RE: Klomifen/Clomid (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

AAvalon -> RE: Klomifen/Clomid (27.4.2012 16:17:37)

mykice, ne bi trebala nikakve trave i cajeve kombinovati ni sa kakvom terapijom za stimulaciju ovulacije, ukljucujuci i klomifen. ako zelis podebljati endometrij a pijes klomifen, mozes pokusati sa cveklom ili ananasom. sretno [sm=smiley1.gif]

ikaa -> RE: Klomifen/Clomid (28.4.2012 10:54:27)

pozz curke.... evo i mene... ah moj prolaktin opet porastao i opet pijem grozne bromengone.... tako da me samo baca.... ovo mi je sada ciklus bez klomifena.... dr kaže da vidimo dali mogu bez njega da se ponudica poveća.... za sad je dobro samo me malo taj prolaktin zeza.... mykice nemoj kombinirati nikakve čajeve ako uzimaš klomifen znam iz iskustva.... curke dali ima kakvih naznaka za [sm=duda.gif]... hehehe....

ella_ina -> RE: Klomifen/Clomid (1.5.2012 23:43:41)

i ja pijem bromokriptin...ali nemam nikakvih nus pojava :) ajd barem nesto...ali imam problem...pretprosli ciklus (nakon sto sam dovela prolaktin u red) dr mi dao klomifen..i od njega odmah na 8 dc folikul 22 mm...koji je naravno prerastao u cistu...elem...nakon ta dva ciklusa i odlaska na jezero, ganjanja godinjaka da me primi da vidimo sta cemo, cista je sa jajnika otisla, al ostao neki folikul na drugom jajniku, koji nije otisao sa narednom mensrtruacijom, vec sam morala cekati slijedecu da dodje pa da odem na pregled nakon sto prodje da vidimo je li otisla...jeste....ja sva sretna kontam rijesila se ciste idemo sad ispocetka sa klomifenom, kad...zadnja menstruacija je bila 16.04. 8.dc nije bilo nikakvih folikula....10.dc navece kap krvi....malo me boli desni jajnik...kontam hajd vrijeme ovulacije...12.dc odem dr...na desnom jajniku nema nista...na lijevom folikul 13 mm...kaze dr...druzi se sa muzem oko 1-2 maja...trebao bi puknuti...ali meni i dalje ide iscjedak...malo po malo...pitam ga za to...kaze...vrlo moguce da je to uticaj klomifena i svega sto se desavalo u zadnja 2 mj...da tjelo rreaguje jer je bilo stimulisano...elem mi se pripremimo :D da se druzimo za prvi maj...kad ja danas dobila :$ na 15.dc?????? da li se ikome ovo desavalo nakon sto je koristio klomifen...sta ja sad da radim...dr mi rekao da kad dobijem od treceg dana uzimam tablete? da li ovo racunam kao menstruaciju...trebam li se zabrinuti...bila bih jaako zahvalna kad bi barem neko imao neki odgovor jer me stvarno ovo brine..

irisss -> RE: Klomifen/Clomid (2.5.2012 8:32:52)

Ja bih ti savjetovala da ne počinješ s novom turom klomifena već da odmah u četvrtak odeš na Jezero i vidiš s dr. šta je u pitanju

ella_ina -> RE: Klomifen/Clomid (2.5.2012 9:36:06)

ma nisam ni kontala da uzimam klomifen sad....idem na put iduce sedmice, tako da nemam nikakve fajde da ga pijem...a nezz, da bahnem gore i da ga cekam....vidjecu da nazovem prvo da vidim da li je gore...nezz nisam pametna :((

okana -> RE: Klomifen/Clomid (4.5.2012 17:57:39)

Cure samo da javim Klomifen ima kupiti u Apoteci Dina na Čengić Vili, ja sam ga kupila bez recepta košta 5,30 KM i imaju ga, svim curama sretno da maj donese puno plusića[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

anela89 -> RE: Klomifen/Clomid (5.5.2012 12:06:44)

E cure znate da sam ugledala [sm=rozacrtici.gif] uz klomifen.. sam uspjela... al se prije dva dana desilo krvarenje, i odmah su me gore uputili, uredu sve sa plodom srcana aktivnost +, 6 sedmica i 4 dana ... i ustanovili manjak progesterona i dali mi inekciju... a ja se sve bojim da mi se ne ponovi spontani.... strah me je.... et da vam se samo javim... ikaa imal kod tebe sta novo jesil pila klomifen ?? v[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

ella_ina -> RE: Klomifen/Clomid (6.5.2012 13:48:38)

anela89 čestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] sad samo miruj, odmaraj...uzivaj...nek te sluze :) i bice sve u redu ako Bog da :)))

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (7.5.2012 17:19:24)

Cure moje imam opet pitanje, danas mi reče doc da sutra dođem da mi da inekciju pregnil. Kakva je inekcija? Prvi mi mjesec sa klomifenom, imam 2 folikula 20 mm, je li samo jedan dan se daje ta inekcija?

nella28 -> RE: Klomifen/Clomid (7.5.2012 19:46:01)

samo 1 to je tzv stop injekcija za pucanje folikula nakon dostizanja potrebne veličine obično se daje 36 sati prije inseminacije

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (7.5.2012 20:07:14)

hvala na odg. Necu raditi insemnaciju, pokušavamo još 2 mj. bez toga samo klomifen pa vidjet cemo dalje ako ne uspije. Treba li imati odnose tek nakon 36 h od primanja ili moze savki dan

anela89 -> RE: Klomifen/Clomid (10.5.2012 14:18:08)

ee cure samo da vam se javim.. ja sam opet imala missed ab... izgleda da smo ja i mm ista krvna grupa pa organizam sam odbacuje... i tako malo sammm [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] , al eto .. bit ce bolje

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (10.5.2012 18:18:10)

Anelice dušo, baš mi je žao, Boga mi. Nemoj se sekirat molim te. Biće to aBd sve uredu. Veeeliki zagrljaj, glavu gore, biće [sm=duda.gif] aBd

ikaa -> RE: Klomifen/Clomid (12.5.2012 21:32:49)

anela moja stvarno mi je žao,[sm=smiley19.gif]... bog će valjda jednog dana pružiti svima nama jednu veliku šansu, koju neće odbaciti nako što nam je pruži.... eh drage moje evo i mene.... ja sam sad u iščekivanju za 10 dana trebam navodno dobiti.... baš se previše puno ni ne nadam jer se simtomi [sm=hudicek1.gif] lagano javljaju.... [sm=smiley19.gif].....ah valjda ćemo jednog dana i mi dočekati te za nas "rijetke i željene" [sm=rozacrtici.gif] ... drage moje držite se i samo hrabro, a ja više nemam volje, i pitam se dali sve to ima smisla?

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (14.5.2012 15:29:38)

Žene moje, jeste vi imale bolove jajnika dok ste koristile klomifen? Naime, evo proslo je 4 dana od O i bas me bole jajnici, ustvari samo desni, na kojem su mi bila 2 folikula.

ikaa -> RE: Klomifen/Clomid (15.5.2012 19:00:57)

pozz, da bolne janike, nepitaj.... užasno su me znali boljeti i ja sam bila preplašena, ali kad ženice na forum kažu da je to normalno oda je normalno...[sm=smiley1.gif]

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (15.5.2012 19:02:41)

eh odlično, sad mi je lakše, već sam se prepala da m nešto nije uredu [sm=smiley36.gif] hvala ti na odgovoru

AAvalon -> RE: Klomifen/Clomid (16.5.2012 12:59:25)

mykice, da li si primila stopericu i/ili verifikovala ovulaciju ultrazvukom? mene su jajnici poslije terapije klomifenom boljeli samo kada su folikule prerasle u ciste... nije nista opasno, prodje sa sljedecom menstruacijom uglavnom, ali mene je bas boljelo, pa ti provjeri

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (16.5.2012 15:13:42)

Primila sam stopericu, bas zato me i strah sto me bole, jer sam čula da se znaju ciste stvoriti. Izgleda da mi nepreostaje nista nego cekat jos 7 dana da vidim hoce li doci [sm=hudicek1.gif] pa opet kog doktora [sm=smiley13.gif]

ikaa -> RE: Klomifen/Clomid (24.5.2012 12:35:59)

pozz curke, evo mene nakon dugo, dugo opet k vama...imam jedno pitanjce, pa se nadam da će jedna barem odg na njega.... dali koja od vas zna koliko dugo djeluje klomifen nakon uzimanja, neki kažu do 6 mj.... jeli to točno? ja sam odustala, dat ću si mjesec dva pauze, važno mi je samo da sad skinem prolaktin, ali probala bih malo na biljnoj bazi, pa me zanima koliko djeluje klomifen.... jer uporaba raznih čajeva i klomifena baš nije preporučljiva.... molim pomoć jer sam OČAJNA....[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (24.5.2012 14:50:55)

I meni je rečeno da djeluje do 6 mjeseci. A što se tiče čajeva, baš sam prije par dana bila kod farmaceuta koji se počeo baviti i travama. I objasnio mi je da ne bih trebala miješati klomifen i čajeve poput vrkute i macine trave, međutim nakon prestanka uzimanja klomifena da mogu opet piti, al do 3 šoljice na dan. I da svaka trava ima djelovanje max 30 %, da više ne može pomoći. Želim ti sve najbolje, i ja ću još ovaj mjesec sa klomifenom pokušati, ako ne uspije i ja ću pauzirati, počelo mi je uticati sve na psihu, baš danas sa mužem pričam, i sex nam je počeo biti "isprogramiran". SRETNO ženice moje!

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (16.6.2012 11:00:46)

Pozdrav drage moje klomifenke. Vidim dugo se niko ne javlja na ovoj temi. Pa da vas pitam je li se nekoj desilo da se pred kraj ciklusa pojavi bijeli iscjedak? Mislim da nemam upalu, jer nemam nikakvih pratećih pojava, a i ako sam se ikad čuvala od upala i slično to je bilo ovaj mjesec [sm=smiley36.gif]
A i interesuje me kako ste vi reagovali na klomifen, voljela bih čuti i iskustva onih koji su uspjeli ostati trudne od klomifena.

ini89 -> RE: Klomifen/Clomid (16.6.2012 12:58:58)

ika,ja ti savjetujem da za prolaktin uzimas dostinex jer ce ti za vrlo kratko vrijeme sniziti prolaktin...a trave ti nisu pouzdane i nemas nikakvu garanciju da ce ti pomoci....ja imam adenom na hipofizi i imala sam prolaktin preko 15 hiljada i vrlo brzo sam ga dovela u red sa dostinexom i sada mi je prolaktin2.06ng/ml.....a ako bas hoces nesto na biljnoj bazi onda mozes koristiti VITEX AGNUS CASTUS(KONOPLJIKA)...sretno

ini89 -> RE: Klomifen/Clomid (17.6.2012 15:10:20)

Imam jedno pitanje,moze li se klomifen uzmati bez preporuked doktora i smije li se piti uz terapiju dostinexa,zna li koja od vas....?

ivana555 -> RE: Klomifen/Clomid (16.7.2012 13:25:47)

Ej ja sam bila kod jedne ginekologice preko medicinskog portala www.orbiclinic.hr odmah sam rezervirala termin online i stvarno je bila super preporučam i tebi:)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>