RE: Neobične navike (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

ananas_ze -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:33:43)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Ma Ninuli to citanje deklaracija je mala maca, to svi radimo [sm=jezicek.gif]
Vidis N.T morao bi imati 18 salveta dok jede [sm=smiley36.gif]

baš me zanima za što će njemu njih 18 uz jedan obrok[sm=smiley36.gif]
jel se zna?

svaki pu kad upotrijebi jednu ona postaje neupotrebljiva vise ?

minja_ -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:33:47)

ja eto znam da od 800 ml smjese za palacinke u tavi od 28 cm dobijem 17 palacinki. Ne trebam brojati, brojala sam prvi put i bilo mi dovoljno da se svaki naredni put pouzdam u mjeru.

Medić* -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:33:47)

jel se zna?

Nemam informacije o tome [sm=smiley36.gif]
A i mene zanima, cuj 18, sto nije mogao rolnu papira [sm=smiley36.gif]
Uglavnom imao je on jos ovakvh, za ove kazu da su najsitnije cudne navike [sm=smiley36.gif]

tinkivinki -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:33:55)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

ja ne brojim sarme pa čak ni kad treba[sm=jezicek.gif].npr za slavu treba 300 sarmi,ja pođem brojati pa onda posle kontam otprilike koliko ima,naravno gledam da uvijek ima više koja,nego manje

[sm=smiley3.gif] Valja to saviti [sm=smiley36.gif]
A i ja inace sta god da spremam volim staviti malo vise da ne zafali, ako pritekne mogu podgrijati naredni dan, ako nestane bruka [sm=smiley36.gif]

ne savijem odjednom,savijam pa poredam u najlon vrećicu i u zamrzivač.brzo to ide,napripremam listova i onda samo motam[sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:34:30)

Ja brojim palačinke zato što mi se broji, ne da bi ravnopravno podijelila[sm=smiley36.gif]
Znači, luda bez objašnjenja[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:34:50)

IZVORNA PORUKA: minja_

ja eto znam da od 800 ml smjese za palacinke u tavi od 28 cm dobijem 17 palacinki. Ne trebam brojati, brojala sam prvi put i bilo mi dovoljno da se svaki naredni put pouzdam u mjeru.

E pa ti si sebi olaksala, imas mjeru, imas odredjenu tavu...ne moras brojati, znas unaprijed [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:35:26)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Ja brojim palačinke zato što mi se broji, ne da bi ravnopravno podijelila[sm=smiley36.gif]
Znači, luda bez objašnjenja[sm=smiley36.gif]

također[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:36:55)

ma znam tačno iz koje zdjele ili onog vrča magičnog tapewwear dobijem čega koliko...
al ne brojim ja zbog toga...
ja to onako usput normalno brojim...i sve koje prebacim na tanjir pečene izrbojane već..opet brojim dok mi se novi peče[sm=jezicek.gif]onako normalno[sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:37:53)

ja to onako usput normalno brojim...i sve koje prebacim na tanjir pečene izrbojane već..opet brojim dok mi se novi peče[sm=jezicek.gif]onako normalno[sm=smiley36.gif]

Identično i ja[sm=jezicek.gif]

ananas_ze -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:38:20)

e ja ne znam kad koliko ima ml smjese, samo znam koliko imam brasana a mlijeko dodajem po osjecaju

Hanady RR -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:39:29)

Moj suprug je mojoj mlađoj zaovi rekao kako ja tako brojim i sve u bobu znam...njemu to simpatično...(sreća moja)
i ona tako kada je s amnom a ja recimo savijam japrak ...ona priča sa mnom, priča i ja kad pristavim ona kaže...e sad nemaš pojma koliko si savila, a ja ko iz topa 108[sm=jezicek.gif]ona [sm=smiley3.gif]
i njoj je simpatično ( sreća moja)[sm=smiley36.gif]

samo mojoj seki nije...
ona ovako ko gali navali da dokaže da sma ja otkačila, pa joj mama kaže...kako otkačila onda sma je otkačenu rodila[sm=jezicek.gif]

Medić* -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:40:23)

IZVORNA PORUKA: ninulina

jel se zna?

jes vala Hanady dobro kažeš em jedan obrok em imo jedna usta pa 18 salveta [sm=smiley29.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]

medić pomalo me brine što sam ja te deklaracije već čitala barem jedno 5 puta do sad , i svaki put ispočetka uzmem iako znam šta na njima piše [sm=smiley36.gif]

Pa nemoj da te plasi...citas ponovo jer ti je dosadno unutra a moras sjediti, primorana si [sm=smiley36.gif]

Moj rodjak nosi novine. Moj brat cigarete. Neko cisti masinu za ves ako mu je blizu [sm=smiley36.gif]

Ananas meni ponekad ni jedna salveta ne zatreba [sm=smiley36.gif]

Gali je li te plasi to sto su vrata ormara otvorena ili te samo nervira sto nisu na svom mjestu ?

Sjetih se da mi kuckanje sata smeta, pa ga nemam u kuci [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:41:55)

Vas dvije ste diskutabilne, treba vas u ovaj kos sa ovim slavnim ubaciti [sm=jezicek.gif]

saritaa -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:44:24)

jao sto vam se ismijah zene drage [sm=jezicek.gif]i ja brojim palacinke dok ih pravim, ostalo ne...

eh sad znam da ovo nije ovo smijesno, ali moram reci da ja uvijek vodim neke razgovore u sebi, dakle rijetko se desi da mi je u glavi tisina...vazda o necemu raspravljam ili razgovaram sama sa sobom ili nekim zamisljenim sugovornikom [sm=zmeden.gif]

nemojte me samo u ludaru slati [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:44:48)

Vas dvije ste diskutabilne, treba vas u ovaj kos sa ovim slavnim ubaciti [sm=jezicek.gif]

ma ja...nisu nas još otkrili...[sm=jezicek.gif]

ananas_ze -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:46:02)

ako je sta saftali medic meni treba stolnjak koji cu naravno ukapati [sm=smiley36.gif]

saritaa -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:46:22)

jel se zna?

jes vala Hanady dobro kažeš em jedan obrok em imo jedna usta pa 18 salveta [sm=smiley29.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]

medić pomalo me brine što sam ja te deklaracije već čitala barem jedno 5 puta do sad , i svaki put ispočetka uzmem iako znam šta na njima piše [sm=smiley36.gif]

Pa nemoj da te plasi...citas ponovo jer ti je dosadno unutra a moras sjediti, primorana si [sm=smiley36.gif]

Moj rodjak nosi novine. Moj brat cigarete. Neko cisti masinu za ves ako mu je blizu [sm=smiley36.gif]

Gali je li te plasi to sto su vrata ormara otvorena ili te samo nervira sto nisu na svom mjestu ?

ta sam [sm=smiley4.gif]

Medić* -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:49:35)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ako je sta saftali medic meni treba stolnjak koji cu naravno ukapati [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ma kada sam gladna previse necu taj stoljnjak ni stavljati, sta ce mi da ga flekam, lakse mi sto prebrisati [sm=smiley36.gif]

Galicia -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:50:23)

Zalazis u moju dublju psihu. [sm=jezicek.gif]
I jedno i drugo.
Ne volim vrata inace. Ne volim ih otvarati. Ne volim da ne znam sta je iza njih. Ne volim misteriju. Volim da znam tacno na cemu sam, uvijek u zivotu.
I tako to, znas. [sm=sad.gif]

Jednom sam isla kod psihologa, cini mi se da sma pisala ovdje to. I postavlja ona meni pitanja, ja uredno odgovorim. Nakon 45 min postavi mi isto pitanje od prije, ja je zacudjeno upitah a zasto me to opet pita. [sm=jezicek.gif] Kaze ona " a ko je ovdje psiholog, ti ili ja?"

Hanady, ja rekoh da nama ovdje svima treba pomoc.

Hanady RR -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:50:47)

IZVORNA PORUKA: saritaa

jel se zna?

[sm=smiley36.gif]

ta sam [sm=smiley4.gif]

e to ne radim...nije mi plava krpica samo za to određena blizu[sm=jezicek.gif]

minja_ -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:51:00)

lik jedan sve sto radi morao je uraditi dva puta, od pranja ruku, gutljaja po dvaput i tako. U uznapredovaloj fazi bolesti je dosao na psihijatriju, mlađi ljekar mu je poceo pisati papire vezane za prijem. Izmjerio mu je pritisak a onda su ga zvali da se javi u prijemnu ambulantu zbog neceg hitnog. Za 5 minuta u sobi gdje je ostavio pacijenta zatice pola klinike kako pokusava smiriti OKP pacijenta, koji je polomio sve prozore, isprevrtao namjestaj i govori - jos jednom, jos jednom. I direktor klinike kaze doktoru, sta god da ste mu uradili, uradite ponovo. I krene doktor prema tlakomjeru i pacijent iz delirijuma prelazi u sasvim mirno stanje, pruza ruku za jos jedno mjerenje.

Helem, nije se s brojevima saliti[sm=jezicek.gif]

ananas_ze -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:52:23)

IZVORNA PORUKA: saritaa

jao sto vam se ismijah zene drage [sm=jezicek.gif]i ja brojim palacinke dok ih pravim, ostalo ne...

eh sad znam da ovo nije ovo smijesno, ali moram reci da ja uvijek vodim neke razgovore u sebi, dakle rijetko se desi da mi je u glavi tisina...vazda o necemu raspravljam ili razgovaram sama sa sobom ili nekim zamisljenim sugovornikom
[sm=zmeden.gif]

nemojte me samo u ludaru slati [sm=smiley36.gif]

mene tisina tjera na ovo,nema sta mi ne padne na pamet

Hanady RR -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:52:37)

lik jedan sve sto radi morao je uraditi dva puta, od pranja ruku, gutljaja po dvaput i tako. U uznapredovaloj fazi bolesti je dosao na psihijatriju, mlađi ljekar mu je poceo pisati papire vezane za prijem. Izmjerio mu je pritisak a onda su ga zvali da se javi u prijemnu ambulantu zbog neceg hitnog. Za 5 minuta u sobi gdje je ostavio pacijenta zatice pola klinike kako pokusava smiriti OKP pacijenta, koji je polomio sve prozore, isprevrtao namjestaj i govori - jos jednom, jos jednom. I direktor klinike kaze doktoru, sta god da ste mu uradili, uradite ponovo. I krene doktor prema tlakomjeru i pacijent iz delirijuma prelazi u sasvim mirno stanje, pruza ruku za jos jedno mjerenje.

Helem, nije se s brojevima saliti[sm=jezicek.gif]

[sm=jezicek.gif]

klemzi -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:53:59)

Ja brojim jedino pare, kad moj muž dođe sa svirke [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Jesam li normalna [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Neobične navike (15.6.2013 23:54:26)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Zalazis u moju dublju psihu. [sm=jezicek.gif]
I jedno i drugo.
Ne volim vrata inace. Ne volim ih otvarati. Ne volim da ne znam sta je iza njih. Ne volim misteriju. Volim da znam tacno na cemu sam, uvijek u zivotu.
I tako to, znas. [sm=sad.gif]

Jednom sam isla kod psihologa, cini mi se da sma pisala ovdje to. I postavlja ona meni pitanja, ja uredno odgovorim. Nakon 45 min postavi mi isto pitanje od prije, ja je zacudjeno upitah a zasto me to opet pita. [sm=jezicek.gif] Kaze ona " a ko je ovdje psiholog, ti ili ja?"

Hanady, ja rekoh da nama ovdje svima treba pomoc.

E pa onda sve je u redu kod tebe, imas izrazitu teznju ka perfekcionizmu [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>