RE: Klomifen/Clomid (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

bebaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (16.5.2013 11:53:14)

Eto da i ovde javnem da sam isla prvi put na folikumetriju i abd u ponedeljak na inseminaciju [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] dr. mi je reko da sam dobro reagovala na klomifen i da imam jedan folikul od 14 mm i on se nada da ce narasti do ponedeljka i hoce abd [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Da reko mi je jos da klomifen nakon uzimanje djeluje do 6 mjeseci tako je i vrlo lako kaze on da zene nakon uzimanja klomifena mogu ostati trudne u narednih 6 mjeseci jer on toliko djeluje eto ko nije znao

Ma_Ja -> RE: Klomifen/Clomid (22.5.2013 8:52:36)

Evo jos jedne klomifenke. :)

Ovaj mjesec sam prvi put u zivotu dobila Klomifen, napokon! :)
Pila sam ga od 5. do 9. dana. Dr. mi rece da sam dobro odreagovala na njega. Na folikulometriji 11. dan imala sam 4 folikula od po 16mm.
13. dan dobila Pregnyl, ovulacija se desila sa 14. na 15. dan.
Mi se zadali i prije i za vrijeme,a vala i poslije ovulacije. :)
Sad cekamo i molimo dragog Boga da nam uspije, a ako i ne uspije On je tako odlucio, a mi idemo dalje. :)

bebaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 10:15:31)

Maja ja sam u ponedeljak radila inseminaciju tako da i ja ocekujem da ce uspjeti ovaj mjesec. Tebi drzim fige extra si reagovala na klomifen ja sam 8 dc imala jedan od 14 a ostali su bili po 10. Sad ovo glupo iscekivanje.

Ma_Ja -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 12:49:11)

Iskreno se nadam da ces imati ovaj mjesc pozitivan test i da ce sve biti uredu.
Ja sam se maloprije na poslu uzasno iznervirala pa nadam se da nisam sa time sve uprskala za ovaj mjesec...

bebaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 13:05:24)

Abd nisi ja uradim tako kada vidim da cu da poludim iz bilo kojeg razloga samo se sjetim da nesmijem pa se nasmijem tako da svi misle da sam vec pukla [sm=smiley36.gif]. Nista me nemoze iznervirati vise od negativnog testa tako samo nabacis osmjeh na lice i poravni sa svim problemima jednostavno ih u glavi izbrisi da nepostoje. I misli na to da ces abd ugledati [sm=rozacrtici.gif]. I hoces drzim fige od sveg [sm=smiley27.gif]

Ma_Ja -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 13:51:12)

Hvala ti draga puno, i ja tebi isto zelim.Ama da odmah budu dvojke! ;)
Uzdam se u dragog Boga i moramo Njemu biti zahvalni sta god bilo.
A ja se nisam nikako mogla da strpim i da se ne izbrojim kolegi koji mi se u posao petlja vec duze vremena - da smo makar iste struke ja bih rekla ok, vec ni blizu.
Meni je danas 18DC. Osjetim lagani pritisak podnu stomaka..i osjetim da mi se stomak napuhao kao balon.
Mjerim bazalnu i sad za sad mi fino raste.

*ina* -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 13:57:06)

Drage moje, već neko vrijeme čitam vaše postove, super ste...
Mi radimo na bebi već 1 god i ništa do sada.. Neki dan sam otišla u doktora i nalazi svi ok, samo prolaktin malo povišen, pa mi je dala tarapiju od 15 dana. Kaže nakon toga klomifen...
Jutros sam se probudila toliko mi se mantalo i povraćalo za neizdržat, i sada mi se prevrće želudac, ništa ne mogu ni pojest, ni popit. Kako ste vi reagovale na ove tablete za smanjenje prolaktina, da li je i s klomifenom isto?
Učinila bi sve za [sm=duda.gif]

bebaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 13:59:56)

Tacno tako. A meni je 15 dc i isto osjetim blagi pritisak pri dnu stomaka i napuho mi se takodje. Ima tu i reakcije od klomifena koja drzi malo duze mozda si zato osjetljivija pa se nisi mogla suzdrzati [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] .

Funky -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 14:05:52)

Ina - reakcija na bilo kakvu terapiju je sasvim individualna. Ja sam jako loše podnjela Klomifen, od promjena raposloženja, 5 neprospavanih noći, nemira iznutra, valunga, mučnina i šta sve ne...

Ako su već nalazi OK, predpostavljam da je i suprug raio spermiogram, nema razloga za brigu. Prolaktin, još ako nije pretjerano visok može da se sredi. Jedna od naših formuašica je imala odlične nalaze ali jako visok prolaktin, ostala je u drugom stanju nakon 3 mjeseca terapije i porodila se prije par mjeseci.

Moj vam je savjet da se ne opterećujete, čak i ako ste u postupku nema potrebe da sebi razbijate glavu s milion pitanja i podpitanja, teško je ali se potrudite. Uživajte u životu, bez stresa, i eto mrvice sad pa sad...

Sretno svima!

*ina* -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 14:07:10)

Nisam prije klomifen uzimala..Ako će ovako biti i za 10-tak dana s klomifenom, onda ću fino smršati...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Debljam se ima 1,5 god malloo po maloo,sada ništa ne može na mene..

Ma_Ja -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 14:07:13)

Kad sam bila na Klomifenu..to je bilo ''veselo'' iskustvo za moju okolinu!
''Ujedala'' sam kako sam stigla, svadala se, plakala, vristala. Uh! :D
A onda nakon 4. dana sve je iscezlo - muz me safatao i to bi to. Sex cuda cini. :D :D

De mi reci jel postupak inseminacije bolan?

*ina* ne znam nista o prolaktinu samo iz razlga sto sa njim nisam imala problema, hvala Bogu, ali vec ti se neko javi.

bebaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 14:07:43)

Ina dobro nam dosla [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Sto se tice tih tableta za smanjenje prolaktina nemogu ti nazalost pomoci jer ih nisam licno koristila ali u svakom slucaju pogledaj koje su nus pojave u upustvu. Pa ti je moj savjet obrati se doktoru stim nus pojavama. Ja sa bila na Klomifenu i licno sam ga ruzno podjela imala nagli porast temperature. Zamucen vid bolovi jajnika i.t.d... kad sam sve to rekla doktoru reko mi je da je to sasvim normalno kao reagujes dobro na klomifen svakako ti to provjeri. A mozda ti se neko javi ko je pio te tablete pa usput napisi kako se zovu.

*ina* -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 14:14:09)

Hvala vam na odgovorima... Tješi me to što su nalazi uredni,,, inače sam jako osjetljiva..
Tablete se zovu BROMOKRIPTIN, i nus pojave su upravo ove - mučnina, povraćenje, mantanje, malaksalost, pospanost.

*ina* -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 14:22:01)

Za 10-tak dana ću opet do doktorice, da vam javim što mi je rekla....
Sretno i da uskoro bude svima nama [sm=rozacrtici.gif]

bebaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 14:23:09)

Maja hihihihihi sex cini cuda... Sto se tice samog postupka apsolutno ne boli nista ja sam bila gotova cini mi se za minutu isto kao papa briz kad dajes malo cackanja i to je to uglavnom bezbolno. Tako da bi ja ako sad neupali odma iduci mjesec ponovo

bebaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 14:29:31)

Ina evo imas temu za prolaktin mozda ces tu naci odgovor http://www.ringeraja.ba/forum/m_11718/mpage_48/key_/tm.htm

Ma_Ja -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 14:34:38)

Ma meni sama ta rijec bolna, pa sam mislila da cijeli postupak boli. :)
AkoBogda da tebi bude ovaj ciklus bude dobitni!

A ja sam prvi mjesec na nekoj stimulaciji, ne znam kolko njih ponavlja moja dr. pa ako ne budu uspijesne ide se sa inseminacijom - zbog toga se malcice raspitujem. :)

Hoces li ti raditi test prije ocekivane gospodicne u crvenom? :) Kad ocekujes da ne dobijes? :)

bebaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (23.5.2013 14:42:15)

Hvala ti Maja uglavnom nista nebrini i ja sam se raspitivala boli li i kad sam citala da neboli potajno sam se opet bojala ali eto nasim forumasicamo mozemo vjerovati svaka je maksimalno iskrena sve i grlim i ljubim i da sto prije ugledaju [sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]. Ja se 8 godina borim za trudnocu tako da mi je dr. reko da nemam sta cekati da odma krenemo sa inseminacijom nisam nikad isla na ciljane odnose i to sa stimulacijom. Neznam koliko se ti dugo trudis uglavnom ti od srca zelim [sm=nosecka.gif] Ocekujem 9.06 da [sm=hudicek1.gif] je necu ugledati. Idem 14 dana nakon inseminacije betu uraditi test moze biti varljiv pa zato.

Ma_Ja -> RE: Klomifen/Clomid (24.5.2013 14:40:19)

Nama ce u julu biti 4 godine braka, a od toga radimo na trudnoci 3.
Do decembra prosle godine sam prosla svega, a ustvari nisam nista posteno uradila osim mozda HSGa prosle godine u julu - koji mi je bio dobar (prohodni jajovodi) i opet nista.

Hvala Bogu dragom sto me je uputio do moje sadasnje dr. koja se sokirala kad je vdijela da nakon toliko vremena nemam osnovni nalaz - nalaz hormona.
Tako da sam se zadala bila na to, onda insulinemiju i ogtt. Muz je imao niz nalaza koji su bili, havla Bogu, dobri.
U aprilu mi uvodi Siofor radi povecanog inzulina koji za sobom vuce testosteron - povecao ga je blago i kako veli moja draga dr. on nije dao da dode do trudnoce, a i da je doslo do nje velika vecina njih se zavrsi pobacajem. Inace hormoni svi ostali su mi bili dobri.

Pijem mjesec Siofor, dobivam vjesticu 06.05., 4.DC sam na pregledu i od 5.DC Klomifen 5 dana na koji sam masAllah odreagovala sto je pokazala folikulometrija 16.05. i onda 18.05. Pregnyl. I sad cekamo.
Eto to ti je sva moja prica. :)

Molim Boga najmilosnijeg da sve nas obraduje.

bebaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (24.5.2013 17:51:02)

Maja bas tuzno kad doktori rade posao za koji nisu strucni pa nas samo zavlace.
Tako je meni bilo prije 4 god. kad mi je doktor rekao da sam trudna ali da je vanmatericna sto uopste nije bila i od sve te brige sam pobacila uhhhhhhh nevolim ni da se prisjecam. I od tada nema vise bebe a tako je zelim kao i sve mi.
I da znas da cemo abd sve jednom ostati [sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif][sm=nosecka.gif].

bebaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (27.5.2013 11:32:14)

Jutro zenice samo da virnem ima li koja od vas.

Maja kakva je situacija kod tebe kad mozes test raditi? Drzim fige za [sm=rozacrtici.gif]

Ina mila jesi li isla doktoru sta ti kaze jesu li ti nuspojave stale javi sta ima novo grlim punooo

Ja evo planiram da pocnem sa macinom travom i vrkutom jos samo da ih kupim.

Ma_Ja -> RE: Klomifen/Clomid (30.5.2013 14:29:52)

bebaaaaa , kako si ti?
Kakva je situacija kod tebe?
Ja sam prvo se razocarala u utorak kad mi je bazalna naglo pala (sa 36,5 na 36,1), medutim naredni dan naglo je skocila (36,6), jutros isto tako.
Ako i sutra ostane povisena onda cu mozda ujutru test uraditi,ali ako padne onda necu. :)
Inace osjecala sam se jutros kao da cu da dobijem, ali eto nisam. Samo na papiru bude puno kremastog iscjedka.
Danas mi je 25.DC, 10.DPO.

bebaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (30.5.2013 23:11:47)

Majo jos si tu super to sa bazalnom nemora nista znaciti uzmi ti test svakako sta ima veze mozda se nenadano obradujes abd.

Meni je danas 22 dc a ja mislim test u ponedeljak raditi to mi dodje dvije sedmice nakon inseminacije drzim ti fige da test bude pozitivan. Javi sta je bilo mislim na tebe i drzim ti fige da vjestica [sm=hudicek1.gif] nedodje

Ma_Ja -> RE: Klomifen/Clomid (31.5.2013 7:31:31)

Sretno ti draga u ponedjeljak. Da dobijes plus u sekundi. :)

Moja bazalna je jutros ponovo pala..My Ovulation Chart tako da nisam htjela da radim test.
Jest da mi je moja dr. rekla da se ne oslanjam bas na nju, ali eto.Do sad mi nije grijesila sto se tice dobivanja. :)
Inace, evo i jutros imam uzasno bolne bradavice i dosta tamnije, boli me podnu ledja i glava me boli.
Ali nema veze, idemo dalje. :) :) Bice to akoBogda jednog dana uredu.

bebaaaaa -> RE: Klomifen/Clomid (31.5.2013 9:57:34)

IZVORNA PORUKA: Ma_Ja

Sretno ti draga u ponedjeljak. Da dobijes plus u sekundi. :)

Moja bazalna je jutros ponovo pala..My Ovulation Chart tako da nisam htjela da radim test.
Jest da mi je moja dr. rekla da se ne oslanjam bas na nju, ali eto.Do sad mi nije grijesila sto se tice dobivanja. :)
Inace, evo i jutros imam uzasno bolne bradavice i dosta tamnije, boli me podnu ledja i glava me boli.
Ali nema veze, idemo dalje. :) :) Bice to akoBogda jednog dana uredu.

Jutro zenice meni ti tvoji simptomi djeluju kao [sm=nosecka.gif].

Ja se opet nadam da neces dobiti sacekaj vidi ako ne dodje vjestica uradi test sta znas moja seka kad je 2 put ostala trudna nije nikakve simptome imala cak je i dobila prvi mjesec trudnoce i kad joj drugi kasnio ode doktoru on joj potvrdi trudnocu koja je 8 sedmica stara pa ona nije mogla vjerovati jer je imala [sm=hudicek1.gif]. Nikad se nezna ljubim ja tebe i drzim fige da nedodje.

Ja evo ocajavam na stolu vrkuta, kafa neznam sta bo prije dobro je meni mm rekao da cu mu apoteku od kuhinje napraviti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>