lekica83 -> RE: Bronhitis kod beba! (21.10.2011 8:06:05)
|
Malo da podignem temu, izgleda da je krenulo vrijeme bronhitisa mada kod nas nije ni preko ljeta prestajalo. Moju curicu to uhvati u roku od par sati, znaci prvo malo nosic slini,koji put se nakaslje i dok se okrenes krene hroptanje i JEDVA dise. Ja svaki put isprepadana brze bolje kod Dr, kod raznih Dr da napomenem i to ali lijecenje svaki put isto, inekcija urbazol, ventolin svakih 6 sati sa babyhallerom, neki od antibiotika sirupa i nesto za kasalj, najcesce prospan. I tako svaki put a sada nam se desilo da smo prije 15tak dana popili sumamed koji je mnogo jak i nakon dvije sedmice opet isto sve krene. Meni vise pukne film od antibiotika koje dijete pije a da se ne uradi analiza krvi i stisnem i ne odvedem je Dr nego kod kuce onaj caj od luka da pije, svinjska mast na prsa na krpicu, i guscija mast po kasikicu u supu da jede. Jos smo uzeli eukaliptusovo etericno ulje i jelino ulje i to stavili po sobama na radijator u posudu sa vodom. Nasa kuhinja je mala i odvojena od dnevne sobe pa se mi zatvorimo vodu stavimo da kljuca sa desetak kapi eukaliptusa i to joj je dosta pomoglo. Takodje kad zaspe nakapam par kapi na gazu tog ulja i malo drzim blizu nosica da to udise. NE znam sta je od svih ovih stvari pomoglo ali dijetu je za jedan dan bilo za 80 posto bolje, sto se do sad nikad nije desilo ni sa antibitoicima i inekcijama. E sad ona nije povracala, niti je imala temperaturu a nije ni pokakila slajm pa to jos cekam da vidim hoce li zbog caja. Zanima me koliko dugo ste vi davale caj da piju vam djeca i koliko kolicinski, moja je za dva dana popila odprilike oko pola litra tog caja a ja nemam orijentaciju je li to malo ili puno???
|
|
|
|