|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
21.6.2009 12:50:46   
mama2009
Drage moje...sto se tice klomifena .....nacitala sam se i dobroga i loseg o njemu....ja sam u dogovoru sa svojom doktoricom trosila klomifen u aprilu, i dobijem user posted image vjesticu 1.05 ......i jednostavno na svoju odgovornost prestanem piti klomifen i odlaziti doktorima ...sebi kazem ma bit ce kad bude sudjeno...i evo hvala bogu ja sam trudna sto i vama zelim samo naprijed i slusajte svoje tjelo ...

Sretno vam
Neposredna veza do poruke: 526
21.6.2009 13:27:14   
napolitanka
hvala bogu pa si zatrudnila prirodnim putem...ali sve je po mom mišljenju individualno od slučaja do slučaja, meni su folikule i kad nisam ganjala trudnoću bile malene ...od 6-max. 13.5 mm, tako da sam presretna što mi je od prve ture klomifena narasla na 18 mm, a to je i bio cilj...ostalo je božija volja...meni je drago da klomifen djeluje, a kad ću ugledati prvi plusić-to je već viša sila :-)))ja ga godinu dana nisam htjela koristiti zbog raznoraznih rizika, kao npr. višestruke trudnoće, ali kad mi je rečeno da nema ništa od prirodnog rasta folikula, popih ga...i ako ništa sretna sam jer je upalilo :-))))..a samo da još dodam za sve cure trudilice: doktor mi je savjetovao, ono što sam prije smatrala babskim pričama:jastuk pod guzu za vrijeme odnosa, poslije 20 min noge u vis, i prespavati noć sa ejakuatom..nije na odmet pokušati....pusa svima

(odgovor članu mama2009)
Neposredna veza do poruke: 527
21.6.2009 13:48:25   
merima85
drage  cure ma tako je...ne dam se ja glavu gore i sad ce opet 5 dc pa pijem klomifencice i bit ce ako Bog da mozda vec u julu....user posted image . Ma ja sam uvijek bila veliki optimista i lako se ne predajem...
A sto se tice tog jastuka pod guzu i ne prati se odmah poslije jastuka to furam vec par mjeseci....pa vidjet cemo ...bit ce kad bude sudjeno...ako Bog da.
Pusa  svima  user posted image

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 528
22.6.2009 18:55:20   
napolitanka
eh cure da vam se javim sa novim fenomenima..otišla danas da vidimo da li mi je folikul, koji je u petak bio 18mm, prsnuo,kad ima se šta vidjeti...folikul prerastao u malo čudovište i prečnik mu je čitavih 26 mm, hahahhaha, da nije žalosno bilo bi smiješno...ali s obzirom da mi je danas 14dc, još uvijek postoje male šanse da prsne na vrijeme, u protivnom će za dva dana biti prestar i neće doći do ovulacije :-((((dodatno mi je doktor rekao da poslije jedne ture klomifena, trebam napraviti pauzu od 2 ciklusa, jer
je klomifen šok za organizam....da li se i jedna od vas susretala sa ovako velikim folikulom...pusa svima od blago izluđene napolitanke :-)

(odgovor članu merima85)
Neposredna veza do poruke: 529
22.6.2009 23:40:21   
cuvica
e pa napolitanka...stvarno si fenomen a ja sam mislila da sam ja....ja sam isto na klomifenu vec 5 mjesec...posto imam dvije maternice u svakoj bude po 5-6 folikula al do 19mm....ovaj mjesec sam jos primila dvije ampule menopura...tako da su folikule garant jos vece...a danas sam primila i hcg 5000 jedinica tako da ce moji garant prsnuti sutra navece....a to da treba praviti pauzu u uzimanju klomifena prvi oput cujem....uglavnom drzim ti fige...

Neposredna veza do poruke: 530
23.6.2009 0:19:59   
ledy blue
ja sam kod njega tamo pocetkom 7 mjeseca, evo treba mi stici user posted image , za koji dan , pa cu na klomifen, folikumetriju i insiminaciju, a nisam se narucivala, jer mi je rekao da pocnem sa klomifeom od 3dc, tako da nema potrebe da se posebno narucujem,
kad ti trebas kod njega??
Neposredna veza do poruke: 531
23.6.2009 0:43:36   
alex_mo
     Napolitanka,sve je kod tebe u redu.U maju sam primala klomifen,pregnil i utrogestan-folikuli normalni kao kad i nista ne pijem 22-24.Resila da malo ohladim i rekla svome dokoru.On mi je rekao da klomifen mora da se trosi nekoliko mjeseci zato sto organizam kad vec pocnes ,svaki mjesec ocjekuje pomos od klomifena.Tako sam produzila ,pila 5 dana od 3dc do 8dc, 12 dc folikul 28.Najveci do sada.Isla ponovo na folikulimetrii 14dc ,a folikul vec prso.Iskreno nisam se bas puno nadala.Nekako sam gubila nadu jer je zadnji mjesec nakon tolike lekarske podrske nije nista ispalo,ali prevarila sam se.
  Taj folikul 28 je sada moja beba od 7 nedelja.Drzim ti srecu....

Neposredna veza do poruke: 532
23.6.2009 0:46:37   
zazaaa
Pošto sam ovaj mjesec radila simulaciju ciljani,rekao mi je ako ništa nebude da dođem u julu.a meni se žuri pošto će mi doći 3user posted image  volila bih da kako mogu odmah 1 ,2  da se naručim da bih mogla ponovo početeti klomifen piti u  koliko mi ga namjerava dati. Ma vjeruj da neznam šta će mi sad raditi stim da mi nije radio laparoskopiju ,ni prohodnost jajovoda nemam pojma vajda on zna šta radi.Jesi ti prvo radila ciljani ' koliko si ti kod njega'

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 533
23.6.2009 0:52:24   
napolitanka
draga alex mo, kao što vidiš ja još budna, uznemirila sam se ne mogu spavatiuser posted image hvala ti na postu, malo sam se smirila...danas mi je 14 dc,pa bi trebao prsnuti za najduže dva dana,da ne bi "ostario"...zato sam se malo unervozila, jer je već trebao pući...koliko sam skontala idealni su između 20-23mm, ali sve je individualno, kao i sama terapija klomifenom...jako mi je drago što si zatrudnila sa klomifenom, želim ti sretan ostatak trudnoće...sjećaš li se da li si možda osjetila kad ti je taj veliki folikul prsnuo..mene ovo malo boli, ali ne vjerujem da je već mogao prsnuti...pusa

(odgovor članu alex_mo)
Neposredna veza do poruke: 534
23.6.2009 11:56:25   
dalli
cao svima, ja sam ovaj mjesec bila na klomifenu, UZ pracenju i sadfa sam na utrogestanu i ISCEKIVANJU
Neposredna veza do poruke: 535
23.6.2009 12:46:11   
Vedica
Moderirano!
Zbog zachatavanja tema je moderirana. Svaki sljedeci post koji se ne bude odnosio na Klomifen biti ce brisan bez upozorenja.

< Poruku je uredio Vedica RR -- 26.6.2009 14:17:11 >

Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu dalli)
Neposredna veza do poruke: 536
26.6.2009 16:24:44   
nea 1981
imam pitanje? da li se klomifen moze kupiti u apoteci bez recepta i samoinicijativno koristiti? meni je doktorica propisala jedan mjesec da ispijem dvije kutije, medjutim, prekinula sam. ali od tad je proslo godinu dana i mogu li ja sada sama konzumirati klomifen, naravno u normalnim granicama. i koliko je miligrama dnevno dovoljno? hvala

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 537
26.6.2009 17:20:28   
merima85
cao nea  ,
Ja pijem 2x1 po 50 mg.mozes kupiti bez recepta kosta oko 6 KM. Ali pijes 5 dana...ja pijem od 5-9 dc...ne znam kako ti je dr.mogao proisati 2 kutije jer je u jednoj  kutiji 10 kom ...

pa pokusaj pij jednu ujutro i jednu navecer...5 dana ,uobicajeno se daje od 5-9 dana...nisam ni ja isla na  folikumetriju, nije mi dr.rekao da moram...valja on zna sta radi, jer je jako poznat ovdje i strucan..

Kako ostali napreduju sa klomifenom???  ja opet pijem evo 3dana...

(odgovor članu nea 1981)
Neposredna veza do poruke: 538
26.6.2009 18:09:17   
brzamala
IZVORNA PORUKA: nea 1981

imam pitanje? da li se klomifen moze kupiti u apoteci bez recepta i samoinicijativno koristiti? meni je doktorica propisala jedan mjesec da ispijem dvije kutije, medjutim, prekinula sam. ali od tad je proslo godinu dana i mogu li ja sada sama konzumirati klomifen, naravno u normalnim granicama. i koliko je miligrama dnevno dovoljno? hvala

Ja sam prije 1 god. pila klomifen ali mi je dok. propisao i inekcije za pucanje folikula,koje inace,idu uz klomifen i ja ti,upravo iz tog razloga ne bih preporucila da pijes klomifen na svoju ruku.Ako ne dobijes ovu inekciju tzv. stopericu moze se desiti da ti folikuli prerastu u ciste.

(odgovor članu nea 1981)
Neposredna veza do poruke: 539
26.6.2009 21:31:54   
nea 1981
OK, onda cu poslusati obavezno. hvala na informacijama. sretno...

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 540
26.6.2009 23:43:03   
malena27 RR
nea iscitaj prethodne postove na temu klomifen, niposto ne uzimaj na svoju ruku, zna biti jako opasan i moze izazvati hiperstimulaciju jajnika...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu nea 1981)
Neposredna veza do poruke: 541
28.6.2009 12:57:10   
nea 1981
HVALA NA SAVJETU, a na srecu, nisam jos uzela jer jos nisam dobila user posted image . cekam je, treba svakog trenutka zakucati na vrata...  uglavnom, jucer sam kupila test, pa ga pogresno upotrijebila i nije se nista moglo spoznati. ali mozda ce biti bolje da sacekam dva tri dana, da zakasni... javim ako bude promjena... a ISKRENO se nadam da HOCE. pozzzz

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 542
28.6.2009 18:30:58   
merima85
pozdrac cure,

pa gdje ste vi meni???

Meni je danas zadni dan klomifena nadam se  zadugo......hehe.
Pa sad u akciju i cekanje  kad ce 20.07 hocel sta biti, jer ja ne idem na folikumetrije..

(odgovor članu nea 1981)
Neposredna veza do poruke: 543
28.6.2009 20:29:29   
napolitanka
sretno merimice sa klomifenčićem :-)))malo mi je čudno što ne ideš na folikulomeriju, ali valjda tvoj ginić zna šta radi...meni je prva tura klomifena upalila, folikul je malo prerastao normalne dimenzije, ali je pukao na vrijeme (15 dan ciklusa), dakle nije prezreo...uradili smo sve potrebne akcije, sad se nadati, da klomifen kao ni tebi neće više trebati, sretno i puuuusaaa

(odgovor članu merima85)
Neposredna veza do poruke: 544
29.6.2009 18:10:20   
merima85
hvala napolitanka, ma valja nam se nadati...bit ce kad bude sudjeno....pusaaaa

Neposredna veza do poruke: 545
29.6.2009 22:52:04   
dalli
napolitanka, znaci i ti si zatrudnjela nakon prve upotrebe klomifena? svaka cast! user posted image meni je ovo prvi mjesec na njemu...user posted image

(odgovor članu merima85)
Neposredna veza do poruke: 546
30.6.2009 16:53:21   
napolitanka
nisam dalli, bog te dragi čuo :-)))uspjela mi je terapija u smislu da sam imala plodne dane-ovulaciju, a prvi put sam trošila klomifen :-)sad čekam ishod našeg ciljanog odnosa :-)))ako bude istina to što si predhodno napisala častim te :-)))

(odgovor članu dalli)
Neposredna veza do poruke: 547
30.6.2009 17:40:19   
dalli
Znaci da smo ti i ja na istom ovaj mjesec, aj da vidimo!!!!!!!

Neposredna veza do poruke: 548
30.6.2009 20:59:05   
merima85
CAO CURE,

I JA SAM  SA VAMA NA ISTOME....MENI JE VEC DRUGI MJESEC...PA DA VAM KAZEM DA JE MENI ZBOG KLOMIFENA PROSLI MJESEC 2 DANA KASNILO...PA SE JA PONADALA,ALI BIT CE AKO BOG DA OVAJ MJESEC...PUSAAAAAAAAAAAAA

(odgovor članu dalli)
Neposredna veza do poruke: 549
30.6.2009 21:50:54   
napolitanka
držimo palčeve jedna drugoj i nek nam klomifenčić sreću donese :-)

(odgovor članu merima85)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *