sike -> RE: Bronhitis kod beba! (23.10.2011 0:32:38)
|
Zene moje drage,da vam se i ja obratim na ovoj temi nakon dugo,dugo vremena.Mozda se neka i sjeca mojih postova-dakle,godinu dana sam imala problema sa bronhitisom kod sina kao i sa atopijskim dermatitisom.Koristio je lijekova da sad ne bih imala mjesta sve popisati;pili raznorazne cajeve,mazali se mastima,inhalirali,ispumpavali...isli bukvalno od doktora do doktora,sto za bronhitis sto za AD...ali ono i jedino sto je pomoglo u svemu tome jesu MORE i PLANINA.U prevodu bi to znacilo cist zrak.Danas su disajni problemi i alergije kod djece, koja su rodjena sasvim zdrava,uzrokovani zagadjenjem u zraku.Narocito je to problem kod djece koja zive u vecim gradovima,okruzena sivilom i daleko od prirode.Tako sam na nekoj stranici nasla link koji govori upravo o tome-cesto mijenjanje okoline(more-planina) spas je za vec navedene bolesti.Shvativsi da nam je to jedina logicna stavka u svemu sto smo se naslusali,muz i ja smo odlucili pokusati i na taj nacin.Sve je pocelo ovog proljeca-svaki vikend smo provodili na planini(u za mene najljepsem dijelu BiH-ako nekoga zanima lokacija i smjestaj,gdje je cijena smijesna,neka mi posalje poruku da ne bi bila reklama) a u junu i septembru smo bili po deset dana na moru,gdje smo ga bukvalno provlacili kroz vodu(sva sreca pa se ne boji toliko vode).Slajma je bilo na sve strane,cak se znao i po prsima slijevati,a osipi po tijelu su bukvalno nestali,kao da su rukom odneseni.Poslije mora smo opet nastavili vikende na planini dok smo sad malo stali jer je ovo sad neko neodredjeno vrijeme,pa kad padne snijeg onda opet malo na planinicu na sankanje.Istina da je prije ovih putesestvija bronhitis bio u fazi mirovanja neko vrijeme,ali doktorica bi uvijek rekla da ima slajma i da se mora cuvati i pocinjati sa kurom ispumpavanja i inhalacija na svaki mali znak napada.Odbacili smo sve i krenuli ovim putem.Neko bi pomislio da je to skup sport,ali samo kad pomislim koje smo novce dali na lijekove i za doktore,to mi se cinila sitnica.Cak sam prvi put sa djecom isla sama na more(blizanci,2.5 godine)i pokoji put na planinu,ali nista mi nije bilo tesko jer sam uvidjela da im bas godi i da su sretni do besvijesti(a i ja jer nema pospremanja kuce,peglanja...dopustali smo sebi haos jer to nije nasa kuca[sm=smiley36.gif]).Eto,ljubim vas i zelim vam da sto prije sve prebrodite!
|
|
|
|