lady_bubamara -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:25:59)
|
IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: medic slatki Pored snicli, palacinaka i sarmi...brojim i cvorice i one letvice ( lamperija ) na vikendici kod daidze [sm=smiley36.gif] kao i da li ima tacan broj brojeva ( npr telefon neki, broj ZR i sl ) [sm=smiley36.gif] i šta kaže struka? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ja sebi zadajem vrijeme za koliko moraam negdje stići il nešto obaviti, i to mora biti tako i bude hahahah obično se to odnosi na vožnju al i na ono za 5 min ću prostrijeti veš il sl [sm=jezicek.gif] kad odme u spavaću obavezno gledam da ako nešto unesem i nasložim ne izadjem bezbeze praznih ruke iz nje nego da odradim nešto kad sam već došla, nešto dodatno hahahha to je kao ono da nema slobodnog hoda hahhaha Kaze da svi imamo neke specificne olike ponasanja, navike koje bi mogli nazvati cudnim i nenormalnim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Nista su ove nase navike vidi N. Tesla kakvijh je imao [sm=smiley36.gif] izbjegavao rukovanje sa ljudima, da je zazirao od dlaka i kose, nakit svake vrste smatrao odbojnim. Pored toga, on je imao određene rituale kojih se pridržavao gotovo čitav život. Prilikom svakog obroka tražio je procjenu mase hrane koju konzumira, uvijek je koristio osamnaest salveta, i odbijao da jede sam sa ženama [sm=smiley36.gif] L.D. Kaprio on je otvoreno govorio o svojim stalnim nastojanjima da, dok hoda, ne zgazi liniju na pločniku, i velikom osjećanju uznemirenosti koje se javljalo kada se to desi [sm=smiley36.gif] A D. Bekam [sm=smiley36.gif]Kod njega se ona ispoljava kroz izraženu potrebu da sve u njegovom okruženju bude u parnom broju. Na primjer, ukoliko na polici stoje tri knjige, jedna mora biti dodata (da ih bude četiri) ili jedna oduzeta (da bi ih bilo dvije – odnosno paran broj). Njih svrstavaju u Osesivno kompulsivne poremecaje. Nama sto rece Galicia treba dobar tim da nas malo propita [sm=smiley36.gif] znači ovo moje što čitam praškove , gelove, šampone i ostalu toaletnu literaturu dok sjedim na wc šolji je mala maca kakvih poremećaja ima [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|