Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 13.7.2009 11:11:37
malena27 RR
endometrij je unutrasnji sloj materice koji se ljusti ako ne dodje do oplodnje jajne celije i propada i tad dobijas menstruaciju. i on ne puca, nego puca folikul. e sad ne znam na sta si mislila kad kazes koliki treba biti pri pucanju - folikul ili endometrij?
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 13.7.2009 21:10:25
napolitanka
Latinka hvala puuuno, veliku pusu šaljem, a za curicu sa endometrijem :-):rado bih ti pomogla, ali ni ja ne znam koliko mm treba biti endometrij pri pucanju folikula, ali evo gledam na nalazu:kad su mi folikuli bili max.13,50 mm,tada mi je edometrij bio 9mm,znači po nekoj laičkoj predpostavci bi trebao biti deblji do ovulacije,ali ovo lupam, proguglaj malo i sreeetnoooo tebi i svim trudilicama..ovaj klomifen kod mene izazva pravi bolni odljev,smrc,smrc,ali pregrmilo se :-))) neće mene ova glupa dokrajčiti
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 14.7.2009 14:59:11
barbarita
Ovaj mjesec ništa.. Pila Klomifen od 3dc do 7dc i otišla na ultrazvuk 8dc i 10 dc i ništa.. Nema vodećeg folikula.. Endometrij super.. Ako neka ima slično iskustvo neka podijeli sa mnom da me utješi... Pa zar se može dogoditi da poslije Klomifena nema folikula?
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 14.7.2009 16:07:17
marinela
Ja sam super reagovala na komifen..imala ovulaciju i folikule koji su bili savrseni....ciljani odnosi dva dana,i sad neznam sutra trebam dobiti,izgleda da nije uspjelo al tek mi je prvi mjesec....inace menstruacije su bile neredovne nedaj boze a ovaj mjesec tocno na vrijeme dolazi,simptomi me lupaju vec tjedan i pol...makar mi je klomifen pomogao da mi se uredovi,i da imam ovulaciju koju sma sumnjala da uopce imam.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 14.7.2009 17:08:41
napolitanka
marinela,i meni su simptomi pms-a bili žestoki sa klomifenom,nikad me toliko jajnici nisu žigali...a i meni je drago da sam barem imala ovulaciju, i da mi se ciklus uredovao, jer mi je znala i 2 mjeseca kasniti..gledaj to kao veliki napredak,jer barem sad znamo, da možemo imati ovulaciju, za koju sam također mislila da je za mene samo misaona imenica...ma uspjet će to ako bog da :-)))pusa svim klomifenkama :-))
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 15.7.2009 10:00:43
Starka
IZVORNA PORUKA: delfin
i ja sam počela juče piti klomifen (4dc) trebam ga piti do 8dc 2x1 i rekao mi da dođem 10dc na flikumetriju. Što mi je ovako jaka doza?
Delfin nije ti uopšte jaka doza. I ja sam uvjek uzimala 2x1, jednu ujutru, jednu predveče. Sretno da bude
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 15.7.2009 23:59:40
dalli
Evo mene sa pregleda, danas mi je 10 dc i imam tri dobra folikula, na desnom dva od 22 i 19, a na drugom 20. rekla mi je da dodjem obavezno sjutra, mozda mi da pregnyl.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 16.7.2009 22:20:18
merima85
joj cure ja trebam dobiti za 2-3 dana ovo mi je drugi cilkus klomifena, ali mi ovaj mjesec hvataju neki grcevi evo 26dc ..pa da li ko zna sta je sad to???
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 16.7.2009 23:12:01
dalli
zavrsih pregled. ovaj veci folikul je prerastao u istu od 26 a na lijevom imam dva slatka od 22 i 19,5. dala mi je pregnyl, tako da sam natempirana na 36 sati... eto vidjecemo!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 16.7.2009 23:16:36
napolitanka
dalli je li doktorica rekla da taj folikul što ti je prerastao više ne može ovulirati, ili ???? pitam jer je i meni bio tako veliki, a pukao je na vrijeme, pa sam kao imala plodne dane s tim velikim-tako mi je barem doktor rekao???sad se pitam mogu li se sa tako velikim imati plodni???velki pozdrav i sretno :-)
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.