Dina_1405 -> RE: Bronhitis kod beba! (27.1.2011 13:44:29)
|
:) Hvala puno. A taj dr. je li privatnik,ili radi u drzavnoj bolnici i kojoj? IZVORNA PORUKA: Hanady RR prenos postova IZVORNA PORUKA: Dina_1405 Pokusavala sam pronaci nesto o ovoj temi ali bezuspijesno. Moj sin od 8 mjeseci ima tzv. alergijski bronhitis. Dva puta smo boravili u bolnici (Jezero),primao je injekcije (urbazon),inhalacije 2puta dnevno. Prosli smo pravi pakao. Skoro nikako nije spavao,konstantno je kasljao,povracao,obijao hranu,nosic mu je bio zacepljen,jedva je disao... Sada pije oralne granule Singular,a po preporuci dr. sam mu kupila baby haler,i svaki dan ga inhaliram. Od posljednjg izlaska iz bolnice u decembru,on je bolje,medjutim mnogo me je strah da se ponovno ne vrati... I u mojoj i muzevoj porodici ima predhodnika koji su imali tih problema. Eh sad,postoji mogucnost da se opet ponovi isto,a mozda i ne. On je inace izuzetno napredna i vesela beba. Probala sam i "narodni lijek" ,koziji loj koji sam mu stavljala na pluca ali nije nesto pomoglo. Znam da kozije mlijeko pomaze,ali on je jos uvijek mali da bi ga pijo. Govorili su mi i za svinjsku mast ali ja sam protiv. Zanima me da li i vi imate slicna iskustva? Koliko je trajalo kod vase djece (ako jeste),i kako ste izlijecili...? Veliki pozzzz svima! IZVORNA PORUKA: doublemum Hajde ja ću ti odgovoriti ovdje-pa nek'''' prebace post! Moj sin je u augustu prošle godine završio u bolnici zbog opstruktivnog bronhitisa(stariji) koji je izazvan-ne znaju čime! ovako-prvo počeo kašljati mlađi i odvedemo ih zajedno doc-jer je dolazio bajram i vikend-pa eto da na vrijeme reagujemo(ovaj satriji je samo kašljucao) Doc mu propiše antibiotik(kao upaljeno grlo) inahalacije-ventolin+dexason! Po noći dobije temp. i damo mu dalsy, a počeo je da otežano diše(nakon 2 inhalacije)!Završimo u hitnoj, gdje konstatuju nisku satraciju i samim tim na spošalju na pedijatriju-gdje smo imali isti način liječenja kao i vi! Na otpustu nam daju da trošimo singular junior i pumpicu(flixotide)jer kao to daju preventive radi! Mi smo odbili i pumpicu i singular, jer mi je nelogično da nakon jedne opstrukcije mora sve to koristiti, a rekli smo doc da želimo da pratimo da vidimo šta i kako dalje! Treba da uradimo alergo-test! Na moje pitanje-da li je mogao antibiotik izazvati alergiju i da tako završi-oni su odgovorili da nema dovoljno simptoma za alergiju?! Kao -nema osipa, nema otečenosti jezika......ali ja i dalje4 smatram da je ta opstrukcija bila izazvana ili antibiotikom ili dalsy sirupom, jer je djete već tretirano dexasonom-otkuda da se stanje pogorša! On je kao beba od 8 mj imao bronhitis koji je liječen samo inhalacijama ventolina(za šta su oni rekčli da je kao nebitan toliko , jer dosta djece u toj dobi dobiju bronhitis....a na otpusnom pismu mu napišu da je ponavljajući opstr. bronhitis).... Nakon tog bronhitisa(8 mj) smo imali tretman kozijim lojem(ali mora se biti uporan i s ovime) i u mlijeko(kravlje) sam stavljala malo tog loja otopljenog s medom!Išli smo na more, na planinu redovno(1 h je znao pješačiti do odredišta-Stanari)! Saračevićka mi kaže kao nemoguće je da nije nikada imao bronhitis(osim ovog kad je imao 8 mj)Svaki nj kašalj je bio popraćen doc slušalicama i nemoguće da je bronhitis prošao neopaženo....a i da je iamo nekuh disajnih problema ne bi bez bili kakvih poteškoća savladavao uspone Bjelašnice-gotovo bez odomora uz obronke Bjelašnice Nakon ove opstrukcije smo astavili živjeti normalno!!!!!! Stavljala sam mu kotziji loj(jednu noć na prsa jednu noć na leđa) i dešavalo se da iskašljava zeleni šlajm! Koristimo prirodne proizvode kod kašlja,ponekad biljni sirup, ali hB bronhitis s više nije ni vraćao! A da, bili smo kod doc ŠPiritovića koji mu je takođe uključio neke svoje inhalacije(imaju neki prirodi sastojak-tajni) Koristimo med od komorača koji nam je on preporučio.... Možeš otići i kod nj na pregled(ili kod nekog dr doc, pulmologa)ali obavezno potraži mišljenje bar još jednog doc! Bebica je mala i žao mi je da je kljukaju svim što su vam dali!(Ako mor-p hvla Bogu da i to postoji)ali oni čini mi se samo to znaju propisati! Na temi bronhitis kod djece ćeš pronaći dosta savjeta i recepata za prirodne lijekove(čaj od luka i jabuke....) koji će vam sigurno aBda pomoći! Sretno i izvini n dugačkom postu! IZVORNA PORUKA: doublemum Za ovaj baby haler-to nije inhalator(koiko znam) nego pomagalo putem kojeg bebi daješ neki kortikosteroid-jel'' tako?!
|
|
|
|