RE: Klomifen/Clomid (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Artemida84 -> RE: Klomifen/Clomid (7.9.2012 19:35:55)

Hej drage moje, vidim aktivne ste mi pravo [sm=bravo.gif] Ja danas kupila klomifen i kada sam procitala nuspojave nije mi bilo dobro, joj sta je ono onako? Bas sam se uplasila. Sta mislite jel ista od onoga tacno? Onda razmisljam ako da doktor i vodi to sve valjda se ne desi nista ozbiljno. [sm=zmeden.gif] Prosvijetlite me.....

narin3 -> RE: Klomifen/Clomid (7.9.2012 19:48:17)

Jest opasan i ja sam mnoge simptome imala dok sam ga pila. mMucnina, neki valunzi vrucine, pa promjene raspolozenja itd. Ali bih ga rado opet pila za svoju mrvicu. Jest da mi muz nije bas za takve stvari, ali bih ga uspjela nagovoriti. Njemu je zao kad vidi da ga bas i ne podnosim lahko.   Samo ti njega pij, ali kontrolisi obavezno vise puta u mjesecu, radi uz. Sretnooo!

Artemida84 -> RE: Klomifen/Clomid (8.9.2012 9:01:39)

Ma joj gore mi oono tamo i da moze imati posljedice za bebu, ali ocito to u nekim naj najgorum slucajevima jer ne bih ga dokotri davali. Ma moram ga piti sta cu, pripremit cu se pa sta bude. Hvala, sad mi je malo lakse [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

narin3 -> RE: Klomifen/Clomid (8.9.2012 9:22:35)

E bas mi je drago da sam ti pomogla.   Kad bih rekla da se nisam isprepadala i nasekirala kad sam procitala uputstvo, slagala bih, ali kad malo bolje skontas, rizici postoje i bez tableta...Ja licno poznajem zenu koja je rodila 4 sina i svi gluhonijemi, a nije nikad nikakve tablete pila, cak ni protiv bolova. Ona je starija zena i nebih joj ni vjerovala sto kaze, da nije u tim godinama, jer kad se ona poradjala nije ni bilo lijekova kao sad...Opet znam tri zene koje su uzimale klomifen i to na svoju ruku. Otisle u apoteku, fino kupile i zatrudnile, samo ne znam koliko su mjeseci pile, ali nije dugo trajalo i eto sve su rodile zdravu djecu hvala Bogu... Meni nesto bas ne ide. Pila sam ga dva puta i nisam reagovala, bas nikakvih promjena nije bilo.   Eto draga moja, sve ti je to u Bozijim rukama i bit ce onako, kako on hoce, a nase je da se nadamo da ce bit dobro..

sretnic -> RE: Klomifen/Clomid (8.9.2012 13:34:42)

draga moja evo da ti svoje iskustvo ispisem 3 god.sam u braku nalazi su mi bili katastrofa takode i u supruga po ljecnickom nalazu mi nismo mogli imati djece...koristila sam svakakve piule takode i suprug udebljala sam se mnogo od piula da mi je bilo muka vise od svega ...srecom cula sam za jednog ljekara i otisla njemu dao mi je klomifrn i dobraston pila sam godinu dana svasta mi je se desavalo kad sam pila te piula ali nisam odustala i napravili smo pauzu sa terapijom i dobijem menzes koji je trajao 2 mjeseca nako toga se okupam i vise nisam ni dobila mislila sam da je to moje ono ali kad sam uradila test pokazao je pozitivno i bila sam presretna sad imam sina i sretni smo [sm=duda.gif]..pisem ti da neodustajes sa svakakvim ljekovima ims i nake reakcije zelim ti sve naj i da uskoro [sm=nosecka.gif]

Artemida84 -> RE: Klomifen/Clomid (8.9.2012 15:14:04)

Hvala drage moje, divne ste [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]. Ja vjerujem u svog doktora i ako on kaze onda ce biti tako, a i kada cujem vas odmah sam sretna. Ma ja inace nikada nisam pila nikakve tablete do prije godinu dana-od spontatnog pa do sada, cak nikada ni Cafetin nisam popila tako da mozda zbog toga panicim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. A inace sam veliki optimista i kod mene je uvijek sve pozitivno tako da cu sigurno i ovo dobro podnijeti. Cekam da dobijem i onda pocinjem, javljam vam kako napredujem. Ljubim vas sve i tako nam svima zelim uskoro [sm=rozacrtici.gif]. [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

klemzi -> RE: Klomifen/Clomid (8.9.2012 16:03:38)

Curke moje, i ja završih s klomifenom za ovaj put (nadam se da više neće ni trebati). Bila sam juče na folikulometriji, dr zadovoljan, 9dc ima vodeći od 14mm, to je valjda dobro [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Nego, jeste li vi počele s odnosima, odmah poslije ispijene doze klomifena. koliko dugo vam je dr rekao da pijete dabroston, meni je rekao od 11dc (a ja zaboravila i koliko na dan i koliko dana[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ) Joj jesam smotana, pa eto ako znate, pomozite smušenoj meni [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (8.9.2012 16:11:51)

[Sadržaj poruke je obrisan]

klemzi -> RE: Klomifen/Clomid (8.9.2012 16:25:25)

Imanko moja, hvalaaaaa...akobogda, valjda bude [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

narin3 -> RE: Klomifen/Clomid (8.9.2012 21:15:32)

IZVORNA PORUKA: klemzi

Curke moje, i ja završih s klomifenom za ovaj put (nadam se da više neće ni trebati). Bila sam juče na folikulometriji, dr zadovoljan, 9dc ima vodeći od 14mm, to je valjda dobro [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] Nego, jeste li vi počele s odnosima, odmah poslije ispijene doze klomifena. koliko dugo vam je dr rekao da pijete dabroston, meni je rekao od 11dc (a ja zaboravila i koliko na dan i koliko dana[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] ) Joj jesam smotana, pa eto ako znate, pomozite smušenoj meni [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

Dragaa, aBd nece ni trebati!
A sto se tice akcijanja...hm...Pa akcijaj draga, koliko god mozete...Meni se nikad nije dalo onda kad bi bas trebalo...
A inace drage moje, kako vam to ide???
Mi smo nekako lijeni...Stvarno ne znam sto je tako...Nemamo hvala Bogu nikakvih problema da kazem da je zbog toga...Jel˙ za vas normalno da imate odnose jednom ili dva puta u nekih desetak dana???
Sretno klemzic!!! Nadam se da ti vise nece trebati ova tema i da ces preci na trudnice!!!

napolitanka -> RE: Klomifen/Clomid (8.9.2012 21:38:28)

klemzi sretno[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

za odnose bi se posavjetovala sa doktorom, kad ti pukne folikul, tad treba imati odnose, a do tad ne bi bilo loše da muž apstinira koji dan, da plivači budu u sto većem broju..tako da najbolje se posavjetuj, kad tačno i koliko, ne zovu se to džaba ciljani odnosi[sm=smiley36.gif]

i jedno veliko sretnooooo[sm=bravo.gif]

napolitanka -> RE: Klomifen/Clomid (8.9.2012 21:40:58)

a dabrosron tj utrogestan sam koristila do dana testića tj do menstruacije na žalost, a tebi želim da ga nastaviš koristiti i poslije testića[sm=bravo.gif] er se on obično nastavlja koristiti kao hvaljeni "čuvar trudnoće"[sm=smiley1.gif]

kokouli -> RE: Klomifen/Clomid (9.9.2012 18:06:27)

Drage moje imam sve grozne rijeci za Klomifen ,djavo ga odnio ,bljak ,al to je prvi test korak u MPO pa sta se mora nije tesko .Ne pijem ga hvala bogu dugo vec ,niti bih .Licno ga nisam podnosila .

klemzi -> RE: Klomifen/Clomid (9.9.2012 20:02:37)

IZVORNA PORUKA: kokouli

Drage moje imam sve grozne rijeci za Klomifen ,djavo ga odnio ,bljak ,al to je prvi test korak u MPO pa sta se mora nije tesko .Ne pijem ga hvala bogu dugo vec ,niti bih .Licno ga nisam podnosila .

[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
Zašto da ga đavo nosi, mislim zašto imaš tako loše mišljenje o klomifenu....zbog toga što si ga ti loše podnosila[sm=zmeden.gif]
Ja sam, recimo, imala samo pojačano znojenje, ništa više od simptoma...bila na folikulometriji i dr kaže da dobro reagujem na klomifen. Sad me zbuni ti s ovim postom...[sm=smiley13.gif]

klemzi -> RE: Klomifen/Clomid (9.9.2012 20:04:40)

Napo, hvala...Narin takođe [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Nađoh jutros kutiju s dabrostonom, koju sam podigla na recept i na kojoj fino piše 2x1 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] A ja glavu razbijam i pitam gdje stignem koliko tbl da pijem [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

riba78 -> RE: Klomifen/Clomid (9.9.2012 20:37:51)

Klemzika mila sretno [sm=pikapoka1.gif]držim fige jakooooooooooooooo[sm=smiley20.gif]

pepika -> RE: Klomifen/Clomid (9.9.2012 22:37:18)

Klemzii sretno draga,da budes ubrzo [sm=nosecka.gif] Bubim te i cuvam fige jakooo [sm=smiley1.gif]

malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (10.9.2012 9:05:35)

zar su nus pojave, simptomi i sl... jaci od zelje za bebicom??? sve znamo zasto to pijemo... koji rezultat zelimo, da me maljem svaki dan opale uz sve te simtome opet bi ga sa radoscu popila!!!!!

IZVORNA PORUKA: kokouli

malena27 RR -> RE: Klomifen/Clomid (10.9.2012 9:18:26)

malenaa, nije nista jace od zelje za bebicom....
ja sam od klomifena npr. bila jako losa psihicki, samo sam se svadjala...na mene imao grozan uticaj....glavobolja, nadutost, debljanje, valunzi...katastrofa...

klemzi, ne boj se klomifena, bitno je da si pod kontrolom ljekara, sve mi razlicito podnosimo odredjene lijekove...

malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (10.9.2012 9:20:42)

naravno... nus pojave zaboravim, potisnem... more me istina je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ali mi sve to daje nadu za bebicom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

narin3 -> RE: Klomifen/Clomid (10.9.2012 9:33:12)

Moje misljenje je da, ako ga ne pijemo iz razloga da ne narusimo svoje zdravlje, cemo ga bas tad narusiti, jer ja licno ludim, ako nista ne radim po pitanju zatrudnivanja..Cemu se nadati, kad godinama stoji kako stoji?  Da covjek poludi...

kokouli -> RE: Klomifen/Clomid (10.9.2012 18:58:29)

Klemzi ,da rekoh pisem u svoje ime ,meni nije pomogao ,napravio mi je puno problema ,a poznajem zene kojima ne smeta taj Klomifen i uspjele su lako s njim doci do bebe .Tebi zelim srecu .Nego hocu da napisem ovo ,poslije toliko poraza pokusavanja inseminacija 1 neuspjellog IVFa ,danas mi dr.kaze da sam preopteretila samu sebe i neka malo zaboravim ,neka npr.idem u sumu i tako ,hahhahhah,mislim divan je ,mogu i u pm sto se mene tice ,samo da dodjem do [sm=nosecka.gif].

klemzi -> RE: Klomifen/Clomid (10.9.2012 22:30:09)

Cure moje, hvala na željama lijepim [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Kokuli, žao mi je zbog svega kroz šta prolaziš [sm=smiley13.gif] Najviše bih voljela da dragi Bog podari majčinstvo svakoj ženi koja to želi [sm=smiley13.gif] Samo ne smijemo odustajati [sm=bravo.gif]

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (11.9.2012 7:40:31)

Evo da se i ja javim..završila sam terapiju klomifenom, apsolutno ništa nisam osjećala dok sam ga pila ni vrućine, ni bolove, ama baš nijedan simptom koji se ovdje spomenuo, a iščitala sam sve prethodne stranice....kad sam otišla na kontrolu u petak, 8. dc na jednom jajniku je bio vodeći 10 mm na drugom 11.5, a jučer 11 dc. na jednom 11 mm na drugom 15...dr. mi je rekao da kupim pregnil i sutra da dobijem injekciju i onda ciljani 34-36 sati poslije...mene brine to što nisam imala simptome, možda nisam reagovala na klomifen i nekako mi se čine ovi vodeći folikuli mali, mada postoji mogućnost fda ovaj od 15 naraste na 18 do sutra, što je dovoljno? Da li je dovoljno?

I pitao me dr. kad mi je radio uz koliko mi traje ciklus, a kad sam mu rekla 35, 40, 60 pa i 70 dana rekao je auuuu...

I još jedno pitanje...ako ja sutra dobijem pregnil, po preporuci ljekara, a 13 dc, a ovulacija mi bude za 7 dana upravo zbog tih neredovnih ciklusa...onda sam uzalud primila injekciju? Ili to znači da, čim je dobijem mora nastupiti ovulacija, tj. popucati svi folikuli? Nadam se da vas nisam zbunila, jer sebe jesam ovim razmišljanjem.....

irisss -> RE: Klomifen/Clomid (11.9.2012 8:51:00)

Nadalice ne možeš imati ovulaciju 7 dana nakon pregnila jer 36 sati nakon njega folikuli pucaju tj. dolazi do ovulacije. On i služi za brže sazrijevanje folikula i njihovo pucanje, tempirano. Ako ti je vodeći folikul 11. dan bio 15, a u prosjeku rastu 1,5 mm dnevno, znači da će ti do pucanja biti sigurno iznad 20, što je idealno[sm=smiley1.gif] Jel ideš na ciljane ili iui? Hoćeš piti dabroston ili utrogestan nakon O? To ne bi bilo loše, kao što je neko već napisao, oni pomašu da se trudnoća održi, odnosno, eventualni plod učvrsti.
Što se tiče klomifena, u svom predhodnom postu sam iznijela svoje mišljenje, još bitnije mišljenje ljekara koji se isključivo bavi sterilitetom-to je smeće koje stvara uglavnom prazne folikule. Ja sam ga pila 8-9 ciklusa i ništa, tek promjenom terapije došlo je do trudnoće. Sretno

Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>