eko beba -> RE: Bronhitis kod beba! (19.4.2012 10:47:20)
|
IZVORNA PORUKA: ziki IZVORNA PORUKA: eko beba IZVORNA PORUKA: MALA1994 ekobeba ja ga ne bih odmah ispisivala.da to nije alergijski bronhitis. jesi izbacila sve sto bi mu moglo pogorsati stanje,jastuke,prekrivace,itisone i sl. imas li usisivac na vodu koji malo ipak detaljnije usisava od obicnog ? a ima li ikakvog znaka koji pokazuje razliku izmedju obicnog i alergijskog? Radili su mu alergo test (kozni) na Jezeru, ali nista nije pokazao. Izludjuje me vise s kasljem i plucima. Kontala sam ih objicu odvesti na more sad u majuu, nesto se nadam da bi to moglo pomoci. Nemam pojma sta cu. A nisam skidala zavjese i tepihe. Eko beba to za more sad u maju je prava stvar. Mi smo starije vodili prije 2 godine i od tad hvala dragom Bogu nema bronhitisa. On ide u obdaniste, od kako se beba rodila cesce je bolestan, upale grla i temperatura al to je kod nas oslabio imunitet od ljubomore. Sad sam mu ukljucila imunoglukan pa cemo vidjet. Prosle nedelje je i beba dobila bronhitis, u istom uzrastu kao i stariji. Sad za 1.5 ako Bog da opet idemo na more. Opet cemo isto, kod tete kupovat kozije mlijeko i davat po malo, kupit tamo maslinovo ulje extra djevicansko pa natopit pelenu umlacenim uljem i na pluca. Rano ustajanje i setnje pored obale uz sumu, sto vise izleta da udise onaj slani vazduh. Ja kuci drzim serpu kljucale vode na sporetu i stavljam eukaliptusovo ulje, curekot nisam probala, ili kamilicu. Stariji je bio veci pa smo kupili i jastuk od heljde, beba je jos mala za to. Protiv grinja ima i onaj sprej u DM kosta oko 25 km. Kucu cistim sircetom i sodom bikarbonom, s vremena na vrijeme frosch. usisavam u jednoj sobi a beba je u drugoj i otvorim prozor. Njega nije strah od usisivaca i cesto je iso zamnom ranije, sad se ziva pojedoh zbog toga Pokušaću još sa tim sprejem, nisam znala da to ima. Zavjese sam sve vec oprala (jutros sam ih u pola tri peglala). Izbacila taj jedan vuneni tepih koji sam imala. A jabuke i luk mu stalno dajme, maar po 100ml dnevno, zbog slajma. Nismo stavljali serpu sa eukaliptusom ... rekoše neki da je mali za eterična ulja. Tetra pelenu (umjesto jastuka) svaki dan stavljam novu i dooobro opeglanu, plišanih igračaka ionako nema ...davno to izbacila ... smetale mi [sm=smiley1.gif] A, koliko ti je imala napada beba, ziki, prije nego sto ste otišli na more i riješili se bronhitisa? Mene sve strah da je ovo učestalilo (imao je tri napada za tri mjeseca) i da mi more možda nece pomoci[sm=zmeden.gif] ali cu ga svakako povesti.
|
|
|
|