azra I ADI -> RE: Bronhitis kod beba! (20.5.2013 22:30:25)
|
Pozdrav drage mame! Zanima me je li neka od vas imala ovakvu situaciju... Moj mali ima 4 godine, a od 1,5 godine ima alergijski bronhitis.Unazad 14 mjeseci koristi singulair i nije bilo bronho napada. Međutim 10.4.smo bili na kontroli na pedijatriji i odluče da mu isključe flixotide, da proba ostati samo na singulairu. Prije 3-4 dana ie imao jake simptome alergije,tj.nos mu curio i okice ga jako svrbljele,ali je nalaz na plućima bio dobar,tj.bez opstrukcije. Danas se naglo zakašljao i povraćao, kada je povraćanje prestalo, nastavio je kašljati, a meni se učinilo da čujem ono pištanje u plućima,mogla bih se zakleti da je bilo...Ustvari ja tako mislim da izgleda astmatični napad,ono kad naglo nastane....Ja godinama imam iskustvo sa bronhitisom,ali ovo je bilo drugačije, jer su se simptomi alergije-curenje nosa i svrabež očiju od juče potpuno povukli, danas je odlično izgledao, čak ga jutros vodila i dr.i žena mu lijepo presluša pluća, sve super,a onda odjednom.Ja se prepala i dala mu inhalaciju ventolinom. Je li neka od vas imala takvu situaciju, kad napad počinje tako naglo?
|
|
|
|