RE: Klomifen/Clomid (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (19.9.2012 18:31:01)

I KAKAVE SU FOLIKULICE...KOD MENE IMA VODECI 17,7 PRIJE DVA DANA SAD JE VALJDA JOS VECI HEHEHEEH:))) VECERAS OPET NA PREGLED PA DA VIDIMO!!!!! SRETNO NAM:))))

Artemida84 -> RE: Klomifen/Clomid (19.9.2012 18:34:03)

Da, sretno nam svima [sm=bravo.gif]Danas mi je 8 dan i vodeci je 10,3 ja jednom a na drugom jajniku 8,2. Doktor kaze da je to normalno jer je jos rano da budu veci, pa opet idem u petak, nadam se samo da rastu i rastu [sm=smiley36.gif]

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (21.9.2012 18:28:20)

SAMO NEKA RASTU....MENI JE NA LIJEVOM JAJNIKU..A NA DESNOM NEMA NISTA...POLAKO RASTE CE NAMA ONI....SAMO DA NAM BUDE USPJESNO ABD.......

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (29.9.2012 9:04:19)

Drage moje, ima li šta novo kod vas? Ja sam dobila pregnyl 12.9., danas mi je 30 dc, [sm=hudicek1.gif] još nema, radila sam test prije tri dana bio je negativan...ima li iko da mu je kasnila [sm=hudicek1.gif] poslije terapije klomifenom i pregnyla, meni je dr. rekla da ne bi trebalo da kasni i dala mi uputnicu za betu...

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (29.9.2012 17:38:55)

meni je prvi put kasnilo poslije klomifena 20 dana htjela sam puci....i dobila poslije toga...daj boze da ti beta bude super i da si nam trudna:)))) sretnooooooo

Artemida84 -> RE: Klomifen/Clomid (29.9.2012 20:23:54)

Kod mene je sve islo po planu, cak su folikuli sami pukli tako da nisam primila stopericu. Imala sam 2 folikula na jednom i 2 na drugom jajniku, pa eto vidjet cemo ishod. Ja sam prvi mjesec na klomifenu tako da ne znam za kasnjenje [sm=hudicek1.gif]. Zelim ti [sm=rozacrtici.gif], kao i nama ostalim. Puse saljem....[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (29.9.2012 20:46:42)

hej zenska ja i ti na istom izgleda :)) i ja sam primila 12.pregnil a meni je sutra 30dc i sutra planiram raditi test iako sam radila i jucer negativan :((( i to onaj rani test najosjetljiviji na bhcg (10ml). nemam osjecaj trudnoce nikako, i mislim da nije to to... ali idemo dalje u nove pohode :) tebi zelim punooooooo srece da ugledas plusic ko kucuuuu kisssssssss

IZVORNA PORUKA: nadalica

Drage moje, ima li šta novo kod vas? Ja sam dobila pregnyl 12.9., danas mi je 30 dc, [sm=hudicek1.gif] još nema, radila sam test prije tri dana bio je negativan...ima li iko da mu je kasnila [sm=hudicek1.gif] poslije terapije klomifenom i pregnyla, meni je dr. rekla da ne bi trebalo da kasni i dala mi uputnicu za betu...

klemzi -> RE: Klomifen/Clomid (30.9.2012 20:52:19)

Moja [sm=hudicek1.gif] došla....poranila...a ja sam tako nadobudno ušla u avanturu zvanu klomifen da u kući nemam nijednog uloška [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] moram zvati drugarici da mi donese, nedjelja je, ja sama kod kuće, nemam gdje kupiti...sama sebi sam se smijala...ovaj moj optimizam će me dotući [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (30.9.2012 21:29:41)

Drage moje, i ja sam danas dobila :( sutra moram hitno dr. da pitam hoću li opet ovaj mjesec piti klomifen jer bih ga onda od prekosutra ujutru tr3ebala početi piti...onima kojima nije još došla [sm=hudicek1.gif] želim [sm=rozacrtici.gif], a nama više sreće u oktobru....

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (30.9.2012 21:30:50)

Ja tebi želim [sm=rozacrtici.gif]

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (1.10.2012 20:10:29)

ja svoju cekam [sm=hudicek1.gif] oko 6,10 da samo ne dođe :))))))))) sretno i vama svim :)))))

danijelad -> RE: Klomifen/Clomid (2.10.2012 18:30:46)

Ćao svima, može pomoć?
Treća mi je tura klomifena, prve dvije sam dobila M 31 DC danas mi je 37 DC i nema je [sm=smiley36.gif] juče sam bila kod doce i on nista ne vidi na UZ naručio me za 7 dana, usput mi je rekao da mi je endometrij zadebljan te da ću ili dobit ili bit trudna. Možda je bila kasna ovulacija, po njegovom misljenju. Naravno sad sam totalno u nervozi sta će biti, hajte molim vas ako je koja imala istu situaciju da mi se javi ili ako znate nekoga sa ovakvim problemom. [sm=smiley1.gif]

vanchi88 -> RE: Klomifen/Clomid (31.10.2012 16:59:04)

cao cure, da li neka od vas moze da mi kaze da li je sigurno piti klomifen sa tabletama za visok prolaktin i euthyrox za stitnu?

ema08 -> RE: Klomifen/Clomid (2.11.2012 17:52:01)

Pozdrav svim trudilicama[sm=smiley1.gif],
meni je ovo druga tura klomifena. Danas 8 DC sam bila kod dr.jedan folikul je bio 14, a drugi 13, edometrij 5. U pon.opet folikulometrija, pa onda vjerovatno stoperica i na posao[sm=smiley1.gif]. E sad, koja je razlika izmedu pregnila i choriomona? Da li odnose treba imati tacno poslije 36 sati ili...?

ivannna -> RE: Klomifen/Clomid (2.11.2012 21:37:08)

Ema08 Pregnyl i Choriomon su isto (različit proizvođač), oba su "Human Chorionic Gonadothropin", ja recimo nikad nisam našla baš pregnil već uvijek ovaj Choriomon. A sto se tiče odnosa par sati tamo ovamo ne znače ništa, u principu ako folikuli pucaju nakon 36 sati bolje je da su "plivači" već tamo, jer oni žive dulje od jajne stanice, a i treba im par sati da stignu na odredište [sm=smiley36.gif]
Sretnoo u borbi za [sm=bravo.gif]

Artemida84 -> RE: Klomifen/Clomid (2.11.2012 21:59:38)

IZVORNA PORUKA: vanchi88

cao cure, da li neka od vas moze da mi kaze da li je sigurno piti klomifen sa tabletama za visok prolaktin i euthyrox za stitnu?

Draga, ja sam pila Klomifen sa Euthyroxom i Sioforom i ostala odmah trudna, tako da se ne brini cim ti doktor propise znaci da je sigurno a nista ne steti bebi ni kasnije u trudnoci. Nista ne brini....[sm=bravo.gif]

vanchi88 -> RE: Klomifen/Clomid (3.11.2012 2:43:08)

artemida84 jel ti imas pcos? pa zato pijes siofor ili? ja sam radila neke pretrage i nemam inzulinsku rezistenciju nit pcos ali opet nikad se ne zna s obizirom da imam hipotireozu,visok prolaktin itd.... kod mene je prob mozda najveci insuficijencija zutog tijela manjak progesterona u drugoj fazi a znam da klomifen daje dodatan progesteron. PRe odlaska iz bosne sad zivim u kanadi doktorica mi je prepisala 2kutije klomifena...pa ne znam da li da uzimam ili ne,pre sam koristila a nisam znala za hormonski pormecaj i nisam ostala trudna :(

ema08 -> RE: Klomifen/Clomid (3.11.2012 14:00:08)

Hvala ivancice[sm=smiley36.gif]... i ja vama svima zelim puno srece[sm=bravo.gif].
Ja sam tako i mislila sa choriomon...ali me zbunise zenice na jezeru koje kazu tacno poslije 36 sati.
Osim toga kazu da se choriomon mora cuvati na tacno odredenoj temperaturi prije upotrebe?![sm=zmeden.gif]
Ma ja sam sve zbunjena...ali bit ce bolje [sm=smiley36.gif]

ivannna -> RE: Klomifen/Clomid (3.11.2012 18:00:54)

Vanchi88, mislim da je jako opasno uzimati klomifen bez ultrazvučne kontrole tokom tog cijelog ciklusa, jer može doći do hiperstimulacije i onda se terapija odmah prekida, isto tako doza se određuje počev od najmanje 1/4 ili 1/2 pa se prati da li djeluje pa se povečava postepeno. Isto tako klomifen ne daje dodatan progesteron, već ako imaš zabilježenu insuficijenciju žutog tijela, u drugom dijelu ciklusa ce ti se prepisati dodatni progesteron oralno ili vaginalno. Također skoro svi doktori daju pregnyl znači tzv. štopericu inekciju koja će učiniti da nakon sazrijevanja (što se opet ultrazvučno odredi) folikula oni sigurno puknu i to istovremeno što ti omogućuje ciljani odnos.
Sorry ako ovo sve već znaš, i ja nisam shvatila pitanje [sm=jezicek.gif]

Nik Name -> RE: Klomifen/Clomid (4.11.2012 12:11:46)

Drage moje, doslo je vrijeme da se i ja upisem na listu klomifenki. Nakon 3 godine neuspjelih pokusaja bez stimulacije sada na preporuku ljekara treba da pocnem piti klomifen u cetvrtak na 5 dc. Prvi put pijem klomifeni malo sam nervozna. Jedino sto me smiruje jeste da je moja zaova 2 puta ostala trudna poslije koristenja klomifena od prve. Trudnoce su protekle bez problema i sada ima dva divna djeteta.
Drzim vam palceve svima da uskoro ugledate [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif].

gerberka -> RE: Klomifen/Clomid (4.11.2012 13:29:59)

Nik Name, da li je tvoj muž radio spermiogram?

Nik Name -> RE: Klomifen/Clomid (4.11.2012 16:21:53)

Jeste, nalazi su dobri. Ja sam radila hormone. Prolaktin je bio malo povisen, ali se smirio. Ovulaciju inace imam samo mi folikuli pucaju prije nego dostignu odgovarajucu velicinu.
Pozdrav

ema08 -> RE: Klomifen/Clomid (5.11.2012 8:57:58)

11 DC, folikuli na oba jajnika po 17...endometrij 6...u srijedu choriomon.
Prosli mjesec su mi folikuli bili 19 na 11 DC,a endometrij 7.5[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Nik Name -> RE: Klomifen/Clomid (5.11.2012 9:37:42)

ema08, kako si podnijela klomifen, jesi imala nekih negativnih simptoma? Moja zaova je bila strasno nervozna i tih dana smo joj se svi sklanjali sa očiju[sm=smiley1.gif] . Ali joj se i isplatilo jer je rezultat bio [sm=nosecka.gif]. Ja za koji dan treba da počnem piti klomifen pa mi je malo frka.

ema08 -> RE: Klomifen/Clomid (5.11.2012 10:06:04)

Super sam podnijela klomifen. Jedino malo nekakve vrucnine sto sam osjecala (kao u klimaksu[sm=smiley36.gif]) i to je sve.
Nemoj se previse brinuti oko toga..sve ce biti ok..i sretno[sm=smiley1.gif].

Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>