|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaša porođajna priča
26.2.2009 12:28:04   
D_K
drage moje upravo su mi javili da se muzeva sestra porodila na carski i da lezi u sobi jos pod narkozom.. To mi je bas bila lijepa vijest  jer se rodio jedan mali svrco i da sam sad dupla dainica ali me neka jeza spopade.. ja sam se porodila prije tacno 11 mjeseci i tacno mi se vratio onaj osjecaj kad sam se budila iz narkoze, pa opet propadas negdje i onda ono budjenje i onaj rasjeceni stomak od pupka - ufff kako pisem sve me jeza prolazi.. sad sam nacisto da zaista imam traumu od poroda - sve sam mislila proci ce me ali evo sad vidim da je veoma prisutna..

(odgovor članu essy)
Neposredna veza do poruke: 251
26.2.2009 12:52:46   
S.mama
user posted image Cestitam...
Znam taj osjecaj,hladnoca,ne mogu da disem,tonem negdje,pa se vratim,ne mogu da pricam,ma uzas...
Pitam se da li cu i drugi put na carski biti porodjena?

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 252
26.2.2009 12:55:18   
D_K
mene su prvi put porodila na carski zbog komplikacija a drugi put po automatizmu zbog prvog carskog.. znam slucajeva kad je bio prvi porod na carski a drugi prirodan - vjerovatno treba doktor da to odluci.. ja sam imala 34 godina kad sam se drugi put poradjala pa vjerovatno nisu htjeli nista da rizikuju..

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 253
26.2.2009 12:56:46   
mamyca
Pa cestitam dainice.user posted image user posted image user posted image user posted image

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 254
26.2.2009 12:59:29   
S.mama
Mene su prvi put zbog razmjera djecije glavice i karlice,nisu se podudarali,a i zbog toga sto nisam uopste imala napon da tisnem bebu,bol jeste bio,ali napon,koliko se god trudila beba se nije micala sa mjestauser posted image
Ma voljela bih i drugi put na carski,pored sve muke koju sam dozivjela,bojim se prirodnog porodjajauser posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 255
26.2.2009 13:00:54   
D_K
E hvala, hvala.
Ma dainica se oko svoje muke zadeverala pa ova lijepa vijest pade u drugi plan :)) 

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 256
26.2.2009 13:01:58   
Okarica
IZVORNA PORUKA: S.mama

Mene su prvi put zbog razmjera djecije glavice i karlice,nisu se podudarali,a i zbog toga sto nisam uopste imala napon da tisnem bebu,bol jeste bio,ali napon,koliko se god trudila beba se nije micala sa mjestauser posted image
Ma voljela bih i drugi put na carski,pored sve muke koju sam dozivjela,bojim se prirodnog porodjajauser posted image

Kod mene je bio isti slučaj, kada je upitanju odsustvo napona za tiskanjem, ali su mi ipak uspjeli isprovocirati porod. Beba nije htjela da se pomjeri, a trudove sam imala dva dana i dvije noći. Hvala Bogu gotovo je. Sljedeći put, ako Bog da, carski. Pozdrav!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 257
26.2.2009 13:04:31   
S.mama
Draga sto si se namucilauser posted image
Imas pravo da trazis carski i ja bih na tvom mjestu

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 258
26.2.2009 13:04:57   
D_K
e dzaba je - tezak je i prirodni i carski porod.. Sto li ga zovu carski user posted image ??
sve je u redu kad su nam bebice dobro i zdravo a mame - ehh - nije lako postati ni biti mama.. a kad ti je bio porod? planiras li drugo ili je vec na putu?

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 259
26.2.2009 13:06:47   
Anoniman
čestitam!user posted image

(odgovor članu D_K)
  Neposredna veza do poruke: 260
26.2.2009 13:06:56   
Okarica
D_K je li mene pitaš? Ne bih još drugo. Kontam imam još koju godinu fore. Pusa!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 261
26.2.2009 13:08:24   
S.mama
Uh kad se sjetim tog dana
Bila sam tada kod mame,ona je raspremala kucu pa sam joj i ja pomagala Osjetila sam prvi bol oko 5h,taj dan sam jedva hodala od stomaka...

Pocelo me sve vise boljeti,ja sam samo hodala.Mama me nagovarala da idem u bolnicu,ali ja nisam htjela odmah.Trpila sam bolove,pa smo nazvali i M da dodje i nikada to ne mogu zaboraviti.On je dosao u 12h noci,mene je sve vise boljelo,ali sam trpila.Puno sam se bojala,sva sam se tresla,ali od kad me pocelo boljeti stalno sam isla u wc,ves mi je stalno bio mokar,kontala sam da je to zbog toga sto sam otvorena.
U pola 3 su me odveli u bolnicu,dezurni doktor me pregledao i rekao da se necu poroditi do 8 ujutro.Babica me odvela na sprat,legla sam na krevet i dolazi glavni doktor,pregleda me i pita me kad mi je pukao vodenjak...Ja nisam imala pojma o cemu on prica,pa sam mu rekla da mi vodenjak nije pukao.Ispostavilo se da mi je vodenjak polako curio,a ja kontala da je mala nuzda Patila sam se tako,pokusavali su me poroditi,bila sam otvorena 8cm,ali nisam imala napon da tisnem bebu...Oko mene je bilo pet doktora,stavili su mi pojas na stomak i stalno nesto oko mene hodali i tiho pricali,ja sam mislila da mi beba nije ziva,toliko sam se uplasila,ali ni malo nisam vristala,bas sam bila hrabra.

I tako me otvorise,uzese od bebe krv,moj potpis i hitan carski rez.U neku ruku to mi je bilo bas olaksanje.I ne sjecam se nista vise...Porodila sam se u 5 i 25 ujutro...

Hladnoca me probudila u 7h,tresla sam se nenormalno,vidim ih i cujem ih oko sebe ali usta ne mogu da otvorim.Sjecam se kada je dosla doktorica i pitala babice jesu li mi sta govorili,odgovorile su da nisu i tada mi je rekla da sam rodila sina,da je sve u redu,ali da ima mali deformitet.Mislim da sam tada pala u nesvjest,ne sjecam se...Kada su me probudili donjeli su ga,toliko je bio ruzan,nisam mogla gledati u njega.Stavili su ga pored mene,ja sam glavu okrenula,a on je plakao,tako mi je bilo tesko i tako zao...Kada su ga odnijeli,ja nisam mogla disati,trazila sam da mi ga donesu da ga jos malo vidim i kada su ga donjeli,ljubila sam ga i plakala i ispod pokrivaca trazila ruke i noge da vidim jesu li u redu i ima li sve prstice...I te njegove oci me oborile sa nogu i volim ga najvise na cijeloj planeti i sretna sam sto mi ga je Bog dao...
KOPIRANO,TESKO MI BILO PONOVO PISATI....

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 262
26.2.2009 13:08:58   
D_K
Cao Aida.. Znaci planiras maloj Iris podariti jednu seku ili bracu. To mi je bas drago cuti..
Meni je nakon indukcije i bolova od nekih 7 sati koje mi je priustio dr. Beciragic, doktorica Aida prekinula indukciju, vidjela da se ne otvaram i da se pored bolova i napona beba nije pomjerila - imala je omotanu pupcanicu pa se samo mucila, uradila carski.. To je bilo prvi put..

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 263
26.2.2009 13:10:02   
S.mama
Za dvije godine planiramo drugo,aBd...sada ne mogu,19 mjeseci ovom,pa je nemiran puno.Valja njega prvo vaspitatiuser posted image i odgojitiuser posted image

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 264
26.2.2009 13:11:29   
Okarica
Uh, kad se sjetim, ja sam bila otvorena 4 cm kad sam došla u bolnicu. Ostala cijeli dan i cijelu noć i otvorila se maksimalno, pukao mi vodenjak, a ona ni da se pomjerim. Mogla sam tako vječno, užas! Hvala Bogu, Binasi i Puziću pa je sve dobro prošlo. Puno te pozdravljam!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 265
26.2.2009 13:11:34   
D_K
Pitala sam tuzlanku a poslije tebe jer me bas prijatno iznenadilo da planiras prosiriti obitelj.. Sjetila sam se kako si nekad pokrenula temu o trudnoci poslije 30-te - tada sam te prvi put zapazila.. Eh a vidi nas sada :)
Pozdrav od Dzane

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 266
26.2.2009 13:14:48   
D_K
Hej kako je potresno.. Pa sta je bilo sa tvojim bebacem.. Je li sve u redu? Mozda se napatio pri porodu??
A to da je nemirno - pa tako je isto i moja Merjema - hej bas hiperaktivno dijete dok je druga Esma mala mirnica (bila do sada ali pocela se lopoviti..)

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 267
26.2.2009 13:16:48   
S.mama
Dobro je sada,bas kao sto kazes hiperaktivan...Rodjen sa zecijom usnom,sada je sve super hvala Bogu..

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 268
26.2.2009 14:14:13   
alisa grabus
Draga S.mama i ja se isplakah zbog tvoje price. Nadam se da je sada bebac dobro. Da Bog da svoj djeci na svijetu zdravlje i roditelje koji ih vole.

Ne mijenjaj Svijet, promijeni ljude koji Te okruzuju.

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 269
28.2.2009 16:41:23   
NANICA
Evo i mene da se javim.
Termin mi je bio 17/02 ali obzirom da mm rodica radi na GAK-u dogovorih se sa njom da dodjem 12/02 da me neko od doktora pregleda (vodila sam privatno trudnocu i od zadnje kontrole mog gin. niko me nije pregledao osim CTG-a). Dogovorimo se mi u 10h ujutro. Meni frka zbog svega, kraj trudnoce, hoce li sve biti ok, nema me ko odvesti u bolnicu (mm radi, brat mi radi i tako redmo svi koji bi mogli) ali moj brat zamoli svog druga. U svemu tome, tog jutra zove rodica i kaze nemoj u 10 dodji u 15h tek tada ce biti doktor. Ja bijesna, da mi je da sto prije zavrsim.  Javim mm i dobro je sto bi me on mogao voziti u 15h. Pokupim svoju torbu, njegove stvari da se moze presvuci (da ne ide u uniformi) i starije dijete i odem kod svekrve na rucak. Kad smo otisli u 15h na Kosevo doktor me pregledao, kako me pregledao i dalje drzi ruku u rodnici, nasa rodica stoji pored mene i cumuraju oni tipa "sta cemo" kaze on, "ne znam sta vi kazete" ona ce. U svemu tome se i ja umjesam i kazem" izvadite molim vas ruku pa se vi dogovarajte" user posted image user posted image . I oni se nasmijase. Uglavnom dogovorise se da me ostave, presvucem se, i u hodniku dam mm stvari. Pitam rodicu moze li on samnom, ona rece da moze i on krene. Odveli me u pripremu, klistirali i u salu. Ukljucila mi drip u 16h na svake 4 minute, onda bolovi, pa pojacala na 2 minute i u 17h i 20 min. rodio se Timur, 3650gr i 53cm. Sve se desilo brzo da ja to kazem "uhvatise me i odradise" user posted image user posted image . Bogu hvala sve bilo ok, pocevsi od rane, pa svega ostalog.
Koliko sam puta taj dan rekla da je bolje da sam ujutro otisla ali sve je trebalo biti bas onako kako je bilo. Da sam otisla ujutro ostala bih sama kao pas, mm ne bi bio samnom na porodu, itd.
Sada se oporavljamo, dojimo itd.
Puno pozdravcica svima od Arme, Timura i mame user posted image

(odgovor članu alisa grabus)
Neposredna veza do poruke: 270
28.2.2009 17:34:43   
mudrost
evo da se i ja javim sa svojom pricom..
porodila sam se 22.2, izazvan porod, zbog visokog krvnog pritiska.. u 38-oj sedmici mi se naglo povecao krvni pritisak tako da su odlucili da idem u bolnicu na promatranje.. imala sa takodje i proteine u urinu, tako da su na kraju odlucili da mi daju 'tea bag' da kontrakcije krenu.. to je trebalo da postepeno djeluje 24h.. medjutim kod mene je prebrzo djelovalo tako da su mi kontrakcije odmah krenule svako dvije min.. odlucili su da to izvade i vec sam bila otvorena 2cm.. naredni sat sam se otvorila jos 2cm.. u porodjajnu salu sam usla u 03.45h a beba je dosla na svijet u 05.55h.. dobila sam obilno krvarenje, uzrokovano prevelikim sirenjem vaginalnog otvora,jer je bebina ruka bila na licu, a i bila je krupna, 4.250 gr.. sada se polahko oporavljamo,, sretne jedna uz drugu user posted image  svim trudnicama zelim lahak porod.. samo da jos kazem da je meni najvise pomoglo pravilno disanje tokom cijelog poroda.. jer kad nisam disala pravilno bolovi su odmah bili jaci i bolniji.. naravno i podrska mm-a i moje babice je puno znacilo! puno sam se bojala, ali sad kad je sve proslo vidim da i nije tako strasno. sretno svima.. cmoka od nas dvije!

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 271
5.3.2009 19:11:21   
aldi
Porodila sam se 27.01. Istog dana oko 13:00 dobila bolove na svakih 15-ak minuta. Otisla u kupatilo okupala se, nakon toga bolovi vec dosli na 10 minuta. Muz se vec bio malko uspanicio i krenemo u bolnicu. Oko 15:00 dosla u Opću bolnicu, na pregledu se ustanovi da sam otvorena već 7 prsiju i Mašić, koji mi je i vodio trudnoću, me naravno ostavi. Imala bolove do 18:00 kada su me i odveli u salu, porodila se u 18:10. Nisam pukla i nisu me rezali, nemam konce.Mene je brate bolilo iako mi kazu da sam imala super lagan porod. I ja sam toga svjesna pa ne mogu ni da zamislim kako boli kod težih poroda.
Meni su zaista vježbe jako puno pomogle, trudila sam se koliko je moguće raditi ono što sam na vježbama naučila. Jako mi je puni pomogla babica Senada Selimovic, žena je zaista super prema svima, iako nisam imala ni štelu niti sam je ''častila''!!!

Druga beba nam dolazi 11.08.2011
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Naše zlato došlo 27.01.2009.
Ja 28, muž 33 god. U braku smo 6 godina, oko prve bebe se trudili 9 mjeseci i sada je bebica tu, na našu veliku radost

(odgovor članu mudrost)
Neposredna veza do poruke: 272
5.3.2009 19:14:21   
aldi
Ne rekoh najvaznije. Rodila sam prekrasnu djevojcisu 3350 tesku i dugu 52.

Druga beba nam dolazi 11.08.2011
Naše zlato došlo 27.01.2009.
Ja 28, muž 33 god. U braku smo 6 godina, oko prve bebe se trudili 9 mjeseci i sada je bebica tu, na našu veliku radost

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 273
5.3.2009 22:20:56   
teta berta
joj mamice kad vidim koliko ste se mnoge napatile, a s mama ti me pravo rastuži... pusa vama i slatkim bebicama i bebačima.

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 274
5.3.2009 22:26:44   
Anoniman
Meni to nekako zvuči kao super lagan porod... Hoću i ja user posted image  (s obzirom da mi je prvi porod trajao 13,5h i bio induciran...).

(odgovor članu aldi)
  Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *