Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
evo i moje porođajne priće meni je navodno termin bio 18,4 a porodila sam se za 1 maj.Ovako pošto mi je prolazio termin sve sam se više i više uzrujavala i tako do 1 .5 sam izgubila 10 kg od 20 ,4 pa do poroda svaki drugi dan sam išla na ctg i asc i već sam sva bila na rubu živaca tako da sam rekla pošto je kao sutra 1.maj neću da idem i otišla sam spavati .ujutro oko 7 sam se probudila i otišla sam na vc i vidi ja da mi je krenula plodna voda i ajd u boln. kada sam došla odmah u rađaonu jer mi je plodna voda bila zelena.I tako oko 8 sam ušla u rađaonu dok su me priredili non stop su mi pratili djetetove otkucaje i naravno bez dripa kod mene nije porod i tako prvo su me stavili na 5 kapi što ja nisam ni osjetila i to je trajalo do 12 i onda je dok. pregledao pa me jako obradovao rekao je da sam otvorena samo3 prsta i daju mi inekciu za otvaranje i to je trajalo do 5 sati onda sam poludila kada su mi rekli da sam otvorena 7 prstiju i ja sam tražila deset kapi oko 5 i 20 ja sam poćela tiskati a nisam imala napon i za 10 min. sam se porodila tko zna koliko bih se još patila i tako je na svijet došla mala lorena.s obzirom da je to treći porod bio mi je na žalost najduži i najteži ali bi gfa opet ponovila jer kako svi kažu kad ugledaš to malo biće sve prođe zato buduče majke nemojte se bojati jer sve bude kako treba.
cestitam zene , ma sve smo mi kraljice, nije to maciji kasalja ali zato je nagrada za te muke prelijepo bice zelim da se to ostvari svakoj zeni koja to zeli seljo, pa zar treci porod, bogami svaka cast
Evo i mene iz savjetovališta, jako radosna- na prvoj kontroli smo danas bili bebici je mjesec dana. Sve je super,dobio je 1200g,sto je mene pozitivno iznenadilo jer nisam bas primjecivala na njemu da tako napreduje-valjda zato sto sam stalno sa njim . Sto se tice porođaja, drage trudnice, nemojte imati predrasude,... Ja sam u rađaoni ispratila 5 porodilja u toku mog porođaja,..samo su se smjenjivale na drugom stolu pored mene, par napona i beba zaplače .. Svako drugačije prođe. U svakom slučaju je dobro da čujete ko je imao kakav porođaj jer, prva ja bih vjerovatno lakše podnjela bolove koje sam imala da mi nisu svi govorili "to je ništa, malo zaboli i gotooooovooo,..." Samo budite jake, kad ugledate bebicu, SVE JE ZABORAVLJENO!!! sRETNO SVIM TRUDNICAMA.
Važi Saharice,svratiću,... ja sam vam od juče na forumu,... iako sam čitala sve vase teme još u trudnoći...i moram priznati da su mi pomogli!!! hvala svima
Evo da i ja ispričam svoju priču... Evo sad je mojoj curici 7 mj., ali sjećanja su još sviježa.. Termin mi je bio 10.10., ali međutim 26.09. sam primjetila da sam malo prokrvarila, nisam se nešto uzbuđivala, tako da sam mirno iščekivala nastavak. U noći 27.09. sam osjetila prve bolove, koji su se sveli na 5-6 minuta oko 5 u jutro 28.09. Tada sam prvi put otišla u bolnicu, primila me neka sestra, sa izgovorom da dr ima neka posla tako da će me ona prvo pregledati, pa ako bude potrebe zvace dr. Nakon pregleda rekla mi je da sam otvorena tek jedan njen prst, te ću ja sigurno dočekati svoj termin, da slobodno idem kuću i da su ovo ipak lažnjaci. Kad sam došla kuću uspjela sam i zaspati 2 sata, ali nakon buđenja oko 8 sati imala sam šta i vidjeti, krevet pun vode, čak i madrac ispod mene sav mokar, šta sam prvo pomislila nego plodna voda. Odmah smo otišli u bolnicu, nakon što što sam čekala dugo na pregled, sa jakim bolovima i što sam im rekla da mi je pukao vodenjak,, riječi doc su bile "Ma, ti se se od straha upiškila, nisi otvorena ni 2 prsta... i da ću sigurno i preći termin da se ništa ne brinem" Moram reći da su se svi smijali, kažu prvo dijete i prepala se, pa se i upišala.Vratimo se mi kući, ali bolovi ne prestaju, sad su se sveli na svaka 3 minuta, i sa tim bolovima uspjela sam izdržati do 2 sata poslije podnei i mi opet u bolnicu ,. Nakon što sam doc rekla da imam užasne bolove, taj isti doc od ujutro me je ponovo pregledao i rekao da je pogrijesio i da je ipak vodenjak pukao i da je porod nastupio. Pošto se nisam mogla prirodno otvarati uključili su mi drip i u 6 i 15 sam rodila curicu od 4 kg i 55cm .
termin mi je bio 30.4. i morala sam u bolnicu da mi urade ctg i amnioskopiju otisla sam oko 8h i uradili su mi te nalaze i rekli da jos nema nista da sam otvorena samo za jeddan tanki prst i da se javim 2.5. ponovo ako do tad ne budem imala bolove... kad sam dosla kuci oko pola 1 dobila sam bolove i bili su sve jaci i jaci tako da vise nisam mogla da trpim i otisla sam ponovo u bolnicu oko pola 4. doktor me opet pregledao i rekao da nisam otvorena ali da ce me primiti ipak da ostanem i tako da sam lezala gore i trpila bolove...oko 23h bolovi su bili sve jaci ali mi dok. nisu vjerovali jer kad mi prikljuce ctg on ne pokazuje jake kontrakcije. doslo mi je da sve izlupam onaj aparat oko 00 dok. me pregledao ali nije bilo nikakvog napretka ja sam vristala cijelo vrijeme... i niko nije mogao da spava od mene one sestre su pobudalile... oko 7h ujutro osjetila sam da mi je pukao vodenjak i kad sam rekla sestri ona me je cudno pogledala (jer ne moze vodenjak da pukne ako zena nije otvorena) i onda me pregledala...taj pregled me bolio toliko da sam mislila da cu umrijeti i vrisnula sam koliko sam imala snage i glasa cak su me cule i one tamo porodjene zene babica mi je rekla da odma ustanem i da se istusiram i da predjem na sto za poradjanje jer sam skroz otvorena bila sam jako iznenadjena ali i jako sretna.. muz nije stigao da dodje jer sam se porodila za 15 min. moje pile se rodilo u 7:30h i bio je 55 dug a 3 500 kg tezak ljubi ga mama. onaj osjecaj srece kad sam ga vidjela necu nikad zaboravit ali ni onu bol nisu me sjekli ali mi je grlic pukao jer je bebica izasla sa rukicom uz glavu moram priznati da je bilo jako bolno ali isplatio se svaki onaj vrisak i bol.... nema ljepseg osjecaja od onog kad prvi put vidis bebu.. dali smo mu ime Adin. eto mile moje...ne mohu vise da tipkam popucat ce sve pa valja opet na sivanje
Evo i moje priče porodjajne.ulovili me trudovi negdje oko 6ujutro u subotu...2.5 i probudila ja muža da krenemo u rodilište...došli u rodilište a ja otvorena 4cm...odmah u radjaonu sam otišla nakon klistiranja, brijali me nisu jer sam to sama doma napravila.
kad sam došla u radjaonu u 8h jer sam prije bila na ctg dole u prizemlju... stavili me na ctg u radjaoni i on pokazao trudove, ali ne jake još uvijek ...skakala sam po pilates lopti da si olakšam bolove, muž je bio cjelo vrijeme uz mene.jaki trudovi krenuli su oko 15h , tada sam bila otvorena 7cm.i probušila mu je doktorica vodenjak, tada je sve krenulo brže, trudovi su bili jaki a ja dišem jedva nekako od bolova, nisam vikala bila sam dobra. i onda je u 17h sve krenulo sve jače i jače da bi maleni izašao u 2 truda vani u 17.45h sa 3860g.
nakon toga posteljica nije htjela vani nikako, sve su probali a onda odluka moram hitno na operaciju.ja umurla od straha što je sada, dovezli me u salu i uspavali samo sa kisikom jer sam tlak imaloa jako nizak 70/60. poslije kiretaže bila sam u šok sobi do nedelje ujutro kad su me odveli u sobu i donijeli malenoga.doktori su bili divni, pogotovo moj susjed koji me tješio da če sve biti dobro.izgubila sam puno krvi...neču detalje da vas ne plašim.
preživjela sve i dobila jedno divno biče koje volim najviše na svjetu!
< Poruku je uredio mnn -- 8.5.2009 17:57:51 >
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.