malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:31:01)
|
e ovako ukratko, prije 4 godine ustanovljen mi je adenom, dobrocudni tumor hipofize,tj povisen prolaktin nisam dobivala po 5-6 mjeseci, dobijem terapiju bromergon i ostanem odmah 25.dan trudna :)) to je moj djecacic u potpisu. nisam se nikako cuvala poslije njegovog rodjenjenja... nakon dvije godine skontam da nije nesto uredu. pocnem samostalno pratiti ovulaciju sa tim trakicama i voditi redovno akcijanje ali bez klomifena :) ali nista... odem kod masica i on mi kaze 5.dan ciklusa piti dvije tablete na dan 5 dana, 11-14 dan na kontrolu, ustanovio slabu ovulaciju ali je ima. akcijali i ja zabebila :))) nazalost izgubila sam bebu u 5 mjesecu ali to nema veze s ovim. znaci da moze i da znaci... prije toga ovulacije nije bilo ili je bila sa folikulom jako malim,zakasnjela,ja mislim 14.dan ono bilo 10. ili obratno. sto se tice ciklusa prije prvog poroda nikada nisam imala redovne cikluse, citas gore znalo je i da ih nemam po 5. mjeseci, nikada nisam imala svaki mjesec ono u dan,dva tri...vazda minimalno kasni 7-10dana. zato klomifen, kontrole i akcijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, da ugledamo plusice vec naredni mjesec IZVORNA PORUKA: nadalica Draga malenaa, kakav je samo podsticaj i kako mi je samo lakše kad sam sad pročitala tvoj post...jesi li ti imala neredovne cikluse prije klomifena?
|
|
|
|