Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 25.11.2009 0:03:38
emiih
Pozdrav svima, Ja sam ovaj mjesec pila klomifen. 12dc 3 folikule ,14dc pregnyl inekcija ,pa to i slijedece vece ciljani odnosi.Sad cekamo i nadamo se. Moj dr. mi je uz to posavjetovao da prije odnosa uradim unutrasnje pranje sa sodom, obicnom sodom koja se pije kod mucnine.Nije mi bilo bas jasno,da li se radi o sodi koja se moze kupiti u samoposlugama,i dr. je rekao da je u sustini to isto,al eto da ipak kupim u apoteci.Ja sam razmutila ne bas punu malu kasicicu sode sa nekih 200ml vode,a doktor mi je dao neku flasicu koja je bukvalno namjenjena za " unutrasnje tusiranje",koja je pravo prakticna.Uradila sam to prvo vece,a drugo nisam jer sam se bojala ,ako ima vec prezivjelih plivaca da ih ne isperem ,to je moja teorija .Time se neutralise ta sredina dole.Jer kako mi je doktor objasnio,ako je previse kisela sredina ,plivaci umiru. Pa eto mozda nekoga i to interesuje .... Od viska glava ne boli. Ja sad vise sve radim sto cujem da moze pomoci.Ali vidjet cemo hoce li imati kakvog efekta.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 25.11.2009 9:02:45
Starka
Soda je odlična i za gljivice. I ja praktikujem da se isperem sodom.
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 26.11.2009 18:23:34
vjestica
možeš osjetiti jajnike, ali i nije obavezno da ih osjetiš meni se dešavalo da ništa ne osjetim, a imam folikule, a zadnji put sam osjetila jajnike i to pravo, a nisu se posebno izdvojili folikuli
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 26.11.2009 19:51:24
Janica
E ovako ja sam po prvi put bila na klomifenu ovaj mjesec. Popoila ga i 12.dan folikul bio 22,5 mm. Ginić kaže igraj te se jer u idućih 48 sati nastupa ovulacija. Mi se bacili na poso i sad čekam i čekam taj 9.12. Nadam se da je to - to. Nešto mi govori...
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 26.11.2009 23:10:07
emiih
Ja sam prosli mjesec pila 1 tabletu dnevno,i 12dc imala jednu folikulu 21mm,i dr. je smatrao da mi ne treba inekcija,bio je pravo optimistica,al eto opet nista,dosla . Eh ovaj mjesec sam trazila da mi poveca dozu,tako da sam pila 2 tablete dnevno,i 12dc sam imala 3 folikule,14dc sam primila prognyl inekciju,malo se igrali pa eto sad se stvarno nadam.Ne mogu da iscekam 5.12..Nesto imam dobar osjecaj,ili sam se samo nafurala,desavolo mi se to cesce. Prvi put nisam bas nesto osjetila,sad drugi put sam osjetila malo jajnike,al nista posebno.Ja sam se samo uzasno znojila,bilo mije pravo vruce,osjecala sam se kao zena u klimaksu. Nabavila sam test,pa cim bude mogla uradit cu test,jer sad je stvarno prerano,pa tek je proslo 5 dana od ovulacije, iako mi se to citav dan vrtilo po glavi.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 30.11.2009 13:50:54
andjela_sa
vratila se sa folikulomtrije.....katastrofa......jajnici uopste nisu odreagovali.Endometrij 4mm,na lijevom i desnom janiku po vise folikola do 10mm.........idem opet prekosuta ali nema nade izgleda!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 30.11.2009 14:34:04
lamama
Andjela polako nemoj odmah da si pesimistična ima još vremena da narastu, pa šta ti kaže doktor, uzmi malo ananasa, vitamina c i e ovih dana, pa da probaš i tako, a i ako ne bude ovaj ciklus onda ima i odmah sljedeći pa će ti dr povećati dozu, ipak je to najmanja moguća doza klomifena što si pila sada, ja ti želim da uspiješ u ovom ciklusu
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 30.11.2009 15:10:54
andjela_sa
Hvala ti pno ali nije lako .Povecacemo dozu Klomifena iduci ciklus,a pijem Prenatal,danas cu a uzmen caj vrkutu ili zdravac(ako nadjem),Revitinu maticnu mlijec i ginko bilobu.Nemogu da se odlucim sta bih pa cu lijepo sve da pijem.....
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 30.11.2009 15:19:27
vjestica
nemoj da mješaš te čajeve sa klomifenom, samo ćeš gore napraviti ako ne reaguješ na klomifen dovoljno, može se pojačati doza ili uključiti druga dodatna terapija
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 30.11.2009 15:26:15
/MMK/
Anđela, ja mislim da to uopšte nije loša reakcija za 9. dc. Pa taman bi ti O mogla biti za nekih 5 dana, što je skroz ok. ~~~~~~~~~~~~~~ da folikulćići rastu. S klomifenom ne mješaj nikakve čajeve, takve vrste.
Ja sam danas popila 5. klomifen, pa u šetvrtak na uzv, nadam se da će narasti.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 30.11.2009 15:43:28
andjela_sa
ma ne znam vise sta da mislim.Idem ponovo prekosutra(srijeda) na folikulometriju da vidim kakvo je stanje.Mada mena nade za ovaj ciklus,endometrij uzasno tanak 4mm i takvi folikuli
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 30.11.2009 15:46:20
lamama
Anđela kažu da je ananas dobar za debljanje endometrija, svjež ili sok, i C vitamin,špinat, pa to malo uguraj u ishranu, voće i povrće, limunadu, mandarine itd nadam se da će ti pomoći, probaj ne može ti štetiti, samo ne čajeve sa terapijom za stimulaciju, to nikako!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 30.11.2009 15:55:40
Starka
IZVORNA PORUKA: andjela_sa
vratila se sa folikulomtrije.....katastrofa......jajnici uopste nisu odreagovali.Endometrij 4mm,na lijevom i desnom janiku po vise folikola do 10mm.........idem opet prekosuta ali nema nade izgleda!
to je stvarno loše za 9 dan. Mala ti doza klomifena. Ja sam obično bila 2x1 dnevno 5 dana. I endometrij ti je loš, nema od toga ništa ovaj put. Već idući put jaću dozu i udri po ananasu i cvekli
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 3.12.2009 13:29:38
andjela_sa
Cure evo mene poslije druge folikulometrije i stanje je sledece:11 dc desni jajnik vise sitnih folikula,lijevi 13mm i 11mm,endometrij 5.5mm.Znam da nije nesto i da nema sanse za trudnocu ovaj mjesec ali bitno mi je da se bar nesto desava.Podsjecam da sam bila na 2x1/2 klomifena od 2dc.Pijem Prenatal,Ginko bilobu,maticnu mlijec i od danas andol100(savjet doktorice).Pfva folik:endometrij 4mm LJ i DJ vide sitnih do 10mm
< Poruku je uredio andjela_sa -- 3.12.2009 13:31:23 >
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 3.12.2009 15:55:00
Leva
Endometrij ti je fakat slab ali nema mjesta ocajavanju. Ovo je bio tek jedan ciklus, naredni ce biti bolji. Klomifen inace stanjuje endometrij pa da i to znas. Postoje kvalitetniji i mnogo skuplji lijekovi od njeg koji pomaze rastu folikula i endometrija.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 3.12.2009 20:59:08
/MMK/
Evo sam došla s folikulometrije nakon klomifena( 5x1) 11dc. na desnom jajniku 3 folikula, jedan dominantni 17,5 mm, endometrij 8,7 mm, očekivana O za 2 dana.
Anđela vezano za tvoj uzv, ne bih da ti dajem preveliku nadu, ali sve je tako relativno, žene imaju super folikule pa se npr. ne desi T, a nekad nije sve najsavršenije, a bude T. Ja kada sam ostala T na klomifenu ( doduše bila je vanmaterična) na 11 dc sam imala folik.14,11,11 i end 6,5 mm.
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.