Mala Selma
|
Drage moje...evo ja se oporavih pa doslo e vrijeme da napise porodjaju pricu Dosla sam 28.04. u porodiliste Kosevo u 9,00h sa gelom dami ga apliciraju, jer sam po nihovoj racunici prenjela 10 dana.Gel su mi aplicirali oko 10,00h i ja sam sva sretna cekala te famozne bolove. Medjuti,pregledavali su me svakih 2 sata, a ja sam do 15,00h otvorila se samo 1prst (ukupno sam bila otvorena 4 prsta), grlic je bio malo omeksan, ali dalje visoko.Ubijala me nervoza i iscekivanje.Dvije su zene dosle i porodile se, a ja sam i dalje cekala i bila tuzna . MM je bio ispred bolnice i institirao da prisustvuje porodu, ali ja sam to kategoricno odbijala.Ali babica, sama od sebe rece doktorima koji su dosli u 15,00h (u dezuru) da ce i in prisustvovati. U 17,00h su me posjeli na sto i ukljucili drip, jer se nisam otvarala, a dr.Naima Imsirija je pozvala mm. E od 17,00h su poceli bolovi jakiiiiiiiii i pukli su i vodenjak...uh kad se samo sjetim...mm mi je bio od velike koristi, masirao mi je krsta, vlazio usta, otvarao prozor, disao samnom kao i na vjezbicama.Velike napone sam dobila oko 18,30h...ja sam se napinjala i napinjala ali nije htjela vani.Pa su me postavili na noge, da cucnem pored kreveta, da tako probam, pa na stolu lijevo, desno, ali nema sanse, beba krene, ali ga pupcana vrpca vrati.U 19,00h sam molila Boga da me uzme i rijesi muka...doktorica se zabrinula, jer je beba bila na nekoj arteriji i kaze ona mm : "ako nebude sada izasla beba, idemo na vakum, ugrozen je zivot i bebe i nje (mene)"!!!Kad sam to cula , pocela sam moliti ne samo na vakum, Bog mi dade snage, i napinji se, napilji, babica uze makaze i rece; "sad cu ti ja pomoci" i cap-cap....rasjece ona mene...izadje glavica, pa ramena, pa moj andjeo .......Bilo je 19,20h. Pola stvari se ne-sjecam koje su se desavale, bila sam kao u bunilu, znam da sam povracala (kazu od dripa), vena mi je pukla na ruci, bila sam kao u bunilu.Nemam piojma da su mi cestitali, mm poljubio...Znam samo da sam pitala zasto beba ne place... Stavili su mi mog sina na prsa, poljubila sam ga u glavicu...onda su ga odnijeli..mm je izasao, otisao (doktorica mu rekla), a mene su sili i sili...Bog zna koliko imam konaca, oni mi nisu rekli... Malo sam lezala i onda su me prebacili u sob gdje leze porodilje.Nista me nije bolilo, samo sam jedva cekala da vidim svoju .MM jeopet dosao, gledao me onim tuznim ocima, ljubio me i milkio imala sam osjecaj da je plakao i da ce opet plakati (sad kaze hvala Bogu da sam prisustvovao, mislio sam da cu te izgubiti i plakao sam, samo da znas...oliko mi znacis ..ljubav moja)..... Izasli smo iz bolnice 29.04. u 14,00h ( a mm je rodjendan 29.-pravi poklon sammu dala ). Bebica je dobila zuticu i 01.05. ga odvedemo na pedijatriju, a njemu bilirubin 25...uzas....odmah ga ostave u bolnici i tako ja sa tom ranom svaka tri sata gore da ga dojim...a sve boli...izasaoje juce hvala Bogu, sad je dobro.Zuticu je dobio zato sto je bio gladan (laktaciska zutica).Ja sam ga dojila i dohranjivala, ali dodje patronazna sesta i kaze, nemojte vi dohranjivati, imate divno mlijeko i ja poslusam.Dijete za tri dana izgubilo 400gr.Uh jedva cekam da dodje da jojse nagovorim!!!! Eto drage, to je otprilike moja prica..izvinite na greskama ako ih ima i na nacinu pisanja..jos sam izgubljena, tuzna i srce me moje boli ... Cuvajte mi se i zelim vam uspjesan i ljepsi porod , nego sto je moj bio!!!!!