Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 18.11.2009 10:31:05
sashka
Ćao ženske, ja sam nova ovde....pa da vam ispričam moju priču. Imam 27 godina u braku sam već 2 godine. 2007 god. sam imala pobačaj u 7 mesecu trudnoće, nosila sam devojčicu i konzijlijum lekara mi je prekinuo trudnoće zbog srčane mane bebe. Onda skupim hrabrosti posle tog očajnog čina, godinu dana sam plakala, budila se noću, počela da osečam očaj kada vidim trudnicu, skupim hrabrost, i 2008 u okt. ponovo ostanem trudna, ja presrecna ali uplašena, kao da sam predosecala, ono Vanmaterična, urađena mi je laparaskopija i ostranjen mi je levi jajovod. Bila sam očajna, sada su mi šanse za trudnoću 50 %. I od marta ove godine sam ponovo poželela bebu, i krenula kod lekara, na folikulometriju, ovog meseca sam pila klomifen, i doktorka, kaže da je sve ok, sada čekam. Ne znam ali počelo je sve da me boli kao da ću pa sam ponovo postala očajna. Čini mi se da više nemam snage, nizašta. Toliko želim bebu da to moje nezadovoljstvo je počelo da mi se reflektuje na muža, na posao...A svi mi govore opusti se biće kada se ne budeš nadala. Ja ne mogu da se opustim i ne mogu da zaboravim....A kada mi neka drugarica javi da je trudna i da se porodila, majke mi ljudi nije da sam ja ljubomorna, ali meni se samo želudac okrene.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 19.11.2009 14:47:47
plava72
Ćao Zrina
Bila sam kod dr. i dva folikula su pukla a imam još jedan veliki Ne pišeš ništa kako tvoji folikuli napreduju...... ja se nadam da imaš velike, lijepe folikule koji će dati
< Poruku je uredio plava72 -- 19.11.2009 14:48:30 >
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 20.11.2009 7:51:06
zrina7
Jutro Plava! A što da ti velim draga moja ni sama puno ne znam jer mi puno ne kaže ,a ja nisam pitala! Kad sam došla sad jučer saznala sam od sestre da mi je na prošlom pregledu folikul bio manji od 10 mm,a endometrij 4 mm.Očito mi baš ne napreduje sve to kako treba ,a koliko folikula pojma ti nemam.Sad u četvrtak mi je isto nešto napisao ali ne znam što i rekao da dođem ponovno u utorak.Pa vidjet ćemo. A ti jel to kod tebe sve ide svojim tokom.Jel moguće da i manji folikul pukne,ako se endometrij smanji....nešto sam dešifrirala kod sebe šta mi je napisao i čini mi se kao da piše da je edn. 3.mm,a folikul nešto piše meni se čini kao nema.....a možda samo krivo tumačim.Eto draga moja to je to kod mene.Ti mi budi dobro i sve ti Bože najbolje nam podari! Pozdrav ti veliki!!!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 20.11.2009 8:06:09
/MMK/
zrina kod nekih žena pucaju i manji folikuli, ali to su oni od 17-18 mm, a endometrij bi u vrijeme O trebao biti bar 7-8 mm da bi se bebica mogla uhvatiti. Endometrij se prirodno podebljava cveklom, sokom od mrkve cvekle i jabuke, ananasom i njegovim sokom.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 20.11.2009 8:51:52
zrina7
MMK pozdrav! Hvala ti na odgovoru...a sama ne znam vidjet ću šta će mi reći sad u utorak.Kupila sam jučer čaj od vrkute ,negdje sam pročitala da je i to dobro.šta ti misliš?.Može li ovaj kompot od ananasa ili svježi?
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 20.11.2009 10:02:27
bebica89
i ja vrkutu pijem od 10 prosleg mjeseca,pa vidjecemo sad ovaj mjesec imali dobrih rezultata...a cveklu ponekad popijem,dosadila mi je...koliko se ti trudis??
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 20.11.2009 10:13:32
zrina7
Ja evo počela s vrkutom od jutros jer sam jučer malo tražila i negdje pročitala da je dobra,a probat ću i s ananasom još sam pročitala da je dobro piti ginko biloba to imam doma pa sam i to jutros popila....A inače sam prvi put bila ovaj mjesec prvo na dabrostonu pa onda na klomifenu i nakon toga sam 12 dc išla na pregled i naručio me opet sad u jučer pa trebam opet ići u utorak! A ti draga moja ....?
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 20.11.2009 10:32:24
bebica89
ja se vec 14 mjeseci trudim isla sam samo jednom kod ginekologa,gdje mi je samo radila bris vagine i rekla mi je da imam gljivice,i trosila sam vaginalete,ostale preglede nije mi nista vadila,tako da sad ovaj mjesec pijem vrkutu stalno A C E vitamine,voce svakodnevno,pa vidjecemo,ako nista nebude ni ovaj mjesec,onda na detaljnije preglede idem,i mjenjam dr,jer ona mi je stvarno beze
zaboravoh to pozeljeti dobrodoslicu,jer vidim da si se nedavno tek uclanila,slobodno pisi i u cekaonici,jer tu se pise o svemu i svacemu
< Poruku je uredio bebica89 -- 20.11.2009 10:34:38 >
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 20.11.2009 10:50:43
zrina7
malena jesam odnedavno sam tu nešto sam čačkala na poslu po comp.i bila presretna da sam tako nešto našla.Inače sam i sama prvi put išla kod ginića,upravo zato što bih htjela da budem trudna,volimo se i slažemo i baš bi onda to nekako samo zaokružilo tu ljepotu,ali.....sve je to opet u Božjim rukama ....i tako sam krenula i otišla prvi put kod gin....i što mi preostaje nego nadat se!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 23.11.2009 9:00:12
sashka
cao devojka. ja sam danas dobila ...i ne znam toliko sam se smorila jer sam se nadala. Ne znam da li da idem ponovo kod lekara jer treba početi 3 dan sa klomifenom...ili bataliti i lekara i sve.... I ovako je sve u Božjim rukama!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 23.11.2009 9:59:30
Starka
Draga sashka tako mi je žao što si prošla kroz tako teška iskustva. Znam da si umorna i da je teško naći snagu za dalje. Ja ti mogu samo reći da si još mlada i ako se bebica uhvatila dva puta, uhvatit će se i treći put. Samo hrabro naprijed. Želim ti svu sreću.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.3.2010 13:53:13 >
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 23.11.2009 10:10:03
andjela_sa
Jutro cure....nije ni mene dugo bilo.Evo od jutros sam i ja Klomifenka.(nakon Dabrostona,cyclo proginove)Juce sam dobila a po terapiji na klomifenu sam od 2dc(od danas) 2x po pola tablete 5 dana.Nakon toga od 15-25 dana Utrogestan.Folikulometrija zakazana za sledeci ponedeljak,9dc.Drzite mi palceve jer stvarno se nadam da ce ovo da uspije.Citala sam dosta o klomifenu i znam da su misljenja podjeljena.Ima djevojaka koje su zatrudnjele prvi mjesec sa nji a ima onih koje uopste nisu reagovale.........samo da budem u ovoj prvoj grupi....do skorog tipkanja
< Poruku je uredio andjela_sa -- 23.11.2009 10:11:18 >
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 23.11.2009 17:17:36
sashka
Pa ja bih volela da sam malo pozitivnija. Ali i to je normalno, padneš, ustaneš ..i nastaviš dalje! Nadam se da ćemo sve ugledati ili ....Ja sada nastavljam dalje, idem kod doktora, piću klomifen, mislim da smem još dva meseca..i znam i osećam da ću uspeti!!! Volim vas i ljubim...Čujemo se uskoro...SREĆNO SVIMA!
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.