Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 25.3.2009 9:27:57
vjestica
Latika prije svega dobro nam došla i što prije ostala što se tiče odnosa SDD (svaki drugi dan) to se preporučuje kad je slabiji spermiogram ne moraš se bojati da ćeš fuliti ovulaciju, odnosno šta ako baš bude taj dan kad nemate odnose, jer spermići mogu preživjeti nekoliko sati do dana (različiti autori različito govore, tako da ne znam tačno koliko mogu preživjeti unutra) a osi toga i jajna ćelija je oko 24 sata nakon pucanja folikula spremna za oplodnju tako da ili će je sačekati spermići od prethodnog dan ili će ona sačekati nove spermiće sretno
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 25.3.2009 20:36:08
latika
sad sam se vratila sa folikulometrije i imam par folikula velicine 7,5 do 8 mm...danas mi je 10 dc,,,sta mislite jesu li mali folikuli i mogu li narasti da bude ovulacije???
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 25.3.2009 20:48:47
lamama
Draga Latika, dobro došla i želim da ti se što prije ostvari san , što se tiče tvojih folikula ne mogu ti odgovoriti jesu li premali za 8. DC ali ali ja reagujem dobro na klomifen pa mi budu oko 14 mm 8.DC, šta ti je rekao doktor, kada opet ideš na folikulometriju.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 26.3.2009 8:06:24
latika
hvala lamama na lijepim zeljama ja sam pila klomifen od 3 do 7 Dc...doktor mi je rekao da sam ga mozda pocela prerano piti da sam trebala 4 ili 5 d.c poceti.. ..a za folikule mi je rekao da bi mogli biti malo veci za 10 d.c bar 9 ili 10 mm...a na folikulometriju idem sutra opet i stvarno se nadam da ce narasti i da ce biti ovulacije ovaj mjesec
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 26.3.2009 9:18:23
ledy blue
pa mislim da nisi pocela prerano poti klomifen,,ja sam ga dva puta koristila,,i oba puta je to od treceg dc....a i meni su prosli put od klomifena bili mali folikuli oko 10mm,ali je doktor onda u terapiju ukljucio i menopur,,pa su na 11 dc bili oko 15mm,,valjda nisu bili mali jer sam par dana poslije isla na insm.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 26.3.2009 9:36:30
lamama
drga Latika i ja sam počela piti klomifen od 3 DC, u svakom slučaju želim ti sutra da folikuli su narasli, sretno i javi nam šta se dešava, navijam za tebe i folikule.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 26.3.2009 10:10:57
ivancica
E curke moje dobro vam ja došla u klub klomifenki. Došlo je vrijeme nakon 3 godine molbi da mi dr. uključi ta čudnovatu tableticu. Ja sam baš nešto presretna zbog toga. nadam se da se neće izjaloviti.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 26.3.2009 11:21:00
latika
dobro dosla ivancica i sretno sa cudesnim klomifenom i da nam svima urodi PLODOM
ja vise neznam koga bi slusala otisla sam kod dva ginekologa jedan govori od 3 dc drugi od 4 ili 5 dc da pocnem najbolje bi bilo da ih zovnem na kavu pa da se dogovore hehee a sta je to menopur?tableta ili inekcija?jel se to daje kad su mali folikuli ili???
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 26.3.2009 11:40:08
meedic
Latika kada poceti sa klomifeno zaista zavisi samo od ginekologa tj. neki propisu terapiju od 3. neki od 5. DC, i onda svim svojim pacijentima isto propisu. Menopur su ampule i daju se kada na klomifen nema dovoljno ili nema nikako reakcije.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 28.3.2009 0:21:15
latika
danas sam bila na folikulometriji i najveci folikul je 9 mm a danas mi je 12 dc....tako da od ovulacije ovaj mjesec vjerovatno nista ,,od iduceg ciklusa kaze doktor da cemo povecati dozu klomifena
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 30.3.2009 20:04:08
budvanka
Ja sam uradila sve kako ste mi rekle,jeste da nisam od primanja Pregnyla u roku od 24h imala odnose,ali 2 dan posle inekcije sam bila na pregledu,doktorica mi je rekla da sam imala ovulaciju...i to vece posle pregleda smo imali odnos,i sutra i prekosutra... E sad,kad najranije mogu znati jesam li imala srece ovaj mjesec i josh nesto,3 dana sam sad imala neki stomachni virus,povracanje,diarea,i jeli to moze naskoditi plodu ako ga ima???
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 30.3.2009 20:10:50
lamama
Budvanka sretno i želim ti da ne dođe ovaj ciklus i da bude , a mislim da ti taj virus ne može štetiti plodu, jer i ako je došlo do oplodnje nije došlo još do implantacije, u svakom slučaju sretno!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 31.3.2009 8:42:41
Sandra32
Evo moga iskustva:
1. ciklus 9dc 16; 11dc 19 +pregnyl. 2. ciklus 9dc 20.1 (nepotreban pregnyl jer je tako i tako veci folikul nego sto bi trebao--moguce da se pojavi cista kao posljedica)
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 1.4.2009 11:22:48
lamama
Drage moje ja sam od sutra ponovo klomifenka, 2 puta po pola tablete od 3 DC, pa vidjet ćemo možda mi klomid donese sreću ovaj ciklus!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 1.4.2009 17:03:35
ledy blue
pila sam klomifen dva zadnja ciklusa, pa sam mislila sada napraviti pauzu, je mi rada rece da se dzaba maltretiram sa insm.dok mm ne popravi spermogram i ne ode urologu. koliko se mjeseci uzastopno smije koristiti klomifen,nesto kontam opet samoincijativno poceti od 3dc,iako nece biti insm. mozda se sta zalomi prirodno
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 1.4.2009 18:12:15
vjestica
ledy blue koliko ja znam klomifen uzastopno ide tri ciklusa ali ti ne bih preporučila da uzimaš na svoju ruku bez folikulometrije negdje sam pročitala da ciklus nakon klomifena zna biti dobitni, pa se možda zalomi prirodno bez klomifena nadam se da će tako biti kod tebe
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 1.4.2009 18:41:27
ledy blue
ali ja sam i do sada prvo pila klomifen pa onda radila folikumetriju... mislim da su svi tako... a doktor mi je prije propisao po pola tablete 2 puta na dan...pa neznam da se konsultujem sa dr Godinjakom mozda opt preporuci insm.a ja nisam za tu opciju dok se mm ne popravi..
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 1.4.2009 19:18:55
vjestica
Lamama uganjala sam profesora danas i pitala ga za oskudnu kaže da sačekam da ili procurim, a ako ne, da uradim test taman sam se ponadala, ali je počelo da curi čak sam i svoj prvi test kupila ništa od klomifena ovaj mjesec, jer mi je sad kasno (pitala sam ga ako procurim kako onda da računam 1 dc, jel taj dan ili onaj dan kad se pojavilo smeđe, kaže onaj dan kad se pojavilo smeđe, znači danas mi je 3 dc, a tek je poslijepodne procurilo, pa mi je kasno za klomifen) a ništa odmoriću malo ovaj ciklus
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 1.4.2009 20:21:37
lamama
Ne znam šta da ti kažem, i meni se smeđe tek ujutru pojavili, onu noć samo bogda ali kasno uvečer, pa računam od utorka, tj danas mi je drugi dan, a od sutra počinjem piti klomifen, u svakom slučaju sretno, ako zna možda bude kod tebe i prireidnjak!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 2.4.2009 11:28:34
Sandra32
IZVORNA PORUKA: Sandra32
Evo moga iskustva:
1. ciklus 9dc 16; 11dc 19 +pregnyl. 2. ciklus 9dc 20.1 (nepotreban pregnyl jer je tako i tako veci folikul nego sto bi trebao--moguce da se pojavi cista kao posljedica)
2.ciklus 12 DC (9)vodeci 25x28; endometrij 9.5 ;mala cista . Kakva su vasa iskustva kad se od klomifena pojavi manja cista?Da li ona moze da uzrokuje vanredno krvarenje? Poz
< Poruku je uredio Vedica RR -- 2.4.2009 11:30:30 >
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 6.4.2009 13:35:58
budvanka
Nista od trudnoce ovaj mjesec,jutros sam dobila i bash sam se iznervirala...Ovaj mjesec necu piti Klomifen,pokushacemo ovako,jer ne mogu vishe da se opterecujem,hocu da se opustim,da uzhivam,pa ako ne zatrudnim za 6mjeseci,onda cu opet pokushati sa Klomifenom.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 21.4.2009 13:52:17
zazaaa
Pozrav svim trudilicama..Evo i ja sam od ovog mjeseca klomifenka .Čekam da dođe čudesna ,a nadam se da neće.,pa da počnem piti od trećeg dana ..Kako vi računate,ako dođe do u toku noći??Jeli ko uspio s klomidom,ako kod muža i nije najbolji nalaz???Žene moje mene je već pukla neka nervoza ,šta ću kad sam paničarka
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 21.4.2009 14:21:30
lamama
Evo ja ga pijem već 3. ciklus, kod MM je idealan nalaz sperme i ništa evo imam osjećaj da ću svakog ćasa da procurim , ako dobijem idem na histeroskopiju, a šta dalje još ne znam, zazaaa u svakom slučaju sretno želim ti da uspiješ sa klomifenom, mnoge jesu.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 2.5.2009 20:27:45
zazaaa
Drage žene evo kod mene došla prokleta teba da počnem piti klomid od trećeg dana kako ću da računam pošto e tek malopre procurilo tačno 20:ooh znate kako sam tužna
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 2.5.2009 21:45:51
lamama
Draga zazaa želim da ti ovaj ciklus prvi sa klomidom upali i da u pupi bude bebica, sretno i nemoj biti tužna ide novi ciklus a sa njim i nova nada, biće aBd bebica i kod nas!
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.