RE: Klomifen/Clomid (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (4.9.2012 9:17:02)

M.A.M naravno i na kraj svijeta za [sm=duda.gif] sretno nam bilo :)))

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (4.9.2012 9:28:32)

IZVORNA PORUKA: Artemida84

IZVORNA PORUKA: mykica

Ja sam završila sa turom klomifena i danas bila na prvoj folikulimetriji od ovog ciklusa i mali folikuli se već vide :) Inače ovo mi je 3. mjesec sa klomifenom, pa vidjet ćemo hoće li biti i dobitni. A nadam se i vama [sm=smiley1.gif] Inače što se tiče tih inekcija, zovu se pregnyl ja sam ih do sad uvijek primala kad mi folikuli dostignu odprilike 20mm i nakon primanja inekcije u roku od 36 sati dolazi do pucanja folikula.

Eto nadam se i ja da ce biti dobitni [sm=bravo.gif]. Aha, jel se ta inekcija dobije ono standardno u guzu (mozda je glupo pitanje ali ne znam [sm=smiley16.gif] - treba mi "stidni" smajli ) ? Svi cemo se vesiliti skupa uskoro vidjet cete [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Jeste u guzu se dobiva :) Ja ću je vjerovatno sutra primiti i onda slijedi čeeeekanje :( To mi je najmrži dio.

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (4.9.2012 9:30:52)

IZVORNA PORUKA: klemzi

Pridružujem se ekipi klomifenki [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Želim nam svima puno sreće i da što prije ugledamo [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]
Mykice jesi li ti tražila ili je dr sam predložio pregnyl [sm=smiley1.gif]

Klemzičko nek si nam navratila malo :) Nisam je sama tražila oni je smai predložili. Jer svaki put mi folikuli narastu a endometrij i nije baš "spreman" tako da dobijem i na vremenu da folikuli ne puknu, a endometrij lijepo zadeblja :) Dokle si mi ti? Kako reaguješ na klomifen?

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (4.9.2012 9:35:11)

IZVORNA PORUKA: malenaa

hej draga, ovako ja sam narucena u srijedu 5.9 kod mehmedbasica (masica mi nema vise u vojnoj) , to ce biti taman 5. dan ciklusa nece me valjda ni pregledati nego samo propisati terapiju i savjetovati se s njim. s masicem sam se cula,on mi rece po starom 5.dan da pocnem 5 dana da pijem pa bi me uputio negdje na folikulometriju, ali sam se ja narucila kod mehmedbasica koji me je uporedo vodio sa predhodne dvije trudnoce pa cu vidjeti sta ce mi reci.

IZVORNA PORUKA: nadalica

moja [sm=hudicek1.gif] jedva cekam terapiju, akcijanje hehehe i sve sto ide uz to :))) dabogda je ne vidjela narednih godinu dana :)

potpisujem [sm=bravo.gif]

a 8. dan ideš na folikulmetriju? Biće subota?

Nevjerujem da će ti Mehmedbašić dati da piješ klomifen a da te prije toga ne pogleda. Ja sam kod njih, i prije svake terapije klomifenom me pregleda ultrazvučno da vidi jesu li jajnici ok i "spremni" za klomifen. Na pregledu sam mu uvijek 2-3 dan ciklusa a od 4. dana pijem. Sretno!

malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (4.9.2012 9:55:15)

a jojjjjjjjjjjjj :(((( sad sam down skroz. ja sam za sutra narucena pa kako god... 5. dan ce mi biti. jel oni mogu pregledati ako sam u ciklusu??? nisam nikad pa zato pitam.
valjda ce nesto reci i propisati,nece zar tako pustiti da prodje mjesec bezze... :)

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (4.9.2012 10:01:20)

a jojjjjjjjjjjjj :(((( sad sam down skroz. ja sam za sutra narucena pa kako god... 5. dan ce mi biti. jel oni mogu pregledati ako sam u ciklusu??? nisam nikad pa zato pitam.
valjda ce nesto reci i propisati,nece zar tako pustiti da prodje mjesec bezze... :)

Gledaju oni dok traje menstruacija. Nije baš lijep osjećaj, to su meni najgori pregledi, ali eto šta ćemo :) Nadam se da će ti propisat i da ćemo se uskoro radovati

malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (4.9.2012 10:07:09)

ma nek gleda bas me briga :))) samo nek da trapiju :)))))))) kissss
vjerujem u klomifen i zato bih opet voljela da mi ga ukljuce
sretno mila... objema kissssss

Gledaju oni dok traje menstruacija. Nije baš lijep osjećaj, to su meni najgori pregledi, ali eto šta ćemo :) Nadam se da će ti propisat i da ćemo se uskoro radovati

Artemida84 -> RE: Klomifen/Clomid (4.9.2012 14:08:55)

IZVORNA PORUKA: Artemida84

Ja sam završila sa turom klomifena i danas bila na prvoj folikulimetriji od ovog ciklusa i mali folikuli se već vide :) Inače ovo mi je 3. mjesec sa klomifenom, pa vidjet ćemo hoće li biti i dobitni. A nadam se i vama [sm=smiley1.gif] Inače što se tiče tih inekcija, zovu se pregnyl ja sam ih do sad uvijek primala kad mi folikuli dostignu odprilike 20mm i nakon primanja inekcije u roku od 36 sati dolazi do pucanja folikula.

Eto nadam se i ja da ce biti dobitni [sm=bravo.gif] . Aha, jel se ta inekcija dobije ono standardno u guzu (mozda je glupo pitanje ali ne znam [sm=smiley16.gif] - treba mi "stidni" smajli ) ? Svi cemo se vesiliti skupa uskoro vidjet cete [sm=smiley27.gif] [sm=smiley27.gif] [sm=smiley27.gif]

Jeste u guzu se dobiva :) Ja ću je vjerovatno sutra primiti i onda slijedi čeeeekanje :( To mi je najmrži dio.

E hvala puno, sad mi je lakse (reko ko zna gdje li se sad to prima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]) Brzo ce to proci i nadam se dobrim vijestima. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

klemzi -> RE: Klomifen/Clomid (5.9.2012 21:03:02)

Meni je danas treći dan klomifena, čujte šta mi se desilo [sm=smiley36.gif] Sinoć se oko pola tri probudih doslovna sva mokra, znači kosa, pidžamica, sve...kontam da li je od klomifena. Bilo je sinoć vruće, ali ja se nikada tako ne znojim [sm=zmeden.gif]
I još da vas pitam, kad vi počinjete s dabrostonom, je li kad ispijete klomifen ili ih pijete sad, uporedo [sm=zmeden.gif]

pepika -> RE: Klomifen/Clomid (5.9.2012 21:13:29)

klemzice ja sam pila klomifen,al nije mi se to desavalo. I za to drugo ti ne znam. Jedino sam utrogestan pila od 16 dc. U svakom slusaju Sretno [sm=pikapoka2.gif] Valjda se javi jos koja klomifenka sa svojim iskustvom :) Pusa

irisss -> RE: Klomifen/Clomid (5.9.2012 21:34:20)

IZVORNA PORUKA: klemzi

Meni je danas treći dan klomifena, čujte šta mi se desilo [sm=smiley36.gif] Sinoć se oko pola tri probudih doslovna sva mokra, znači kosa, pidžamica, sve...kontam da li je od klomifena. Bilo je sinoć vruće, ali ja se nikada tako ne znojim [sm=zmeden.gif]
I još da vas pitam, kad vi počinjete s dabrostonom, je li kad ispijete klomifen ili ih pijete sad, uporedo [sm=zmeden.gif]

Dabroston sam uvijek pila od dana ovulacije, znači od 14dc, a simptomi koje opisuješ su vjerovatno od klomifena, ja sam bila luda dok sam ga pila, uvijek dobro reagovala (puno folikula), a od trudnoće ni T. Zatrudnila sam uz femaru, koja je 100 KM - 10kom.Kod mene se očito pokazala ona - koliko para, toliko muzike[sm=smiley1.gif]
Ne bih da vas obeshrabrim, puno je cura zatrudnilo uz pomoć klomifena, što i vama od srca želim, ali meni nije pomogao. Kasnije mi je moj ¨novi¨dr. rekao da je s njim u 60%posto folikula voda[sm=smiley22.gif

narin3 -> RE: Klomifen/Clomid (5.9.2012 21:44:55)

Ćao drage moje    Ja sam registrovana prije par dana na forum i pisala sam na vise tema, pa mozzda ste neke i procitale. Uglavnom imam dg pcos, a sad se javljam zbog klemzi da kazem da sam ja pila dva puta klomifen i dabroston, ali ne u isto vrijeme. dabroston ili utrogestan idu od 16 do 25 dc, a klomifen od treceg dc.

narin3 -> RE: Klomifen/Clomid (5.9.2012 21:48:50)

A i ja sam se znojila, a inace nikad se ne znojim. Bas mi je skodio. Osjecala sam i mucninu i psihicki sam bila nekako cudna, ali bih ga opet pila. Sve za svoje maleno.  

klemzi -> RE: Klomifen/Clomid (5.9.2012 21:49:35)

Hvala vam curke moje na odgovorima... Pepo [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Nemam vremena ko prije da navratim na temu [sm=smiley13.gif]
Iriss meni je dr prepisao klomifen jer sumnja na PCO. Ja sam ranije imala dvije trudnoće, bez stimulacije, pa se nadam da će mi klo pomoći [sm=smiley36.gif] Nego, je li se taj lijek, femara, pije isto kao i klomifen [sm=zmeden.gif] Najvažnije je da je uspjelo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Narin budi s nama u Čekaonici, tamo se i smijemo i kukamo sve zajedno...budi s nama [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

narin3 -> RE: Klomifen/Clomid (5.9.2012 21:52:23)

Irisss, a kakve su to tablete, ko ti je prepisivao, kako se piju? Napisi nam svoje iskustvo, ako nije problem?

irisss -> RE: Klomifen/Clomid (5.9.2012 21:55:34)

Draga i ja imam pcos, imala jednu trudnoću bez stimulacije, nažalost vm[sm=smiley13.gif]do začeća je došlo, ali to je vjerovatno bila jedna od 2-3 godišnje koliko imaju cure s pcos-om u prosjeku, tako da stimulacija svakoko ubrza stvari. Femara se pije identično kao i klomifen, samo ga kod nas doktori rijetko prepisuju, nisu dovoljno upoznati s njim dok je npr. u Hrvatskoj to praksa odmah, klomifen sve rijeđe.

narin3 -> RE: Klomifen/Clomid (5.9.2012 21:56:32)

Ma tu sam ja klemzi. Sad stalno pisem hehehe, osladilo mi se. Trebalo mi je puno vremena da se usudim pisati, pa sad navalilaaa, nema gdje me nema. Vise ne znam ni gdje sam sta napisala,.

narin3 -> RE: Klomifen/Clomid (5.9.2012 22:01:19)

IZVORNA PORUKA: irisss

Draga i ja imam pcos, imala jednu trudnoću bez stimulacije, nažalost vm[sm=smiley13.gif] do začeća je došlo, ali to je vjerovatno bila jedna od 2-3 godišnje koliko imaju cure s pcos-om u prosjeku, tako da stimulacija svakoko ubrza stvari. Femara se pije identično kao i klomifen, samo ga kod nas doktori rijetko prepisuju, nisu dovoljno upoznati s njim dok je npr. u Hrvatskoj to praksa odmah, klomifen sve rijeđe.

Joooj, bas mi je zao zbog vm. I ja imam pcos, pa je s tim teze. Ja nemam haman nikako m, a ni o. Zadnji put sam imala m u decembru prosle god i to uz pomoc dabrostona. Sad se opet spremam u akciju kod dr.

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (6.9.2012 10:26:43)

Što ste mi se lijepo raspisal :) Vidim klemzičko vrućine su počele. Mene je to uvijek pratilo sa klomifenom i jedino mučilo. Samo naiđe val vrućine. I tako mi traje skoro sve do vremena [sm=hudicek1.gif]. Ja sam svoju terapiju za ovaj mj. završila i primila pregnyl sad čekanje :)

ananas_ze -> RE: Klomifen/Clomid (6.9.2012 10:34:13)

mykice pocet cu te ganjat po forumu[sm=smiley36.gif] [sm=smiley31.gif]

narin3 -> RE: Klomifen/Clomid (6.9.2012 10:39:24)

Haman smo se mi sve rastrcale po forumu... Nema gdje vas nisam nasla hehehe. Stvarno vise ne mogu ni popamtit koja kakav problem ima.

malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (6.9.2012 10:40:13)

hehe ja jos uvijek pokusavam da se vratim u kolosjek...ali nikako :) vazda neka druga tema  i prica hihi

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (6.9.2012 18:25:06)

DANSA GROZAN DAN :(((((((([sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] ODEM U TOLAET I IMAMA STA VIJDETI [sm=hudicek1.gif] TAMAN SE NADALA [sm=nosecka.gif] KAD NA VRIJEME KAO NIKAD PRIJE STA DA RADIM ???????

narin3 -> RE: Klomifen/Clomid (6.9.2012 20:49:05)

IZVORNA PORUKA: plava ljubičica

DANSA GROZAN DAN :(((((((([sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] ODEM U TOLAET I IMAMA STA VIJDETI [sm=hudicek1.gif] TAMAN SE NADALA [sm=nosecka.gif] KAD NA VRIJEME KAO NIKAD PRIJE STA DA RADIM ???????

Dragaaaa,  nadat se iduci mjesec...Sretnooo, probaj se opustit, ne razmuisljaj o tome, izbjegavaj samocu. eto nemam sta drugo da ti kazem i sama se borim s tim.

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (7.9.2012 9:55:25)

BICE BOLJE VALJDA JA SE NADAM.....AL NIJE MI LAKO ISTO KO NI TEBI...HVALA NA PODRSCI....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>