Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 8.11.2009 21:58:30
lana2006
Ne bih ti preporucila da uzimas na svoju ruku. To moze biti opasno!!! Bolje promjeni doktora! Ako zelis bebu a nemas ovulacije moras znati koji je uzrok,pa onda rijesiti problem. Ne razumijem tvoju doktoricu,kako ces ostati trudna ako nemas ovulaciju a ne daje ti stimulaciju. Nema logike! Ne znam koliko imas godina i koliko dugo pokusavate. Mozda tvoja doktorica misli da ti se ne zuri. Ako odes nekom drugom reci da pokusavate minimalno godinu dana. Neki doktori cekaju godinu dana pa tek onda pocnu traziti problem. Ne znam tvoju kompletnu pricu ali ni u kom slucaju ne uzimaj bez nadzora Klomifen!!!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 9.11.2009 10:02:46
plava72
Zrina dobronam došla I ja sam na klomifenu treći dan......... dr.mi je propisao od 3.dc do 7dc. Mene zanima da li klomifen izaziva mučninu jer mi se pojavila na dan kad sam ga počela piti ....... i prije sam ga trošila ali nisam imala nikakvih problema pa me ovo sad zbunjuje
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 9.11.2009 10:08:01
/MMK/
Mina minka klomifen može imati nuspojave, zato bi se svaki ciklus s klomifenom trebao uzv-om propratiti kod ljekara i nije ga uputmo uzimati na svoju ruku. Vjerovatno bi bilo dobro ( možda je to i dr. mislila) provjeriti još koji mjesec, možda i imaš O, a ni klomifen nije baš bezazlen.
Macina trava ( marulja) marubi herba ti je jedna vrsta prirodnog klomifena jer stimuliše jajnike na rad i utiče na prokrvljenost, uzima se od zadnjeg dana M, do pretpostavljene O, uz nju ali odvojeno pripravljeno ti je dobro uzimati vrkutu ( cijeli ciklus), koja je za zadebljavanje endometrija, da se bebica lakše uhvati. Oboje posebno macu ne smiješ uzimat u kombinaciji sa hormonskim lijekovima tipa klomifen, bromergon, gonal itd.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 9.11.2009 10:13:19
Leva
IZVORNA PORUKA: /MMK/
Oboje posebno macu ne smiješ uzimat u kombinaciji sa hormonskim lijekovima tipa klomifen, bromergon, gonal itd.
Ovo sam probala na vlastitoj kozi jer nisam znala da ne moze i nikada vise Mima minka MMK ti je sve lijepo i detaljno objasnila, dakle nema Klomifena bez dozvole ljekara. Osim toga bez obzira i da radis na ovulaciji ne mozes zatrudniti sa onolikim prolaktinom. Radi sada na njemu a Klomifen ostavi za inseminaciju. pusa
< Poruku je uredio Leva -- 9.11.2009 10:18:06 >
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 9.11.2009 10:14:07
zrina7
Hvala Plava72! Ja evo pijem od 4-do 8 dana ciklusa i danas mi je drugi dan i mogu ti reci da ne osjecam nista posebno sto bih mi smetalo.... Ides li ti potom na pregled 12 dan ciklusa ili???
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 9.11.2009 11:17:23
Starka
Plava navijam za ljepe folikule. Meni je uvjek bilo muka od klomifena. I tako sam bila teška i naduta.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.3.2010 13:53:52 >
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 9.11.2009 11:31:07
zrina7
Curke molim vas znate li jel to sto moram dr. na pregled 12 DC isto da mi vidi folikule ili....Prvi put sam ovaj ciklus na dabrostonu i sad na klomifenu! Ja sam sinoc osjetila da mi je bilo dosta vruce u predjelu grudi pa mozda je od toga?
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 9.11.2009 11:37:48
/MMK/
Da na pregled ides da dr. vidi kako si reagovala, ( koliko folik. imaš i koje veličine) i napravi procjenu očekivane O i da preporuku kada bi trebao biti ciljani odnos, i za ndB idući put eventualno povećanje/smanjenje ili mjenjanje terapije. Da ti ne treba idući ciklus, da već u ovom
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 9.11.2009 11:38:16
plava72
Prošli put je i meni dr.rekao da dođem 12 dc i folikul na lijevom jajniku bio je 25mm i isti takav na desnom a rekao mi je da imam odnos 15 dc .Ja pratim ovulaciju sa lh trakicama pa sam mu rekla da mi O zna doći ranije pa ću sad početi od 9.dc
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 10.11.2009 10:44:46
Starka
Meni puca čak sa 28 mm, a može i sa 23 mm, tako su meni rekli. Sretno plava
< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.3.2010 13:54:09 >
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 10.11.2009 22:05:41
Sanelina73
Buduce mamice,
U biljnoj apoteci sam kupila cajeve OCAJNICA, ispod piše MARRUBIUM VULGARE, MARRUBI HERBA i ZDRAVAC, ispod piše GERANIUM ROBERTIANUM,GERANI ROBERTIANI HERBA, pa me zanima da li su ovi cajevi dobri za regulisanje dva hormona FSH i LH, koji su kod mene strasno velike vrijednosti-40,a dozvoljeno do 12,jer pokusavam vec duzi period zatrudniti. Da li se Ocajnica i Zdravac smiju piti za vrijeme ovulacije i menstrucije. Pošto sada koristim tablete CYCLO-PROGYNOVA 1x1,intersuje me da li se uz ove tablete mogu piti ovi cajevi, postoje li neke smetnje ili uz koristenje nekih drugih tableta. Po Vašem mišljenju ukoliko ste u mogucnosti, zamolila bih Vas da mi kažete koji od ova dva caja bi mi najviše odgovarao da pocnem piti i koliko vremenski se piju. Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru Veliki pozdrav. P.S. Da li je neka od vas koristila ili sad koristi CYCLO-PROGINOVU.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 10.11.2009 22:07:00
dada_sa
Drage moje da se i ja pridružim ovaj mjesec sam pila klomifen od 5.dana menstruacije 5 dana, i isla na folikulometriju svako drugi dan...13 dan ciklusa dobila sam injekciju štoperica i sad čekam šta će biti...inače imam hiperprolaktinemiju i policistične jajnike, prolaktin držim pod kontorlom uz pomoć dostinexa i pijem 1/4 tablete sedmično, i sada mi je prolaktin 134 to je ok...ja pijem i macinu travu, međutim pročitah da se macina trava ne smije piti uz bromergon(a ja pijem dostinex umjesto bromergona jer mi je lakše piti 1/4 tab. dos. nego bromergon svaki dan). a pokušavam da ostanem već 6 mjeseci al bezuspjesno. Ovo mi je prvi mjesec da sam uzela klomifen i sad ćemo vidjeti šta će biti...ali ja sam nekako pesimista, i taj PRL i policisticni jajnici ...
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.