|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
30.6.2009 23:19:42   
cuvica
e drage moje ja sam na klomifenu vec 6 mjeseci...od 5-9dc pa ondainekcija  pregnyl za pucanje folikula jer od klomifena bas znaju buknuti...e da....imam osjecaj da kad pijem klomifen da se bas napusem...u smislu kilaza ista al mi tijesna odjeca :))) puno srece cure ovaj mjesec...

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 551
1.7.2009 10:58:36   
dalli
Da li je veca mogucnost doci do spontanog koristeci klomifen?

(odgovor članu cuvica)
Neposredna veza do poruke: 552
1.7.2009 13:18:52   
cuvica
IZVORNA PORUKA: dalli

Da li je veca mogucnost doci do spontanog koristeci klomifen?

neeeee....pa klomifen se pije od 5-9 dc i on pomaze folikulama da dostignu velicinu koja je potrebna za oplodnju...to mu je funkcija...

(odgovor članu dalli)
Neposredna veza do poruke: 553
1.7.2009 13:27:31   
cuvica
dalli evo ovdje ti sve pise

user posted image STIMULATOR OVULACIJE KVALITATIVNI I KVANTITATIVNI SASTAV Jedna tableta sadržava 50 mg klomifen-citrata.
Pomoćne tvari: laktoza, saharoza, boja E172. PAKOVANJE Kutija s 10 tableta. FARMAKOTERAPIJSKA SKUPINA I DJELOVANJE Klomifen je sintetički stimulator ovulacije. IME I ADRESA NOSITELJA ODOBRENJA / PROIZVOĐAČA Belupo, lijekovi i kozmetika, d.d.
Ulica Danica 5
48 000 Koprivnica, Hrvatska NAČIN I MJESTO IZDAVANJA Izdaje se na recept, samo u ljekarnama. TERAPIJSKE INDIKACIJE Klomifen tablete se primjenjuju:
- za indukciju ovulacije kod anovulacijske i oligoovulacijske neplodnosti u žena (uključujući in vitro fertilizaciju),
- kod disfunkcije žutog tijela,
- kao test ovulacije,
- u liječenju neplodnosti muškaraca s oligospermijom, te u dijagnostici abnormalnosti osovine hipotalamus-hipofiza-gonade u muškaraca. Liječenje klomifenom može biti uspješno samo ako je žena sposobna za ovulaciju, ako ima normalnu jetrenu funkciju i normalno lučenje estrogena (vaginalni bris, biopsija endometrija, procjena estrogena u serumu i u urinu, krvarenje kao reakcija na liječenje progesteronom), te ako je njezin partner plodan. Niže razine endogenog estrogena, mada nepoželjne, ne sprječavaju uspješno liječenje. Liječenje je bezuspješno kod primarne pituitarne ili ovarijalne disfunkcije. Liječenje klomifenom nije zamjensko liječenje za ostale poremećaje čija je posljedica ovulacijska disfunkcija, kao što su na primjer bolesti štitnjače ili nadbubrežne žlijezde. KONTRAINDIKACIJE Klomifen tablete ne smiju se primijeniti u slučaju kad postoji:
- preosjetljivost na klomifen-citrat ili na neki od pomoćnih sastojaka lijeka;
- trudnoća;
- bolest jetre ili oštećenje jetrene funkcije u anamnezi;
- cista jajnika (osim ako se radi o sindromu policističnih jajnika);
- vaginalno krvarenje nerazjašnjene etiologije;
- poremećaj funkcije štitne ili nadbubrežne žlijezde, prisutna organska intrakranijalna   
lezija;
- karcinom endometrija;
- aktivni tromboflebitis;
- mentalna depresija. MJERE OPREZA Prije početka liječenja Klomifen tabletama valja načiniti detaljnu pretragu zdjeličnih organa, a tijekom liječenja te između dva terapijska ciklusa, isključiti eventualno povećanje  jajnika, razvoj ciste jajnika ili postojanje trudnoće.
Osobe koje uzimaju Klomifen tablete moraju obratiti pozornost na svaku pojavu boli u trbuhu ili zdjelici, porast tjelesne mase, osjećaj nelagode ili nadutosti u donjem dijelu trbuha. To mogu biti simptomi povećanja jajnika i mogućeg razvoja ciste jajnika, te u vrlo rijetkim slučajevima razvoja sindroma hiperstimulacije jajnika.
Ako dođe do povećanja jajnika, liječenje valja prekinuti i ponovo započeti tek kad se jajnici vrate na prijašnju veličinu i to manjom dozom od prethodne.
Bolesnice valja prije početka liječenja upozoriti na mogućnost pojave višestruke trudnoće.
Ako se tijekom liječenja Klomifen tabletama jave smetnje vida, terapiju valja odmah prekinuti i izvršiti okulistički pregled.
Svaku pojavu vaginalnog krvarenja za vrijeme terapije Klomifen tabletama, a koja je nerazjašnjene etiologije, valja istražiti da bi se isključilo eventualno postojanje neoplastične lezije. INTERAKCIJE Nisu poznate interakcije s drugim lijekovima. POSEBNA UPOZORENJA TRUDNOĆA Klomifen tablete se ne smiju primijeniti u trudnoći. DOJENJE Nije poznato izlučuje li se klomifen u majčino mlijeko, međutim zna se da suprimira laktaciju. UTJECAJ NA SPOSOBNOST UPRAVLJANJA VOZILIMA I STROJEVIMA Potreban je oprez pri upravljanju vozilima i strojevima u osoba koje primjenjuju Klomifen tablete, zbog mogućih smetnji vida. Poseban oprez potreban je u osoba s povećanom osjetljivošću na hipofizarne gonadotropine i bolesnica s policističnim jajnicima, u kojih je najčešće potrebno smanjiti dozu i skratiti duljinu primjene lijeka; u bolesnica s miomom maternice u kojih primjena Klomifen tableta može potencirati rast već prisutnog mioma; u bolesnica s dugotrajnom anovulacijom u kojih primjeni Klomifen tableta obavezno treba prethoditi biopsija endometrija, zbog povećane učestalosti patoloških promjena sluznice maternice; u bolesnica s endometriozom u kojih moguću korist primjene Klomifen tableta u liječenju neplodnosti valja procijeniti u odnosu na mogući rizik za pogoršanje tijeka endometrioze. DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE DOZIRANJE U SVRHU INDUKCIJE OVULACIJE Uobičajena početna doza u liječenju neplodnosti u žena iznosi 50 mg klomifena (1 tableta) na dan tijekom 5 dana, počevši od 5. (petog) dana menstruacijskog ciklusa ili bilo kojeg dana, ako se radi o amenoreji. Maksimalna dnevna doza iznosi 200-250 mg klomifena.
U slučaju da nastupi ovulacija, ali ne i trudnoća, dozu u narednim ciklusima ne treba povećavati. Kod bolesnica koje će reagirati na terapiju klomifenom, ovulacija nastupa najčešće već u prvom ciklusu. Ovulacija obično nastupa  5-10  dana, u većini slučajeva 7 dana nakon posljednjeg dana liječenja. U rijetkim slučajevima ovulacija može nastupiti i 14 dana nakon posljednjeg dana liječenja. Za uspjeh liječenja važno je planirati koitus u očekivano vrijeme ovulacije.
U slučaju izostanka ovulacije, sljedeći ciklus započinje se dozom od 100 mg klomifena (2 tablete) na dan tijekom 5 dana. Svaki sljedeći ciklus valja započeti u razmaku od najmanje 30 dana od prethodnog, dozom za 50 mg većom od prethodne.
U slučaju izostanka ovulacije ne preporučuje se nastavak liječenja nakon trećeg ciklusa, zbog povećana rizika od nastanka nuspojava. U tom slučaju potrebno je ponovno razmotriti dijagnozu ili pokušati primjenu kombinirane terapije. U tu svrhu primjenjuje se kombinacija s humanim menopauzalnim gonadotropinom i/ili s humanim korionskim gonadotropinom.
Kod in vitro fertilizacije, klomifen se primjenjuje u dozi od 50-150 mg/dan tijekom 5 dana, počevši 3.-5. dana ciklusa. Uz klomifen se u tom slučaju primjenjuje i humani menopauzalni gonadotropinom i to počevši zadnjeg dana primjene klomifena ili odmah nakon završetka primjene klomifena. DOZIRANJE U MUŠKARACA S OLIGOSPERMIJOM U muškaraca s urednom funkcijom osovine hipofiza-hipotalamus-gonade te normalnom koncentracijom folikulostimulacijskog hormona u serumu, primjenjuje se 25 mg/dan tijekom 25 dana, nakon čega slijedi stanka od 5 dana. Ovaj ciklus može se ponavljati. Kod nekih bolesnika potrebno je dozu klomifena povećati na 50 mg/dan. PREDOZIRANJE U slučaju prekoračenja preporučene doze mogu se javiti mučnina, povraćanje, vazomotorno crvenilo, zamućenje vida, skotomi, povećanje jajnika s bolovima u zdjelici i donjem dijelu trbuha.
U slučaju pojave nekih od navedenih simptoma, treba prekinuti primjenu Klomifen tableta i obratiti se liječniku! NUSPOJAVE Pri preporučenom doziranju nuspojave su vrlo rijetke. Čini se da je njihova učestalost razmjerna primijenjenoj dozi i duljini trajanja liječenja. Uglavnom su reverzibilne prirode i iščezavaju ubrzo nakon ukidanja terapije.
Najčešće nuspojave su povećanje jajnika, valovi vrućine koji podsjećaju na menopauzalni simptom, te osjećaj nelagode ili boli u donjem dijelu trbuha praćene ponekad mučninom i povraćanjem.
Mogu se javiti prolazne smetnje kao zamućenje vida, a vrlo rijetko katarakta. Kožne reakcije u obliku urtikarija, osipa, svrbeža, javljaju se rijetko, a vrlo rijetko može se primijetiti lagana alopecija. Nuspojave sa strane središnjeg živčanog sustava javljaju se vrlo rijetko, a mogu biti  vrtoglavica, blaga glavobolja i depresija.
Od nekomplicirana povećanja jajnika valja razlikovati sindrom hiperstimulacije jajnika koji se može javiti u bolesnica koje primaju lijekove za stimulaciju ovulacije, iako vrlo rijetko u bolesnica u kojih se primjenjuje samo klomifen. Sindrom je karakteriziran jakim povećanjem vaskularne permeabilnosti koja može rezultirati brzim nakupljanjem tekućine u peritonealnoj šupljini, toraksu i eventualno perikardu. Rani znaci upozorenja razvoja sindroma hiperstimulacije  jajnika su: jaka bol u zdjelici, mučnina, povraćanje i porast tjelesne mase. Osim toga mogući su i sljedeći simptomi: bol i napetost u trbuhu, gastrointestinalni simptomi uključujući mučninu, povraćanje i proljev, jako povećanje jajnika, značajan porast tjelesne mase, dispnea i oligurija. Klinički se može ustanoviti hipovolemija, hemokoncentracija, elektrolitski disbalans, ascites, hemoperitoneum, pleuralni izljev, hidrotoraks, akutni pulmonalni distres i znaci tromboembolije.
U slučaju nuspojave, treba se obratiti liječniku ili ljekarniku!

(odgovor članu cuvica)
Neposredna veza do poruke: 554
1.7.2009 20:55:54   
dalli
Znam ja ovo, citala sam upustvo, nego me ipak kopka neki djavo!

(odgovor članu cuvica)
Neposredna veza do poruke: 555
6.7.2009 13:31:19   
barbarita
Drage mame, trudnice, buduće mame, evo i ja se pridružujem da podijelim iskustva s vama. Imam policistične jajnike, blaži oblik hormonalnog poremećaja, ciklusi veoma veoma neredovni (4-5 godišnje), povećana težina itd itd a suprug dijagnoza slaba pokretljivost spermatozoida i dr kaže da ćemo trebati medisinsku pomoć oko user posted image pa čak i umjetnu oplodnju i mi se šokiramo i odlučimo malo još razmisliti o svemu. 2 godine nakon toga, bez ikakvih lijekova i sl ja sam ostala trudna i 20.04.2008. rodila prekrasnog dječaka. Kada sam otišla kod svog doktora nije mi vjerovao da sam trudna, nije me htio ni pregledati da me ne bi razočarao iako sam mu pokazal da je test kućni pozitivan. Trudnoću sam otkrila u 7. sedmici i to slučajno. Ne znam ni kako ni zašto sam kupila test. Nešto u meni mi je govorilo :-) Iako mislim da je za trudnoću najpresudnija bila UN dijeta kojom sam to ljeto smršala 7 kg i odmah je došlo do ovulacije i ciklusa i odmah i do bebe. Sada planiramo drugu bebu međutim situacija je opet komplicirana jer i kada imam cikluse (uz dabroston) folikule ne rastu i ovulacija izostane. U četvrtak 3dc sam po prvi put počela biti Klomifen i danas navečer ga završavam i sutra ujutro kod dr. da vidimo što se događa. 

(odgovor članu dalli)
Neposredna veza do poruke: 556
6.7.2009 22:59:52   
napolitanka
barbarita,iste smo, ako ne pijem dabroston ne bude ni ciklus na vrijeme,po 3 mj. kasni..nemam policistične jajnike,ali imam male folikule i preskače mi ovulacija..i ja još čekam ishod prve ture klomifena, ovulacija bila,ali to nije sve :-)))da li se ikom ko ima ovako neredovne cikluse kao i ja, uredovao ciklus od klomifena ???meni doktor isključio dabroston radi klomifena, pa kontam možda je uredovan i ciklus ??? puse svim mojim klomifenkama :-))

(odgovor članu barbarita)
Neposredna veza do poruke: 557
7.7.2009 10:36:46   
MM25
Hej cure moje evo i ja se učlanila da podjelim s vama svoju muku....
Ovo mi je prvi ciklus s klomifenima i danas mi je 12dc, jučer sam bila na folikulometriji i imam 5 folikula od 10 i 12 mm, sutra idem opet da vidim koliki su.....

(odgovor članu cuvica)
Neposredna veza do poruke: 558
7.7.2009 10:46:56   
Latinka
MM25, sretno i neka na vrijeme puknu!user posted image user posted image

(odgovor članu MM25)
Neposredna veza do poruke: 559
7.7.2009 10:49:28   
Zoe
IZVORNA PORUKA: Latinka

MM25, sretno i neka na vrijeme puknu!user posted image user posted image

potpisujem i da folikulići dosegnu idealnih 19-21 mmuser posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 560
7.7.2009 13:39:43   
nea 1981
Dobrodosle, Barbarita i MM25. user posted image user posted image
Barbarita, ti si nova nada u bolje sutra. Vidite li, cure, da se moze i bez ljekarskog nadzora uspojeti...
Moze li mi neko objasniti samo kolika je velicina (folikula) potrebna da folikul prsne??? 19-20???
MM25 nemoj se sekirati, i mi smo uvijek u istoj situaciji. Ja sam vec 4 godine pa opet pokusavam da se oduprem razocarenju i bolu. Kada Bog dragi da, tako ce i biti...

Ne moze se protiv sudbine...
Neposredna veza do poruke: 561
7.7.2009 19:59:53   
merima85
Barbarita, i ja sam na dijeti i skinula sam 6 kg mada moram jos puno...jer imam stvarno dosta kg viska.Vadila sam hormone i sa menstruacijama je  isto sve ok,ali nikako da uspijem, pa se tako nadam klomifenu....meni je vec 2 ciklus pa ne (trebam) dobiti user posted image   20.07 
. Al  me strah da mozda zbog viska kg ne mogu biti user posted image .

helpppp....

(odgovor članu nea 1981)
Neposredna veza do poruke: 562
7.7.2009 21:20:57   
napolitanka
cure moje danas mi je 29 dan ciklusa, 16 dc sa klomifenom je postignuta ovulacija-danas 13 dan od ovulacije...radila test-negativanuser posted image user posted image user posted image user posted image ,menge još nema...mislim da nema ništa od ove ture, puuusaaa

(odgovor članu merima85)
Neposredna veza do poruke: 563
7.7.2009 23:00:22   
dalli
meni je ovo bio prvi mjesec na klomifenu i imala sam super folikule, cak dva super na kraju, ale user posted image dosla! ali idemo dalje...

Neposredna veza do poruke: 564
8.7.2009 12:18:44   
MM25
Ovako danas sam bila na folikulometriji i u lijevom jajniku nema više ni jedan a u desnom ima 3 kom po 14, 15 i 16 cm....
A danas je 13dc....

< Poruku je uredio MM25 -- 8.7.2009 12:20:19 >

(odgovor članu dalli)
Neposredna veza do poruke: 565
8.7.2009 16:00:33   
barbarita
Opat ja.. Bila jučer kod dr.  8dc nije mogla ništa naći osim da je endometrij vrlo dobar. Sutra ujutro opet kod dr pa javim.... uhhhh...

< Poruku je uredio Vedica RR -- 9.7.2009 9:56:41 >

(odgovor članu MM25)
Neposredna veza do poruke: 566
10.7.2009 16:50:45   
napolitanka
samo da prijavim user posted image ...prva tura klomifena prođe bez rezultata, idemo dalje, puse svima user posted image user posted image

(odgovor članu barbarita)
Neposredna veza do poruke: 567
10.7.2009 16:58:13   
dalli
Naravno, idemo dalje! ja sam danas pocela sa drugom turom klomifena, pa vidjecemo!

Neposredna veza do poruke: 568
10.7.2009 17:32:35   
napolitanka
ma mora upaliti,pa kad taduser posted image user posted image ...meni je doktor rekao da pauziram jedan ciklus sa klomifenom, pa ponovo....ali svakako idem na more, tako da se nadam da će sunce i morski valovi imati ako bog da i bolji učinak od klomića i hemije :-))))držim vam svima fige i želim od srca da uskoro dobijemo male slatke bebice user posted image user posted image

(odgovor članu dalli)
Neposredna veza do poruke: 569
11.7.2009 18:40:52   
dalli
Da li mogu popiti tabletu za glavu, a pijem klomifen?

Neposredna veza do poruke: 570
11.7.2009 18:42:27   
malena27 RR
dali procitaj uputstvo, ja mislim da mozes. 

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu dalli)
Neposredna veza do poruke: 571
11.7.2009 18:58:44   
lamama
evo i ja od jučer ponovo na klomifenu, u srijedu folikulometrije, pa vidimo. moždea i upali!!!user posted image user posted image user posted image user posted image Daj Bože!!!

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 572
11.7.2009 19:22:22   
dalli

IZVORNA PORUKA: malena27

dali procitaj uputstvo, ja mislim da mozes. 

Citala sam ali ne pise!

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 573
11.7.2009 19:23:32   
malena27 RR
mislim da mozes, popij paracetamol jer se on pije i u user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu dalli)
Neposredna veza do poruke: 574
12.7.2009 15:06:00   
Latinka
IZVORNA PORUKA: lamama

evo i ja od jučer ponovo na klomifenu, u srijedu folikulometrije, pa vidimo. moždea i upali!!!user posted image user posted image user posted image user posted image Daj Bože!!!

Sretno, lamama! A upalice, sigurna sam, aBd!!!user posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *