Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 11.11.2009 10:32:45
zrina7
Super znači dobro si sve to podnijela još imaš danas turu.Ja još večeras jednu,a sutra dvije jednu ujutru i jednu navečer tako inače pijem.Kako to da ti piješ obje uvečer?
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 11.11.2009 18:54:33
Sanelina73
Za dada_sa,
Hvala ti puno sto ces pitati svoju prijateljicu koja ima biljnu apoteku za caj koji da uzimam, da bi regulisala dva hormona koja su mi strasno povisena, a to su FSH i LH, vrijednost je 40, a normalna je 12, zamisli. Ako ti nebude tesko pitaj prijateljicu da li se caj poput ocajnice, crvenog zdravca i drugih cajeva koji su za plodnost mogu piti zajedno sa tabletama koje ja sad trenutno pijem, a tablete su CYCLO PROGINOVAili uz neke druge hormonske tablete. sta si ti upotrebljavala, posto nisam citala tvoj slucaj. Zelim ti puno srece. Hvala ti unaprijed. Ocekujem odgovor
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 11.11.2009 20:51:30
mina minka
cure hvala vam puno na objasnjenjima za klimofen, a odlucila sam otic i drugom dr davidim sta ce mi on preporuciti za ovulaciju. ja sam pila nekad macinu travu i to gorku akl mi se produzi ciklus i dobijem krvarenje u sredini ciklusa. meni je dr dala da pijem cyclo proyinova. znal neka od vas za ovo i jel bilo uspjesno
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 11.11.2009 21:00:28
Sanelina73
Cao Mina Minka Vidim da i ti imas problema sa ovulacijom. Ista sam ti nema sta nisam pila klomifen dabroston, injekcije dobivala...inseminaccije radila, ali kod mene su problem sada hormoni FSH i LH koji su mi veliki 40 a dozvoljeno je 12, slabi funkcija jajnika. Sad pijem CYCLO PROGINOVU, to su hormonske tablete za regulaciju menstruacije, ali pijuci ih nema sanse ostati trudan, bar tako kazu ginekolozi. Da li si pila macinu travu zajedno sa nekim hormonskim tabletama ili sa CYCLO PROGINOVOM,gdje si isla na preglede, odakle si
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 11.11.2009 22:48:07
smarija
slazem se sa tobom sto se tice ovih tableta CYCLO PROGINOVOM i sama sam ih pila ali samo za regulaciju ciklusa jer sa tim imam i problema,po pitanju trudnoce nisu od neke koristi
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 13.11.2009 14:15:33
plava72
danas sam bila na folikulometriji ..... imam 2-3 folikula na desnom od kojih se izdvojio jedan vodeći i 1 na lijevom jajniku........ endometrij dobar i ponovo u ponedjeljak na folikulometriju
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 13.11.2009 19:29:51
mina minka
sanelina ovako ja cu ti malo opisati svoj slucaj. mm ima los spermiogram i tu se i dalje borimo i stojimo u mjestu. do sad su moji nalazi bili ok radil sam briseve sve i hsg . sve do neki dan kad sam otkrila da hormoni nisu ok. meni su svi nalazi na granici mozez procitat negdje sam pisala u cekaonici jedino prolaktin je 711 u trecoj fazi. ponovo sam ponovila taj nalaz jer dr misli da nije neki stres u pitanju. nisam jos pocela pit cyclo pr.. cekam vjesticu pa cu onda. dr mi je pricala da je neka zena ostala trudna posle prvog mjeseca koriscenja a inae trba koristit 3mje. pa eto ne znam sta ce bit. pila sam i macinu travu al mi se porameti ciklus i dobijem krvarenje u sredini ciklusa. ja sam i tuzle, a ti
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 13.11.2009 21:56:23
Sanelina73
Mina Minka Ja sam iz Sarajeva.Kod mene su kao sto sam ranije pisala problemi u dva hormona FSH i LH koji su 40 a normalna vrojednost je do 12, ostali su ok. Kod mene dode do trudnoce traje kratko i ode kroz vjesticu,vjerovatno su razlog ova dva hormona. Na zadnjem pregledu ginekolog mi je rekao da po nalazima ova dva hormona slabi funkcija jajnika i za sada sanse neke nema za trudnocu. predlagao mi je jedan postupak, ali nisam nacisto sta da radim.Dao mi je CYCLO PROGINOVU da pijem do daljnjeg Razmisljala sam da odem endrokrinologu pa da snjim razgovaram, da vidim sta mi on kaze, postoje li neke tablete ili injekcije za snizavanje ova dva hormona. Od nedavno sam pocela piti ocajnicu-prava macina trava, pa cu vidjeti da li ce mi ona pomoci, mada niko ne zna da mi kaze da li smijem cyclo proginovu piti zajedno sa ovim cajem,ali ja pijem,pa sta god. Cula sam i za caj CRVENI ZDRAVAC da je jako dobar, as to se tice hormona dobar je caj od MATICNJAKA. Napisi mi u privatnu poruku svoj e-mail pa cemo se tako dopisivati posto ovdje nekad sporo ide sa odgovorima lijep pozdrav i sretno
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 16.11.2009 9:33:55
zrina7
Plava 72....Pozdrav ti i ja sam bila jutros na pregledu ,nije mi ništa rekao osim da trebam opet doći u četvrtak na pregled! Ti si danas opet išla.....što ti je rekao? Hajde Bože nam pomozi!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 16.11.2009 13:47:06
Leva
IZVORNA PORUKA: XXX8
Da li je folikulometrija ljudi obavezna uz klomifen?
Trebalo bi da jeste. Sanelina uz hormone hemijske prirode nikada ne kobinuj cajeve jer sadrze biljne hormone. Spoj je nevjerovatan u najmanju ruku. Mozes dobiti kao sto ja jesam hiper stimulaciju jajnika pa cak i ciste. Zavrsi sa terapijom koju ti je dao ljekar pa tek onda nastavi sa cajevima.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 16.11.2009 16:08:27
plava72
Ćao zrina
Evo mene sa folikulometrije ...... moj folikul iznosi 35 mm i još nije puknuo endometrij oštar trolinijski .. Pitala sam dr.da li će moj folikul prerasti u cistu kaže može ali ne mora i da dođem u četvrtak da vidimo šta je bilo sa folikulom .Još mi je rekao da odnos imam svaki drugi dan
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 17.11.2009 7:44:01
zrina7
Ciao Plava!
Hajde draga pa to je super znači sve ide po planu. Ja isto idem u četvrtak nešto mi je napisao ,ali ja baš ne znam što ne mogu odgonetnuti. Što to znači kod tebe da još folikul nije puknuo,kad treba pući,jel ima neki redoslijed! Hvala ti.....oprosti ako te davim! Hajde pazi se i navali s ljubavi ovih dana i daj Bože da bude sve onako kako je najbolje! Pozdravko ti!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 17.11.2009 20:06:35
plava72
Ćao Zrina
Koliko sam ja upratila folikul obično puca od 19-23 mm svi veći imaju šansu da prerastu u cistu,zato mi je dr.rekao da dođem u četvrtak da vidimo je li moj folikul otišao ili je postao cista
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.