuju glas na stolu - ja sam sebi prije

poroda rekla da se neću derat i zapomagat, i nisam. Muž mi je držao glavu na prsima, ja sam napinjala i odjednom osjetih da je nešto, moj sin, izletilo iz

mene, što je tako fantastičan osjećaj, da se apsolutno ne može ni opisati ni porediti. Za kolju sekundu je i proplakao, ugladala sam ga krajičkom oka dok su

ga nosili na dalju obradu.Donijeli su mi ga na par sekundi, samo da se uslikamo i onda smo se opet vidjeli tek na pet sati. Tu ću i stati, jer šivenje nakon

epiziotomije nije tema ove emisije. Znam da sam, nakon svega, još uvijek u rađaoni, pojela dupli snickers i popila litru soka od jabuka i slušala mog

švrleta kako se dere u nekoj od bolničkih prostorija. znam da mi je muž toliko valjao na porodu, ne samo što je bio poznato lice, nego me sve vrijeme umivao

i podsjećao kako da dišem. Također, sad znam o čemu pričaji kad kažu da je to bol koja se najbrže zaboravi, jest kliše, ali zaista je tako. Ustvari, nije to

neka bol, u smislu zabio-mi-se-ekser-u-taban nego jedno nadrealno i predivno iskustvo na koje su se moje tijelo i moja beba pripremali 9 mjeseci trudnoće.

Trudnicama mogu preporučiti da se naoružaju optimizmom i pozitivnim mislima, opet kliše, ali opet se ispostavio tačnim :)

Jako lijepa prica,jako pozitivna,uzivala sam citajuci.A jos kad si sve too zacinila SNICKERSOM.....ma za 10 :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 1497
1.8.2011 16:27:20   
emma.L
bravo user posted image

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 1498
1.8.2011 16:27:25   
palachinken
Joj vidi, već ima onaj moj porođajni brifing sa razgovora, a ja se trudila oko priče, sve sam stavljala tačke i velika slova user posted image

Neposredna veza do poruke: 1499
2.8.2011 8:49:25   
10 mart 2009
Mila moja palachinken, priča je divna, ali ne zamjeri od srca sam se nasmijala tvom duplom snickersu i soku od jabuke... kako si ženice uspjela progurati kroz grlo sve to user posted image user posted image user posted image user posted image ...da mi te bilo vidjeti... ja usta nisam mogla otvoriti (a nisam se ni ja derala, pomagala...), ali sam bila maksimalno iscrpljena, umorna...

Neposredna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *