|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
24.7.2009 19:13:00   
lamama
Delfin draga sretno!!! da uspije i da budešuser posted image user posted image user posted image

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 626
24.7.2009 19:32:51   
delfin
lamama, hvla nadam se da ćemo uspjetiuser posted image user posted image user posted image ,

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 627
24.7.2009 21:25:13   
dalli
IZVORNA PORUKA: delfin

dalli držim fige da uspije user posted image user posted image user posted image . Kod mene je duži ciklus i folikuli sporo rastu, tako da ću ja pregnyl primiti 15-ti dc. i onda u akciju pa na čekanjeuser posted image
ma koje mjesto na tijelu si primila Pregnyl?

u zadnjicu user posted image . i ja tebi drzim palceve i navijam za sve nas user posted image user posted image user posted image . ja sam sad na dabrostonu, od njih mi se mar ne vrti, kao od utrogestana!

< Poruku je uredio dalli -- 24.7.2009 21:26:56 >

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 628
28.7.2009 17:24:35   
napolitanka
Cure moje od srca vam želim da klomifen urodi plodom, ja sam ovaj mjesec pauzirala,ali sam se vratila sa mora,pa da vidimo šta će biti :-)))))puse vam svima šaljem :-))))

(odgovor članu dalli)
Neposredna veza do poruke: 629
29.7.2009 12:31:59   
dalli
Cao napolitanka, nadam se da si napunila baterije user posted image user posted image user posted image ?

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 630
29.7.2009 14:13:30   
Cakana
Pozdrav za sve djevojke koje su kao i ja ovaj mjesec na klomifenu. Prošli mjesec sam radila prvu inseminaciju koja nažalost nije uspjela, a ovaj idem opet na klomifen. Samo što kod mene reakcija na klomifen postoji ali slaba, pa moram primiti i koju injekciju menopura, pregnyl naravno pa onda čekanje. Danas je 5 DMC i počela sam sa klomifenom. U nedjelju kod dr.

Ja 29 MM 29, dva spontana i uzaludni pokušaji trudnoće već 2 godine! Nada nas ne napušta!

(odgovor članu dalli)
Neposredna veza do poruke: 631
29.7.2009 15:52:27   
napolitanka
Jesam dalli hvala,idemo u nove revolucije i pobjede,svu ti sreću želim sa klomifenčićemuser posted image Cakana sretno,čuvam fige da terapije urode plodom...puse svima....

(odgovor članu Cakana)
Neposredna veza do poruke: 632
31.7.2009 13:55:07   
MM25
Evo prijavljujem da mi je danas 8dc i bila na folikulometriji i nema ništa stvorila se jedna napuhana cista od 10cm, tako da sve obustavljamo do sljedećeg ciklusa....

Neposredna veza do poruke: 633
31.7.2009 15:46:49   
Latinka
Zao mi je, MM. Bice bolje drugi put, ako Bog da

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu MM25)
Neposredna veza do poruke: 634
7.8.2009 21:32:16   
medolino
evo da vam dam malo nade i ispričam jedan slučaj

moja drugarica ne u braku skoro 3 god i ona imala jedan ab jer se beba nije razvijala i poslije toga opet godinu nije mogla ostati trudna
i dr joj je dala klomifen i nije išla nikako na UZV jer je dr otišla na godišnji
i jutros uradila test i user posted image user posted image user posted image debele
a ima PCOS i još neki hormon malo poremećen
tako da ne gubite nadu doći će user posted image i da ne zaboravim imali su samo jednom odnose 11 DC i on je otišao u bolnicu 

Mozda smo bili jedno drugom zaista sudjeni
al' sreca kofere spakova
od nas se odseli
sakricu suze za kraj
da mi ne pokvare sjaj
za jos koji tren dok ti nocas pripadam

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 635
7.8.2009 22:35:39   
napolitanka
lijepo je čuti ohrabrujuće priče...cure čuvam palčeve, a i sebi naravnouser posted image user posted image

(odgovor članu medolino)
Neposredna veza do poruke: 636
15.8.2009 11:45:25   
delfin
user posted image Drage klomifenke ništa od mene ovaj ciklus, kasnila je ali došla.
E sad da li između terapije klomifenom treba pauzirati ili ne? Mora li ići zaredom? mjesec za mjeses?
Jer Godnjiak je na godišnjem i vraća se kad već bude kasno za terapiju. Da li da pauziram ovaj mjesec, ili da odem kod dr. r. da me praati u međuvremnu  zbog klomifena ( mislim na folikometriju). Godinjak mi je pratio 2 uz, ali nije ispratio da li je foliul zaista i pukaoA znate kako je gore i doći na fm, izlasi sa posla itd.
E sad još jedna čudna stvar, da n prije nego što će doći user posted image  imala sam obilni iscjedak odnosno sluz kao bjelanceuser posted image  e sad neznam da li je to moglo biti od X koji sam imala dan prije ili je to bila ovulacijauser posted image

Neposredna veza do poruke: 637
17.8.2009 21:53:36   
lamama
Delfin baš mi je žao zbog user posted image i meni je ovaj mjesec kasnila 2 dana a bila sam na klomifenu, i ja nazovem izetu, a Godinjaka nema, na odmoru a ona mi reče da idem kod neke doktorice što prima njegove pacijente, ali nije bilo ništa od user posted image doktorica pravo fina, kaže žao mi je zaista, e ovaj ciklus pauziram sa klomifenom pošto doktora nema, pa u septembru ću ponovo kod njega, tako da ne znam šta da ti kažem, a i ja sam imala iscjedak preduser posted image a jesi li primila pregnil, meno ovaj ciklus sa k nije dao , kaže ima dosta velikih folikula pa da se ne stvore ciste, kao O će uskoro da bude, i bila je jer je doktorica vidjela žuto tijelo, sretno dragaq!

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 638
18.8.2009 10:10:27   
Lilly
Delfin, meni je God nakon 2mj. uzimanja klomifena predlozio pauzu od mj. pa da se onda ponovo cujemo. Isto tako znam jos dvije zene kojima je predlozio isto.
Znam kako ti jeuser posted image ali pokusaj skupiti snagu za novi ciklus jer to je nova sansa-nova nada ;) , nema nam druge....

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 639
18.8.2009 12:16:59   
Anoniman
Moderirano 

< Poruku je uredio Vedica RR -- 18.8.2009 13:07:55 >

(odgovor članu Lilly)
  Neposredna veza do poruke: 640
18.8.2009 13:02:42   
delfin

Primila sam Prgnyl, al eto ništ aosim što mi je user posted image  bila tako bolna da sma morala uzeti nešto za bolove što mi se inače ne dešava. Šta ću i ja ću pauzirati ovaj mjesec, opet na pijenje čajeva, vitamina....

< Poruku je uredio Vedica RR -- 18.8.2009 13:09:00 >

Neposredna veza do poruke: 641
21.8.2009 19:17:00   
plava72
Cure evo da se pridružim ,ja od ponedeljka (5 dc)
krećem sa klomifenom sa dozom 1X2 uveče 
pa onda abd na folikometriju user posted image

< Poruku je uredio plava72 -- 21.8.2009 19:18:54 >

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 642
22.8.2009 21:53:50   
lamama
Plava neka je sa srećom i da bude u ovom ciklusuuser posted image user posted image user posted image , navijamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 643
23.8.2009 0:59:26   
STUHA
drage moje  da vam se javim nakon duig epauze... jednostavno nisam uspijela ali sad kad sam vidjela da je ova tema još popularna da vas obavijestim...

Imala sam problema da zatrudnim i nisma mogla bez kolomifema.... ali šta se desilo... ove godine jdenostavno neplasnki bez ikakvih ljekova klomifena i dabrostona, bez ičega uspjela sam ponovo ( četvrti put) zatrudnjeti... i sad  me čekaju još dva dobra mjeseca i dolazi nam nova bebauser posted image !

Tako da znate da možda če vam uspijeti kao i meni sasvim neplanski, kad budete zaboravile na sve, kad se skroz opustite, ostavite psihu na miru... i možda se desi kao što se je to hvala dragom bogu desillo meni( ma da su bili i doktori iznenađeni nakon 2x vanmaternične trudnoče, policističnim jajevodima itd.... ) al eto uspjelo mi je i nadam se i da vama svima uspije!

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 644
23.8.2009 1:07:29   
napolitanka
user posted image user posted image user posted image ti si i otvorila ovu temuuser posted image user posted image bravo za 4. dijete,tvoja priča nek nam bude podstrek, a možda i neki znakuser posted image user posted image super da nam se javi klomifenka od prije dvije godine, a sad sretna mamica.....hvalauser posted image user posted image

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 645
23.8.2009 9:51:22   
nella
Stuha cestitam user posted image user posted image user posted image user posted image  zelim ti sve najbolje!!!!

sve ce se ovo jednom zvati juce

Neposredna veza do poruke: 646
23.8.2009 15:07:09   
Lilipop
Suha cestitike i od mene, zelim ti da odsad ide sve kao podmazano. Moja mati kaze: mora pola stvari u zivotu da ti prodju kroz muke. Nadam se da su tvoje muke prosle i da odsad ide sve kako treba i hairli.user posted image

3 x IUI -0

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 647
29.8.2009 1:19:54   
lamama
stuha bravo, čestitke i sve najljepše ti želimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , i ja sam imala dvije vanmaterične, nadam se i meni da će se posrećiti da uskoro rodim živu i zdravu bebicu, sretna sam kada pročitam ovako lijepe vijesti, vraćaju mi nadu!!!

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 648
7.9.2009 15:45:37   
nemampojma
pozdrav svima, nova sam ovdje user posted image
prije 15-ak dana doc mi je prepisao klomifen, jer sam malo starija teta, koja se odlucila udati u  uuhuuhu godinama, i jos hoce bebu. Jajnici ok, hormoni ok, i muz ok, samo ovulacija nije ok, imam 20% sansi da prirodno zatrudim, a rodni list zeza, nema se puno vremena,  pa zato klomifen. I nije me narucio ni na kakve folikometrije, druge bobe ili inekcije... da 3 mjeseca pijem klomifen i da se onda javim (a nisam u Sarajevu).
Popila turu, 10 kom 5 dana, bilo malo 'nako, boli stomak, neka mukica, mala vrtoglavica ako puno stojim, ali sve pise u nuspojavama pa nije bio problem.
Ali sad imam problem, odnosno pitanje, od juce, po kalendaru (redovno crvena stize) pocela ovulacija i mene safatalo sve... boli glava, ledja, lupa hercika, stomo zeza, napuhao se, sike narasle... haos....
Da li se ovo kome jos desilo? Zdrava sam, nikakvih problema nema po tom pitanju, nisam se prehladila, niti nasekirala da sam neurozna i anksiozna... Zvala sam doc, rekla mozda zbog ovulacije pa organizam poludio, ali nije sigurna, a ja nisam u Sarajevu da odem na pregled, pa cisto da vidim ima li iko odgovor ili pametan savjet.

PS Nikad ni sa kim, osim sa muzem i doc, nisam razgovarala o ovome, pa danas kad sam na google nasla ovaj forum, odusevila sam se, i rastuzila istovremeno citajuci ove ispovijesti-dnevnike. Divim se i cestitam svima vama koje godinama pokusavate i naravno zelim svima puno srece da sse ostvare najvece zelje user posted image user posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 649
7.9.2009 15:49:02   
malena27 RR
nemampojma, ista sam bila takva kad sam bila na klomifenu...ne brini, to su normalne posljedice uzimanja klomifena. ako te bas puno boli stomak onda odi dr., jer vrlo lako moze doci do hiperstimulacije jajnika.
u svakom slucaju sretno! i da se uskoro javis s lijepim vijestima. user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 -- 7.9.2009 15:50:22 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu nemampojma)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *