RE: Klomifen/Clomid (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

vanchi88 -> RE: Klomifen/Clomid (17.7.2012 18:23:01)

IZVORNA PORUKA: ini89

ika,ja ti savjetujem da za prolaktin uzimas dostinex jer ce ti za vrlo kratko vrijeme sniziti prolaktin...a trave ti nisu pouzdane i nemas nikakvu garanciju da ce ti pomoci....ja imam adenom na hipofizi i imala sam prolaktin preko 15 hiljada i vrlo brzo sam ga dovela u red sa dostinexom i sada mi je prolaktin2.06ng/ml.....a ako bas hoces nesto na biljnoj bazi onda mozes koristiti VITEX AGNUS CASTUS(KONOPLJIKA)...sretno

ini89 - kazi mi, od koliko mg pijes dostinex? i koliko je kod tebe para taj lijek? ja bi ga trebala poceti piti..od 1mg al ga nigdje ne mgu naci samo ima od 0,5mg znaci trebala bi 2 tablete uzimati? ovdje su oko 4 tablete 135km

ikaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (22.7.2012 21:36:27)

pozzz, evo mene nakon dugo vremena.... prolaktin je sada stabilan, moram piti stalno terapiju bromengon....pa sem malko i nadam da ću ovaj mjesec uspjeti....ali u opće se ne sekiram kad bude bit će..... malo sam se opustila i mogu vam reći curke da mi je super i da nakon toliko mjeseci zabrinutosti, suza, razočaranja konačno se mogu nasmijati...u glavi sam si posložila malo kockice, ah kako to smješno zvuči i shvatila da nemogu nešto napraviti ako to forsiram.... glavno da nemam ništa na hipofizi.... a bebica će valjda jednog dana doći.... stoga drage moje sve smo mi ovdje da pomognemo jedna drugoj, poslušajte me bit će kikića more, pravi baby booom na ovom portalu samo kad se mi lijepo opustimo i kad svaki mjeseci pustimo kad dođe [sm=hudicek1.gif] i samo u sebi kažemo ma bit će.... šaljem vam jedan veliki [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]i da mi se ne sekirate previše jer od toga vam je samo gore.... veliki osmjeh i samo pozitiva u glavica.... LIJEPE, ZGODNE I PAMETNE...HEJ ŽENICE GLAVU GORE..[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley31.gif][sm=sloncek.gif][sm=smiley36.gif]

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (25.8.2012 12:39:03)

Pozdrav svima, evo se i ja registrovah, mada sam vas i mnogo ranije čitala. Jučer sam po cijelom Sarajevu tražila klomifen i skoro da sam se uplašila da ga neću naći, jer mi u jednoj apoteci rekoše da su ga počeli povlačiti. Zbunjena, počela sam obilaziti privatne apoteke i u jednoj mi apotekarka reče da ga ima u apoteci Delfin na Otoci kod Doma zdravlja. I tamo ga napokon nađoh, dadoše mi ga na recept. E sad čekam da dobijem i da ga počnem piti, dr. mi je rekao od 3. do 7. dana ciklusa. Iako me malo buni, jer na uputstvu piše da se pije od 5. DC, tako mi je rekla i apotekarka. Ja ću ga ipak piti od 3., kako je dr. preporučio, a rekao mi je da dođem 8. dan ciklusa, pa vidjet ćemo.

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (25.8.2012 21:33:46)

nadalica Samo ti počni s klomifenom kako ti je dr. rekao. Meni je propisao od 4. dana i djelovale su poprilično dobro :) Jer mislim da to ima veze i sa dužinom ciklusa, tako da doktor najbolje zna :) Sretno i da klomifen urodi plodom. A što se klomifena tiče ja ga uvijek nađem u apoteki Dina na Čengić Vili i u shoping centru Alta u onoj apoteci! Sretno!

vjestica -> RE: Klomifen/Clomid (25.8.2012 21:56:49)

memavezesa dužinom ciklusa
MPO ljekari obično daju klomifen od 3 dc, da već 8dc ciklua dođeš na folikulometriju i ako nema reakcije, da se na vrijeme može primjeniti druga terapija
obični ginekolozi obično daju od 5 dc i ne idu uvijek sa folikulometrijom (a ako i ide, ako nema reakcije na klomifen, obično je kasno i obični ginekolozi nedaju dodatnu stimulaciju)

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (27.8.2012 11:56:36)

hvala vam svakako, a meni su ciklusi uvijek bili neredovni od 30 dana pa do 50

meli33 -> RE: Klomifen/Clomid (28.8.2012 21:21:51)

cao cure
da vas pitam u vezi klomifena
mozeli se piti ako su jajovodi zatvoreni
jeli kome to pomoglo?
Ja pokusavam evo mozda 8 godina.
pijem momentalno macinu travu i kartarion. [sm=smiley19.gif]

klemzi -> RE: Klomifen/Clomid (28.8.2012 22:01:02)

Meli33 nikako ti ne bih preporučila da piješ klomifen na svoju ruku, odi do dr pa se posavjetuj...sretno mila...[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (28.8.2012 22:13:18)

meli33 Nevjerujem da će ti klomifen pomoći. Imam prijateljicu koja je pila klomifen mjesecima i radila insemnaciju bezuspješno. Nakon urađene laporoskopije ustanevljeno joj je da su jajovodi začepljini i jedino što su joj doktori još preporučili jeste vantjelesna oplodnja.

vjestica -> RE: Klomifen/Clomid (28.8.2012 22:35:02)

IZVORNA PORUKA: meli33

cao cure
da vas pitam u vezi klomifena
mozeli se piti ako su jajovodi zatvoreni
jeli kome to pomoglo?
Ja pokusavam evo mozda 8 godina.
pijem momentalno macinu travu i kartarion. [sm=smiley19.gif]

ni slučajno
jesi li radila laparoskopiju ili nešto drugo da vidiš jeli to začepljenje trajno ili se nešto može tu "pročepiti"
takođe ti macina i ostale trave ne mogu pomoći,a pogotovo je zabranjeno mješanje raznih trava sa klomifenom
ako je trajno i definitivno začepljenje, onda je jedino rješenje VTO
u svakom slučaju ni klomfen se ne smije piti na svoju ruku a pogotova bez folikulometrije

meli33 -> RE: Klomifen/Clomid (29.8.2012 8:28:24)

Neka bakterija mi je zatvorila jajovode
imala sam prije nekoliko godina OP kao prociscenje tih cisti i od tada nista se ne desava...
radila sam i ivf i posle toga sa zamrznutim ali nista. Tolike tablete spricevi i na kraju samo dvije hiljade eura manje u dzepu i nista vise... zato mi se i ne radi to vise. Nije zbog para nego zbog citave te procedure...ponekad se opustim i kazen necu vise ni da mislim na tome tako je to sudjeno i tacka. Ali opet me neki osjecaji slome [sm=smiley19.gif]

Artemida84 -> RE: Klomifen/Clomid (30.8.2012 19:18:33)

Pozdrav drage moja, nova sam na temi klomifen. Nadam se da mi netko moze pomoci jer sam sad totalno zbunjena. Naime, LH trakicama pratila sam ovulaciju i bila je 20 dc, znaci sve uredno trakice pokazale. 22 dan otisla sam vaditi neke hormone i izmedju ostalog progesteron koji mi je 3,5 [sm=smiley13.gif]. Kada sam javila ginekologu on je rekao da to pokazuje da nije bilo ovulacije i da počnem piti klomifen 3 dc, a trakice su pokazače ovulaciju...Nista mi nije jasno, heeeeeelp [sm=smiley13.gif]

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (30.8.2012 23:13:13)

Ja ti zaista ne znam odg., i sama sam u dilemi, jer mi je dr. nakon jednog UZ pregleda rekao da nemam ovulaciju...ja sam se u tom trenutku zbunila i nisam znala da pitam jel trenutno nemam ili nikako...a bio mi je 21, dan ciklusa, mada, opet napominjem, meni nikad nisu redovni ciklus, prosjel 40 dana...

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 7:53:56)

IZVORNA PORUKA: Artemida84

Pozdrav drage moja, nova sam na temi klomifen. Nadam se da mi netko moze pomoci jer sam sad totalno zbunjena. Naime, LH trakicama pratila sam ovulaciju i bila je 20 dc, znaci sve uredno trakice pokazale. 22 dan otisla sam vaditi neke hormone i izmedju ostalog progesteron koji mi je 3,5 [sm=smiley13.gif]. Kada sam javila ginekologu on je rekao da to pokazuje da nije bilo ovulacije i da počnem piti klomifen 3 dc, a trakice su pokazače ovulaciju...Nista mi nije jasno, heeeeeelp [sm=smiley13.gif]

Najbolje ti je da počneš piti klomifen kako ti je i rekao dr. Predpostavljam da ćeš tad i ići na folikulimetriju da pratiš razvoj folikula i znat ćeš onda zasigurno da li je bilo ovulacije ili ne, pa ti trakice i neće trebati.

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 7:57:50)

IZVORNA PORUKA: nadalica

Ja ti zaista ne znam odg., i sama sam u dilemi, jer mi je dr. nakon jednog UZ pregleda rekao da nemam ovulaciju...ja sam se u tom trenutku zbunila i nisam znala da pitam jel trenutno nemam ili nikako...a bio mi je 21, dan ciklusa, mada, opet napominjem, meni nikad nisu redovni ciklus, prosjel 40 dana...

Vjerovatno taj ciklus nisi nikako imala. Na UZ je on mogao vidjeti da li postoji vodeći folikul koji će pući na dan ovulacije, ako nema njega, nema ni ovulacije naravno. A da ti je već prošla O vidjelo bi se žuto tijelo. Tako da ti je dr. vjerovatno na osnovu toga rekao da nema O. Jesi pila klomifen taj ciklus?

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:01:45)

Nisam, tek mi je tada propisao...evo čekam mens. pa ću ga početi piti...a onda 8. dan kod njega na folikulmetriju

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:06:44)

LJEKARIMA JE DATI KLOMIFEN TAKO LAKO....A NUS EFEKATA MNOGO!!!! BOZE KAKO JE SVE NAOPAKO NEKAD LJUDI NISU NI ISLI DOKTORU A SVE BILO OK..A DANAS SE BORIMO I NA KARAJU NISTA :(((

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:11:29)

I ja sam se zaledila kad sam pročitala neke nuspojave, ali kad sam pomislila na mogućnost da budem [sm=nosecka.gif] sve sam to zaboravila...ne znam...ako sam počela liječenje, moram slušati upute ljekara...fakat nisam pametna ni šta ni kako drugačije

malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:13:05)

draga moja, ja ti bas ne vjerujem u te trakice , ustvari ok su ali pored folikulometrije nista. ja sam sa klomifenom ostala trudna posljednji put, odmah nakon prve terapije, a godinu dana prije toga pratila nekad trakicama  i nikad se trudnoca nije desila. zato klomifen mi je ok naravno uz folikulometriju,pracenje kod ljekara. ja sad idem u srijedu na detaljan pregled i nadam se da ce mi ukljuciti klomifen jer zaista vjerujem u njega ako je u pitanju izostanak ili zakasljela ovulacija kao sto je slucaj kod mene. jan nikada nisam po racunici mogla odrediti ovulaciju, jer kad odem na folikulometriju nikad to nije bio termin kad sam ja po racunici mislila da jeste.
zato ne brini mila,vjeruj ginekologu i pregledu...oni na uz vide kad je trenutak pucanja tj vrijeme za akcijanje :)))

IZVORNA PORUKA: Artemida84

Pozdrav drage moja, nova sam na temi klomifen. Nadam se da mi netko moze pomoci jer sam sad totalno zbunjena. Naime, LH trakicama pratila sam ovulaciju i bila je 20 dc, znaci sve uredno trakice pokazale. 22 dan otisla sam vaditi neke hormone i izmedju ostalog progesteron koji mi je 3,5 [sm=smiley13.gif] . Kada sam javila ginekologu on je rekao da to pokazuje da nije bilo ovulacije i da počnem piti klomifen 3 dc, a trakice su pokazače ovulaciju...Nista mi nije jasno, heeeeeelp [sm=smiley13.gif]

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:22:08)

Draga malenaa, kakav je samo podsticaj i kako mi je samo lakše kad sam sad pročitala tvoj post...jesi li ti imala neredovne cikluse prije klomifena?

malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:31:01)

e ovako ukratko, prije 4 godine ustanovljen mi je adenom, dobrocudni tumor hipofize,tj povisen prolaktin  nisam dobivala po 5-6 mjeseci, dobijem terapiju bromergon i ostanem odmah 25.dan trudna :)) to je moj djecacic u potpisu. nisam se nikako cuvala poslije njegovog rodjenjenja... nakon dvije godine skontam da nije nesto uredu. pocnem samostalno pratiti ovulaciju sa tim trakicama i voditi redovno akcijanje ali bez klomifena :) ali nista...
odem kod masica i on mi kaze 5.dan ciklusa piti dvije tablete na dan 5 dana, 11-14 dan na kontrolu, ustanovio slabu ovulaciju ali je ima. akcijali i ja zabebila :))) nazalost izgubila sam bebu u 5 mjesecu ali to nema veze s ovim. znaci da moze i da znaci... prije toga ovulacije nije bilo ili je bila sa folikulom jako malim,zakasnjela,ja mislim 14.dan ono bilo 10. ili obratno.
sto se tice ciklusa prije prvog poroda nikada nisam imala redovne cikluse, citas gore znalo je i da ih nemam po 5. mjeseci, nikada nisam imala svaki mjesec ono u dan,dva tri...vazda minimalno kasni 7-10dana.
zato klomifen, kontrole i akcijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, da ugledamo plusice vec naredni mjesec

IZVORNA PORUKA: nadalica

Draga malenaa, kakav je samo podsticaj i kako mi je samo lakše kad sam sad pročitala tvoj post...jesi li ti imala neredovne cikluse prije klomifena?

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:32:04)

nADALICEEEEEEE!
PILA SAM I JA PROSLI MJESEC KLOMIFEN I NIJE BILO NISTA,OVAJ MJESEC SAD PILA AL PO DEVIJE TBL BILA OVULACIJA SAD CEKAM STA CE BITI...NADAM SE I JA TRUDNOCI SILNO OCEKIVANOJ,,AL U BOZIJIM JE RUKAMA BICE ABD......TI SLUSAJ DOKTORA OBAVEZNO MENI SAMO NIJE JASNO BUKVALNO SVAKA DRUGA ZENA PIJE KLOMIFEN...PA SAM RAZOCARANA ZBOG TOGA...
SAMO DA NAM BUDE OD KORISIT://///

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:36:42)

Hvala ti mnogo na iscrpnom odgovoru, ja sam prošle godine radila sve nalaze na endokrinologiji zbog naglog dobivanja kg, bili su mi povišeni kestosteroidi i osteroidi, pa su me uputili na MR nadbubrega, ali hvala bogu nalaz je bio uredan...onda sam ove godine, nakon 3 godine braga i 2 godine pokušavanja trudnoće, počela ići prof. Godinjaku, povadili smo sve nalaze i MM i ja i svaki je ok, jedino što nemam ovulaciju, vjerovatno zbog tih neredovnih ciklusa....i iskreno se nadam pomoćo Klomifena...i kao nikad sada jedva čekam menst. da ga počnem piti.....a 26.7. mi je bila zadnja, isključujem [sm=nosecka.gif] ovaj mjesec jer mi je dr. rekao kad sam bila 17.8. kod njega da nema ovulacije, znači nema ni [sm=nosecka.gif]

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:39:45)

Draga plava ljubičica, meni je odmah dao po dvije da pijem od 3. do 7. dana i 8. da dođem na pregled, jel ti rekao da piješ svekih 12 h ili obje odmah?

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:48:32)

REKAO MI JE DA PIJEM PO 2 ODJEDNOM DA JE BOLJI EKEKAT:))) PA CEMO VIDJETI..POLAKO SAMO STRPLJENJE JE NAJVAZNIJE BICEMO I MI [sm=nosecka.gif] ABD:)) KAKO SI DOSLA KOD GODINJAKA:)))

Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>