RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

mala_sa -> RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN (7.2.2013 16:44:43)

Pa uradi test, odmah ces znati na cemu si, meni je dan nakon kasnjenja pokazao [sm=modricrtici.gif], a takodjer sam bila na klomifenu. Sretno [sm=smiley31.gif]

nika83 -> RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN (7.2.2013 20:06:38)

Pozdrav cure,

Ja sam od ovog mjeseca počela da pijem Klomifen 1x50 mg uz obaveznu folikometriju.Na zadnjem pregledu 12 dc folikuli su mu bili 18mm  i 19 mm što je dobro,ali endometrij samo 6mm.Zanima me da li je neka od vas imala tako tanak endometrij od klomifena i da li mi on sada može sprječiti trudnoću.Inače sam u braku 3 godine,i sve je super i kod mene i kod muža ali bebe nema pa nema [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

mykica -> RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN (7.2.2013 21:13:18)

nika83 I ja sam imala tanji endometrij ali sam pila 2 tableta na dan. Ali ti mogu reći da sam popravila debljinu sa ananasom i cveklom. Jela sa to po preporuci svoje doktorice i zaiste mi je pomoglo. Pokušaj! Sretno

AAvalon -> RE: Klomifen/Clomid (8.2.2013 7:58:02)

nika, stanjen endometrij je cesta nuspojava Klomifena. ja kad god sam pila klomifen, nije mi endo bio preko 7-8mm. ne znam, iskreno, koliko ti mogu pomoci ananas i cvekla u tom slucaju, ali svakako mozes pokusati.

moj endo je bio toliko tanak, da mi je dr rekla da nema ni smisla pokusavati dalje sa klomifenom jer taman i da dodje do trudnoce, sa ovim endometrijem ne bi prezivila. predlozila mi je da probamo sa Femarom, koja ima isti efekat kao klomid ali bez stanjenog endometrija. i eto, sad imam malo Femarce hB [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ja se nadam da ce tebi vec ovaj ciklus biti uspjesan, a ako ne, ima rjesenje i zato. samo misli pozitivno, sve ce biti u redu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

nika83 -> RE: Klomifen/Klomid (8.2.2013 12:09:58)

Hvala vam,meni mnogo znači kad pročitam savjete i iskustva svih vas koje ste kroz ovo prošli.A sa cveklom i ananasom ću ipak pokušati,jer u ovom mjesecu  iščekivanja to mi je još jedino ostalo...

gospa -> RE: Klomifen/Clomid (9.2.2013 0:15:07)

eee ovako curke moje ja koristim klomifen vec dva mjeseca prvi mi mjesec nije uspjelo i sad treba da idem na pregled ja pijem macinu travu pa sad ko ima kakvih iskustava neka pise i interesuje me nakon kolko moyes ostati trudan,nakon kolko terapija pretezno...hvalaaaaaaaaaaaa

gospa -> RE: Klomifen/Clomid (9.2.2013 0:16:54)

[sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Nik Name -> RE: Klomifen/Clomid (9.2.2013 14:10:25)

mozes ostati vec u prvom ciklusu koristenja klomifena, a nemoras ni u trecem. Znam za sluacaj da je zena pauzirala od klomifena i nakon mjesec - dva ostala trudna

vjestica -> RE: Klomifen/Clomid (9.2.2013 14:12:31)

klomifen se ni u kom slučaju ne smije kombinovati sa macinom travom

vjestica -> RE: Klomifen/Clomid (9.2.2013 14:13:18)

IZVORNA PORUKA: Nik Name

mozes ostati vec u prvom ciklusu koristenja klomifena, a nemoras ni u trecem. Znam za sluacaj da je zena pauzirala od klomifena i nakon mjesec - dva ostala trudna

dejstvo klomifena traje i do 3 mjeseca nakon prestanak uzimanja

nika83 -> RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN (9.2.2013 17:26:06)

Ja sam ovaj mjesec pila klomifen,primila stop inekciju i imala ciljane odnose,ali mi doktor ništa nije rekao kad i kako trebam nastaviti dalje ako ne ostanem trudna,a ja sam bila pod utiskom i nisam ga ni pitala,pa me zanima da li se klomifen pije jedan ili više mjeseci?Unaprijed hvala na odggovoru....

Nik Name -> RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN (9.2.2013 17:52:06)

nika83 klomifen pijes samo po preporuci ljekara. Ako dobijes [sm=hudicek1.gif], mozes ga kontaktirati da ti kaze da li da nastavis i da ti da dalje instrukcije.

sreca 27 -> RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN (9.2.2013 18:33:55)

Ja i mm vec 3 godine pokusavamo dobiti [sm=duda.gif],do sada nisam ostajala nikako [sm=nosecka.gif] nalazi svi uredu menstruacije redovne,par mjeseci sam isla na folikulometriju svaki puta bude po jedan dva folikula,nikada nisam koristila nikakvu stimulaciju niti mi je dr.predlagao pa sta vi mislite da li bi ij ja trbala pokusati s klomifenom...

rerica -> RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN (9.2.2013 19:48:42)

IZVORNA PORUKA: sreca 27

Ja i mm vec 3 godine pokusavamo dobiti [sm=duda.gif],do sada nisam ostajala nikako [sm=nosecka.gif] nalazi svi uredu menstruacije redovne,par mjeseci sam isla na folikulometriju svaki puta bude po jedan dva folikula,nikada nisam koristila nikakvu stimulaciju niti mi je dr.predlagao pa sta vi mislite da li bi ij ja trbala pokusati s klomifenom...

na svoju ruku nemoj uzimati,sacekaj da kaze doktor [sm=smiley1.gif]

sreca 27 -> RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN (9.2.2013 20:01:58)

rerice nisam ni mislila na svoju ruku uzimati,nego sam mislila ga pitati sta on misli ima li potrebe,nikada mi nije nikakvu stimulaciju predlagao koliko obicno bude folikula kada se pije klomifen???

rerica -> RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN (9.2.2013 20:05:24)

IZVORNA PORUKA: sreca 27

rerice nisam ni mislila na svoju ruku uzimati,nego sam mislila ga pitati sta on misli ima li potrebe,nikada mi nije nikakvu stimulaciju predlagao koliko obicno bude folikula kada se pije klomifen???

ja sam 3 ili 4 mjeseca isla onako,e onda mi je sam rekao da predjemo na klomifen,bude dosta folikula zavisi kako ti reaguje tijelo....

gospa -> RE: Klomifen/Clomid (10.2.2013 19:10:20)

pisite sta jos ynate o klomifenu,ja se nadam ali opet nista.....

gospa -> RE: Klomifen/Clomid (11.2.2013 17:56:10)

danas sam bila na pregledu i pitala sam doktora da li se smije piti klomifen i macina trava on je rekao da smijem,tako da znate da mozete da pijete macinu travu cak i ako uyimate klomifen......[sm=smiley1.gif]

vjestica -> RE: Klomifen/Clomid (11.2.2013 18:53:56)

IZVORNA PORUKA: gospa

danas sam bila na pregledu i pitala sam doktora da li se smije piti klomifen i macina trava on je rekao da smijem,tako da znate da mozete da pijete macinu travu cak i ako uyimate klomifen......[sm=smiley1.gif]

forumašice koje su uzimale te kombinacije se sigurno neće složiti sa tvojim doktorom, zbog komplikacija koje su se desilo kao kombinacija to dvoje (ciste, porobojna krvarenja i sl)

gospa -> RE: Klomifen/Clomid (11.2.2013 19:46:49)

Ja uyimam klomifen i danas bila na pregledu i fino ga pitala imali kakve veye kaye on da nema,[pa nek svaka pita svog doktora pa da vidimo sta ce reci,a druga je stvar kad ostanes trudan pa onda ne smijes da pijes jer je macina trava za plodnost a ako si trudan moye da iyaove pobacaj,to je samo caj biljaka....

gospa -> RE: Klomifen/Clomid (11.2.2013 19:48:08)

ja pijem klomifen i u petak sam prestala danas sam isla na komntrolu pa moram opet u cetvrtak,a ja sam ga pitala imali kakave veze kaze on da nema,pa eto ajd sad nek svaka pita svog doktora pa da vidimo cta ce reci,jer to je samo caj.....

gospa -> RE: Klomifen/Clomid (12.2.2013 12:18:02)

[sm=smiley1.gif]

mykica -> RE: Klomifen/Clomid (14.2.2013 9:58:17)

Ja sam pitala dva doktora i svaki mi je rekao isto. Da se macina ne smije kombinovati sa klomifenom. Macina trava utice na hormone bas kao i klomifen. I mozes dobiti i hiperstiulaciju. cak mi je bilo rece da je uopste ne pijem dok ne provjerim stanje hormona jer moze i da poremeti hormone koji su uredu. Ali posto je poznato da u nas svaki doktor ima svoju teoriju i ne cudi me da jedan jedno prica a drugi drugo. Mada bih ti ja preporucila da ipak ne pijes bolje sprijeciti nego lijeciti.

gospa -> RE: Klomifen/Clomid (4.3.2013 13:07:24)

dali se smije klomifen piti na svoju ruku da se ne konsultujes sa doktorom...hvalaaaa

Nik Name -> RE: Klomifen/Clomid (4.3.2013 21:43:29)

ni slucajno

Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>