|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vaše porođajne priče
2.8.2011 8:59:33   
palachinken
Valjda me nisu napatile kontrakcije, ja sam bila puna snage poslije, nisam zaspala cijelu noć, a dok sam čekala da mi donesu bebu, surfala po netu, zivkala narod...snickers je nista, koji sat kasnije su mi donijeli pite i sopske salate, da se mama najede do čovjek user posted image Jadne one tete sa mnom u sobi user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu 10 mart 2009)
Neposredna veza do poruke: 1501
2.8.2011 9:05:26   
vila_7
joj Palachinken znala sam ja da ce tvoja prica biti posebno lijepa! user posted image
Al sto odmah dvije? user posted image sala mala

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1502
   [Obrisana poruka]
2.8.2011 9:05:34   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 1503
2.8.2011 12:21:51   
MaminaBeba
Palačinko divnooooo!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1504
2.8.2011 13:02:33   
lejla80
Ziki i Palachinken bravouser posted image user posted image user posted image , prelijepe pričeuser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 1505
8.8.2011 20:11:55   
ena23
Evo i mene sa svojom drugom pricom user posted image

Dakle, prvi sin i ja smo rodjeni drugi dan ramazana a i mala prinova je trebala stici bas na taj dan. Medjutim, pobrkavsi nam sve racune, lopuza je ceko i ceko a mama bila na kraju sa zivcima zbog bolova u ledjima i vrucina i oteklih nogu i svih ostalih trudnickih tegoba koje se sada uopste ne cine kao tegobeuser posted image
Petu noc od terminna, bas nakon sto su postaci u kuci sehurili, poceli su mi neki kao menstruani bolovi. Eh, rekoh sama sebi, bas super, jos mi je samo falila upala jajnikauser posted image i tako odlucih da se lijecim od upale, stavila termofor na noge jer mi je odjednom postalo uzasno hladno po nogama, pokrila se, pijuckala caj i gledala neke serije na laptopu... kako je zora svanjivala skontam ja da moja upala jajnika uopste nije tipicna upala, jer se bolovi javljaju svakih pet minuta, pored toga idem stalno na  vc, odjednom muka kad dodje bol, povracanje... disem i smijem se, krenuo je, a blaga, skroooz blaga panika me uhvati, pa poceh uciti sve sto znam i hodati po kuci gore dolje...

Bolovi su za sat vremena opasno spali na svake tri minute, probudila sam muza, spakovali se i pravac vojna bolnica. U istom trenutku kad sam ja stigla je i porodilja otvorena vec 10 cm tako da sam  jos  u onoj prijemnoj sobi  imala priliku cuti sta me ceka user posted image a nisam ni slutila kako ce sve drugacije da budeuser posted image Dok su nju porodjali i sivali moji bolovi su  se popeli na jednu podosljivu 5 na skali bola, ali ja sam znala da to nije nista, znam da moram vristati i urlati od bola da bi to mogao nazivati porodjajnim bolovima...
Dr. Beciragic se vratio iz sale, pregledao me, kaze sedam cm otvorena. Rekoh, excuse me what??? Jednostavnno nisam mogla da vjerujem... dok su me sredili i smjestili u sobu imala sam jos dva bola... legla u krevet kazu 8 cm... smjena... kazem doktorici Aidi da zelim u kadu a doktorica se veoma rado slaze, pripremaju... Jos tri bola, disem, dopisujem  se s muzem, zezamo se, ceka pred vratima da ga zovnu unutra... Kada se napunila, vode me u onu divnu prelijepu sobu za kojom sam toliko zudila onih 25 sati kad sam radjala prvog sina...

po nogama i krstima mi je i dalje bilo jako hladno a kad me uvedose u onu  toplu vodu mogla sam da ih ljubim, sve redom, i babice i doktorice, koje se odjednom okupise oko mene. Muz je usao, sjeo pored kade, svi se zezaju, i ja se zezam, ne mogu davjerujem da cu se poroditi a da me ne boli nista... 9 cm... probijaju mi vodenjak i ukljucuju drip i kazu iskoristi sljedecu bol, daji napone.. a ja se smijem jer me ne boli, jednostavno nista ne boli, ne mogu da vjerujem da sam pred porod... poceo je jaci bol, napinjem se i odjednom sve postade jako ozbiljno, skontah da se poradjamuser posted image Skontase i oni, sjatise se oko kade, daju mi upute, guzu gore, napni, stani, vrati se unazad... A meni lijepo, valjutam se po kadi tamo-vamo, ni  blizu kao onaj ruzni stol gdje te posade i vicu kaki... Cetvrti napon, jaka bol, muz drzi glavu, ja zapela i rukama i nogama, tiskam, i za raliku od prosli put ovaj put tacno sam osjetila kad se rodio moj Kenan. Izvadise ga iz vode i onako golog i plavog meni na prsa stavise... zaplakala sam, od srece je li, u blazenoj ekstazi zahvaljivala sam svima oko sebe, grlila malog, ma jednostavno, nisam mogla sebi dadodjem od srece... ah taj osjecaj... da vam ne pricam user posted image

Odnijeli su ga, okupali, mene istusirali na licu mjesta i popeli na stol za sivenje... ah to je skroz druga storija...

prodje, elem, sve, smjestise me u krevet, poce mi se vrtiti film od zadnjih pet sati i poceh opet plakati od srece, ko malo djete, i zahvaljivati dragom Allahu sto mi podari dva prelijepa sina.

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 1506
8.8.2011 20:24:41   
Lady26
user posted image user posted image suze si mi natjerala na oci....
Zelim vam svu srecu svijeta, hB da je proslo tako brzo i lako, zasluzila si...
Puno, puno poljubaca ti saljemo Lana i ja...
PS samo ispravi potpis user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 8.8.2011 20:25:04 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1507
8.8.2011 20:31:45   
tekja
ena...divna pricauser posted image user posted image ...tako ohrabrujuca za sve nase trudniceuser posted image ...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1508
8.8.2011 20:32:40   
sirnica
A meni lijepo, valjutam se po kadi tamo-vamo, ni  blizu kao onaj ruzni stol gdje te posade i vicu kaki...
Ena, ovaj mi je dio najbolji!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Prelijepa ti je priča.

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1509
8.8.2011 20:47:11   
maja78 RR
uh Ena rasplaka me. Divna prica, zelim vam srecu!
A najinteresantniji ti je potpis  user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 1510
8.8.2011 20:49:32   
Sonja
predivna ohrabrujuca prica za nas mame koje smo se napatile prvi put pa sad strepimouser posted image

svaka cast i cestitam jos jednomuser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 1511
8.8.2011 20:51:40   
Selma.A.M
Sutra nam je trebao biti termin,a nama je već deseti dan user posted image  ............
Moj porođaj je završen carskim rezom, nije bio baš planiran, već sam se svaki 5 dana javljala na GAK a oni me vraćali jer bebica još nije bila spremna........
Tako sam i 29.07 naručena u 19h na GAK za amnioskopiju i eventualno ostanak u bolnici dok bolovi ne krenu.
Taj dan sam bila na iglama kao da sam znala da je to-to iako bolova nije bilo. Jela sam i popila kafu i zatim sa mužem i malcem se zaputili na GAK.
Na prijemnom sam prošla sve što i dosad,mokrenje u čašu,pregleda,mjerenja pritiska i zatim mi je dr rekla da će me poslati na porođajno pa će vidjeti šta i kako dalje.
Nakon datih podataka,tuširanja i presvlačenja u bolničku spavaćicu,poslali su me ispred da sačekam da neko dođe po mene.Za to vrijeme sam poslala muža po stvari iz auta,a ja pokušavala zadržati suze,grleći malenoga u krilu.Objašnjavala sam mu da ću se uskoro vratiti sa bebicom kući.
Pozdravila sam se sa mužem i rekla da idu kući a da ću im se ja javiti čim saznam šta i kako dalje.
Stigla sam na na ginekologiju,predala ogrtač,obukla papuče i zaputila se u prirpremnu salu za CTG.
Ležala sam na istom krevetu na kojem sam prije  četiri ipo godine rađala svog prvog dječaka i slušala otkucaje tada joše nerođene djevojčice user posted image ...
Došla je  doktorica koja je tu noć bila dežurna (kojoj ni danas dan ne znam ime) i poslala me na očno u pratnji sestrice da bi mi i očni doktori sa GAK-a potvrdili da moram na carski jer nije željele uvažiti mišljenje doktorice iz doma zdravlja.
Sada je već bilo 21h a ja sam molila Boga samo da dođem do telefona i javim se mužu.
Nakon dolaska sa očnog i potvrdom o tome da moram na carski zbog oštećenog očnog dna tokom prvog prirodnog porođaja,odlučili su mi uraditi ultrazvuk,ponovnu amnioskopiju i poslati me na drugo porođajno odjeljenje da ležim dok bebica neda sama znak da je spremna van jer sam tada bila u 38 nedelji.
Urađena mi je pregled plodove vode i utvrđeno je da je voda još bistra.A onda je usljedio odlučujući UZV,kao danas se sjećam riječi doktorice dok je valjala  sondom po mom suhom stomaku da spreme salu za hitan carski rez.Zatim su se kroz salu orila imena sestrica koje su trebale prisustvovati carskom rezu.Dok sam silazila sa stola za pregled pod nos su mi podgurali 3 papira da potpišem,kasnije kada sam stigla kući vidjela sam da je u pitanju moj pristanak za CR i amnioskopiju kao i za prihvatanje opšte anestezije.
Zatim sam se skinula gola i legla na sto prekrivenim najlonskim vrećama u hodniku,došla je sestrica koja mi je obrijala stomak,premazala ga nečim crvenim,posipala najmanje 3 puta nešto po meni,ubacila bronilu u ruku,poslušala mi srce,pitala kad sam imala zadnji obrok i da li imam proteze u ustima.
Zatim su me uvukli u sobu u kojoj su se nalazile već četiri sestrice koje su se šalile i pričale nešto nepovezano user posted image .Vezali su mi glavu i noge,zatim mi je žena iznad glave user posted image  (anesteziolog) rekla da se ne bojim i da će mi lagano držati masku iznad glave da se opustim i dišem najdublje što mogu...I ja sam disala i disala i disalanajmanje 15 udisaja i zatim su svjetla nestala.Sjećam se da sam pokušala reći: Eto ja ću sad zaspati ali nje mi išlo user posted image ....
Buđenje je bilo ružno,najružnije od svega vezanog za CR .Ležala sam gola na krevetu prekrivena dekom bilo mi je vruće i mučno,stomak me je bolio ,pogledala sam na sat bilo je tačno 00:00 zatim sam se gubila i dolazila sebi.Kosa mi je smetala,znojila sam se,vrijeme je presporo prolazilo,a rana me je bolilaaaaa.
Zatim 6 sati ujutro,ulazi sestrica i pali svjetlo,daje mi inekciju u nogu i jednu u iglu na ruci i kaže da je protiv bolova.Da sam malo pravila probleme tokom buđenja,jer sam htjela da ustanem,da sam galamila da me rana boli i da mi je hladno i da želim kući , (a ja se toga ne sjećam) i da mi je zbog toga rana prokrvarila.
Zatim su mi davali infuzije,jedna bočica-dvije bočice-tri bočice i tako unedogled,a najgore od svega što mi niko nije htio reći šta je sa bebom,osim da sam rodila curicu.
Zatim oko 16h ležanja na leđima došla je setrica koja me je otkrila da me malo opere,tresla sam se nenormalno,bilo mi je zima.Obukla mi je spavaćicu i rekla da me vozi u sobu.Tamo je već ležalo 7 žena sa kojim sam se toliko sprijateljila da smo svaku ispratili sa suzama kući user posted image .Jedna od njih je i članica foruma Ringeraja.
Petnaest minuta kasnije ušla je setrica sa čupavim crnim zamotuljkom i prozvala moje ime da mi preda bebicu ,a na to ja sam rekla: Ali ja sam rodila curicu user posted image  da bi na to sestrica rekla; Pa djevojčica jeuser posted image  rekoh ok,dajte onda user posted image user posted image user posted image
Tu noć su mi skinuli kateter i dai klizmu.Sutra dan sam već sjedila,ustajala i brinula o svojoj bebici kao da nisam porođena.
Četvrti dan sam dobila dozvolu da idem kući,ali malena je dobila žutilo pa smo ostali pet dana.

Sada smo već uveliko se navikli jedni na druge,jučer sam izvadila konce,rana pomalo pecka ali ništa strašno.

I da, taj dan je odlučeno da idem na hitan carski jer je UZV pokazao da je pupčana omotana bebici oko glave 3 puta.
Iako je rođena u 38 nedelji na apgaru je dobili 9/9 i rođena je sa 3.600kg i duga 55cm.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1512
8.8.2011 21:00:45   
sanela.asja
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Selma svaka cast...

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 1513
8.8.2011 21:05:35   
sanela.asja
Palachinkem tvoja porodjajna prica je user posted image user posted image user posted image user posted image ja sam rekla kad mene budu hvatale kontrakcije da cu te smarat PP da mi dajes instrukcije user posted image user posted image user posted image ...Nemam rjeci user posted image user posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 1514
8.8.2011 21:06:10   
palachinken
Ena, Selma, prelijepe priče!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 1515
8.8.2011 21:08:15   
Sonja

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

.Za to vrijeme sam poslala muža po stvari iz auta,a ja pokušavala zadržati suze,grleći malenoga u krilu.Objašnjavala sam mu da ću se uskoro vratiti sa bebicom kući.

draga selma ovo me rasplaka..ja stvarno ne znam kako cu otici da se porodim tj. kako da ostavim malenoguser posted image user posted image user posted image
i ovako place kad idem do radnje

hb sve ti se zavrsi ok..malena cupa je premedenauser posted image user posted image user posted image
cestitaaaaammmmmmm
divna prica

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 1516
8.8.2011 21:55:38   
senka27
Divne price...Selma user posted image user posted image  i Ena i sveeee zenice,,,hvala sto ste ih podijelile sa nama

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1517
9.8.2011 8:27:25   
10 mart 2009
IZVORNA PORUKA: palachinken

Valjda me nisu napatile kontrakcije, ja sam bila puna snage poslije, nisam zaspala cijelu noć, a dok sam čekala da mi donesu bebu, surfala po netu, zivkala narod...snickers je nista, koji sat kasnije su mi donijeli pite i sopske salate, da se mama najede do čovjek user posted image Jadne one tete sa mnom u sobi user posted image user posted image

user posted image user posted image  ma ti si meni super palachinkenuser posted image user posted image user posted image user posted image

ena 23, Selma. A.M divne priče user posted image user posted image user posted image user posted image   

Neposredna veza do poruke: 1518
9.8.2011 9:32:40   
taurus
user posted image user posted image user posted image user posted image svaka priča je lijepa na svoj način

kad ih čitam ja bih se opet  porađala

(odgovor članu 10 mart 2009)
Neposredna veza do poruke: 1519
9.8.2011 11:18:19   
megi
sve su price prekrasne, a ja evo na poslu i dok citam placem od srece naravno sto je sve proslo kako treba i sto se sada mazite sa svojim bebaramauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1520
9.8.2011 11:42:06   
emma.L
A čupavica je divna user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 1521
14.8.2011 22:26:53   
Amam
Cure drage,price su prekrasne i uvijek probude divne emocije 

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1522
24.8.2011 13:58:30   
cinceza
Evo i moje price, malo je duza, nikad nista ne znam skratiti:)

Moja porodjajna prica pocinje puno prije samog poroda sa vasim pricama, sve detaljno citam, zamisljam sebe na porodjanom stolu, upijam svaki detalj poroda. Znam za tri faze kontrakcija, znam za napone, izgon, disanje manje vise, teoretski vec sam se pripremila. Straha nemam, pa ja sam heroj zena ima da to ide ko podmazano. Kazem sebi neces vristati taman da se raspadas.
I tako dani prolaze, hvala Bogu trudnoca uredna, beba jeste na zadak ali kazu to ce da se promjeni sigurno do kraja trudnoce. Mjesec dana pred termin, doctor mi saopstava da su sve manje sanse da ce se beba okrenuti, vec se I spustila dosta nisko, ja sam uska (kontam cuj uska pa vidi me), uglavnom da ja povadim sve nalaze kao da ce biti carski rez pa ako do toga dodje da smo spremni.
Nista mi nije jasno, kakav rez, necu ja to, pa ja se nisam tako spremala. O carskom ne znam nista, panika me hvata, necu ja to ponavljam doktoru jedno 100 puta. Anestezija, neko razanje utrobe, ma same scene iz horror filmova mi prolaze kroz glavu.
Dobro, razmisljam sta oni znaju, ima da se moj bebac okrene I sve ide po planu, red disanja, red tiskanja.
Termin je bio 29.06.2010. Komisija mi je zakazala prijem u bolinicu 21.06.2010. Jos uvijek se nadam da ce na kontroli da mi saopste da se beba okrenula I da cu fino kuci I cekati porod. Nista od toga, dolazim na prijemno, punim formulare, ctg, raspremanje I u sobu. Zenica sa bebom me docekuje. Ja se smjeskam, beba I mama izgledaju dobro, doje. Prizor je presladak, smjeskam se opet, zamisljam svoju bebu. Ako tako mora biti, sutra cemo da se mazimo vec ako Bog da. Vrijeme je rucka, na stolu samo grah I kupus I ja navalim. Dolaze babice smiju mi se, eno one carice za sekciju sutra sto se napucala graha. Pa rekoh zato se to I zove carski, rekli ste da nakon toga necu smjeti nista jesti tri dana pa da se ja osiguram. Nisam isla na veceru od stida.
Ne mogu da spavam, iscekujem zoru, klanjam lezeci, molim Boga da sve prodje kako je najbolje za bebu I mene. Napokon jutro, ja se kupam, cekam vizitu, kazu sad ces ti. Prolazi sat, dva, tri, cetiri, niko ne dolazi po mene, samo MM zove da vidi jesmo li zive sta se desava. 12 sati, sestra kaze brzo skidaj sve sa sebe, obuci ovaj mantil, sjedi na stolicu I idemo u salu.
Auuu, MM mi nema, ne mogu da ga dobijem na telefon, trebao je da me ceka ispred, da vidi bebu kad je pronesu, da pita kako je, jer ja to necu moci. Niko nece biti tu da mi doceka bebicu, ne mogu da opisem paniku I strah koji osjecam. Ostavljam telefon sestri da pokusa da dobije MM. Ulazimo u salu, prelazim na sto za operacije, vezu mi ruke, glavu, noge (mislim da kazem hej ljudi ne idem ja nigdje, ne morate me vezati nisam odbjegli masovni ubica, ali stid me). Ubacili su mi brumilu, premazuju stomak necim hladnim, brrr. Cujem da govore, nema anesteziologa idemo ovako. Sta to znaci?? Jesi li jela? Nisam, zbunjeno odgovaram,sjetim se graham I taman da nesto kazem vidim da drhtim od straha ne mogu da izustim ni rijec. Vidim dva blaga oka koja vire iznad maske I govore me ne boj se. Mrak. Booollllli, nemam zraka, zima. Dobila si curicu, pjeva ko operska pjavacica. Smijem se. Sklonite mi tu masku sa lica kazem. Bol nesnosiva, ali drago mi. Gubim se, pokusavam da se saberem, sve cujem ali nemogu oci da otvorim. Doktori govore mlada je ona brzo ce se oporaviti. Drugi doktor govori ma gdje je mlada. Ja progovaram , ma gdje nisam 28 nije to puno. Svi se smiju, zeno jos te nismo usili, trebalo bi da spavas jos. Gubim se opet na minut. Vidim hodnik , tako poznat po cekanju na preglede… gotovo je .. gdje mi je MM. Vidim mu prugasti dzemper. Stanite.. jesi li video bebu, je li dobro pitam MM? Dobro je odgovara, kako si ti pita me. Nemam snage da odgovorim, odskacem od zime sa onog kreveta.
Kazem sebi neces spavati, budi se, moras bebu vidjeti. Sestre me drze za krevet da ne padnem koliko mi se tijelo grcilo. Kasnije sam sanala da je doslo do nekih komplikacija tokom sekcije I da mi nisu smjeli dati punu anesteziju jer nije bilo anesteziologa pa sam se budila tomom operacije.
Meni to nista ne znaci, sada je sve gotovo, ja sam najsretnija zena na svijetu. Dovedite mi bebu molim vas. Sestra napokon popusta, dovodi moj mali smotuljak I spusta je krej mene na krevet. Allahu hvala ti po hiljadu puta, placem od srece, gledam svoje malo cedo, kako mi je slatka, bucmasta. Ona gleda mene, ja joj sapcem bebo ja sam tvoja mama. Kroz glavu mi prolaze rijeci mama. Ja sam mama.
Moj porod nije bio ni blizu onoga sto sam je ocekivala I zamisljala ali nema loseg poroda ako se zavrsi sa zivom I zdravom bebom. Svim buducim mamama zelim upravo to, zdrave I zive bebice!!

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1523
24.8.2011 14:11:50   
vila_7
uh zene sve redom me rasplakaste od miline pa se moram sakrivati iza racunara da kolege ne vide! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu cinceza)
Neposredna veza do poruke: 1524
24.8.2011 15:39:39   
hatepsut
Ponukana Vasim pricama odlucih i ja svoju da podjelim s Vama,

Moj termin za porod je bio 4. mart,ali se K. i nije bas zurilo.10-og marta odemo na pregled i doktor predlozi da ostanem, "nema nista od toga" pomislim u sebi!Kazem kako mi se ne ostaje,radije bi kuci i slozi se i doktor ali sutra da dodjem s stvarima na lezanje.Odemo kod moja nane,a ja blagi pritisak osjetim dole i svako malo moram na wc.jedan odlazak u wc kad sam ustala ostane da "curi nesto" ja se prepala,kontam nesto mi se poremetilo user posted image Nazovem svoju med.sestru i ona mi kaze da stavim gazu i pratim boju i jacinu "curka",kasnije nema nista i ona mi objasni kako je to bio visak plodne vode.Dosli kuci ja malo je rec smorena,ostavim kucu u opstem hausu i odem da spavam.
Oko 2h mene probudit tupa bol,poput menstrualne i ustane ne mogu lezat.Pospremim kucu,sve tip top samo nisam usisala (mozda bi i to al prozor mi kraj puta,da neko naidje reci ce da sam prolupala,a i onog svoj panicara bi probudila).4h ja legnem u dnevni,kad dodje bol malo setam...U 6h se iskradem iz kuce i odem kod sveki na kafu(znam da oni rano ustaju) kazem kako nisam mogla spavat(vidim ja kontaju oni sta mi je,sad mi krivo sto sam dosla).7.30h budi se moj panicar,onako iz polu sna kaze "sto ne spavas",kad sam mu kazala da imam blage bolove a on odmah se sprema i kao idemo u bolnicu,jedva ga smirim i objasnim kako su kod mene jos blagi bolovi.Nazovemo moju dragu med.sestru i kazem da imam bolove,odemo po nju i u bolnicu.Tamo stignemo oko 10.30h (do tad smo setali po gradu i nazvali moju mamu da joj kazemo kako idemo kod prijatelja gdje nema signala da se ne brine).Pregleda mene doktor(jedva) i kao otvorena sam 1,5-2 prsta,da idem da me pripreme i u  radjaonu,ja ga gledam blijedo(po prici znam da se ide prvo u predradjaonu).Hoce teta da mi vidi gospoju i kaze "sto volim kad mi dodju sredjene zene" a ja sva vazna user posted image ,klistira me i u radjaonu.
Prazna oba kreveta,sam lezi jedna tek porodjena pita mene moja med.sestra na koji cu sto,"pojma nemam" kazem joj ja,nikad nisam tu bila.i hajd kao na drugi,nekako se noj cini lak za porod(kroz praksu)Kad javlja se ona pordilja "nemoj na taj sto,jedna je tuda sve skakala".E tad me obuzeo ne opsiv strah,mislim ja u sebi zar je to tako strasno da skacu..Tjesi mene moja med.sestra i kaze da je normalno da boli,da neke zene pretjeruju...al ja se tresem.Legnem na sto,gledam u onaj sat 11.30h,eto doktora,ukljuce mi drip,nesto protiv bolova i apaurin da se smirim,kaze kad mi se bolovi povecaju da mu kazem da mi da opet protiv bolova.(ja u sebi ucim,molim Gospodara da mi olaksa!Bolovi ubrzavaju,ja samo vrtim glavom,moja med. sestra mi kvasi usne...cini mi se da sam na sekund i zaspala.13h,a meni se cini da mi se krsta raspadaju,bol ide ispod stomaka i udara u krsta (a izdrzavam,kontam bit ce jos jaci bolovi tad cu reci doktoru).Objasnjava meni doktor kako da se ponasam kad dodje napon,u tom ja podjem da se napinjem,nista...drugi napon...opet nista ja se napinjala u glavu,kaze meni doktor"sine kad ti dodje napon,ko da hoces kakit,ti se napinji ko da ces kakit,nema veze sto ces nas popiskit i pokakit,samo se napni",ja samo klimam glavom..odvuce  moju med.sestru dalje od mene i sapuce joj"ona je prvorotka,ne zna da se napne,morat cemo vakum",ona mu kaze "doktore samo bez vakuma,radije da je vodimo na sekiciju".U tom trenu meni dolazi napon,skupise se oko mene,doktor vice "samo tako,ide glava",meni kroz glavu prolazi vakum i negdje sam procitala da ako se zaustavi napon a izidje glava moze se beba utusiti.Napinjem se,osjetim kako me sjeku(ne boli)nakon toga kaze doktor "evo ga"!11.03.2002g. u  13.45h na svijet je dosao K.Tezak 3650 i dugacak 56cm.Nasa ljubav,sreca,ponos...Pokazu mi pilija onako jos ne okupan,samo obrisan,,a on ko zabica dugacak a mrsav donekle "ruzan"(Boze oprosti mi ,al u momentu sam to pomislila i muz me i danas zna zezat).E sad jeli to bio sok,ili ne znam ni sama,ali to sam u jednom momentu pomislila !Onda je uslijedilo ono "najgore" sivanje.Citavo vrijeme na stolu glasa nisam pustla,ali tad sam pocela da placem kad me doktor pitao sta mi je,ja kroz suze kazem "strah me usivanja",on se nasmija i kaze ma "gotovo ja sam tebe vec usio".Ja gledam kako usio kad zene kazu to strasno boli!Ja nisam ni osjetila!Na kolicima su me izvukli muzu s bebom,bebu odnijeli a ja sam 2h lezala u radjaoni.Da,kad sam se porodila nazvala moja med.sestra mamu,zenu kad fraz nije strefio ,rekla joj "sta ti je bona,kakva ona i njen porod oni su otisli kod prijateljauser posted image Onda u sobu vidim svoju dragu prijateljicu koja me prepala kad sam trebala na sto (znale smo se iz vidjenja ali od tad smo se jos vise zblizile).oko 19.30hja trebam na wc,ustanem polako,i sve uz zid sam isla na trenutak mi se zavrtilo u glavi sreca pa je dosla moja med.sestra da me obidje (tu noc je bila nocna) odvede me u wc umije,vrati na krevet..e onda su mi donijeli bebu i kajem se sto sam pomislila da je "ruzan",vjerovatno kao sto sam napisala od soka ili ko zna,znam samo da se pola poroda sjecam ko da sam sanjala.Objasnjava meni sestra kako da dojim bebu,a on doji ko da mu je 6mjuser posted image Gledam ja svog pilija,sredjen,okupan..nije sto je moj al najljepsa beba na svijetu! U neka doba noci  place, ja da ga podignem nesto mi dole "skljocne" ja opet podjem plakat reko mozda mi rana pukla,pregleda me sestra kaze "ma nema sanse ovo je mrtvacki usiveno".gledam je ja i kontam samo da idem svojoj kuci.Nakon 24h bili smo kod svoje kuce s nasim papijom.

VELIKO HVALA mojoj med.sestri i poruka svim trudnicama koje ocekuju prvu bebu,nije sve kako zene pricaju,ne boli svaku isto,nisu sve zene pa onda ni pordi isti!Samo hrabro,jer kad uzmete svoju bebu u narucje,sve zaboravite i najmanju bol !

(odgovor članu cinceza)
Neposredna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *