almondray -> RE: Bebe (od godine dana) i bronhitis!!! (23.2.2015 20:04:38)
|
IZVORNA PORUKA: aidana almondray to je bas dugo [sm=smiley13.gif] Zar citavo vrijeme kaslje istim intenzitetom? Nema nikakvog poboljsanja? Moj je imao do sada najjaci kasalj, preslo u upalu pluca. Pored antibiotika je uzimao 3x po citavu ampulu pulmicorta (ukupno 10 ampula), flixotide 3x po 2 potiska (nakon sto sam prestala sa pulmicortom), ventolin 3x dnevno ( 2 sedmice), singular (uzima ga vec 2 godine sa prekidima ljeti) i jedan cepic koji nema kod nas kupiti i ne znam mu naziv napamet. Taj cepic je odlican, on je umjesto injekcije urbazona ako sam dobro shvatila. Sutra je treca sedmica, idemo na zavrsnu kontrolu i ne kaslje vec par dana. Opstrukcije je imao 2 sedmice, nama je to do sad prvi put da tako dugo traje. Obicno kombinacija ventolina, pulmicorta, flixotida i singulara odmah nakon 3 dana pocne djelovati a poslije 7 ostaje samo povremeni kasalj koji traje onda jos desetak. Ne kašlje više,sad samo kašljucne tu i tamo.Ali meni je čudno što mu se čuje taj hropac iz pluća.Recimo danas pao i rasplakao se,a u plućima pliva šlajm[sm=smiley13.gif] .Prošli četv.bili na kontroli i dr. kaže da je dobar kakav je bio nije ništa komentarisala što mu nešto zviždi iz pluća kad diše[sm=zmeden.gif] Sutra aBd na kontrolu. Terapija mu je ventolin 4x1,atrovent 4x1,fliksotid 50 2x2 i singulair.A ispio sumamed prošle sedmice. Od prirodnih lijekova mu dajev sve što sam čula da pomaže a dostupno mi je (osim masti pošto često dobije t ) i dr. je rekla da sve što čujem ,pročitam dam jer mu ne može odmoć nago samo pomoći[sm=smiley13.gif] Koliko je tvom sinu Aidana?Koliko dugo se borite sa ovim? Jeste li radili neke pretrage?
|
|
|
|