nemampojma
|
pozdrav svima, nova sam ovdje prije 15-ak dana doc mi je prepisao klomifen, jer sam malo starija teta, koja se odlucila udati u uuhuuhu godinama, i jos hoce bebu. Jajnici ok, hormoni ok, i muz ok, samo ovulacija nije ok, imam 20% sansi da prirodno zatrudim, a rodni list zeza, nema se puno vremena, pa zato klomifen. I nije me narucio ni na kakve folikometrije, druge bobe ili inekcije... da 3 mjeseca pijem klomifen i da se onda javim (a nisam u Sarajevu). Popila turu, 10 kom 5 dana, bilo malo 'nako, boli stomak, neka mukica, mala vrtoglavica ako puno stojim, ali sve pise u nuspojavama pa nije bio problem. Ali sad imam problem, odnosno pitanje, od juce, po kalendaru (redovno crvena stize) pocela ovulacija i mene safatalo sve... boli glava, ledja, lupa hercika, stomo zeza, napuhao se, sike narasle... haos.... Da li se ovo kome jos desilo? Zdrava sam, nikakvih problema nema po tom pitanju, nisam se prehladila, niti nasekirala da sam neurozna i anksiozna... Zvala sam doc, rekla mozda zbog ovulacije pa organizam poludio, ali nije sigurna, a ja nisam u Sarajevu da odem na pregled, pa cisto da vidim ima li iko odgovor ili pametan savjet. PS Nikad ni sa kim, osim sa muzem i doc, nisam razgovarala o ovome, pa danas kad sam na google nasla ovaj forum, odusevila sam se, i rastuzila istovremeno citajuci ove ispovijesti-dnevnike. Divim se i cestitam svima vama koje godinama pokusavate i naravno zelim svima puno srece da sse ostvare najvece zelje
|