|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vaše porođajne priče
8.9.2011 12:25:31   
sweet insanity
Eh, evo i nas na ovoj temi 3 mjeseca nakon poroda, nije mi se dalo ranije da na "papir" stavim sve touser posted image   Prije svega, uspjela sam evo procitat pricu od Ziki i Palacinke..bravo zeneuser posted image

Eh ovako, termin nam je bio 7. juna. Prve bolove sam dobila samo sto je nastalo 7. juni-odmah nakon ponoci. Tada sma vec znala da sam bila otvorena 2 prsta i mislila sma da se otvaram dalje no ispricat cu vam kako je to islo. Bolovi su bili na 20 minuta neka 2 sata i onda su spali na 15, oka sklopila nisam  skoro nikako naravno nego samse tusirala i hodala po stanu, mozda cak malo da sam u tim pauzama utonula u san,ako se to moze nazvati snom. docekala sma 7 ujutro-bolovi i dalje na 15-20 min. Javim se doktoru i pitam ga smijem li pojest nesto i on mi rekao d apojedem da se spremim i da dodjem da me pregleda jer cijelu noc imam bolove, a i temrin mi je. Oko 9 ujutro sma bila na GAK-u. Dr pregledao, kaze otvorena smao 2 i pol prsta, dakle samo pola od onog kako je bilo prije 2 sedmice. Uradili amnioskopiju, sve OK, uradili UZ i ctg, kontrakcije prisutne, beba super i kao smao sto nije pocelo.....malo sutra!

Odluce da me ostave na GAK-u na porodjajnom odjelu jer imam bolove vec 10 sati a ne otvaram se, vodenjak je citav pa eto da me prate. Dobila sam buscopan inekciju i apaurin da me malo umiri. Prvo sma sa jednom zenom dijelila krevet, a onda su nas rasporedjivali ko ide na gin B a ko ostaje tu. Ja kako sma imala bolove ja sam ostala tu. Provela sam dan i noc slusajuci i gledajuci svasta i prilicno sma se prepala i razmisljala jao kako cu ja to. U 2 poslije ponoci dodje zena otvorena za tanki prst i porodi se u 3, takodjer iza ponoci, a ja otvorena 3 prsta  i i dalje bolovi, ali na 10 min. Ujutro u pola 5 dosli da me vide i pregledaju, ja otvorena 3 i pol prsta ,grlica jos prisutno kad ono pukne vodenjak spontnao pri pregledu (ja nisma vidjela vodu nego krv). Prebacise me u predrađaonu i tada je sve pocelo.....dobila sam loptu i krevet, bolovi sve jaci i jaci i ja sma se prebacivala sa jendog na drugo. U medjuvremenu pita jedna sestra kao cija je ovo kesa sa setom  za maticne celije u hodniku, i ja kazem moja i mozete misliti natjerala me je da onako krvava, jedva hodam odem po to i vratim s eu krevet, a ona bila pored kese pa je onda galamila sto sam podigla naslon kreveta ( LE BITCH )!!! Takodjer je rekla,citiram. "sta ces, ja sma odvratna sestra,necu te ja milovat!" Elem, meni pozlilo, opo mi secer,nisma nista jela jer je iznenada vodenjak pukao i zatrazim kocku secera i meni dr da bajaderu koju sam pojela i povratila.

Dosao je moj dr. u smjenu i babica koja ce me poroditi, pregledaju me kad ja samo 4 prsta otvorena 2  i pol sata nakon pucanja vodenjaka. Ukljuce mi indukciju-E TAD JE STVARNO POCELO! Objasnili su mi da ce bolit puno ali da su to uradili da se brze otvorim jer je vodenjak pukao.....i tako su rekli da ce potrajat dugo (5-6) sati. Dr je otisao jer je imao intervenciju drugu a babica je ostala sa mnom. Ta divna zena cije prisustvo mi je bilo dovoljno d ami da snagu da nastavim dalje. Milovala me je, umivala,davala mi je cak i malo vode,otvarala prozore je rmi je bilo muka, donosila i odnosila lavor jer sam povracala i govorila ti to mozes, jaka si i samo sto nije zaplakala zajedno sa mnom! Istina, zaplakala jesam ali glasa pustila nisam niti sam vristala (ako izuzmemo momenat kada mi je rucno masiran grlic-tada sma malo ciknula)user posted image Kada mi je dolazilo da vristim ja sma lupala glavom od ono zeljezo na krevetu ne bil mi bol u glavi umanjila ovu drugu, pa sma s elupala po kukovima d abi sprijecila kocenje i stalno pratila disanje. Babica mi je stala iza i ja sma je zagrlila i i pratila njena uputstva sto mi je jako olaksalo situaciju. A vjerujte naslusala sma se babica kako galame i zena kako vriste, po tom sma pitanju imala srecu-na neki cudan nacim desila se neka povezanost izmedju nas dvije.

Eh, babica je otisla na 10 min, smatrajuci da nece jos kad ja dobijem je+eno bolan nagon da kakim i zovem je pa su je trazili jer ona rekla da se zauzela za mene,hvala joj do neba i na sav glas!!!!!!! Dosla je pdvela me do kupatila i rekla mi d aprobam kakit da bih potjerala bebu ka dole...obavim ja to i cetveronoske od bolova pod tus. Ona mi je pomogla d austanem,umila me dala mi je vode i hajmo u porodjajnu salu. Tamo me je stavila na neku kao kanticu i rekla mi smao da pokusavam kakit, akako mi je bilo muka otvorila mi je prozor i mahala necim, pojma nemam cim. Druga se zalila da joj puse, a ova joj navukla paravane da bi meni ostao prozor otvoren.

Penjem se na to i molim je d ami objasni kako da tiskam da bude sto bezbolnije i za mene i za bebu. Radila sam sve kako je govorila, bez imalo vristanja, culo se smao stenjanje koje su rekli d aje bilo jako pravilo i u 3 tiska, ja sam istisnula svoju Nelu 8. juna u 10.45 h. Rodjena je sa 3.400 kg, duga 56 cm. Onda sam dobila mob od dr da nazovem muza da javim, a meni kes od uha do uha, ja jos na porodjajnom stolu, Nela mi u jednoj ruci, a u drugoj telefon, a oni vadili maticne celije. Posteljica je spontano izasla. Pohvalili su me da sam bila super i da sma bila hrabra i da sam to jako dobro odradila, pogotovu tiskanje. Bilo je momenata kada sma znala posustat u toku trudova ali pomisao da cu vidjetu svoju mrvu kao i prisustvo te babice mi je davalo snagu za dalje, i kao sto kazu kao da me je obuzela odjednom neka snaga i bila sam jos hrabrija i ponasala se kao ma hej, sad ce te vi vidjet kako to ideuser posted image

Nakon poroda, lezala sma oko 2 h na hodniku nakon toga sma prebacena u sobu. Sat i pol mi nisu Nelu donijeli pa sma ja zamolila babicu samo da provjeri da li je sve OK. Ona je odmah, al odmah dosla i provjerila i rekla mi da je sve OK nego da nas taj dan ima tako mnogo da ne stizu sve. Nakon pola sata donijeli su mi moju ljubav, moje sve....kada sma je uzela i prislonila na grudi, krneula je svojim usnicama prema pradavici i pocela da sisa, neopisiv i nezamjenjiv osjecaj. I sada nakon muke i svega ,kada se sjetim porodjaja smao se osmjehnem ponosna na samu sebeuser posted image

Znam da je dug post al eto potrefilo se tako!

(odgovor članu 10 mart 2009)
Neposredna veza do poruke: 1526
8.9.2011 12:47:47   
sanela.asja
Sweet user posted image user posted image user posted image rasplakala si me samo tako sta si sve proslauser posted image ,vjeruj nije me bilo strah al se tako bojim na kakvu cu budalu gore naletitiuser posted image
HB pa se sve sretno i ljepo zavrsilo ...
Svaka Cast jos jednom na hrabrosti user posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 1527
8.9.2011 12:56:17   
Hannica
sweety svaka cast na hrobrosti,super si ti to odradila
.A ta odvratna sestra je stvarno user posted image ,sramota za zenski rod.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 1528
8.9.2011 13:03:46   
sweet insanity
Hvala vam! I da, ta sestra je bas bila fuj, eto jedino ona je bila takva, ostali su se potrefili dobri. Sreca pa je u 8 ujutro otisla iz smjeneuser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1529
8.9.2011 13:08:36   
sweet insanity
Izvinjavam se zbog gresaka pravopisnih al mislim da ste vecinu skontali, sad vidjeh d aima ispustenih slova, zamijenjenih slova itd, jbg ponijelo me pa nisam ni gledalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1530
8.9.2011 13:11:46   
Anoniman
sweet insanity user posted image user posted image user posted image svaka cast hrabra siuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1531
9.9.2011 19:06:41   
Sonja
sweet svaka cast..bas si hrabra
ja sam vristala dok mi glas nije pukaouser posted image user posted image

mozes li napisati koja ti je babica bilauser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1532
9.9.2011 19:10:24   
drznica
Sweet user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1533
9.9.2011 19:22:00   
Semica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i do sutra ovako user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 1534
10.9.2011 20:20:11   
sweet insanity
Sonja, babica Dana!

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 1535
10.9.2011 20:30:41   
Nunichi
Svaka cast sweet i. !!!
user posted image
I ja babicu Danu hvalim na svakom koraku, prekrasna je. Zato i svakoj trudnici predlazem psiho-fizicke pripreme u UKC-u, jer ih ona obavlja.
Naravno i babica Ajsa je jedna od boljih, ja sam bas imala srecu s njima.

Neposredna veza do poruke: 1536
10.9.2011 20:56:58   
vila_7
sweet prelijepa prica...a bas tako...babica kad je pored tebe osjecas vece samopouzdanje!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 1537
10.9.2011 21:24:34   
palachinken
Sweet, ti si bas hrabra zena! Cestitam!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1538
10.9.2011 21:47:16   
d.dita
I ja babicu Danu hvalim na svakom koraku, prekrasna je. Zato i svakoj trudnici predlazem psiho-fizicke pripreme u UKC-u, jer ih ona obavlja.
Naravno i babica Ajsa je jedna od boljih, ja sam bas imala srecu s njima.

A možete zamisliti ironije, sestra Dana nije bila u Tz kada joj se kćerka porađala, a stvarno je sve ženice hvale!

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1539
10.9.2011 22:07:08   
sweet insanity
Dana je divna zena, meni je smao njeno prisustvo davalo snagu za dalje!

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 1540
10.9.2011 22:15:00   
d.dita
Baš volim čitati vaše pričice, možda se i ja odlučim napisati nekada svoju, baš ste hrabre ženice user posted image

Neposredna veza do poruke: 1541
12.9.2011 12:27:10   
Sonja

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Sonja, babica Dana!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

vjeruj da sam odmah na nju i pomislilauser posted image
zaista predivna osobauser posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 1542
14.9.2011 23:09:16   
La Alma
Evo jos jedna prica sa zakasnjenjem :)

Meni je termin bio 12.03.2011. (subota)

10. marta (cetvrtak) odem na ctg u Opcu bolnicu i na pregledu mi doktor kaze da dodjem opet u subotu.
U cijelom 9. mjesecu me uvijek drzala neka fobija da ce mi vodenjak puci u sred nekog trznog centra ili na javnom mjestu, ili jos gore da cu negdje sjediti na kaucu pa cu sve skvasiti :S
Ali u petak navecer odem kod prijateljice i sjedili smo podugo. Nekako sam bila ubijedjena da cu premasiti termin, iako je bio sutradan. Kad smo dosli kuci, oko 23h, ja peglala i poslije peglanja krenem u kupatilo i samo sto sam presla prag meni krenulo niz noge - ja kontam popustili mi svi misici :) (jer citavu trudnocu kad god kihnem nisam mogla zadrzati mokracu), kad vidim ja bas krenulo hahah :D i skontam da je vakat.
Odem u sobu i kazem mm da se spremi da polahko krenemo, on se naravno prepao, mislio da ce to sve odmah krenuti, meni bilo smijesno sve sto se desava.

Krenuli smo u 23:50 iz kuce. Na putu do Opce bolnice sam saznala da je na dezuri dr. Beciragic - do tad nikad cula za njega. Nisam znala kako cu drugacije saznati o njemu nego preko interneta, i udjem ja s mob na internet, ukucam njegovo prezime i prvo mi izbaci ovaj forum i temu na njegovo ime.
Muz nije mogao da vjeruje da idem da se poradjam a saltam forume po netu :))) sta sam drugo mogla. Pisalo je svasta o njemu ali opet sam gledala da ne panicim zbog toga.

U bolnicu su me primili u 00:30 12.3., bila neke pravo fine babice Arifa i Mersiha.
Smjestili su me u neku veliku sobu u kojoj je lezala samo jedna zena, porodila se 2h prije toga. Bolovi su poceli u 01:00 i bili su na 5 - 7 minuta. Muz mi slao poruke da vidi kako sam, ja pospana, jedva mu pisem, a svakih 5 minuta me bude bolovi.
Tamo se iz drugih soba cuju zene, deru se, psuju, placu... Babica mi kaze da legnem na lijevi bok, da se beba brze namjesti, bila sam otvorena 3 prsta. Nikad necu zaboraviti one rucke na ormaru koji je bio kraj mog kreveta, cijelu sam noc gledala u njih.

Ta zena sto je lezala sa mnom u sobi govori mi da je lakse ako trljam po krstima rukom. To sam i radila... boljelo je uzasno. Nisam nikad isla na vjezbe pred porod ali sam citala dosta literature pa sam primjenjivala vjezbe disanja - i one su mi bas pomogle. Trudila sam se da sto vise opustim karlicu, da je ne grcim, da se ne derem. Nekad se stisnem, malo jauknem kad zaboli, uhvatim se za onu rucku iznad kreveta, gdje se kaci kad je noga u gipsu ili sta vec... da mi nije nje bilo ne znam sta bih, ostala je iskrivljena iza mene hahhah

Bila mi je to najduza noc u zivotu :) Zaspim na 5 minuta, probude me bolovi, a ja kao da spavam po pola sata, takav osjecaj mi je bio cijelu noc. Oko 06:30h ujutro sam osjecala jace napone i kontam garant je to to. Zovnem babicu, ona me pregleda, kaze otvorena sam dovoljno, sad cu se poroditi i ode po doktora.

Dolazi doktor, namrgodjen, kao da sam ga probudila iz najdrazeg sna, pregleda me, pita me je li prva beba, ja odgovorim da jeste.
Govori mu babica da sam spremna da me premjeste u salu krenula da mi krevent pomjeri, kaze on "Ti si prvorotka, neces ti jos za sat vremena", govori babici "nemojte me zvati radi necega sto nije ozbiljno" krenuo na vrata i jos jednom se okrenuo prema meni, a ja u tom trenutku osjetim da joj je glavica krenula vani i da je stala nekako na pola puta, a doktor zinuo i govori babici, "Dodjite ovamo sestro", ona govori da pripremi za epiziotomiju, ona kaze da nema vremena za to da ce me odmah poroditi, i tako je beba u sekundi izasla :)
Porodila sam se u sobi u 7h, pred ocima neke zene koja je lezala tu sa bebom, haman na pragu vrata hahaha, bez icega...
Beba je odmah zaplakala i odnijeli su je. Bila je teska 3700g a duga 54cm. Odmah je izasla i posteljica i babica je odnijela doktoru da je pogleda. Poslije toga mi donijeli bebu da je drzim, dok me doktor sije - to je uzasno boljelo, nisu mi nista dali, nego odmah sili. Imala sam 2 konca. I za to vrijeme sam gledala najdraze stvorenje na svijetu, i prvo sto je uradila isplazila mi jezik user posted image

I onda sam lezala 2h bez pomicanja... vrijeme sporo prolazilo. Bebu su mi tek donijeli oko 11h da je nahranim. I od tad je nisam ispustala iz ruku :) bila je nebitna i nenaspavanost i umor i bolovi... a sada je drugacije hahahha sada je nenaspavanost dobila neko znacenje user posted image Al nek je ona ziva i zdrava meni.

Uglavnom dobro sam prosla, babice su mi vise pomogle nego doktor, ali imao je i on svoju ulogu tu.  

user posted image

Sjecam se da su mi govorili kad krenem na porod da pojedem nesto masno ili kaloricno da me drzi. Taj dan sam pravila musaku za rucak i mm je jeo nesto prije toga i nije mogao puno da jede, ja se ko naljutim i kazem mu "E sutra ces jesti ovaj ohladjeni krompir" i u ljutnji pojedem citavu tepsiju hahahaha user posted image kao da sam znala da ce mi trebati

Pile moje malo 18.4.2012.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 1543
14.9.2011 23:28:03   
selina
user posted image user posted image user posted image user posted image bravo mila super si ti i jako si hrabra svaka cast ako bog da da ti tako bude i sa drugim....cestitam

(odgovor članu La Alma)
Neposredna veza do poruke: 1544
20.9.2011 21:49:47   
R&T@
Skvo, hajde na ovu temuuser posted image
da saznamo zasto je drugi porod tezi...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 1545
20.9.2011 22:21:08   
Lejla Ka
user posted image E sweet da sam ja znala kakva si ti zmaj žena ne bih se ja onako nasekirala kad su ti prepisali pogrešnu terapiju za mastitis, i ne bih s tobom ko po jajima. Da sam znala kakva si ja bih tebi odmah direktno rekla u čemu je problem. Nego ja kontam mlada, nježna, tek se porodila, da se ne nasekira user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1546
20.9.2011 22:46:00   
Leena
La Alma, divna prica!user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1547
20.9.2011 23:05:42   
Leena
sweet, svaka cast!user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1548
24.9.2011 21:38:03   
sanela.asja
Eh evo i mene sa mojom pricom user posted image
Termin nam je trebao biti 29.09.11user posted image znaci za 5 danauser posted image ,moj Dzenan (Dzordz)je odlucio izaci malo ranije da upozna sekuuser posted image
13.09 Utorak ,cjelu noc sam imala nepravilne kontrakcije mogle su se durati Mm muz me zezao "Jel idemo" ja sam govorila "Ma kakvi covjece ne sluti mi"user posted image .Jutro mene i dalje bolucka u krstima i stomaku nista na facebook-u sam dopisujem se sa prijateljicom koja je mozda mjesec dana prije mene rodila i ona mi kaze da se nezezam posto samdrugorotka moze brzo krenut,ja sam na sve to njoj poslala smajli i odjavila seuser posted image .Vec 1 sat popodne meni kontrakcije na 10 min i bas boli ,vec nemogu da se snosim ni sa bolom,a ni sa Asjom koja hoce da se igramo vozicauser posted image user posted image ,odlucim nazvat svoju DR.i odem na pregled.Ona mi kaze da idem odmah na Gak da cu ja brzo vec otvorena 3 prsta,kontrakcije ravnomjerne na 10 min.Nista ja sam sve natenane spremila sve za MM i Asju (od nje mi se bilo najteze rastatuser posted image )i polako oko 5 sam bila na GAK-u...

Na prijemu me pregledaju kazu da sam za prijema i da cu se brzo poroditiuser posted image .Ljubim MM i kazem mu da pazi na Asju,to je bio najtezi trenutak u mom zivotuuser posted image ..Gore me DR.pregleda radi ultra zvuk i kaze da je beba visoko da cekamo tokom veceri da se spusti,ja i dalje imam kontrakcije na 10 min.I tako je trajalo cjelu noc,Ctg pokazuje visoke kontrakcije ali je beba i dalje visoko.Ujutru DR.sestri kaze da na smjeni doktorici kaze da mi probije vodenjak i ukljuci indukciju jer su mu sumljive moje kontrakcije,a beba visoko.
Dolazi smjena Doktorica me pregleda i kaze da ja nisam uopste za poroda i da ce me mozda poslat kuci beba visoko,salje me u sobu za trudnice u kojoj ni kreveti nisu namjesteni nisam imala gdje leci samo jednu stolicu.Oko 10 sati meni pocinju kontrakcije na 5 min,pa na 2 min.Ja setam po onoj sobi,disem,placem molim Boga da mi pukne vodenjak,onda se sjetim moje Asje zovem MM placem.Setru zovem da joj kazem da su mi kontrakcije na 2 min ona nece da mi ukljuci CTG jer misli da ja imam urinarnu infekciju pa zbog toga imam bolove,Doktorice ni na vidiku nije se vise ni pojavila zene su poradale sestre i babice,ona je fola bila u sali radila carske.Oko 4 sata sestra se smiluje i ukljuci mi CTG kao da vidi zasto ja tolke suze ronim.Lezim tako i placem kad ulazi DR.Brigic moj andjeo bicu joj cjelog zivota zahvalna da vidi zasto placem i gleda moj CTG i kaze da nemoze da vjeruje da me niko nije pregledao aovako jake kontrakcije imam,ja joj kazem da mi je beba visoko.
Vodi me na sto da me pregleda,radi UZ i vidi da je posteljica pocela da puca i da je bebi kratka pupcana vrcpa i da se zbog toga nemoze spustiti.Odmah me vodi u radjaonu (gdje srecem Semicudrugaricu sa RR-a)user posted image user posted image probija mi vodenjak odmah me otvara 6 prstiju (to je bolilo UHHH)i ukljucuje idukciju.Indukciju je ukljucila oko 5,ja sam otisla na porodjajni sto oko 7 i 15.
I pocinje moja borba,prvo sto sam je zamolila je da me nesjece jer sam imala jako bolno iskustvpo sa Asjom.Napinjem se,disem i sve tako dok nisam osjetila olaksanje i plac mog Dzenana,najljepsi trenutak u tih dva dana.Bio je sav modar,zato sto se napatio u stomaku zbog kontrakcija,al je bio moj mali i najljepsi na svjetu.user posted image user posted image
Nose ga ja ostajem na stolu Doktorica primjecuje da puno krvarim izbacuju posteljicu,al je ostalo dosta komadica i zato krvarim.Meni postaje uzasno hladno i tresem se dolazi nekoliko medicinara i anesteziolog,potpisujem neki papir kazu moraju me uspavati.I sjecam se da se budimi mislim da sam na plazi,ljepo mi toplo,a sijalica sto je uperena u moje lice mi je sunceuser posted image user posted image user posted image i postajem svesna gdje sam na hodniku i cekam da se ohladim dva satauser posted image .konacno voze me u sobu ,polako prelazim u krevet i cekam ljubav svog zivota.U medjuvremenu zovem MM i javi mi se moja Asja sva sretna kaze "mama napokon si jodila blata kad ces kuci",emocije su neopisiveuser posted image user posted image .
Donose mi moju mrvicu od 3 700.Cjelu noc smo se druzili,upoznavali,dojili nismo spavali ni on ni jauser posted image ljubila sam njegovo modro celo i zahvaljivala Bogu so je dobro(jer sam cula DR.Brigic kad je rekla da su me pustili kuci da bi bilo ono najgore).Ujutru vizita sve uredu i beba i ja i napokon nasoj kuci.
Cekaju nas Asja i MM,eh te srece i ljubavi kad je vidjela svog blata Dzordzauser posted image user posted image ljubi mu nogice i rukice.I jos uvjek nepokazuje ljubomoru djeli sokice i cokolade sa svojim blatomuser posted image

Eto to je moja prica nadam se da nije bas bas preduga,krace nisam znalauser posted image
user posted image user posted image
PS.Sory ako je bilo gresaka

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1549
25.9.2011 18:15:46   
star
user posted image user posted image user posted image sanela.asja...svaka cast..sve za svoga bebaca user posted image user posted image da vam bude ziv i zdrav puno puno godina user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *