RE: Klomifen/Clomid (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:50:21)

I JOS SAMO JA SAM PILA OD 5 DC 5 DANA:))

malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:51:09)

ako bog da bit ce to ok, pa cemo skupa iscekivati plusic u oktobru :)))) i ja nazalost ovaj mjesec cu dobiti ali naredni necu da je vidimmmmmmmm
kisss

IZVORNA PORUKA: nadalica

Hvala ti mnogo na iscrpnom odgovoru, ja sam prošle godine radila sve nalaze na endokrinologiji zbog naglog dobivanja kg, bili su mi povišeni kestosteroidi i osteroidi, pa su me uputili na MR nadbubrega, ali hvala bogu nalaz je bio uredan...onda sam ove godine, nakon 3 godine braga i 2 godine pokušavanja trudnoće, počela ići prof. Godinjaku, povadili smo sve nalaze i MM i ja i svaki je ok, jedino što nemam ovulaciju, vjerovatno zbog tih neredovnih ciklusa....i iskreno se nadam pomoćo Klomifena...i kao nikad sada jedva čekam menst. da ga počnem piti.....a 26.7. mi je bila zadnja, isključujem [sm=nosecka.gif] ovaj mjesec jer mi je dr. rekao kad sam bila 17.8. kod njega da nema ovulacije, znači nema ni [sm=nosecka.gif]

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:51:14)

Dala mi moja ginek. iz doma zdravlja uputnicu za GAK a prije toga uputnice za nalaze koje sam trebala uraditi i kad sam to završila telefonom nazvala sestru Izetu i naručila me kod Godinjaka, onda su mi otvorili karton gore i sada mu idem....

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:52:57)

Nadam se da će tako biti mila moja aBD

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:54:05)

MALENAA [sm=rozacrtici.gif] JA OVO OCEKUJEM VEC OVAJ MJESEC NADA TI SE:)))))))
NADALICE------- ZNACI NARUCIS SE I TO JE TO AL UZ UPUTNICU :))) PA AKO NEBUDE NISTA OD [sm=nosecka.gif] MORACU I JA ONDA OTICI GORE DA VIDIM JOS MISLJENJA :)))

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 9:56:31)

Tako je. Ja sam čula da je prof. Godinjak mnogo stručan u liječenju steriliteta ima i ovdje ta tema, pa malo pročitaj, prije ili kasnije žene koje imaju problema završe kod njega, jer je dosta uspješan...

Artemida84 -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 15:00:08)

Hvala puno drage moje na odgovoru, svima zelim uskoro te dvije crtice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ja sam vec imala jednu trudnocu tj. rani spontani - od tada sam pocela raditi sve hormone, otkrila policisticne jajnike (iako me Nejra uvjeravala da to nije nista i da je to normalno....) i blage probeleme sa stitnjacom (pijem Siofor i Euthyrox). Tada su mi ciklusi bili bas neuredni - nisam dobijala po 2-3 mjeseca i doktor se cudio kako sam uopce ostala trudna. Zato se nadam da ima nade....
Rekao mi je da pijem po jednu od 50 mg dnevno, ne znam sad da li je to najmanja doza ili.... Kako vi pijete?

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 19:27:49)

Ja 2x1 dnevno po 50 mg od 3. do 7. DC

Artemida84 -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 19:49:34)

Ja 2x1 dnevno po 50 mg od 3. do 7. DC

Isto je i meni rekao od 3. do 7. dc po jednu dnevno. Nadam se uspjehu svima nama. A kakve se ovdje inekcije spominju? Meni je samo rekao da cemo pratiti ultrazvukom kako se ponasaju jajnici....

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 20:30:05)

Ne znam, vjerovatno za poboljšanje oplodnje, šta li...ja sam danas dobila, od prekosutra ih pijem i u petak aBd 8. DC idem Godinjaku, nek nam je Bog na pomoći i što prije da ostvarimo želju....

Artemida84 -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 21:14:34)

Ne znam, vjerovatno za poboljšanje oplodnje, šta li...ja sam danas dobila, od prekosutra ih pijem i u petak aBd 8. DC idem Godinjaku, nek nam je Bog na pomoći i što prije da ostvarimo želju....

Eto javljaj sta se desava. Ja tek trebam dobiti sljedeci vikend tako da ja imam jos iščekivanja do folikulometrije. I ja kazem, nadam se da cemo uskoro pisati o umoru u trudnoci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (31.8.2012 22:36:31)

Ja sam završila sa turom klomifena i danas bila na prvoj folikulimetriji od ovog ciklusa i mali folikuli se već vide :) Inače ovo mi je 3. mjesec sa klomifenom, pa vidjet ćemo hoće li biti i dobitni. A nadam se i vama [sm=smiley1.gif] Inače što se tiče tih inekcija, zovu se pregnyl ja sam ih do sad uvijek primala kad mi folikuli dostignu odprilike 20mm i nakon primanja inekcije u roku od 36 sati dolazi do pucanja folikula.

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (1.9.2012 8:11:53)

Važi, svakako

IZVORNA PORUKA: Artemida84

Eto javljaj sta se desava. Ja tek trebam dobiti sljedeci vikend tako da ja imam jos iščekivanja do folikulometrije. I ja kazem, nadam se da cemo uskoro pisati o umoru u trudnoci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (1.9.2012 8:13:06)

IZVORNA PORUKA: mykica

Ja sam završila sa turom klomifena i danas bila na prvoj folikulimetriji od ovog ciklusa i mali folikuli se već vide :) Inače ovo mi je 3. mjesec sa klomifenom, pa vidjet ćemo hoće li biti i dobitni. A nadam se i vama [sm=smiley1.gif] Inače što se tiče tih inekcija, zovu se pregnyl ja sam ih do sad uvijek primala kad mi folikuli dostignu odprilike 20mm i nakon primanja inekcije u roku od 36 sati dolazi do pucanja folikula.

Iskreno se nadam da ćeš ti i prije nas, zasluženo...aBd radovat ćemo se zajedno

malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (1.9.2012 9:21:02)

moja [sm=hudicek1.gif] dosla u dan, kao nikad u zivotu :))) e neka je vala da mogu sve fino upratiti... jedva cekam terapiju, akcijanje hehehe i sve sto ide uz to :))) dabogda je ne vidjela narednih godinu dana :))

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (1.9.2012 9:52:29)

IZVORNA PORUKA: malenaa

moja [sm=hudicek1.gif] jedva cekam terapiju, akcijanje hehehe i sve sto ide uz to :))) dabogda je ne vidjela narednih godinu dana :)

potpisujem [sm=bravo.gif]

a 8. dan ideš na folikulmetriju? Biće subota?

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (1.9.2012 11:35:52)

[sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif] DA JE SAMO POSTICI OVO :)))) JA IMMA JOS 6 DANA DO [sm=hudicek1.gif] SAMO DA NE DODJE...AL KO ZNA STA CE BITI...MOZE LI TEST ZA TRUDNOCU POKAZATI RANIJE DA NEMA TRUDNOCE ILI DA IMA :)) ZNA LI NEKO_???

Molim da koristis mala slova u buducnosti pri pisanju postova, velika se smatraju vikanjem.
Sacekaj dan ocekivane menstruacije pa uradi test.

Lp. RR tim

Artemida84 -> RE: Klomifen/Clomid (1.9.2012 14:54:09)

IZVORNA PORUKA: mykica

Eto nadam se i ja da ce biti dobitni [sm=bravo.gif]. Aha, jel se ta inekcija dobije ono standardno u guzu (mozda je glupo pitanje ali ne znam [sm=smiley16.gif] - treba mi "stidni" smajli ) ? Svi cemo se vesiliti skupa uskoro vidjet cete [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

klemzi -> RE: Klomifen/Clomid (1.9.2012 16:21:10)

Pridružujem se ekipi klomifenki [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Želim nam svima puno sreće i da što prije ugledamo [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]
Mykice jesi li ti tražila ili je dr sam predložio pregnyl [sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Klomifen/Clomid (3.9.2012 9:46:28)

Pozz Klomifenke[sm=jezicek.gif]
Zanima me koliko kosta taj nam dragi Klomifen[sm=smiley1.gif]

malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (3.9.2012 11:12:07)

hej draga, ovako ja sam narucena u srijedu 5.9 kod mehmedbasica (masica mi nema vise u vojnoj) , to ce biti taman 5. dan ciklusa nece me valjda ni pregledati nego samo propisati terapiju i savjetovati se s njim. s masicem sam se cula,on mi rece po starom 5.dan da pocnem 5 dana da pijem pa bi me uputio negdje na folikulometriju, ali sam se ja narucila kod mehmedbasica koji me je uporedo vodio sa predhodne dvije trudnoce pa cu vidjeti sta ce mi reci.

IZVORNA PORUKA: malenaa

moja [sm=hudicek1.gif] jedva cekam terapiju, akcijanje hehehe i sve sto ide uz to :))) dabogda je ne vidjela narednih godinu dana :)

potpisujem [sm=bravo.gif]

a 8. dan ideš na folikulmetriju? Biće subota?

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (3.9.2012 11:47:06)

Klomifen kosta oko 4.8 km 1 kutija al nema ga svugdje sada :)) zadnji delfin imao :)))

M.A.M. -> RE: Klomifen/Clomid (3.9.2012 12:15:24)

Ma mora biti negdje[sm=smiley1.gif],za bebachu idemo i na kraj svijeta[sm=smiley1.gif]

nadalica -> RE: Klomifen/Clomid (3.9.2012 15:52:49)

Ja sam dobila besplatno na recept u apoteci Delfin na Otoci. Lijepo sam otišla svom ginekologu u Dom zdravlja da mi da resept (a ponijela nalaz od Godinjaka gdje piše terapija)...Inače, danas sam se i ja naručila za petak na folikulmetriju, Godinjak je na godišnjem pa ću kod Idrizbegovića ili Muminbašića...jedva čekam da mi kažu kako sam reagovala na terapiju...

plava ljubičica -> RE: Klomifen/Clomid (4.9.2012 9:16:09)

BICE DOBRO:) KLOMIFEN DJELUJE SIGURNO..SRETNO NA FOLIKULOMETRIJI...TAJ DR MUMINBASIC NEMAM BAS LIJEPE RIJECI HVALE ZA NJEGA..PA VIDI TOG DRUGOG..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>