|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaša porođajna priča
31.3.2009 22:18:48   
Anoniman
ej, fakat vise necu citati vase price dok se ne porodim, unistit cete me emocijama user posted image user posted image user posted image user posted image , iako sve imaju sretan kraj, sto je najvaznije 

(odgovor članu Anushka)
  Neposredna veza do poruke: 326
2.4.2009 13:14:21   
Amela83
Pozdrav drage moje! Evo i mene konacno na RR. Porodila sam se 9.3., mm je to odmah prijavio na RR, a evo i mog iskustva:
Termin poroda mi je trebao biti 3.3.2009. I dođe i taj dan a ništa se ne dešava, niti imam bolove, niti vodenjak puca... Otišla sam to jutro sa mm na Gradinu i dr.mi je rekla da za sada nema ništa. Beba se još uvijek nije spustila, nisam otvorena nikako, bolje rečeno- grlić mi je čvrsto zatvoren, plodova voda bistra, CTG uredan, kao da se neću ni za mjesec dana poroditi.user posted image Kontrola za 2 dana.
I ponovo ista stvar, 5.3. i 7.3.me ponovo vraćali kući. Moje strpljenje je bilo na rezervi. Svaki dan mi je bio ko godina...
8.3.mm i ja se spremali da malo prošetamo i ja sam odjednom osjetila vrlo jak bol u predjelu krsta i donjem dijelu stomaka. Obradovala sam se- mislila sam da su počele kontrakcije. Al to je bila i prva i zadnja. Cijelu noć sam iščekivala da me ponovo zaboli al ništa... user posted image Beba neće pa neće napolje!
U ponedjeljak, 9.3., ponovo sam otišla na pregled. MM i ja smo se smijali (ironija)- sigurno će me ponovo vratiti kući, oboje smo to očekivali jer se nije ništa dešavalo još uvijek. Kad me je dr.pregledala rekla je da je poldova voda zelena i da moram odmah na porođajno odjeljenje. Bila sam otvorena samo jedan prst,al malo veći.Uhvatila me neka panika, tresla sam se. Sve se tako brzo odvijalo. Nisam se uspjela ni pozdraviti sa mm, samo sam mu mahnula...
Gore su mi odmah probili vodenjak i priključili indukciju. Ležala sam tako 3h i 30 min, trpila boloveuser posted image ...pregledalo me nekoliko ljekara i šef odjeljenja je rekao da ovo neće moći prirodno. Radilo se o totalnoj disproporciji.
U 14.15 su me odvezli u salu i uradili CR.
U 14.30 KONAČNO SAM RODILA MOJE MALENO ČUDO, MOG SINČIĆA, NAJLJEPŠU BEBU NA SVIJETU!!! user posted image

Poslije operacije oporavak je malo duži, u početku dosta boli ranauser posted image , al vrijedi truda! Sutra bih sve ponovila jer je to nešto najteže al najljepše na svijetu.

Držim fige svim budućim mamicamauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 327
2.4.2009 13:20:34   
kaktuscic
Svaka cast, cestitam vam jos jednom!!!

(odgovor članu Amela83)
Neposredna veza do poruke: 328
2.4.2009 14:21:27   
emma.L
sahara, uvijek čitaj samo par zadnjih rečenica user posted image . Sve su skoro iste- 'vrijedilo je svake sekunde i svakog bola'! A ja sam počela plakati na porođajne priče tek nakon poroda user posted image .
I jedva čekam da prođe godina ili dvije da opet pišem ovdjeuser posted image . Čestitam svim svježim mamama.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 329
2.4.2009 16:18:05   
manuela RR
IZVORNA PORUKA: emma.L

sahara, uvijek čitaj samo par zadnjih rečenica user posted image . Sve su skoro iste- 'vrijedilo je svake sekunde i svakog bola'!

Slazem se s tobom

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 330
14.4.2009 12:15:55   
Anoniman
jo, evo i mene, znam da ste radoznaleuser posted image user posted image
da upozorim, nikad nisam dobro pisala pismene radove, pa ce i ovaj biti garant takav, naime odlutam od srziuser posted image
termin mog poroda bio je 2. 4. 2009., ali nista od toga, bila sam 1. 4. na ctg-u i pregledu i rekao mi da sam 1 cm otvorena i da nije jos pocelo, poslije ctg bio 3. i 5. aprila, uredni oba i hajd kuci, i onda noc 5. na 6., tacnije jutro u 5 sati  odem ja do wc-a, standardno, kad nesto procuri, rekoh b. pranje, jer je bilo sluzavo, vratim se ja do kreveta, kontam nije to voda, ponovo ustanem za par min. a ono opet, vidim da curi mimo moje volje, odem do mm, i njezno ga probudim rekoh maco daj se probudi moramo razgovarati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ( imala sam ja ovakve ispade kad sam mu prepricavala snove... rekoh da se ne uplasi), objasnim da sumnjam da je pocelo i ustanemo lagano, i tad je voda bas krenula, zacas se spremimo, sreca pa me on nagovorio da spremim torbu potpuno, jer sam znala da moram odmah u bolnicu, prosao termin plus voda curi, i krenemo...
to jutro, 6. aprila nigdje nikog tako rano, dodjemo u bolnicu i pravo na ginek. usput sretnem svog dr. ,bio dezurni, kaze hajde ti sad cu ja doci, medjutim na gin. mi kazu da, posto mi ide voda, odmah sidjem na porodjajni odjel, i to uradim, tu me pregleda, potvrdi da voda curi, uzme milion podataka, i ja kazem mm da donese torbu iz auta jer ostajem tu dok se ne porodimuser posted image ,  i tako me smjeste u 7-krevetnu sobu( naime noc prije je bilo 11 poroda i sobe su bile pune), ja se smjestim upoznam cimerke i docekam vizitu, dosao moj dr. pregleda i kaze da lezim i cekam, poslije dodje drugi pa mi on kaze da malo ustanem da setam da vidi koliko cu se prirodno otvoriti, a meni drago samo da mi ne ukljuce drip( tako su nas ucili na vjezbama, kao to vise boli...)i tako ja setala do nekih 12:30, a prije su se dogovorili da mi ukljuce drip oko 13 sati, tad pocese da nas rasmjestaju po dvokrevetnim sobama, meni ukljucise drip i prevezose me u drugu sobu, tu mi je cimi bila djevojka sa vjezbica, ona se spremala kuci sa bebom, malo me ohrabrila i savjetovala kako da se snadjem sa bolovima, koji ruku na srce nisu bili neizdrzivi prva dva sata, ali vec posljednih sat je pocelo jace i ucestalije, ona mi, sreca moja, masirala ledja i kurazila me, puno joj hvala, i tako ja disem pa kukam kako ne mogu izdrzati, pa u pauzama bez bola opalim neku glupost pa se smijemo...user posted image user posted image user posted image i bogami doceka on mene i da se porodim, kazem ja  u posljednjim minutama da cu vristati i ona meni pa vristi da si cula mene, joj rekoh bezze mi, ali to vam se drage moje jednostavno otme glas iz grudi i pocnete se glasati user posted image user posted image , tako i ja sestro, ona dodje kaze pa ti si za mustuluka otvorena si 6 cm, pa onda za 15 min dodje i kaze 7-8 cm, i tako je to u kratkom roku ( svega 3-3,5 sata trajalo od ukljucivanja dripa do zavrsetka poroda), ja sam se maksimalno otvorila i posljednji put kad sam je zovnula malo me pregledala i kaze dobro hajdemo polako saradjuj i necemo te rezati, rekoh hocu, hocu, predjemo u salu i sad sam vec bila sretna sto sam stigla tu jer znam da je kraj (ne vode u salu dok porod ne krene)
rekose mi kao da legnem , da disem, da napnem... malo su me kritikovali da ih zezam jer sam se ja stvarno pogubila u smislu da ne znam tiskati, bilo je cak i smijesno, onda zaboravih vam reci drip mi ispao, tj. braunila a to je trebalo da mi pomogne pri tiskanju, pa su mi dali novu injekciju u venu, pocese ti naponi i dr. mi maltene sjedne na stomak, kazu evo joj kosice daj da joj vezemo kikice user posted image user posted image user posted image , a ja ne kontam, sve sam mislila kad se bebina glava radjala da me babica rukom prosiruje, kad za sekundu eto glave i cijela beba se rodi, ma ljudi smijesno mi bilo kako je lako naspram onih trudova user posted image , bebu malo umotase i dadose mi je, a ja pogubljena od srece nisam je ni zapamtila (poslije u sobi govorila cimerki kako se i ne sjecam kako tacno beba izgleda kad sam je kratko vidjela), zatim se rodila posteljica (kao jetra-bljak), zatim slijedi sivanje- koje me btw nije boljelo uopce, dr. me posprejao nekim anestetikom, i tako to zavrsi, ma ekipa je bila super i zezali smo se i stvarno sam se tako dobro osjecala user posted image
poslije sam lezala dva sata i telefonirala svima, niko nije vjerovao da sam se porodila, svi su ocekivali da sam iznemogla...

cure koje tebate da rodite, nadam se da prica nije bila crnjak, i da vas nisam rasplakala, malo sam ubacila popratnih detalja da znate kakva vas procedura ceka, i da nisu me klistirali niti brijali, to sam obavila kod kuceuser posted image

sretnoooooo

(odgovor članu manuela RR)
  Neposredna veza do poruke: 331
14.4.2009 12:30:41   
Anoniman
e ovo sam onako s gustom uz kafu procitalauser posted image user posted image ...jos cekam od mnnuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 332
14.4.2009 12:37:35   
mnn
IZVORNA PORUKA: dadada

e ovo sam onako s gustom uz kafu procitalauser posted image user posted image ...jos cekam od mnnuser posted image

super ti je priča sahara! baš si me i nasmijala...bila si hrabra...user posted image user posted image

dadada evo i ja čekam da napišem priču..da krene miš maleni...user posted image jedva čekam.

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 333
14.4.2009 12:42:55   
sweet BaBy
Svaka ti cast sahara. Cestitam ti od srca. Drago mi je sto ste i ti i user posted image dobro i sto ti nije bio tezak porod. Sve najbolje tebi i tvojoj user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 334
14.4.2009 14:10:54   
HannaS
Joj,i smijeh i suze kod mene user posted image user posted image user posted image Sahara,ma prava si!user posted image user posted image

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu sweet BaBy)
Neposredna veza do poruke: 335
14.4.2009 14:26:19   
Crvena
Amela83 i sahara user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vas.
Pusa za vase bebice.

Sad bas citam da je temin mnn 17.4. (sitno brojis) user posted image drzim ti fige.
Jedva cekam tvoju sretnu  porodjajnu pricuuser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 336
14.4.2009 14:34:45   
lely
Bravo hrabre mamice,drago mi je da je sve dobro proslouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 337
14.4.2009 14:47:19   
Pretty mamma
Bravo Sahara, bila si hrabra! Baš sam uživala čitajući priču.
Reci mi da li pomažu one vježbice disanja što smo učili? I koliko je prošlo vremena od dolaska u bolnicu i uključivanja dripa? Da vidim koliko su ti dali vremena :)

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 338
14.4.2009 15:02:10   
mala mu
Sahara user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image svaka čast.ja ću se sigurno pogubiti i lupati gluposti user posted image user posted image user posted image nisam neki paničar al već se sva pogubim i pri pomisli na porod

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 339
14.4.2009 15:02:24   
Anoniman
hej, ovako, disanje naravno da pomaze, mislim trudi se sto vise mozes da dises, ono na nos i kroz usta izdisaj, tempo ces sama skontati, sto jaci bol ti brze dises, ali pomaze da ostanes nekako pri sebi, i drzis stvari koliko mozes pod kontrolom, vec sam rekla da zadnji bolovi prodju i sa vristanjem user posted image user posted image user posted image , ali ja nisam vristala na samom produ, nisam stigla user posted image user posted image
a sto se tice dripa, dosla u pola 6, cekala do 13, otprilike, i ukljucili mi izmedju 12:30 i 13 i u 16:20 sam rodila bebu

vjeruj mi da mi je drago sto su mi dali drip, ko bi docekao prirodno, a slusas sve koje radjeju kako vriste, mislim pravo te inspirisu user posted image
zato sto krace u bolnici to bolje, ali ve je individualno, meni je pomogao drip, ali sam vidjela i curu kojoj nije pomoglo iako je od jutra do mraka imala drip i opet je zavrila na carskom

svakako iskoristi znanje iz skole, disi i kontrolisi koliko mozes bol, mjeri vrijeme, i kad osjetis da dolazi, a hoces vjeruj mi, odmah pocni disati, ma sve ce to biti ok, ljubim te

(odgovor članu Pretty mamma)
  Neposredna veza do poruke: 340
14.4.2009 15:04:55   
Nedi
I ja sam ucila disanje.....i prehladim se i zacepi mi se nos i nista od pravilnog disanja, sahara svaka cast bila si bolja od mene

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 341
14.4.2009 15:14:30   
anitaMO
Sahara ti si meni koma.user posted image

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 342
14.4.2009 15:26:08   
Anoniman
hahahahahauser posted image user posted image user posted image ma i sebi sam
mora se covjek i nasmijati malo. bolje nego da kukam kako je u 21. vijeku stanje u bolnicama, od plahti pa nadalje, ali poslije poroda sam mogla lezati i na zemlji, svejedno mi je bilouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anitaMO)
  Neposredna veza do poruke: 343
14.4.2009 15:34:37   
Anoniman
nego ko tebe porodi??? imal' mi senade?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 344
14.4.2009 15:37:43   
Anoniman
mene porodio dr. puzic i sestra binasa, meni su bili super, a ne znam ti ja sad kako se ostale zovu

ko je tebe porodio?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 345
14.4.2009 15:42:46   
Anoniman
mene je dr.beciragic i senada..da mi nije bilo senadeuser posted image bilo bi ...

< Poruku je uredio dadada -- 14.4.2009 15:44:31 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 346
14.4.2009 21:10:21   
Anoniman
Bravo sahara user posted image user posted image  super si prošla!! Čestitam ti. Nadam se da ću makar u pola dobro proći kao ti user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 347
14.4.2009 21:15:21   
magde
ehhhhhhhh kad se setim i ja sam prosla super samo sto nisam davala nap kad sam imala kontrakcije nego odmah i papapap i raspucala ali nije bolelo ali odmah sam je porodila ali bas odmah nakon sto sam imala ceeo dan plitkih bolove na svakoj 10-15 min ali proslo je bas super

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 348
14.4.2009 21:25:02   
manuela RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Čestitam Sahara na baš pozitivnoj porođajnoj priči...
Drugim trudnicama želim tako dobar porod...

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu magde)
Neposredna veza do poruke: 349
14.4.2009 21:33:19   
Okarica
IZVORNA PORUKA: sahara

mene porodio dr. puzic i sestra binasa, meni su bili super

I meni su oni bili, super su ekipa. Atmosfera je bila ležerna. Super brko iz druge galaksije (dr. Puzić) se zezao sa mojim mužem u fazonu kako ništa ne boli šivanje, a meni je to bilo najgore. Binasa je bila super, mnogo mi je pomogla.
Sahara, čestitam ti na super porodu!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *