S.mama
|
Uh kad se sjetim tog dana Bila sam tada kod mame,ona je raspremala kucu pa sam joj i ja pomagala Osjetila sam prvi bol oko 5h,taj dan sam jedva hodala od stomaka... Pocelo me sve vise boljeti,ja sam samo hodala.Mama me nagovarala da idem u bolnicu,ali ja nisam htjela odmah.Trpila sam bolove,pa smo nazvali i M da dodje i nikada to ne mogu zaboraviti.On je dosao u 12h noci,mene je sve vise boljelo,ali sam trpila.Puno sam se bojala,sva sam se tresla,ali od kad me pocelo boljeti stalno sam isla u wc,ves mi je stalno bio mokar,kontala sam da je to zbog toga sto sam otvorena. U pola 3 su me odveli u bolnicu,dezurni doktor me pregledao i rekao da se necu poroditi do 8 ujutro.Babica me odvela na sprat,legla sam na krevet i dolazi glavni doktor,pregleda me i pita me kad mi je pukao vodenjak...Ja nisam imala pojma o cemu on prica,pa sam mu rekla da mi vodenjak nije pukao.Ispostavilo se da mi je vodenjak polako curio,a ja kontala da je mala nuzda Patila sam se tako,pokusavali su me poroditi,bila sam otvorena 8cm,ali nisam imala napon da tisnem bebu...Oko mene je bilo pet doktora,stavili su mi pojas na stomak i stalno nesto oko mene hodali i tiho pricali,ja sam mislila da mi beba nije ziva,toliko sam se uplasila,ali ni malo nisam vristala,bas sam bila hrabra. I tako me otvorise,uzese od bebe krv,moj potpis i hitan carski rez.U neku ruku to mi je bilo bas olaksanje.I ne sjecam se nista vise...Porodila sam se u 5 i 25 ujutro... Hladnoca me probudila u 7h,tresla sam se nenormalno,vidim ih i cujem ih oko sebe ali usta ne mogu da otvorim.Sjecam se kada je dosla doktorica i pitala babice jesu li mi sta govorili,odgovorile su da nisu i tada mi je rekla da sam rodila sina,da je sve u redu,ali da ima mali deformitet.Mislim da sam tada pala u nesvjest,ne sjecam se...Kada su me probudili donjeli su ga,toliko je bio ruzan,nisam mogla gledati u njega.Stavili su ga pored mene,ja sam glavu okrenula,a on je plakao,tako mi je bilo tesko i tako zao...Kada su ga odnijeli,ja nisam mogla disati,trazila sam da mi ga donesu da ga jos malo vidim i kada su ga donjeli,ljubila sam ga i plakala i ispod pokrivaca trazila ruke i noge da vidim jesu li u redu i ima li sve prstice...I te njegove oci me oborile sa nogu i volim ga najvise na cijeloj planeti i sretna sam sto mi ga je Bog dao... KOPIRANO,TESKO MI BILO PONOVO PISATI....
|