|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
16.5.2009 17:02:10   
sabas
djevojke najboljeste
ovo za DC sam se cisto zbunila, a i sam sam 'nadosla' to sto pise da se pije 5 DC nije ok jer svi imamo razlicite trajanje ciklusa i individualno Tako da dr najbolje zna

Pusice

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 476
16.5.2009 20:06:00   
marinela
M i ja to kazem...pij kako ti je on rekao nemoj uopce obracati paznju na to sta pise....vidis da je svakoj drugacije...,emi je dao od 5dc. 5 dana po 1 tab.na dan..i peti dan da ga nazovem....

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 477
19.5.2009 23:10:01   
sabas
Ja upeglah sa sobom, ali koga cu ako necu vas :)
Pocela sam sa Klomifenom 3. DC (od nedjelje) obicno mi traje 3-4 dana danas je peti dan a meni user posted image kao da je tek treci dan (obilno) jel to 'normalno' HAHA sada kada sam dobila inf da je dr Godinjak citav juni na GO muka mi je trebala bi u petak na folikulimetriju valjda ce do tada da stane -znate malo sam panicna prije 2 mjeseca sam imala op laparo - sada Klomifen Znam da je primitivno ali me strah da mi se nije nesto poremetilo

Puse ljubim vas

(odgovor članu marinela)
Neposredna veza do poruke: 478
20.5.2009 9:50:56   
marinela
Ma sabas razumijem te u potpunosti covjek kad prodje dosta toga odma misli na najgore ne brini se sve ce biti ok to je normalno mozda reackcija od tableta....

Ja imam jedno pitanje,jel se od klomifena deblja????user posted image user posted image user posted image Jel imala i jedna takvo iskustvo......ja se samo bojim da se necu zdebljati,jel mi se vrlo lako primauser posted image user posted image

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 479
20.5.2009 11:31:18   
sabas
oo i danas imam vec 6 dan nemogu reci da je odljev ali je obilno Jedva cekam petak da vidim sta ce mi dr da kaze.
A sto se tice debljanja i klomifena, dosta cura govore da su se udebljale od terapije, neznam konkretno sada da kazem koja, ali mislim da to opet zavisi od organizma kako podnese tablete Ja vec pijem 4. dan i ne osjecam nista spec neke cure kazu da ih nenormalno zigaju jajnici, non stop su gladne Meni jedino ovo produzeno krvarenje, sto se tice jela jedem kao da mi je obaveza da mogla da popijem tabletu A kako da me zigaju jajnici(kao znak ovlulacije) kada imama aaaaaaaa

uh

Ljubim vas

Neposredna veza do poruke: 480
20.5.2009 20:02:41   
alex_mo
 Za mjesec dana udebljala sam se 2 kg.,a oba mjeseca sam pila po 5 dana Klomifen.Kada sam sinoc kod doktora vidjela kilazu,upitala sam ga dali je mozda zbog tableta,jer ne veceram ,za dorucak povrze,voce,za rucak malo hleba...
On mi je rekao da klomifen deblja,jer su to ipak hormoni....a ja imam stomacic kao 3 mjesecnauser posted image
Neposredna veza do poruke: 481
20.5.2009 20:11:19   
ledy blue
ma i ja sam  u dva ciklusa koristenja klomifena dobila oko 4kg, al to ipak pripisujem svojoj nemarnosti..jedino sto primjetim nakon koristenja klomifenas jeste napuhan stomak i to jako..
sabas ma neznam sta da ti kazem...mozda to i jeste od klomifena ipak svi mi razlicito reagujemo na likekove..
javi nam sta je doktor rekao..pusa!!! i sretno!!!

(odgovor članu alex_mo)
Neposredna veza do poruke: 482
22.5.2009 7:31:02   
ena0002
Imam jedno pitanje za cure koje su kod Godinjaka: da li je ikome od vas preporucio klomifen bez predhodno uradjene laparaskopije?
Neposredna veza do poruke: 483
22.5.2009 15:20:48   
/MMK/
Ja sam već 2 dana na klomifenu, još uvijek nemam nikakvih simptoma.
Interesuje me u vašim ciklusima s klomifenom jeste primali štošericu i koliko ste često išli na folikulometriju. Pošto meni nije rečeno kad da dođem, dvoumim se 9 ili 10 dc.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 484
22.5.2009 16:41:22   
alex_mo
Ovako je bilo kod mene.Klomifen sam pila od 3 do 8 dana ciklusa,zanci 5 dana po jednu tabletu uvece.Na 12 dan uradim folikumetrju,da se ustanovi jeli su narasli folikuli.14 dan opet folikumetrija da se odluci dali cete primiti Pregnil ili to ostaviti prirodno da prsne.(zavisi iz velicine folikula)Ja sam proslog mjeseca dobila injekciju i nista,a folikul je rastao u normalnim srazmerima.Ovaj mjesec pila sam Klomifen,uradila folikumetriju jednu na 12 i jednu na 14 dan.Folikul mi je narastao 27mm na 12 dan,a dobri su vec sa 19.Moj je ovaj put bio najveci do tada ,a na narednu u 14 vec je prsla i nije imalo potrebe za Pregnil.Ginekolog kaze da je super folikul,prsnuo u idealno vreme,spontano,a mi nismo propustili ni dan.Sada ostaje cekanje....

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 485
24.5.2009 10:52:30   
sabas
e bila sam kod dr u petak na folikulimetriji 8 DC pitala sam dr da li je normalna reakcija da M bude produzena i obilna -samo je klimnuo glavom (moje tumacenje nije normalna reakcija niti pozeljna :(
Moji foliulici su bili samo 4 bjedna milimetra sada primam Menopur tri dana jedna inekcija dnevno sa dvije mapule (momacka terapija)
Citam cure imaju razne simptome na klomifen , menopur histerija, bolovi debljanje Cure drage meni se nista 'ne prima' ni bebaca ni klomifen a vidim ni Menopur nemem nikakvih simptoma

Sutra idem ponovo kod dr 11 DC neznam sto mi je dao Menopur kada su bili tako mali na 8 DC a M trajala do 7 dana
Ali eto radim sto mi kaze
Puse i hvala vam na odgovorima

(odgovor članu alex_mo)
Neposredna veza do poruke: 486
24.5.2009 10:55:38   
lamama
draga sabas želim da ti menopur djeluje i da ti sada počnu rasti folikuli, sretno sutrauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , šta ćeš moramo raditi šta nam on kaže, gdje kupuješ menopur i koliko je jedna ampula.

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 487
24.5.2009 21:08:55   
ledy blue
evo i mene na ovu temu,,,
ja sam menopur kupovala u apoteci delfin, na otoci, i kostao je oko 54km po ampuli..
a sabas pa vjerojatno ti doktor ne bi preporucio menopur da sumlja  da ce djelovati, jer za par dana znaju folikuli fino narasti sto se nadam da ce biti i u tvom slucaju.

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 488
24.5.2009 23:44:28   
alex_mo
Meni je malo cudno da se 8dc mjeri folikul.Kada su normalni okolnosti mjeri se 14dc,a kada je terapija pocinje se sledjeti na 12dc.Mislim da je normalno da je folikul mali kada je mjeren 8dc,a ti imala 7 dana

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 489
25.5.2009 8:43:54   
ledy blue
uvjek se folikuli mjere od 8dc, koliko ja znam, i dr godinjak mjeri 8 i 11dc, jer vec 14 dc radi insiminacije,
bar je u mom slucaju tako bilo

(odgovor članu alex_mo)
Neposredna veza do poruke: 490
26.5.2009 12:46:27   
leonora
Bila danas na folikulometriji. Folikul 23 mm, endometrij idealan, tako reče, pa od večeras ćemo se mnogo truditi, user posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna veza do poruke: 491
26.5.2009 13:28:50   
shadagasta
I ja sam tri dana na klomifenu ,nemam ni ja simptoma mada mislim da ni ne treba da imas (koliko sam procitala na kutije mozda mali bolovi u stomaku) ,meni je doktor rekao da dodjem 8 dan (inace  zivim u Atini ) ,proslog meseca mi je pratio ciklus i dobila sam pregnyl ali nista se nije deselo ,dobila samuser posted image  i odmah nazvala doktora koji me je pregladao na 2 danuser posted image  i dao mi klomifen da pijem .Za par dana idem opet pa cemo videti inace vec tri god pokusavamo nistaaaaaa!!!!!!!!

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 492
26.5.2009 22:28:37   
merima85
Cao cure,   evo da vam se pridruzim.
Ja sam danas 2 dan na klomifenu i pijem 100mg klomifena od 5-9  dana pa poslije 16 dc pijem dabroston. Posto mi je prvi  mjesec da pijem klomifen nadam se da ce biti uspjesno...

a da li zna neko kolika je mogucnost da dobijem blizance?????

Ja 23, MM 34  i  11  mjeseci pokusajemo dobiti  user posted image user posted image

(odgovor članu shadagasta)
Neposredna veza do poruke: 493
27.5.2009 0:32:55   
alex_mo
 I ja sam mislila da za bliznce treba genetska predispozicija,ali otkada mi je koleginica ostalauser posted image sa blizance,prirodno iz jedan pokusaj,a u fam. nemaju niko koji ima blizance (nekoliko perdaka unazad),pocinjem da sumnjam u tu tezu.
Inace ako si procitala upatstvo na Klomifenu pise da te ginikolog izvesti da pri koristenja ovog leka moze doci do dvojke,trojke i sl..
Meni je to ok zato sto Klomifen stimulira porast u broju i velicinu folikula..

(odgovor članu merima85)
Neposredna veza do poruke: 494
27.5.2009 21:53:31   
merima85
shadagasta dabroston je progesteron i uzima se od 16 dc  a dobar je za  debljanje endometrija i naziva  se jos i cuvar  trudnoce.

Ma  pijem po prvi put klomifen  ali nadamse da ce  nam uspjeti ,  ja samo razmisljam o blizancima  ,pa  sta  cu   user posted image user posted image      user posted image user posted image   user posted image user posted image    user posted image user posted image      user posted image user posted image

A moje dvije teke imaju blizance, to sa tatine strane a u MM ima dajdza blizance...

Neposredna veza do poruke: 495
27.5.2009 22:47:11   
/MMK/
Mogućnost za višeplodnu T kod korištenja klomifena je povećana za nekih 8 %.

Trudnoća sa dvojajčanim blizanacima predstavlja genetsku predispoziciju tjela sa stvori više od jedne JS u ciklusu, a jednojajčani blizanci predstavljaju "hir prirode".

Merima s dajdžincom nisi u krvnom srodstvu, pa nemožete imati iste genetske predispozicije, znači ostaje mogućnost klomifena

(odgovor članu merima85)
Neposredna veza do poruke: 496
29.5.2009 1:02:36   
alex_mo
i ja sam pila Klomifen bez znanja dali su jajovodi prohodni,ali nakon 3-4 mjeseca nista ginekolog mi je preporucio HSG snimanje jajovoda.Znate to je laksii nacin pregleda jajovoda od laparaskopije.Laparaskopija se izvodi ako ima zacepjenje,pa tako operativno sve se ocisti.Kod mene je snimka bila uredna,jajovodi prohodni,spermogram ok,sve ok.Jos sa na KLomifen i cekamuser posted image
Neposredna veza do poruke: 497
29.5.2009 17:31:21   
shadagasta
merima85,
Ja sam danas isla na pregled posle 5 dana klomifena tj na 8dc i doktor je zadovaljan ,kaze imam too many eggs( mada su  neki dobre velicine a neki su manji) pa sam  vadila  krv i treba da kupim pregnyl i sutra ocekujem poziv od njega  sa daljim instrukcijama ,ako su rezultati krvi dobri verovatno treba da  dobijem pregnyl i krenemo u akciju user posted image .Sta se desava kod tebe?

(odgovor članu merima85)
Neposredna veza do poruke: 498
29.5.2009 20:53:19   
sabas
e drage moje klomifenke, malo sam bolje pogledala nalaz i vidjela sam da je 8 DC endometrij bio samo 4 mm a folikule je pisalo samo sitni folikuli. Namucila sam se da nadjem Menopur primala ga tri dana onda ponovo folilimetrija 11 DC endometrij 6mm i pise folikuli D 13 L 12 onda sam jos dva dana dobila Menopur (kupovala u Sarajevskim apotekama KM 53.52 ) kontrola ponovo 13 DC endometrij samo bijednih 7 mm (ja se nadam da je zaboravio d napise jedinicu ispred haha ironija) folikul D valjda desni 16 L 15; 18 mm
i rekao mi je da moram primiti Pregnil taj dan Nema ga nigdje u Sarajevu zvala sam sve apoteke privatne drzavne nema narucili su Angazovala sam sve zivo i zamislite jedna gdja je propustila termin da primi injekciju i velikodusno mi je poklonila komedija isla zeni na posao po kljuc od stana onda njena sestra u stan valjda moja nafaka Dr mi je neodredjeno rekao da imam odnose sutra prkosutra (tj juce danas ) Malo sam iscitala da od Pregnila pucaju folikule nakon 36 sati pa sam ja za svaki slucaj sinoc bila u akciji a boljme i veceras je nadrapao . Ne nadam se nimalo, obzirom na endometrij i sve ostalo ali da poslusam sta je vec dr rekao Onda slijedi cekanje

Puse veeelike ako neko zna malo da mi iscita velicine endometrija i folikula unaprijed hvala

(odgovor članu shadagasta)
Neposredna veza do poruke: 499
29.5.2009 22:42:19   
napolitanka
Drage moje cure, mi smo tek na početku bitke, prije godinu dana mi je rečeno da su mi folikule premalene, ali eto mi htjeli malo pokušati prirodno....nakon skupljanja hrabrosti odem ginekologu,i imam šta čuti: folikule i dalje 6 mm,a 14 dan ciklusa...reče mi doktor da vjeruje da neću moći prirodnim putem zatrudniti,već da ćemo uključiti kolmifen...ok, saznadoh i da se ti anovulatorni ciklusi smatraju sterilnošću,što me je prilično pogodilo...sutradan muž uradi spermiogram, dijagnoza: Asthenoteratozoospermija...loš nalaz skroz: 14% progresivno pokretnih,morfologija:30% normalnih, 70% nenormalnih......dakle ništa od klomifena, dok muž ne ode urologu..ljudi moji, ima li nade za ovakav slučaj, pala sam u očaj, a nismo ni počeli...divim se svakoj ženi ovog podforuma na snazi..ja je moram negdje naći..hvala vam, pusauser posted image

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *