tehanini -> RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN (12.1.2013 10:21:20)
|
Evo i mene u vase drustvo, sa velikom nadom da cu ovdje kroz vasa iskustva pronaci mnoge odgovore. I mi vec dugo hocemo bebicu, ali nikako da se desi. Neposredno prije zadnjeg ciklusa otkrivena mi je cista promjera 5cm, na lijevom jajniku, dobila sam neku terapiju(vise ne pamtim imena lijekova), i kontrola je bila zakazana za treci dan ciklusa. Na tom pregledu gin je ustanovila da je cista nestala, propisuje mi terpaiju clomidom u trajanju od pet dana po dvije tablete. Kao i vecina vas, veliku nadu sam gajila sa tablom klomifena[sm=smiley1.gif] 12 dan tj. prvi dan ovulacije, propisuje mi 3 injekcije Chormonion,od kojih sam se uzasno osjecala. Radila mi je ultrazvuk i bila 100% uvjerena da ce se trudnoca, ako Bog da, ovaj mjesec desiti. Dobijam folnu kiselinu, pregled zakazan sa kasnjenjem menstruacije. Kasni mi 3 dana, mucnine, malaksalost, tupa bol u dnu stomaka... Ali dva testa pokazuju negativno. Odlazim na pregled, krvni nalaz pokazuje negativno. Na UVZ ponovo prnalazi cistu ovoga puta 3cm. [sm=smiley19.gif] Sada sam na terapiji Duphston-a, danas treci dan, cekam menz. Rekla mi je da dodjem treci dan cilkusa i ponovo ista terapija klomidom, s tim sto je rekla ovaj put ce biti terapija od 6 do 10 injekcija chormonion, jer ova treca nije urodila plodom. Ima li neka od vas slicna iskustva? Na koje teme me upucujete, ipak nova sam[sm=smiley1.gif] Svima vam od srca zelim [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|