|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
7.9.2009 15:56:44   
vjestica
nemampojma prije svega dobroi nam došla
moj savjet ti je da pod hitno mjenjaš ljekara, jer je krajnje neodgovorno dati klomifen bez folikulometrije, zbog svih komplikacija koji klomifen može izazvati npr hiperstimulaciju, a on je još tebi dao 3 mjeseca za redom
svako drugačije reaguje na klomifen i koliko je ta reakcija ok ili ne, može se samo folikulometrijom vidjet
pod broj 1 idi na pregled i pod 2 mjenjaj ljekara

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 651
7.9.2009 15:57:06   
nemampojma
user posted image
hvala na odgovoru.
Ne boli stomak puno, nego se napuhao i nesto mi vruce unutra....user posted image
A i sva sam nikakva, samo bih lezala jer me tad nista ne boli.

Javljacu se svakako, ovaj forum je cudo (koje sam slucajno otkrilauser posted image ) kao i sve djevojke i zene ovdje.

Neposredna veza do poruke: 652
7.9.2009 16:01:53   
nemampojma

Tesko je to sada, popila prvu turu prije nekoliko dana, vidjecu da li cu uzeti sljedecu, a necu biti u Sarajevu jos par mjeseci pa ne mogu ni kod jednog doca otici.user posted image Inace, dao mi je recept za 3 kutije upravo zato sto necu biti tu. I zato sto sam skroz zdrava, samo jajnici malo lijeni... zbog godina.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.3.2010 13:54:26 >

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 653
7.9.2009 16:13:04   
vjestica
folikulometrija se radi nakon popijenog klomifena 2-3 puta upravo da se vidi kako reaguješ
nije ti kasno otići na UZV da vidiš, jer ti simptomi poput bola, napuhanog trbuha i sl, mogu biti i znaci hiperstimulacije
takođe moj ti je savjet da dalje ne piješ klomifen bez kontrole
to da si zdrava nije nikakav razlog da piješ bez folikulometrije
i ja sam zdrava i imam uredne ovulacije, super reagujem na klomifen, MM ima super spermiogram, pa i dalje nema bebe već 4 godine
ima i žena koje su zdrave, ali ne reguju na klomifen
otiđi na pregled i dalje ga nemoj uzimati dok ne nađeš novog ljekara

(odgovor članu nemampojma)
Neposredna veza do poruke: 654
7.9.2009 16:17:37   
Leva
Folikulometrija se moze obaviti kod bilo kog ginekologa samo mu treba reci o kakvoj se tarapiji radi. Moj ginekolog npr. insistira na folikulometriji 3, 8 i 9 ili 10 dan ciklusa. I na kraju sam bez obzira na takvu kontrolu imala problema sa Klomifenom cak sam morala pauzirati dva mjeseca i piti Dabroston.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 655
7.9.2009 16:36:39   
BEBINA
Pozdrav svima sto se trude!
Pratim Vas vec duze vrijeme i napokon sam se odlucila prikljuciti.
Vec dvije godine pokuavam ostati trudne ali nikako ne ide. Dva sam mjeseca trosila klomifen i iduci cu user posted image .
Jucer mi je 33-ci dan nastupila user posted image i jaaako me rastuzila. Klomifen mi je dr prepisao jer mi je progresterona na granici, ali mome muzu je spermatogram ne bas obacavajuci.
Ovaj cu mjesec kupiti trakice za utvrdjivanje ovulacije jer moj ciklus varira od 28-35 dana, uglavnom je 30-32 dana.
Pozdrav svim drugarucama u nevolji sa zeljom da bidemo drugarice u dojenju!!

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 656
7.9.2009 16:48:42   
nemampojma
Sad ste me isprepadale. user posted image
Pa cure su i prije pisale da su dobile klomifen bez obavezne folikometrije. I isto da bolucka stomak i napuse se. Nista strasno, manje nego u PMS-u, samo sto je neocekivano usred ciklusa.. Nego mene boli glava i ledja i nemam snage ni za sta.

Nisam nasla lijek na cesti, prepisao mi ga je doc gin, a ja nisam medicinski  radnik, vjerujem doktorima.  Ispregledali su me sve sto se moze ispregledati, valjda su imali neki svoj razlog zasto su tako odlucili.
Uostalom, vidjecu sta ce biti dalje, mozda se desi uspjeh nakon prve ture, pa ne bude potrebe za drugom, ili mozda cu uzeti drugu kutiju, mozda necu.... fakat nemam pojma. Vec sam pisala, nikad se prije nisam ovim bavila i sve mi je novo. Ovaj forum je otkrovenje za mene i izvor informacija, samo ja nisam u mogucnosti poslusati savjete jer sam u inostranstvu.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 657
7.9.2009 22:56:11   
lamama
Ja sam ponovo ovaj mjesec klomifenkauser posted image user posted image user posted image , sutra mi je prva folikulometrija, pa da vidimo kolko su mi narasli folikuli!!! Boli me više desni jajnik od lijevog pa mislim da su na njemu ovaj put veći, a meni trebaju veći sa lijeve strane pošto nemam desni jajovod, ali vidimo sutra!!!

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu nemampojma)
Neposredna veza do poruke: 658
7.9.2009 23:06:46   
napolitanka
lamama sretno sa klomifenomuser posted image user posted image user posted image nemam pojma dobrodošla među klomifenke,da tabletice urode plodom, i ja sam mišljenja da je klomifen i suviše nus-posljedičan a da se ne prati rast folikula ultrazvukom....ja sam išla svaki drugi dan i pratila rast,i doktor mi je rekao tačno dan kad sam imala plodne dane....u svakom slučaju sretnouser posted image user posted image pusa svimauser posted image user posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 659
7.9.2009 23:36:06   
lamama
hvala napolitanka, ma i ja sam uvijek išla na folikulometrije za vrijeme terapije sa klomifenom, mislim da uzimati klomifen bez folikulometrije je besmisleno od doktora, ja bih odmah mijenjala doktora, pa kako će žena znati da li dobro reaguje na klomifen, kada će ovulacija, da nije došlo do hiperstimulacije, ne znam....

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 660
13.9.2009 23:43:22   
aazra
I ja sam "klomifenka" kojoj je uspjelo iz prve..Drage moje zelim vam puno srece i nemojte gubiti naduuser posted image

Neposredna veza do poruke: 661
22.9.2009 1:31:25   
zvoncica80
Drage moje,nova sam na forumu i zelim da podijelim sa vama mojo iskustvo....poksavam vec 1. god.da ostanem trudna,i nista,to naravno nije neki period,ali znate i same,cini nam se kad krenemo sa tim desice se odmah,i poslr par mjeseci kad nemauser posted image razocarenje...i ovaj mjesec odlucim da uradim folikometriju,inace odnos hormona mi je dobar,mada prolaktin na granici,ali nista zabrinjavajuce,od svakodnevnog stresa moze biti.pocinjem da idem od 10dana menstr.i nista,opet 13dan-nista,17-naziru se neka dva manja folikula,i dr.kaze da je naucna fantastika da ovaj mjesec dodje do ovulacijeuser posted image ali kao hoce da bude siguran i predlaze da dodjem za tri dana opet,najvise zbog toga da bi mi od iduceg mj.ukljucio klomifenuser posted image i ja podjem veceras(inace sve privatno,svaki uz.30e)i folikul na desnom jajniku narastao na 17mmuser posted image i dr.kao sav iznenadjen kako 2o-ti dan menst.,ali kaze da je to moguce,jer inace dobijam na 35.dan, kaze da je dobro sto je ipak provjerio,jer mogla sam poceti klomifen a da za to nema potrebe...i kaze da dodjem opet sutra ili prekosutra da ga prati,i kao muka mu zbog mene sto sam dala toliko novca,ali on radi tu,u toj ordinac.i to je tako....bla,bla...a meni se cini da od toga nece biti nista,da je nedovoljan jedan,i da cu od iduceg mj.na klomifen...ja opet idem prekosutra na uz.pa cemo vidjeti,mada mi je muka od svega,i to vam nisam spomenula,moj dr.vazi za odlicnog dijagnosticara i dobrog strucnjaka,ali mi nije jasno zasto mi folikometriju ne radi sa ultr.zv.sondom,nego obicnim uz.sta vi mislite o svemu?veliki pozdrav i zelim nam svima uskorouser posted image user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 662
22.9.2009 13:59:55   
marinela
IZVORNA PORUKA: aazra

I ja sam "klomifenka" kojoj je uspjelo iz prve..Drage moje zelim vam puno srece i nemojte gubiti naduuser posted image

I ja ,i jauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 663
28.9.2009 7:34:52   
Vedica
prijenos posta

IZVORNA PORUKA: kety.bih
pozdrav svima. tek sam se ukljucila na forum i malo se tesko snalazim pa ne mogu sve pronaci sto me interesuj. zbog toga cu sve napisati na jedno mjesto, pa ako ima netko neki savjet ili primjedbu dobro bi dosla. unaprijed hvala.

imam policisticne jajnike (znam za to vec 6-7 godina). na pocetku mi je gin preporucio diane35, koje sam pila skoro godinu i po i udebljala se 17 kg. poslije prestanka menge bile koliko toliko ok, ali sam nakon nekog vremena radi stresa izgubila mengu na 6 mjeseci. prije 2 godine uzela jasmin na svoju ruku bez pregleda i ponovno se udebljala vise od 10kg. vise ih ne pijem ali od nove godine nema ni menge. bila kod ginicke i ona rekla da je to zbog pcos. posljednja dva mjeseca dobila sam ali jako malo (inace su slabije) na sto je dr rekla da se organizam bori. preporucila mi je primalut i klomifen. ali prije toga da smrsam jer imam 30kg viska.
e sad da li je netko imao iskustva sa lijekovima PRIMALUT i KLOMIFEN i koliko su efikasni. dr je N.Pasic i cula sam da ona svima isto preporucuje, a da na kraju ne bude nista od toga.

biz cu zahvalna na svakom savjetu.

Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu marinela)
Neposredna veza do poruke: 664
28.9.2009 9:41:20   
riba78
ja sam od sutra klomifenka user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 665
28.9.2009 14:31:36   
vjestica
i ja user posted image
Ribice vidimo se opet gore user posted image

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 666
28.9.2009 14:33:49   
lamama
Sretno vam cureuser posted image user posted image , držim fige da uspijeteuser posted image user posted image vjestice hoće li ti ponovo raditi inseminaciju ili ciljani?

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 667
28.9.2009 14:43:19   
vjestica
ja se nadam inseminaciji
ne vjerujem da će se nakon inseminacije vratiti na ciljane, osim ako ne padne za vikend

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 668
28.9.2009 17:12:20   
Anoniman
Cure sretnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 669
28.9.2009 19:36:14   
ledy blue
Riba..Vještice ..sretno  u narednom ciklusu !!!

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 670
18.10.2009 21:36:58   
lana2006
Cao cure!!! I ja sam nova u ovome! Od sad cekam user posted image pa peti dan pocinjem sa Klomifenom. Vec dvije sedmice pijem Dexamethason. Da li je kod nas taj lijek poznat? Sad zivim u Njemackoj i ovde sam na terapiji pa ne znam da li je isto. Klomifen je isti. Trebam ga uzimati od 5-9 dana ciklusa pa onda ultrazvuk. Ovo ce mi biti prvi put, nadam se i posljednji. Samo sad vjestica nikako da stigne,stomak mi je naduven,ja nestrpljiva.... Treba mi ovaj forum, da imam kome se izjadati. Vec smo izgubili godinu dana na sve moguce preglede,sve u redu osim hormona. Visak muskih,zato sam dobila ovaj Dex. Vidim da ovde nije pisano zadnjih dana,jel tema nije vise nteresantna? Jeste li sve vec uspijele? Inace koji je procenat uspijeha? Pozdrav od nove sapatnice!

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 671
19.10.2009 9:29:47   
sminkica
Ja sam ti draga moja pila klomifen tri mjeseca i on ti baš i ne daje rezultate od prve terapije (rijetko kome se desi da odmah zatrudni).  Nije mi se nista desilo ni nakon tri mjeseca ali jeste nakon 6 - ne znam je li to od klomifena ili sto sam pila vrkutu (to ti je caj, drugo ime je gospin plast) za koju kazu da je prirodni klomifen odnosno stimulator rada jajnika. Nakon 1,5 mjesec vrkute user posted image . Slobodno mi se javi i na pp ako ti bude trebalo bilo sta.

(odgovor članu lana2006)
Neposredna veza do poruke: 672
19.10.2009 11:21:52   
ledy blue
Lana  ja sam koristila klomifen, ali ga pijem od 3 do 8 dana ciklusa..inace prije insiminacije..a ako imas problema sa hormonima imas teme o tome..pa postavi pitanje sigurno ce ti se javiti neko sa slicnim problemom a i korisnim savjetom!!
sretno!!

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu lana2006)
Neposredna veza do poruke: 673
19.10.2009 15:53:47   
lana2006
Hvala vam na odgovoru! Nadam se da ce uspjeti,jos uvijek ne znam kako cu reagovati na Klomifen. Na Dexanethason sam dobro reagovala,poslije dvije sedmice uzimanja muski hormon se vratio u normalu. Moja drugarica je isto kod ovog doktora i imala je istu terapiju. Njoj je uspjelo iz treceg puta. Prva dva puta je bila njena krivica,nisu se pridrzavali termina za odnose pa su oba puta promasili. Treci put su poslusali i uspjelo im je. Imala je samo jednu jajnu celiju. Kod mene se doktor boji da ne bude ih puno pa da da ne dobijem trojke,cetvorke(na sta ne bih imala prituzbe user posted image .... Pa krece od male doze. Ako bude malo,sledeci ciklus ce pojacati dozu. Citala sam na Njemackim forumima da je ovde inace tako,Klomifen od5-9 dana ciklusa. Pa ako se prikaze nesto dobro onda cu da primim bocu,vjerovatno Pregnyl i onda je na nama dvoma. Nadam se da ce uspjeti. Samo da user posted image stigne. Oduzilo se,nikad. Sto se tice hormona to je sad OK, unormalili su se. Sto se tice tog caja,mislim da ne bi bio dobar za mene jer su mi jajnici policisticni. To znaci da imam vise napola dozrelih jajnih celija i ako bih previse stimulisala jajnike mogli bi svi odjednom sazreti i to ne bi bilo dobro. Zamisli po deset jajnih celija u svakom jajniku.... Zato to mora pod strogim nadzorom doktora. Da li je neko dobijao uz Klomifen jos neke tablete? Koje? I koja im je funkcija?

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 674
8.11.2009 18:55:36   
mina minka
meni je dr rekla da mozda nemam ovulaciju al mi nije htjela propisati klomifen jer kaze da je jak pa ako budem htjela kasnije inseminaciju bice mi previse klomifena a tad ce mi trbat. sta vi mislite smijem li ga uzeti na svoju ruku.

(odgovor članu lana2006)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *