RE: Neobične navike (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

MicoTico -> RE: Neobične navike (15.6.2013 22:51:28)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

koji je vama s tim brojanjem? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
baš čudna stvar

Pa čudna je vama nebrojačicama[sm=smiley36.gif]
nama to dođe kao prirodno stanje stvari[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Neobične navike (15.6.2013 22:53:12)

Pored snicli, palacinaka i sarmi...brojim i cvorice i one letvice ( lamperija ) na vikendici kod daidze [sm=smiley36.gif] kao i da li ima tacan broj brojeva ( npr telefon neki, broj ZR i sl ) [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Neobične navike (15.6.2013 22:54:31)

Ananas, na mladima svijet ostaje. Ti posto si najmladja, ides prva. Javis nam za par godina imal uspjeha. [sm=smiley2.gif]

veeseelaa -> RE: Neobične navike (15.6.2013 22:55:13)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

koji je vama s tim brojanjem? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
baš čudna stvar

tvoj post je broj 24 na ovoj strani....

svaku koju otvorim uredno izbrojim[sm=jezicek.gif]

ne prepadaj me [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

jel fkt sve brojiš?
jel to i neko od tvojih bližnjih radi?

veeseelaa -> RE: Neobične navike (15.6.2013 22:58:39)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Pored snicli, palacinaka i sarmi...brojim i cvorice i one letvice ( lamperija ) na vikendici kod daidze [sm=smiley36.gif] kao i da li ima tacan broj brojeva ( npr telefon neki, broj ZR i sl ) [sm=smiley36.gif]

i šta kaže struka? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ja sebi zadajem vrijeme za koliko moraam negdje stići il nešto obaviti, i to mora biti tako i bude hahahah
obično se to odnosi na vožnju al i na ono za 5 min ću prostrijeti veš il sl [sm=jezicek.gif]

kad odme u spavaću obavezno gledam da ako nešto unesem i nasložim ne izadjem bezbeze praznih ruke iz nje nego da odradim nešto kad sam već došla, nešto dodatno hahahha to je kao ono da nema slobodnog hoda hahhaha

Hanady RR -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:00:34)

baš čudna stvar

tvoj post je broj 24 na ovoj strani....

svaku koju otvorim uredno izbrojim[sm=jezicek.gif]

ne prepadaj me [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

jel fkt sve brojiš?
jel to i neko od tvojih bližnjih radi?

sve brojim...
i čitam....

jednostavno tako je...

ja imam jednu policu u ofisu sa registratorima...ja nju ako dnevno ne preborojim najmanje 30 puta ništa sam...i uredno godine i vsrtu doc iščitam...sreća nema ih puno baš[sm=jezicek.gif]
no nju -policu navodim sada da kažem sljedeće...
i bez obzira na moje brojanje i čitanje meni ne smeta mom redovnom radu to prebrojavanje, meni je to normalno i ne šteti mi ničemu niti išta trpi...
da je to kompulzivno-opsesivno do te mjere d aja smoa to po čitav dan radim onda bi to bio poremećaj za liječenj...ovako ima tu neka granica pa nisma ni ''lOdaa'' puno al ni sasvim normalna[sm=smiley36.gif]
hebiga...odvano znam brojeve i slova...pomirla sam se sa time[sm=smiley36.gif]

ananas_ze -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:00:53)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ananas, na mladima svijet ostaje. Ti posto si najmladja, ides prva. Javis nam za par godina imal uspjeha. [sm=smiley2.gif]

najlakse je preko ledja najmladjih [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:01:27)

I ja radim sa vremenom isto.
Za 15 min gulim krompir. A do tad, brisem balkonska vrata.
Treba mi 10 min da ogulim krompir, onda ...itditd...

Pod ogromnom smo falinkom. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Galicia -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:03:34)

ananas, salimo se malo.

Hanady, hebiga nista tu meni nema normalno sto brojis po 30 puta hebene fascikle.
Nit ima sta normalno u tome sto zatvaram sve sto je otvoreno.

Hanady RR -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:10:50)

ananas, salimo se malo.

Hanady, hebiga nista tu meni nema normalno sto brojis po 30 puta hebene fascikle.

pa kažem ti...ni meni ni tebi to ne narušava normalan život, rad itd...

ja zatvaram ladice i djelove viseće i vrata...al ja to radim jer tako to i treba...to ostavljanje otvorenoga je falinka moga supruga...on je vječiti rođeni na čamcu u našem domu...

nisma jednom nabila stomak na ladicu neku il opalila glavom u vrata visećega elemnta...al ta njegova falinka ne prestaje[sm=smiley36.gif]
e vidiš to narušava i nečije zdravlje i opasno je i nije u redu...on treba ljekaru...[sm=jezicek.gif]
to što ja znam da on pojede 68 klepa za jedan ručak je dobro da znam da se konroliše inače će se ubiti njima jednom[sm=jezicek.gif]

ananas_ze -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:15:29)

ananas, salimo se malo.

da, salimo se, stavih ja na kraju ovog [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:16:15)

ja sebi zadajem vrijeme za koliko moraam negdje stići il nešto obaviti, i to mora biti tako i bude hahahah
obično se to odnosi na vožnju al i na ono za 5 min ću prostrijeti veš il sl [sm=jezicek.gif]

kad odme u spavaću obavezno gledam da ako nešto unesem i nasložim ne izadjem bezbeze praznih ruke iz nje nego da odradim nešto kad sam već došla, nešto dodatno hahahha to je kao ono da nema slobodnog hoda hahhaha

Kaze da svi imamo neke specificne olike ponasanja, navike koje bi mogli nazvati cudnim i nenormalnim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Nista su ove nase navike vidi N. Tesla kakvijh je imao [sm=smiley36.gif] izbjegavao rukovanje sa ljudima, da je zazirao od dlaka i kose, nakit svake vrste smatrao odbojnim. Pored toga, on je imao određene rituale kojih se pridržavao gotovo čitav život. Prilikom svakog obroka tražio je procjenu mase hrane koju konzumira, uvijek je koristio osamnaest salveta, i odbijao da jede sam sa ženama [sm=smiley36.gif]

L.D. Kaprio on je otvoreno govorio o svojim stalnim nastojanjima da, dok hoda, ne zgazi liniju na pločniku, i velikom osjećanju uznemirenosti koje se javljalo kada se to desi

[sm=smiley36.gif]

A D. Bekam [sm=smiley36.gif]Kod njega se ona ispoljava kroz izraženu potrebu da sve u njegovom okruženju bude u parnom broju. Na primjer, ukoliko na polici stoje tri knjige, jedna mora biti dodata (da ih bude četiri) ili jedna oduzeta (da bi ih bilo dvije – odnosno paran broj).

Njih svrstavaju u Osesivno kompulsivne poremecaje.
Nama sto rece Galicia treba dobar tim da nas malo propita [sm=smiley36.gif]

minja_ -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:17:42)

a kako bi se osjecale da kazete sebi - e bas necu prebrojati? I kako se osjecate kad prebrojite - nista posebno, ili sigurnije, smireno, rastereceno, imate osjecaj da drzite sve pod kontrolom?
Sta mislite da bi se desilo da ne izvrsite tu radnju? Osim sto bi zivot izgubio smisao i nestao u haosu[sm=jezicek.gif]

ananas_ze -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:20:59)

IZVORNA PORUKA: minja_

a kako bi se osjecale da kazete sebi - e bas necu prebrojati? I kako se osjecate kad prebrojite - nista posebno, ili sigurnije, smireno, rastereceno, imate osjecaj da drzite sve pod kontrolom?
Sta mislite da bi se desilo da ne izvrsite tu radnju? Osim sto bi zivot izgubio smisao i nestao u haosu[sm=jezicek.gif]

da ja ne znam koliko sam ispekla palacinaka pa da ne znam koliko koga sljeduje, pa onda bi moj brat pojeo 16 a mi svi ostalih 16 a ja sam ih pekla sat vremena, e pa ne moze [sm=smiley36.gif] ili da ne znam koliko mi izadje palacinaka od 3 zdjelice brasna? ne moze ba to [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:22:53)

pa ne znam što bi bilo da ne prebrojim...to mi se još nije desilo[sm=smiley36.gif]
a kad prebrojim uopšte nemama neki sojećaj poseban...samo sma uradila nešto normalno i prirodno...
kao što sma te palačinke ispekla i nemama sad neki osjećaj ushićenja jao ispekla sma palačinke...ta to mi je normalno...ja njih tako normalno i prebrojim[sm=smiley36.gif]

eh sad šta bi se desilo da ne prebrojim...
evo probah da ne prebrojim koji je tvoj post po redu...
kad završim svoj uradit ću to...ne mogu portiv sebe[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:23:23)

E tako i uradim, brojacemo koliko smo pojeli [sm=smiley36.gif]
Ja recimo dok brojim palacinke, brojim onako iz razloga da znam koliko kome da podijelim, cist racun duga ljubav.
Kada brojim brojeve ZR radim iz razloga da ne ukucam pogresno nesto [sm=smiley36.gif]
Uglavnom nista posebno u oba slucaja....a zivot ne bi svakako izgubio smisao i nestao [sm=jezicek.gif]

tinkivinki -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:24:25)

ja ne brojim sarme pa čak ni kad treba[sm=jezicek.gif].npr za slavu treba 300 sarmi,ja pođem brojati pa onda posle kontam otprilike koliko ima,naravno gledam da uvijek ima više koja,nego manje

lady_bubamara -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:25:59)

Kaze da svi imamo neke specificne olike ponasanja, navike koje bi mogli nazvati cudnim i nenormalnim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Nista su ove nase navike vidi N. Tesla kakvijh je imao [sm=smiley36.gif] izbjegavao rukovanje sa ljudima, da je zazirao od dlaka i kose, nakit svake vrste smatrao odbojnim. Pored toga, on je imao određene rituale kojih se pridržavao gotovo čitav život. Prilikom svakog obroka tražio je procjenu mase hrane koju konzumira, uvijek je koristio osamnaest salveta, i odbijao da jede sam sa ženama [sm=smiley36.gif]

L.D. Kaprio on je otvoreno govorio o svojim stalnim nastojanjima da, dok hoda, ne zgazi liniju na pločniku, i velikom osjećanju uznemirenosti koje se javljalo kada se to desi

[sm=smiley36.gif]

A D. Bekam [sm=smiley36.gif]Kod njega se ona ispoljava kroz izraženu potrebu da sve u njegovom okruženju bude u parnom broju. Na primjer, ukoliko na polici stoje tri knjige, jedna mora biti dodata (da ih bude četiri) ili jedna oduzeta (da bi ih bilo dvije – odnosno paran broj).

Njih svrstavaju u Osesivno kompulsivne poremecaje.
Nama sto rece Galicia treba dobar tim da nas malo propita [sm=smiley36.gif]

znači ovo moje što čitam praškove , gelove, šampone i ostalu toaletnu literaturu dok sjedim na wc šolji je mala maca kakvih poremećaja ima [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:26:07)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

ja ne brojim sarme pa čak ni kad treba[sm=jezicek.gif].npr za slavu treba 300 sarmi,ja pođem brojati pa onda posle kontam otprilike koliko ima,naravno gledam da uvijek ima više koja,nego manje

[sm=smiley3.gif] Valja to saviti [sm=smiley36.gif]
A i ja inace sta god da spremam volim staviti malo vise da ne zafali, ako pritekne mogu podgrijati naredni dan, ako nestane bruka [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:26:16)

Sta mislite da bi se desilo da ne izvrsite tu radnju? Osim sto bi zivot izgubio smisao i nestao u haosu

Nemir se javlja u meni ako legnem a vrata od ormara nisu zatvorena. Ustajem da provjerim.

Pokusala sam jednu noc spavati sa otvorenim ormarom. Preznojila sam se. Bukvalno. A mm me zezao.

Medić* -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:27:35)

Ma Ninuli to citanje deklaracija je mala maca, to svi radimo [sm=jezicek.gif]
Vidis N.T morao bi imati 18 salveta dok jede [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:29:29)

baš me zanima za što će njemu njih 18 uz jedan obrok[sm=smiley36.gif]
jel se zna?

ananas_ze -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:31:49)

a meni samo jedna [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:32:10)

MM nije Tesla, al mu trebaju 4.
Jedna za svaku nogu da stavi, i 2 na stolu. [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

I on je fiju fiju. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

lady_bubamara -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:33:15)

baš me zanima za što će njemu njih 18 uz jedan obrok[sm=smiley36.gif]
jel se zna?

jes vala Hanady dobro kažeš em jedan obrok em imo jedna usta pa 18 salveta [sm=smiley29.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]

medić pomalo me brine što sam ja te deklaracije već čitala barem jedno 5 puta do sad , i svaki put ispočetka uzmem iako znam šta na njima piše [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>