|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vaša porođajna priča
8.5.2009 19:47:21   
bebana27
Draga mnn sve cestitke za tvoju hrabrost.sad uzivaj sa svojim sincicem.
a kad stavis slike javi pa da vidimo tog malog slatkisa.pusauser posted image user posted image

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 451
8.5.2009 22:35:34   
HannaS
Draga mnn,dobro je da se sve zavrsilo kako trebauser posted image I ti i beba ste sada dobro,vec ces se oporavit!Sada uzivaj!

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 452
9.5.2009 20:49:56   
sanjarka
Draga mnn, cestitam ti na malenom, da je ziv i zdravuser posted image user posted image

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 453
12.5.2009 12:36:06   
taze_mlada
evo ugrabih vremena da ukratko opisem svoj D dan :)

bila je nedjelja 26.4. MM i ja hodali cijeli dan, a ja sam sva nesto bila nervozna, trckarala do WC-a gdje god da sam stigla, pa se malo umirila kad bih vidjela da nista novo na vesu nema. isli sa prijateljima na rucak, dosli fino kuci, nastimali novu liniju sto smo kupili i znam da sam bila u kuhinji kad sam osjetila kao da nekontrolisano piskim. odem od wc-a, vidim vata skroz mokra i blago crvena... i kontam haj to je taj sluzni cep.... kad ne prodje ni par minuta ja trk do wc-a i opet kao mokrenje ali skontam u po frke da je pukao vodenjak... i sad je vec negdje oko pola 9 i ja zvcnem doktora, opisem sta i kako i kaze on meni da se idem prijaviti u bolnicu ali da ce porod vjerovatno tek ujutro..i tako i uradim.... u bolnici sam se smjestila oko pola10... po prijemu sam bila otvorena 4 cm...i smjeste me us obu i pomalo bolovi me pucali ali nista strasno...disala i islo je nekako... oko 12 navece urade kontrolni pregled i kao doktor rece za mene da cu ujutro ali prva od nas 3 koje smo bile u sobi... ali pocese sve cesci bolovi da se javljaju, disanje i nije bas pomagalo jer su bili ucestali, znam da sam malo-malo lupala sakom od zid hahaha elem, sestra zvala dva puta dezurne doktore i oni se udostojili doci oko pola 2, pregledase me, kad ono ja otvorena 7/8 cm i rece dr da me vode na porod... u porodjajnu salu sam usla u 01.45 a bebac se rodio 02.05- 52 cm i 3700gr.... sam porod mi je prosao u nekom polubunilu...poslije su me babice malo ruzile, kao dobro sam disala ali slabo tiskala... mene je bebac malo nagnjecio i ja njega ali dobro je ...... nakon toga sivanje i oko 15 do 3 su me smjestili u sobu.....

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 454
12.5.2009 13:00:05   
neki
Draga taze-mlada,bas mi je drago da je sve super proslouser posted image user posted image user posted image Tebi i bebari zelim sve najbolje u zivotuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 455
12.5.2009 13:15:26   
Anoniman
haahahha, sorry, ali se pronadjoh jer sam i ja slabo tiskala, i isto sam taj dan bila napolju i bas uzivala, moda je to neki znak, u svakom slucaju dobro je proslo, cestitam

(odgovor članu taze_mlada)
  Neposredna veza do poruke: 456
29.5.2009 17:24:34   
HannaS
Evo da i ja na brzaka napisem svoju pricu..
11.05 ujutro probudili su me bolovi u stomaku i ledjima...Kontam ja "pocelo je" i odmah na RR da sve obavijestimuser posted image Taj dan sam bila i kod dr koji je rekao da beba moze svake sekunde krenit.I tako ja izdrzim dan,dodje noc,kad oko 11 navecer ja i MM jedemouser posted image odjednom nesto mi krenu curit dole.Znala sam da je vodenjak pukao.MM se sav izgubio kad sam mu reklauser posted image Brzo se spremim i u bolnicu.Na prijemu mi urade sve od A do Ž i onda me odveli na odjel za poradjanje.Jaooo,tu je zivi haosuser posted image Provela sam noc sa podnosljivim bolovima.Kako nisam bila dovoljno otvorena niti sam se otvarala,svakih sat vremena dolazila je doktorica i otvarala me rukom.I to je bilo podnosljivouser posted image Sve to je trajalo do 8 ujutro,kad je dosla druga smjena.E onda pocinje druga pricauser posted image user posted image Bolovi se pojacali...al nekako sam i to izdrzala...tek kad su mi ukljucili ono sruser posted image pocelo je da boli do Boga..jao kolko sam vikalauser posted image Aj tjesim se tim da nisam jedina.Disanje mi nista nije pomoglo.Znam da sam udarala rukom onu sipku od kreveta iznad glaveuser posted image user posted image user posted image Na kraju sam se pocela gubit od bolova...preveli su me na stol za poradjanje...joj tad sam se obradovala,jer sam znala da ce me porodit i da ce bol prestat.ne sjecam se bas svega al se sjecam da sam u momentu viknula "vadite ga!"user posted image user posted image user posted image   12.05 u 12:45h Dino je "izletio" u tri napona... i odjednom kao da nista nije bilo.Naravno sjekli su me.Brzo su me sasili i za nekih pola sata sam bila na hodniku.Dinu su mi dali na pola min samo da ga vidim i odnijeli.Hehehe,cim sam rodila doktorica me pita "Hoces se opet porodit?" A ja kao iz cepa "Nikad vise"user posted image user posted image user posted image Uh sad mi to sve smijesno,a Boga mi tad nije bilo.
Eto to je ukratko,mada bih ja imala jos svasta napisat,al dosta..da se ne uplase ove koje tek treba da rode.
E zaboravih napisat da je Dino rodjen sa 3400 kg i 52cm dug.

< Poruku je uredio HannaS -- 29.5.2009 17:26:45 >

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 457
29.5.2009 18:07:22   
Anoniman
HannaS, pa gdje si ti mamice, evo ja sad smijem citati sve price posto sam rodila pa me nije strahuser posted image user posted image user posted image user posted image , puno pozdrava i znam kako ti je bilo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HannaS)
  Neposredna veza do poruke: 458
9.6.2009 14:09:19   
Anoniman
Evo da i ja ispričam svoju porođajnu priču.....

S obzirom da je većina trudnica a i drugih ženica sa našeg foruma bila upoznata sa mojom "situacijom" (blagi bolovi su počeli 10-tak dana ranije, dijagnoza dr. da neću moći roditi prirodno..... itd. itd.). Budući da mi je dr., na pregledu 04.06. saopštio da sam otvorena 4 prsta, došao je ipak na ideju da probamo prirodno sve obaviti te da 05.06. dođem u bolnicu sa torbom u 10:00h. Iskreno, osjetila sam olakšanje, ne znam ni sama zbog čega, malo me je fatala panika od sekcije.
Eh sad, onako sva rasijana i nikako "na čisto" sa psihom jer ipak idem na dogovoreni porod, moj mužek i ja smo tu noć otišli do Robota, kupovali neke plafonjere user posted image i već sam ja pri povratku kući osjetila da se nešto konkretnije počinje dešavati. Tačno u 23:00 počela sam pratiti razmak između bolova i bili su na 15 min. da bi se isti u tom razmaku i zadržali do jutra. mm je onako polu-panično ponavljao da bi možda trebali otići u bolnicu, što meni nije padalo na pamet user posted image user posted image jer sam znala da to još uvijek nije to.
Noć sam provela nekako u bunilu. Dok su bolovi trajali, uspjela sam ostati bistre glave i predisati ih, a kad bi prestali utonula bih u san, i sve tako do 6:00. Oko 4:30 sam zaspala i onda me je iz sna probudilo nešto toplo user posted image i nisam mogla kontrolisati curenje. Samo znam da sam mm probudila i da sam mu glasno rekla – brzo donesi peškir, ode nam krevet user posted image . Dok smo skontali da je vodenjak, koji je u mlazovima isticao, rekla sam mm da on još malo odspava dok se ja spremim. Poslala sam sms svekrvi i ona je iste minute bila na vratima user posted image . Lijepo se istuširam, popijem kafu sa svekrvom i u 07:00 zovnem mm da se sprema. U kući smo bili do 07:30 i ja bih još možda sjedila da sveki nije navalila da idemo. I na izlazu iz kuće počeli su baš jaki bolovi. Zbog najveće jutarnje saobraćajne gužve, u bolnicu smo stigli tek u 08:00. Odmah smo se uputili na porođajni odjel odakle su me oni vratili i usmjerili da idem prvo na pregled – na ginekologiju (stoka!!!). Dole su mi uradili ctg i dr. Aida Đulepa me pregledala nakon čega je počela vrištati tipa: "žena je maximalno otvorena, porod je krenuo a oni je poslali dole!! " I tako sam ja opet pješke sa mm otišla na porođajni odjel. Gore su me peglali dok su uzeli podatke, opet prikopčali na ctg i na kraju konačno da me pregledaju. Reakcija je bila ista kao i dole: "maximalno otvorena, žena se porađa, idemo, sala! " U salu sam ušla u 08:35, pratila i trudila se poštovati sve što su mi babica Hanifa i dr. Mišeljić govorili. Iz dva napona, bez skakanja na stomak hehehehe, u 08:45 rodio se mamin dječak koji je BTW odmah počeo piškiti na šta su prisutni padali od smijeha user posted image user posted image user posted image . Malo su me recnuli, jer kako kaže babica – morali su jer bi mi međica pukla sama user posted image , i to me grozno bolilo dok me dr. šio, mada ni to nije trajalo više od 5 min. Ostalo je bilo – čista 10!! Sa stola sam sama sišla, uz pomoć babice otišla do sobe i nakon 2h mamin princ je došao user posted image .
U 10:00 je došao dr. Puzić (koji me i trebao poroditi) sav u čudu kako je sve već gotovo i reče mi da sam ja dan ranije bila otvorena 6 ali da mi nije htio govoriti te da je iz tog razloga pala solucija da bi ipak mogli prirodno.... Kako god, sva ponosna što je tako prošlo, skoro pa bez bola, nije mi bilo više bitno šta govori user posted image .

Već sutra smo stigli kući.

Eto tako moje žene, ovo je bio moj idealni porod i svakom bih poželjela isti jer čisto sumnjam da lakši i bolji postoji!! user posted image  

< Poruku je uredio enisa_sara -- 9.6.2009 14:11:29 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 459
9.6.2009 14:14:17   
marinčii
bravo enisa_sarauser posted image user posted image user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 460
9.6.2009 14:15:04   
cija
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ma bravo draga...ma super je sve prošlo...svaka čast!!!

Da je meni znati samo što ja plačem user posted image user posted image user posted image user posted image

a ovo s piškenjem me pravo nasmijalo....dvije emocije u isto vrijeme....drago mi je da ste ti i beba dobro....

Naša bebica Ajlin-Annam je na svijet došla 19.06.2009 u 17.25h

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 461
9.6.2009 14:19:33   
lely
Ja svaki dan ocekujem tvoju porodjajnu pricu i evo jeuser posted image user posted image user posted image
Drago mi je sto je sve proslo u najboljem redu i sto se nisi napatila.Tako mi je dragouser posted image user posted image user posted image
Tebi samo mogu reci,svaka cast na hrabrosti,prica ti je za cistu 10-ku,ma bravo enisauser posted image user posted image user posted image
Lubim te puno i bebaca malog...
Kako si draga sad,kako bebac(slusa li),jestel se odlucili za ime????

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 462
9.6.2009 14:28:15   
Anoniman
ma bravo!!!

(odgovor članu lely)
  Neposredna veza do poruke: 463
9.6.2009 14:45:27   
nikita
joj enisa pa rekla sam ti da si zmaj od zene, eto imala si i srece pa si se otvorila maksimalno...nek je proslo, uzivaj s bebicom.

pusek

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 464
9.6.2009 14:49:42   
teta berta
hoću i ja takav sljedeći putuser posted image

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 465
9.6.2009 14:50:59   
Anoniman
e pa stvarno si super izdrzala, covjece tako otvorena i jos te setali, ma svaka tebi castuser posted image user posted image user posted image user posted image , ljubi sina, a kako ce se zvati?

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 466
9.6.2009 14:54:49   
neki
Enisa_sara,svaka cast,bas mi je drago da je sve tako glatko proslouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pusa tebi i bebiciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 467
9.6.2009 14:55:39   
Apotekarka
joj divna prica,super si prosla...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 468
9.6.2009 15:17:27   
manuela RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Super,baš mi je drago što ti je porod bio brz i lak i što ste i ti i bebica super.
Porođajna priča je čista 10user posted image user posted image user posted image user posted image

Eto drage žene koje ste sumljale,čini se da je drugi put ipak lakšeuser posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 469
9.6.2009 15:34:14   
enna
Ma bravo hrabrice nase user posted image user posted image user posted image  price su vam cista 10  sto je najvaznije vi i vase bebice ste sad kuci i max uzivajte pusic vam!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 470
9.6.2009 15:39:46   
sanjarka
svaka cast, cestitam ti jos jednomuser posted image

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 471
9.6.2009 15:49:01   
djevojčica
svaka častuser posted image user posted image user posted image user posted image idealan porod...........a ono sa kafom mi je najbolje-u pola osam piješ kafu a sat kasnije si već porođena..............bravo!

dok čekaš,iskoristi to vrijeme i radi korisne stvari-čekanje neće biti toliko dugo a i život će biti puno ljepši............

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 472
9.6.2009 16:08:50   
malenaa
evo da se i ja javim sa svojom pricicom...

kao sto znate termin je bio 31.5., par dana prije se nista nije desavalo, i mislila sam da zadugo ni nece. zeljno iscekujuci svoju bebicu samo sam odbrojavala sate i minute do novog dana...novog pregleda...
taj dan ,dan termina je bio predug za mene, kao i predhodna noc, samo sam isla u wc i trazila neke znakove. cak sam dva puta u toku dana isla kod masica na pregled sa umisljenim simptomima pred porod :) i na zadnjem pregledu to vece u 20.00 casova masic me je bukvalno otjerao kuci  i rekao ¨zeno draga idi kuci odmaraj necu te bona poradjati,ne dolazi vise ¨hehehehe
i tako sam i otisla kuci i odmah legla nebil brze prosla noc ,novi dan nova nafaka. legla sam u dnevni boravak dok se suprug na kompu bio... u 22.00 samo sam osjetila topli mlaz tekucine pod sobom, to je bio pozitivan sok za mene, skocila sam i vristala muzu da donese peskir lavor bilo sta :) a on je valjda podstaknut svim tim mojim tadasnjim umisljanjem, par puta dobro pregledao tu vodu hehehe kaze da se nisi mozda upisala bona, nemoj da idemo da se brukamo :)))))))))
medjutim ... odmah se znalo, nazvali masica i rekao da dodjemo odmah na porodjajno. on je bio dezurni tu noc. pregledao me  i ustanovio da je vodenjak napukao... ukljucio antibiotik i cekao da porod sam krene jer nisam zeljela drip.
noc je bila preduga...a ja sam zeljno iscekivala bol koji nikako nije dolazio, vrijeme je teklo toliko sporo... sestre doktori svi su me obilazili i samo kratko nesto mrmljali...
tako je i protekla noc sa jako malim kao menstrualnim bolicima, nista strasno... ali sutredan u 9 sati ujutro poslije pregleda ustanovili su da je vrijeme da ukljuce drip jer se nista ne desava a voda je istekla. pa tako i bi.. prikopcase me ne ono cudo... i nakon 10 min bolovi su bili vec tu. 15 min,10, 5, sve je bilo jako brzo...da bi vec za 1 vremena bilo svaki minut... moj suprug je bio uz mene (nesto nezaboravno i jako pozitivno prisustvo), jer sam prebacena u apartman,vec sam i sama mogla vidjeti da je infuzija skoro pri kraju jer je bilo vec 15.00 a od mog poroda nista. otvorena sam bila  5 prstiju ali nista vise. otkucaji bebinog srca su bili slabiji... e tu je nastala moja panika, sve do tada je bilo nebitno ,nijedna bol nije bila vazna ni jaka kolika je bila bol srca mog kad ne cujem da kuca pravilno srce moje bebe.
ubrzo su i doktori bili svjesni situacije i poslali hitan carski rez u 16.00 sati.
zeljela sam samo da sve brzo odrade ...da ne rizkiraju zivot moje bebe kojoj je naknadno ustanovivsi pupcanik dva puta bio omotan oko vrata.
tako je drage moje i bilo... ne sjecam se trenutka radjanja, pa nisam prva ni vidjela moje sunce... koje je rodjeno u 16.15 1.6.2009.,(53cm dug,3350g) ali trenutak mog budjenja iz anestezije (koji je bdw bio kako moji prepricavaju kritican,dozivala sam svoju bebu,trazila da ga vidim,pitala dali dise i sl), bio je sav posvecen mom dini. odmah sam zeljela da mi ga donesu , pa tako je i bilo. ugledavsi okice koje su ispunile u trenutku citav moj zivot, preplavile me neopisivim emocijama srece i unutrasnjeg zadovoljstva i blagostanja. privila sam ga uz svoja prsa samo da cujem kako njegovo srce kuca... kucalo je zajedno s mojim, u istom ritmu pozitivne energije i ljubavi tako smo proveli svih 5 dana u bolnici. niko nije mogao da vjeruje da sam nakon carskog reza zeljela biti uz dijete,dojiti ga i bez dohrane,presvlacila ga sama... ama bas nikom nisam dala osim na jutarnji pregled kod pedijatrice.jer vjerujte mi rana od operacije nije za mene postojala... kao da je nije ni bilo, jer ona je mala naspram ove srece koju mi je pruzilo njegovo radjanje na ovaj svijet. i nisam pogrijesila , dobili smo ocjenu 5+, jer smo izasli sa kilazom od rodjenja, sto je rijetkost.
pa tako je evo i sada.. mamina dusa...moj ponos...melek...svo bogatstvo svijeta spava a ja pratim njegove otkucaje, zivim za svako njegovo budjenje da ga privijem uz sebe... zivim za svaki buduci osmijeh i uzdah koji mi uputi kad se budi...
drage moje... oprostite sto je ovo dugo trajalo, ali meni je i ovo kratko koliko ima rijeci i beskonacnosti price o radjanju novog zivota...o majcinstvu... o djeci. njemu je danas mashallah 8 dana... dragi allah da mu podari zdravlja srece nafake kroz zivto i da koraca putevima uspijeha kroz zivot... tako zelim i vama... i svim majkama i bebama ovoga svijeta.
ljubim vas sve puno...
i jedan mali osmijeh i od dine

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 473
9.6.2009 16:17:14   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image e pa ja sam plakala citajuci price prije nego sto sam se porodila,ali evo ti si uspjela da me dotuces, moram reci da je ovo najemotivnije ispricana prica, a imala sam priliku vidjeti istu situaciju kad sam bila u bolnici,zena koja je imal isti scenarij kao ti, tako da te bas razumijem, pussaaaaaa i cuvaj i sebe i bebu

(odgovor članu malenaa)
  Neposredna veza do poruke: 474
9.6.2009 16:19:15   
mamin_zivot
enisa_sara i malenaa obje porodjajne price su jako lijepe, nema boli koju bebica ne moze razgaliti..user posted image

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *