|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaša porođajna priča
9.6.2009 16:19:46   
sanjarka
Jako slicna prica kao moj prvi poroduser posted image . I sreca je jos veca zato sto je tako neizvjesnauser posted image . Cestitam ti malenaa

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 476
9.6.2009 17:25:29   
Saraya
Malenaaa, cestitke, stvarno si hrabra... user posted image user posted image user posted image

Enisa_Sara, cestitke i za tebe, nadam se da ce i moj porod biti isti(ili bar slican). user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 477
9.6.2009 17:39:57   
marinčii
malenaa čestitke bila si pravo hrabrauser posted image user posted image user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 478
9.6.2009 18:50:08   
neki
Malenaa,svaka ti castuser posted image Zelim sve najbolje tebi i tvojoj bebici naravnouser posted image user posted image user posted image Enisa_sara i ja sam pila kahvu haman sat prije poroda,prahnula mi zeno draga,morala sam je popitiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Morala sam jos jednom procitati tvoju pricu sa poroda,ma supeeeeeeeruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 479
9.6.2009 18:59:15   
djevojčica
joj uživim se u ove priče-ko da se i ja poradjam user posted image prelijepa priča malena

dok čekaš,iskoristi to vrijeme i radi korisne stvari-čekanje neće biti toliko dugo a i život će biti puno ljepši............

(odgovor članu mamin_zivot)
Neposredna veza do poruke: 480
9.6.2009 19:03:16   
Schecherlemica
enisa_sara i malenaa divne price.
Rasplakale ste me ...
Jednostavno prekrasno...
Jos jednom sve naj naj najbolje Vama i Vasim dragim djecacima...
Ljubim Vas!

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu djevojčica)
Neposredna veza do poruke: 481
9.6.2009 19:09:14   
djevojčica
a drago mi je čuti da npr. žena koja je porodjena prije 8 dana i to carskim rezom sjedi sada i normalno se dopisuje s nama..............sve sam do sada mislila da se tek porodjene žene ne mogu pomaknuti, da im bebu presvlači i kupa neko drugi............baš mi je drago čuti ovakve primjere

dok čekaš,iskoristi to vrijeme i radi korisne stvari-čekanje neće biti toliko dugo a i život će biti puno ljepši............

Neposredna veza do poruke: 482
11.6.2009 0:36:38   
lely
malena-samo ti mogu reci svaka cast na hrabrosti i izdrzljivostiuser posted image Tako si me raznjeznila svojim predivnim rjecima kojima si  prenijela bar dio svojih osjecaja...

Neposredna veza do poruke: 483
11.6.2009 1:00:41   
Anoniman
bilo kakav komentar mislim da bi bio suvisan, osim, svaka cast mame user posted image user posted image user posted image  i jos jednom sve najbolje zelim vama i vasim zvjezdicama

(odgovor članu lely)
  Neposredna veza do poruke: 484
11.6.2009 1:17:19   
Doraa
Ja se s jedne strane ne volim sjećati svoje priče (kad se sjetim bolova) a s druge se divim sebi da sam to izdržala i da sam jaka toliko...hmmm... samo sad mi treba malo podrške jer želim ponovo da zatrudnim ali nikako se ne usuđujem dječek mi ima 13mj.

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 485
11.6.2009 11:00:29   
Anoniman
Dina_has, ja sam imala užasan prvi porod. Rađanje 13,5h uz drip user posted image , ma katastrofa. I još uvijek imam traumu, vjeruj. Pretpostavljam da si pročitala moju porođajnu priču na prethodoj stranici. To je moj drugi porod user posted image  i svakome bih ga poželila jer je bio zaista brz i lagan. S toga, opusti se, ja sam dokaz da nije pravilo ako je prvi bio grozan da će biti i drugi porod user posted image  čak šta više - eto suprotno!

Sretno!!

(odgovor članu Doraa)
  Neposredna veza do poruke: 486
14.6.2009 13:30:08   
mamabb
Eh da vam i ja ispričam  svoju priču, dvoumila sam se jer me i sad sve zaboli kad se sjetim.
Helem, moj dr me naručio u bolnicu 28.11. jer kao imala sam visok pritisak, koji se normalizovao u roku od sat vremena, inače termin mi je bio 15.12.(doduše on ga je pomjerio dvije sedmice unaprijed ), ja se jadna zadihala dok sam se uzverala uz stepenice jer trebalo je uzvagati 97 kg...da da 97 kg, ma user posted image e da jesam bila puna i vodurače sva podbula nisam ličila na sebe.
3.12. na svoj rođendan, kažem ja svom dr '' e ja sam odlučila danas da sebi rodim na rođendan'' kaže on hoćemo probni drip pa da vidimo kako će se odvijati stvari, a ja dan prije  ispratila cimerku iz sobe primila probni u 12 i pordila se žena u 16 i kontam tako ću i ja....jao jadna mi majka da sam znala...
Ja pristanem. Bilo je 9 ujutro, stavio mi neku tableticu ''dole'' i pola ona bočice primim i kaže ajd sad hodaj pa ćemo pregled oko 12 i ja sam uz hodnik i niz hodnik, počelo ono buluckati ali ništa strašno i oko 12 pregled otvorena jadnih 2 prsta i tako sam ja svako 2-3 sata imala pregled i primila sam 4,5 boce infuzije koliko je čega bilo u njima ja ne znam, 8 injekcija ...muka i povraćanje cijeli dan uz konstantno hodanje...ništa jela nisam, niti sam mogla...oko 10 uveče probušio mi vodenjak oko 12 sam opet mi je dao nešto i rekao da hodam do 2 ujutro uz konstataciju da mi je ''dole'' ko armirani beton i  da će doći a ako šta krene prije da ga babica zove, što sam ja i uradila...hodam ja,bilo mi je toliko loše da sam s stropoštala u hodniku i srećom sestrica me vidjela pa su me pokupile i odnijele na sto bilo je oko 1h, četiri žene su potom ušle u salu i sve su se porodile a ja...s nenormalnim bolovima valjda ono od cijelog dana se sastavilo...katastrofa...toliko su bili jaki da sam gubila svijest...i dok se jedna porađala ja sam imala napone i govorim babici a ona sama, ostale smještaju ove tri prije što su se porodile...ova tri puta ah izleti beba...ja govorim da imam napone...ona bebu proslijedi i staje da pregleda mene i samo je otrčala, stiže dr i oni oko mene, valjda je beba na pola stala, svi oni oko mene...kažu mi kad ću da se napnem,jer su prošli oni pravi...ja na silu iz sve snage, izvlačim je iz petnih žila...posustajem...dvije setrice se nalaktile na stomak, babica i dr su ispred i govore šta i kako..ja više njih ne vidim, čujem kroz san...neko me polijeva vodom..odjednom sam na onom postolju za noge i neka sprava je tu,dr vakum pripremio i izvukoše je, trajalo je 5 sekundi, odmah je zaplakala. Ja sječena u koso,popucala prema anusu i sa druge strane...užas..beba je bila krupna 4kg i 80g.
Počela ja plakati, strahujući da nešto nije s njom uredu...oni mi je prinjeli i pokazuju da je sve u savršenom redu, nema ni izbočine, zato što je kratko trajalo. Morali vakum jer ja gubila svijest,nemam snage tiskati, beba stala, bojali se da će se ugušti ne daj Bože...
Ja i dalje plačem i govorim izvini sine, mama nije imala snage...babica me nijemo gleda i kaže da ponovim, ja imam osjećaj da se derem a ona meni priđe i prisloni uho bliže da me čuje šta ja govorim...eto kako sam ja imala snage..ni glasa nisam imala.
Kad sam se porodila bilo je 3h 40min a sve je počelo dan prije u 9 ujutro...ne daj Bože nikom, što neko kaza ne znam kako se usuditi ponovo.
I da vam kažem neke detalje iz priče mi je pričala žena što se porodila prije mene jer je bila na pomoćnom jer ja nemam pojma šta se u nekom periodu dešavalo.
Kako god porod za nepoželjeti nikom i da Bog da ga niko ne doživio a nija nikad više.
Izvinite na dugom postu.

04.12.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 487
15.6.2009 0:04:43   
lely
mamabb-sto si se ti darga napatila,bas mi je zaouser posted image
Najbitnije je da ste vi sad dobro i da se ipak sve dobro zavrsilouser posted image
Veliko BRAVO tebi i tvojoj bebici na hrabrostiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 488
15.6.2009 10:16:57   
Saraya
Mamabb, zao mi je  user posted image user posted image user posted image Bit ce bolje drugi put, ako Bog da. Ma nema nista gore nego poradjati se tako iscrpljen i gladan...
Ja sam to, nazalost, iskusila na prvom porodu, pa znam, al zato drugi bih svakome pozeljela sto kaze enisa_sara. Zato glavu gore i naprijed u nove pobjede... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 489
15.6.2009 10:22:07   
mnn
žao mi je, uh mi žene smo jake sve možemo izdržati.

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 490
15.6.2009 10:39:35   
ivanak
Malena svaka čast ti što si izdržala to. Evo čitajući tvoju dirljivu piču, rasplakala sam se.
HB što je sve prošlo dobro i da te njegove okice usrećuju.
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 491
15.6.2009 10:53:35   
Anoniman
mamabb, uh bas grozno, stvarno ti zelim da drugi put bude sve kao u bajciuser posted image

(odgovor članu mamabb)
  Neposredna veza do poruke: 492
15.6.2009 12:08:52   
Lalana
evo da i ja ispricam svoju pricu sa prvog poroda, a sa drugog cu drugi putuser posted image

user posted image cekali smo termin 20.02.2007. trudnoca sve po PS sto se kaze. Nikakve bolove nisam osjecala do 7 dana pred porod kada me je pomalo stomak poceo stezati, ali nista znacajno. Ja sam se bas bojala da ne prekoracim termin i onda 19.02. popodne osjetim pomalo jace bolove, al hajd reko nije nista strasno, odem u hodnju to cijelo poslijepodne, ma osjetim ja sve jace i jace me boli, ali hajd rekoh sebi cim mogu hodati uz pomalo zastajanja kad naidje bole nije to to jos uvijek. Navecer otisli na veceru, vecerali i krenuli kuci da spavamo, kada smo dosli ja legla, i govorim MM mene ovo pocelo bas da boli. Kaze on meni da idemo a ja necu ma reko nije to to jos uvijek trpim dobro, ali mene stvarno pocelo boliti.
i mi se spremimo polahko i direkt u bolnicu, pregleda me primalja i kaze 4cm otvorena, uh super obradovah se ja a tada kada sam otisla u bolnicu bilo je 1 sat, kaze ona meni ti ces do jutra biti gotova, ja sva sretna.
stave me na ctg, i ukljuce drip, auuuh bolovi sve jaci i jaci, svako malo ulaze gledaju otvaram li se a ja ni makac. Proslo je jutro, ja se gubim od bolova, prejaki bolovi, gladna zedna ma svasta, ali ni makac i dalje, doslo podne, ja vise nemam nimalo snage, placem, molim ih da me porode kako znaju i umiju, al eto nekako sam prezivljavala. Nekad oko 1 sat mi rekose otvorila se jos 2 cm, aaa moje srece, dade mi snagu da nastavim dalje, i oko 3 sata dodje jedna pregleda me kaze 8 scm, uraauser posted image
odvedoseme u salu, prekinuse vodenjak, kad dodje doktorica kaze pa nije 8 tek je 7 cm, a ja sam pocela da placem ne mogu vise, uh.
obrijali su me tek tada, mada sam ja kod kuce sredila, al mora da nisam dobro vidjelauser posted image
i dali su mi neku masku sa oksigenom koja me je automatski osamutila, i bilo mi je lijepppoooooo user posted image kao da letim, hehe. i onda se dalje slabo sjecam jer sam bila kao u polusnu, i kada sam trebala da tiskam, iz 2 puta je bebana izasla, a ja tu masku sam drzala sa svom snagom, samo da mi ne ispadne jer sam jedanput provjerila, odmakla sam je od lica a ono booollii i ja brze bolje vratim. Bebu su odnijeli da je kupaju, obuku, a mene je doktorica uslila nisam nista osjetila, valjda zbog te maske, nakon sivenja, odveli su me u sobu i sve je bilo kao da nikad nisam ni jedan bol osjetila, donijeli bebu, i sve Superuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 493
15.6.2009 12:12:33   
Chuchi

IZVORNA PORUKA: Lalana

a ja tu masku sam drzala sa svom snagom, samo da mi ne ispadne jer sam jedanput provjerila, odmakla sam je od lica a ono booollii i ja brze bolje vratim.

user posted image user posted image user posted image
Ma bravo...user posted image

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 494
15.6.2009 20:41:55   
nanika
Evo i ja da ispricam svoju pricu. Imala sam urednu trudnocu, sve kako se poželjeti moze. Termin mi bio 15.05.2006. Ja odem na kontrolu 14.05 i doktor mi kaze da sam otvorena 2cm, ja nisam nista posebno osjetila. Pošalje me kuci i da dođem opet sutra.  Kaže on meni , može poceti za sat a može i za sedam dana.Na pregledu bila navece oko 8h jer je doktor bio dežurni. Krenem ja sa MM da malo prosetamo, pa kuci. Setamo mi ja po malo osjetim bol ali nista strasno. Dosli kuci oko 22h, mene i dalje po malo boli ali ja ne obracam pažnju,kontam nije to, pa sad sam bila kod doktora. Inače sam imala strašno bolne menstruacije pa sam mogla dosta podnjeti bol. Legnem u krevet kao da spavam. Taman se uvedem u san probudi me bol. Muž mi govori hajmo u bolnicu, a ja sve neka jos malo. I tako bila kuci do 1h, spremim se i krenemo u bolnicu jer su sada bolovi bili dosta jaci. Primili me bila otvorena 4cm. Legla u sobu, objasnila mi sestra kako da legnem i otisla. Doktor  je dolazio da me obiđe i kaze, porodices se do 8h. Kontam ja tek je 2h, treba stisnuti zube do tada. Međutim sve se odvijalo brže nego sto sam mislila. Porodila sam se u 4h i 15min. Rodila user posted image 3kg,50cm. Sada joj je tri godine i mjesec, mamino zlato. Sada sam opet user posted image 12 nedjelja i nadam se da cu aBd imati isto toliko sreće kao sa prvom trudnocomuser posted image

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 495
17.6.2009 15:23:21   
sanjarka
Da ispricam i ja svoju pricuuser posted image
Kao sto sam vec i pisala, prvi porod mi je bio CR i ja sam se nadala da cu ovaj put ipak imati srece sa prirodnim porodom. I moja doktorica se maksimalno zalagala da tako i bude, a i trudnoca je bila uredna, sve po pravilu. Vec poslije dvije komisije dogovorili su mi i trecu 11.6. (a termin mi je bio 9.6.) i ja sam vec bila preumorna. Otvarala sam se sporo, 7 dana nalaz grlic odrziv citavom duzinom prohodan 1 prst. Mene je vec hvatala panika da ne bude kao prvi put, da prenesem puno pa da mi pozeleni plodna voda. Dogovor je bio da dodjem 11.6 na komisiju i tada cemo odluciti jeli CR ili ima sanse za prirodno. Popela sam se na sto, doktor je uradio sto mora i poet 1 prst ali kao njemu je omeksan grlic. Tracak nade se probudio da je ipak krenulo prirodno. Moja doktorica me isto pregledala i rekla: ovo nije dobar nalaz, isti kao u ponedjeljak. Okrenuli su se meni i pitali me hocu li CR. Ja sam odgovorila ako ne moze drugacije. Poceli su se dogovarati kad je doktorica slobodna, kao da ja nisam tu, i odjednom su se opet okrenuli meni i pitali: hoces li danas ili ces cekati ponedjeljak. Ja sam odgovorila da ne cekam ponedjeljak. Pitali su me jesam li ponijela stvari i da odmah idem u salu, ali ja ih nisam bila ponijela i morala sam se vratiti do kuce. Izasla sam iz ambulante, pogledala muza i odvalila plakati. Od suza mu nisam mogla objasniti sta je bilo. Kad sam mu rekla da idemo po stvari jer ce me operisati odmah, ucinio mi se veseo sto ce napokon vidjeti malenu princezu. Narednih sat-dva i ne znam dobro ispricati jer sam umirala od straha, a morala sam u pripremi cekati na red jer je dan bio ludnica, pun carskih i prirodnih poroda. Napokon sam usla u salu, legla na sto, svi su se ponasali kao da nisam tu, niko mi nije objasnio proceduru niti me pripremio sta ide redom kad je CR sa opstom anestezijom (prvi CR mi je bio sa epiduralnom), bocnuli me u venu, zavezali noge, ali jos nista se nije pocelo desavati. Na kraju sam pitala: jesam li ja vec trebala zaspati, na sta se sestra odvalila smijati. Objasnila mi da ce mi najaviti kad pocne i da ce mi se mutiti u glavi. Tako je i bilo. Probudila sam se ne znam ni ja kad u sali i odmah rekla kako me boli rana. Odveli su me na intezivnu gdje sam jos par sati odspavala. Kad sam se probudila, odmah sam ukljucila mob. i docekale su me tone poruka cestitki, od prijatelja, familije, muza kako je sve uredu, da sam rodila malu crnu princezu dugu 51 i tesku 3450, da je sve uredu. Naravno, tek tada me preplavila sreca, da je tako terbalo biti i da se sve dobro zavrsilo. To mi je dalo snage da se vec sutra dignem na noge u zelji da sto prije dodjemo svojoj kuci. To smo i docekale i evo mala princeza spava a ja od srece skoro da i ne osjecam bolove. Pozdrav svima user posted image user posted image user posted image

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 496
18.6.2009 20:29:24   
Ex Yu
eh da vam se i ja izjadam sa svojom porodjajnom pricom kad sam uhvatila malo vremena dok bebac spava ...

Ja visila na RR i bila sa svojim user posted image i mi cekale cekale zezale se i tako iz dana u dan i kao i svaki dan ja legnem normalno, varalice sam imala unaprijed 15 dana, i sve ostale predznake ali 2 dana prije poroda nista se nije desavalo sve se smirilo ...
to jutro me probude bolovi u 3 sata i ja ustanem hodam mjerim razmake 5 minuta, 4, pa opet 6 pa sve tako nepravilno ... hmm ja i dalje kontam necu jos budit mm pa cemo vidjeti ... i u 4 sata mi pukne vodenjak lije na sve strane ... bolovi opet u nepravilnim razmacima te dodje na 3 minute pa nema 15 minuta ... ja poludila ... i oko pola 7 probudim muza, skuham kafu ispecem jaja (nesto mi se jela) najedem se, popijem kafu, zapalim (ovo necitajte user posted image ) i spakujem svoju torbicu i dalje curi iz mene ko kisa vec 3 sata ... a ja sve polako mm poludio ...

dodjem ja u bolnici 15 do 7 primi me nocna smjena ... pregled tamo vamo otvorena 2 prsta ... ni blizu bolovi sve jaci ... smjeste me na krevet ispred vrata od porodjajne sale ... i tako sam ja hodala puhala u wc iz wca ... svaki 2,3 h na sto pregled opet 2 prsta i tako cjeli dan promjene se jos 2 smjene babica i sestara ... ja i dalje pusem i brojim nista se nedesava, razmaci ko raspored casova ... bolovi sve jaci a otvorena 2 prsta i tako ja udjem u noc ... bolovi da poludis sve gore i gore kako koja smjena dolazi samo pita kad je pukao vodenjak reko juce u 4 ujutro ... svi se vec zabrinuli al niko nista negovori (ispostavilo se na kraju da sam bila za CR ali mi nisu smjeli reci jel nije bio niko u nocnoj smjeni da pripremi salu za CR) babica mi pred jutro da 2 injekcije u kuk pregleda me ali nista i dalje trudovi kontrakcije vec pomalo i nagon beba sisla u kanal ali neotvara se i gotovo ...
i na kraju drugo jutro poslije 30 h dodje moj doktor koji mi je vodio trudnocu i kad je vidio kako se sve to odvijalo ukljuci mi drip i stavi me u por. salu na sto ... a pored mene jednu trudnicu sa blizancima kaze tu lezi na stranu i ni slucajno netiskaj beba je skroz u kanalu otvorena si samo 2 prsta ... dok on porodi te blizance ...

od dripa su bili toliki bolovi ... to je uzasno nema pauze  nema disanja i nemas kad razmisljati jednostavo mozes ili samo vristati il odustat tj oduzet se ako nisi dovoljno jaka ... bolovi na dripu su vjestacki i nema skolskih razmaka a jos se moze desiti da dobijes nagon a da se i dalje neotvaras tako da je i drip lutrija ...

i poslije 30 sati patnje i 1 h dripa pogleda me 4 prsta napokon oko 10 h 6 prstiju i porod krene dokrot i babica ostave onu trudnicu sa blizancima dodju do mene doktor skoci preko mene na stomak vristu tiskaj ... babica mi razvali noge udje negdje dole sa sklaperom i na dva tiska za 3 minute izadje bebac 4 kg i 53 dug ...

napokon!!

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 497
18.6.2009 21:31:43   
nanika
Ex Yu, bas si se napatila, ali vrijedilo je, sada imas svojuuser posted image

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 498
18.6.2009 21:33:55   
lely
Ex Yu   bravo draga,valjalo je to izdrzati,ali sve radimo za ljubav nasih user posted image
Ipak se sve dobro zavrsilo hB.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 499
18.6.2009 22:28:15   
Anoniman
tazak porod, ja sam osjetila bolove od dripa i znam o cemu pricas, ali sam se brzo otvarala, a ovo kad citam brrrrrrr

svaka castuser posted image

(odgovor članu nanika)
  Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *