Derya -> RE: Bronhitis kod beba! (24.11.2012 20:02:24)
|
Zdravo mame! Vec sam pisala na drugoj temi ''zima i izlasci'' vezano za bronhitis, pa da se javim i ovdje...[sm=smiley1.gif] Naime, imam kcerkicu 3 god, inace jako vesela i aktivna curica ali nas muci taj bronhitis koji se uvijek vraca, a u zadnje vrijeme precesto. U martu je zavrsila u bolnici na lezanju zbog toga, na osnovu nalaza i IgE koji je bio dosta povisen, dijagnoza je bila alergijski opstrukcijski bronhitis koji moze preci u astmu ako se ne lijeci i tad su joj ukljucili Flixotide 2x dnevno. Da bi joj preko ljeta smanjila na 1x dnevno..i stvarno nije imala opstrukcije od aprila pa sve do proslog mjeseca, promjena vremena i odmah je uhvatilo. :( I to je trajalo par dana, 2 injekcije+ par dana inahalacije ventolin i dexason, i evo ponovo je uhvatilo 12.11. prvo smrcanje, sutradan kasalj i otezano disanje. Odvedem je kod dr. ponovo sve ispocetka, injekcije, inhalacije, da bio se 3 dan pogorsalo disanje i primi jos jednu injekciju i uradimo nalaze, kao virusno je. I to je trajalo nekih 5-6 dana, i bila je ozdravila fino, nije kasljala nista.. i ponovo je evo uhvatilo..ludiiimmm, pa srce moje nije ni 2-3 dana bila zdrava [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. I da ne zaboravim, prosli mjesec je doktorica cula sum na srcu, kaze da je funkcionalni i da nije nista strasno jer ona nema nikakvih simptoma, tipa umaranje, plave usne, znojenje...ali eto kao zbog bronhitisa treba da uradi UZV, a EKG je odmah odradila kaze da je sve ok. Eto zene drage, sta kazete na ovo sve? [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
|
|
|
|