DM -> RE: Bronhitis kod beba! (16.2.2012 17:27:33)
|
azra i adi-dobro nam došla-žao mi je čuti kroz šta prolazite[sm=smiley13.gif] Nadam se da će ti se neko javiti sa sličnim problemom i podijeliti svojer iskustvo! Moj dječak je jednom iamo opstrukcijau i bio na urbason-u i nakon toga još jednom blaži oblik bronhitisa koji smo riješili uz inhalacije... More je stvari koje mogu pomoći, ali opet je svako dijete priča za sebe... - Izbaci sve moguće stavri kojih se možeš odreći, a koje skuplaju prašinu(zavjese, ćilime, prekrivače...) -Često briši prašinu mokrom krpom i nakon usisavanja diejte ne bi trebalao boraviti u toj prostoriji 2 sata -što češće boravite na zraku-po mogućnosti planinskom -nabavi si posudice na radijator, tako da zrak u prostorijama ne bude suh(u nj dodaj po kap-dvije nekog eteričnog ulja-eukaliptus, japanska metvica)ili one osvježivače zraka(ali ne mirisne-nego neke u koje možeš dodati ova ulja) -probaj mu osnažiti imunitet bilo prirodnim putem, ili pak nekim kupovnim preparatima -kada kašlje(prije napada) probaj ga inhalirati u kućnoj varijanti(u šerpu vrelu vodu i preko glave peškir i neka udiše-ja svom dječaku stavim po kašiku dvije ćurekotovog ulja) -Za bronhitis i kašalj su dobri također:pekmez od jabuke ili d. kruške, sirup od borovih iglica(ima ga kupiti i u apotekama) koziji loj na prsa(ako nema temperaturu), čaj od luka i jabuke(isti br.jabuke i luka i skuhaš i ne velikoj kol.vode, čaj od zove, domaći čaj od šipurka, sirup odsirutke i smeđeg šećera(na 1L sirutke staviti 1 kg smeđeg šećera i polako ukuhavati do gustoće sirupa) -nastojte da često čistite nos, kako se šlajm , ukoliko ga ima ne bi spuštao na pluća i uzrokovao bronhitis(ili da ispuhuje ili baby vac) Ako se sjetim još nečega -pisaću, a [sm=smiley31.gif]do tada želim sve najolje
|
|
|
|