|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
3.5.2009 12:31:28   
sminkica
Pozdrav curke,
relativno sam nova odnosno dugo sam vec registrovana ali prvi put pisem na ovu temu. Moja prva trudnoca nije bila potpomognuta nikakvim terapijama - desila se kad se o njoj nije ni pricalo i nazalost zavrsila spontanim sa 4,5 mjeseca. Sad mi je doc nakon 6 mjeseci truda ukljucila klomifen. Otkako mi je nastupila o pocela sam osjecati prilicno jake bolove i napetost u stomaku. Jos malo pa ce i vjestica a mene i dalje boli stomak - ne intenzivno kao prije ali kao da ce vjestica svakog casa. Je li koja od vas osjecala nesto slicno?

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 451
3.5.2009 18:23:52   
zazaaa
lamama hvala na lijepim rječima šta bih ja bez vas...Samo još nešto da pitam hoću li računati 24 sat ,jedan dan? kako vi računate... A za sminkica ..dobro nam došla želim ti mnogo uspjeha s klomidom i da s prvom kutijom dobiješ jednu user posted image ..Ja ti nemogu  puno  pomoći po pitanju tih bolova, stim da i ja tek ću početi piti ,pa neznam kakav je osjećaj., ali sam pročitala na forumu da je to normalno ipak javiti će ti se neko sa više iskustva vezano za klomid.sretno 

(odgovor članu sminkica)
Neposredna veza do poruke: 452
10.5.2009 1:13:52   
zazaaa
Pozdrav vam trudilice..Evo da vam javim bila sam danas na folikometriji ,nije mi nešto pomogao klomid,pa mi je uključio Menopur inekcije 3 dana po dvije..Nego curke ja poželila muža kad mogu startati na posao,moram li čekati da završim s inekcijamauser posted image    i pitanje jeli još ko koristio Menopur inekcije imaju li one ikakog efekta stim da su baš skupe??                                                        

Ja sam više postala kamen nemogu više da se opterećujem,ni da plačem došlo mi je više da sve napustim jer mislim da mi baš nije sudjeno da imam svoju bebicu user posted image                                                                       

(odgovor članu zazaaa)
Neposredna veza do poruke: 453
10.5.2009 14:03:14   
palma
Što se tiče menopura ja sam ga primala dva mjeseca sedam dana po dvije injekcije slabo sam reagovala na njih ali ti možda hoćeš, nije kod svakoga isto....sretno

(odgovor članu zazaaa)
Neposredna veza do poruke: 454
10.5.2009 17:51:17   
alex_mo
  Evo vec 2 mjeseca pijem Klomifen.Sve mi je isto.Sa i bez Klomifen imam folikule vece od 23 mm(kazi da mora da su veci od19mm).Rekla sam doktoru da ne moram da ga trosim,ali on mi je rekao da Klaomifen lose da utice i da treba organizam da se navikne a ne da se da mjesec pa pauzu.Znaci nekoliko mjeseci,zato sto ga organizam ocekuje kad jednom krenete.user posted image

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 455
10.5.2009 18:54:57   
tikica_69
Evo mog iskustva sa Klomifenom - taj lijek mi uvijek samo zamaze oci. Uvijek sve izgleda super, uvijek 3-4 odlicna folikula a na kraju jedna ili dvije jajne stanice i to obicno poprilicno lose kvalitete.Ja na njega bas ne reagiram bajno user posted image

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!

(odgovor članu alex_mo)
Neposredna veza do poruke: 456
11.5.2009 17:41:48   
zazaaa

Da vam se javim sutra opet idem na folikometriju danas sam završila s inekcijama.Nego moje trudilice kad se kreće u akciju meni ništa doktor nije rekao,ako nekaže sutra .Ja se još nisam mazila s mužemuser posted image šta me čeka sutra na ovoj drugoj folikometriji tako sam nestrpljiva da znam, nek mi ko javi .i za ovaj odnos od kad je najbolje da se krene u akciju? javim vam se sutra   pusa vam svima moje trudilice.

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 457
   RE: Da li neka od vas troši KLOMIFEN ?
12.5.2009 0:52:17   
alex_mo
Radila sam puno folikometrije.Stvar je jednostavna,radi se vaginalni eho prgled sa sondom,nista strasno.Tada se vide folikuli t.j koliko ima i koliki su.Znaci folikul mora da je veci od 19mm(a moze i veci) onda se ocekuje da prsne.Kad se to dogodi potrebni su spermici da ga oplode ,a to traje par sati.Znaci folikul se sledi i kad je zrel onda se preporucuje odnos, da kad prsne u vas ima spermice(znate oni ostaju do 36 sati kod zene).Ako to prskanje se ne dogodi  doktor sledi i vec sledeci ciklus preporucuje Pregnil injekcije da bi sazreli i prsli folikuli.Ja sam ovo radila nekoliko mjeseci,a u aprilu prvi put injekcija(folikuli su uvjek prskali) i opet nista.Zato sam se razocarala nakon posledneuser posted image (nisam je ocekivala),ali ne odustajem ovih dana idem na sledecu folikometrii i nadam se da ce mi se posreciti u junu.Pozzz
Neposredna veza do poruke: 458
14.5.2009 12:03:41   
marinela
I ja sam od slijedeceg cilusa na Klomifenu drzite mi fige da mi uspije....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna veza do poruke: 459
14.5.2009 15:42:04   
lamama
Marinela sretno, držimo ti fige i da uspiješ već u prvom ciklusu sa klomifenom.

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu marinela)
Neposredna veza do poruke: 460
14.5.2009 15:57:48   
zazaaa
Zravo moje trudilice ja sam vam pravo razočarana jutros sam išla na folikometriju moje folekule ovako izgledaju d 12mm a ljevi 13mm 13 mi je dan jako su loše stim da sam primila 10 inekcija menapur, kaže mi da nemam ovolaciju,a propisao mi još 4 inekcije danas i sutra po dvije i da dodjem u subotu na kontrol.pa neznam više šta da radim ,ako nemam ovolaciju zašto mi je propisao još 4 inekcije.Jeli još neko nema ovolaciju i šta dalje slijedi ...Bila bih vam zahvalna na bilo kojem odgovoru,savjetuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 461
14.5.2009 17:06:28   
lamama
Draga zazaa baš mi je žao što folikuli sporo napreduju, ali ima ipak nade, dao ti je još 4 ampule da bi još stimulisao rast folikula, a onda ćeš primiti stop injekciju kada narastu, šta će ti raditi jesu li ciljani ili je neka od metoda potpomognute oplodnje?

želim ti sretno sa napretkom i rastom folikula, i da bude ovulacije, javi nam se.

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu zazaaa)
Neposredna veza do poruke: 462
15.5.2009 10:33:59   
marinela
Hvala ti lamama....user posted image Ustvari u mene se tablete zovu Clomid.....al sve je isto ko i klomifen citala sma na internetu al nisam bas mogla nesto ekstra da nadjem sve je uglavnom na Engleskom pa ako neko jos nesto zna o njima nek mi napise bila bih zahvalna...user posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 463
15.5.2009 11:09:32   
ledy blue
ma mislim da je to isto, jer i meni je dr propisao klomid al u apotekama mi daju klomifen,,,a cula sam da u RS ima bas klomid...jel zna neko ima li  neke razlike???

(odgovor članu marinela)
Neposredna veza do poruke: 464
15.5.2009 11:14:54   
marinela
Ja sam bas dobila Clomid.....ja sam u Svicarskoj....I na reept sam ga dobila i nisam cak nista platila,al dobro to meni ide preko osiguranja posto ga placam svaki mjesec(u nas takav zakon)Sad ti kazem mislim da nema razlike isto se i pije i sve....

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 465
15.5.2009 18:49:33   
zazaaa
   Šta će ti raditi jesu li ciljani ili je neka od metoda potpomognute oplodnje       Neznam ti ništa draga lamama,nije mi ništ rekao.Šta ako nebude ovolacije user posted image ,jel mi treba neka terapija? sutra ću nakontrolu ,ali ja nemam nade da su narsle,samo su me bezveze izboli inekcijama.user posted image       Imali iko još ovakav problem da nema ovolaciju???

(odgovor članu marinela)
Neposredna veza do poruke: 466
15.5.2009 20:20:01   
lamama
Zazaa ima još žena sa tim problemom, ma nemoj odmah biti pesimista, možda i rastu, vjerovatno će ti sljedeći put povećati dozu injekcija da bi rasli folikuli, sretno sutra pa nam se javi, navijam da su ti narasle folikuleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i da bude ovulacija.

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu zazaaa)
Neposredna veza do poruke: 467
16.5.2009 12:02:31   
Crnogorka
zazaaa... prvi put kad sam radila oplodnju i nije bila uspjesna nazalost rekao mi je doktor da su jako slabe jajne celije i skoro je digao ruke od mene dok drugi put je bilo bolje i to sa duplo manje inekcija... nikad ne znas... sta ces, nekome je dato da se malo vise pomuci a neko od prve!

Sretno!

(odgovor članu zazaaa)
Neposredna veza do poruke: 468
16.5.2009 12:26:52   
zazaaa
Evo mene sa folikometrije  popravile su se folekule desni 16 mm ljevi 17 mm i imam ovolaciju, a negdje sam pročitala  da trebaju biti 19mm  .eto meni je rekao da imam ovolaciju i sa 17 mm,znači nemoraju biti baš 19mm .....   HVALA VAM SVIMA ,A POSEBNO LAMAMA,Crnogorka  

(odgovor članu Crnogorka)
Neposredna veza do poruke: 469
16.5.2009 12:48:44   
ledy blue
i mm je iduca tri mjeseca klomifenkauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zazaaa)
Neposredna veza do poruke: 470
16.5.2009 15:27:55   
marinela
Ma joj svaka ti cast....ja jos nisam dosla do te faze(a nadam se da necu ni morati)...Tek pocinjem sa klomifenom a vec me panika hvata....U mene su u pitanju"rupicasti jajnici"tako je doktor rekaouser posted image
Neposredna veza do poruke: 471
16.5.2009 15:58:41   
lamama
drage cure sretno vam sa terapijama i da vam se ostvari želja uskorouser posted image , ja sam radila prije tri dana histeroskopiju i evo sada čekam vješticu, pa ponovo u borbu, doktori idem za 15 dana, ne znam hoće li mi šta predložiti ponovo,

zazaa eto vidiš da su narasle i uopšte ne moraju biti 19mm, ja sam dobivala pregnil i sa 17,18mm, jesi li ti dibila pregnil, navijamo da uskoro nas obraduješ, baš mi je drago!!!

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu marinela)
Neposredna veza do poruke: 472
16.5.2009 16:23:46   
sabas
Drage Klomifenke,
Sva sam zbunjena , klomifen treba da pijem treci dan ciklusa , da li se racuna prvi dan kada sam dobila tj dobila sam juce to znaci da pocinjem da pijem sutra ? Sada procitah u uputama na tabletama jedna tableta dnevno pocevsi od petog dana ciklusa Dr mi je rekao treci dan ciklusa 2 puta po jednu ????
Hvala na odgovoru. :)

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 473
16.5.2009 16:26:33   
malena27 RR
draga sabas klomifen pijes od 3. dc ukljucujuci i dan kada si dobila, on se racuna kao 1. dc. znaci sutra trebas sutra ujutro poceti piti. ja sam pila od 5.dc jer su mi ciklusi tada trajali 30 dana, kod tebe je vjerovatno kraci pa zato ti je dr. rekao od 3. da pijes.

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 474
16.5.2009 16:34:56   
plava72
ja sam pila 2 mjeseca klomifen od 2.dana ciklusa,vodeći folikul bio je 28 mm,izgleda sve zavisi od doktora

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *