Ilic
|
Evo da i ja sa vama podijelim svoju pricu, termin mi je bio 02.07.2005, porodila sam se 01.07.2005. Taj dan sam sa muzom oko 17:00h bila u kupovini, i osjetila sam jak bol kao nikada do tada, presjeklo me po stomaku, i onda opet nista, sve normalno, tako da se nisam uzrujavala, dosla kuci, peglala, kontam necu vise, sutra cu nastaviti. I tako legnemo oko 22:30h i kada sam se smirila u krevetu odjednom mi nesto dole puce i iscuri malo vode, tako ustanem i odem do wc, i ono nista, malo samo izaslo, ali je ucinilo ono plump kad je puklo, bas cudno, vratim se u krevet, kad poce da boli, boli ,boli sve jace i jace, onda polako pada bol tako traje ukupno jedno minutu, i tako svakih pet minuta, moj muz i ja smo odmah znali to je to, ali sam ostala jos kuci, jer sam znala kada odem da cu i tamo cekati i lezati, tako mi dodemo oko 01:30h u bolnicu. Babica me pregleda i kaze 4 cm sam otvorena, dobijem da odem na WC, onda sam tu lezala do jedno 03:30-04:00 tada me opet pregledala i kaze sad mozemo u radaonu, bila sam oko 7 cm otvorena. Tamo kad sam dosla prikljucila mi je infuziju, vjerovatno da ubrza bolove, i kad me je opet pregledala utvrdila je da beba hoce sa licem vani, sto je pogresno, pa se onda okreci na sve moguce strane u tim jakim bolovima nebil beba krenula kako treba. Muz je bio uz mene i masirao mi leda, sto mi je jako pomoglo. Babica je cesto izlazila i malo vrijeme bila uz mene, bilo je vise poroda pa je cesto izlazila vani, znam da sam imala jak napon da tiskam, ali nije nje bilo, uglavnom kada je opet dosla i pregledala me kaze iduci bol kad bude da tiskam, ali ja nisam vise imala napone za tiskanje. Dok sam tiskala ona mi je pretiskala stomak, nista ne ide, dosao je i doktor, sjekli me, stavili vakum na bebinu glavicu, nista vakum nije pomogao, onda je sve krenulo brzo, odkucaji srca su bili sporiji u bebice, ja sam se totalno izgubila, nisam imala snage, samo se sjecam da su bebu sa klijestima izvukli, i svi su nakon toga izletili vani. Ja i muz smo ostali sami, istog momenta kad je beba izasla svi bolovi su nestali, kada je babica ponovo dosla i saopstila nam da smo roditelji zdravog djecaka, mi smo bili presretni, nismo znali dali je sve u redu, bio je to veliki sok dok smo cekali. Rodio se u 07:00h. Bebu nisam odmah vidjela jer mi je od teskog poroda jos ostao dio posteljice, tako da sam morala na kiritazu. Kasnije kad su mi donijeli mog andela sve sam zaboravila, bili smo samo ja i on, to je neopisiv osjecaj! Ali takav porod nikome ne zelim, sve postojece metode sam u startu isprobala, tako da mi drugi porod nadam se nemoze biti gori samo bolji!!!