|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju
16.3.2011 12:24:32   
many
ja sam vec pisala na jednoj drugoj temi,ali niko mi se nije javio sa konkretnim odg.ovako bebi se prilikom porodjaja omotala pupkovina oko vrata te je doslo do gusenja,i nakon sto su bebu izvukli vakumom beba naridnih sat vremena nije disala samostalno,i imala je konvulzije!bio jenekih 15-20dana u inkubatrou,beba je sad dobro,ali mora da ide u zagreb radi detaljnih pregleda mozga,jer se boje da nije doslo do nekog ostecenja prilikom tog gusenja,jer je mozak ostao bez kisika...e mene zanima da li to moze imati neke trajne posljedice i kakve?

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 201
16.3.2011 12:33:23   
taurus
draga many teško da ti bilo ko (pa čak i ljekar specijalista za neuropedijatriju) može dati tačan odgovor
zbog toga te i šalju na dalje pretrage
rizik postoji to je sigurno
a posljedica može ali i ne mora biti
važno je da je beba sada dobro, da nema konvulzija a odgovore na svoje pitanja ćeš dobiti nakon pregleda u zagrebu
nadam se da će sve biti ok i da ćeš nam se javiti sa dobrim vijestima
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu many)
Neposredna veza do poruke: 202
16.3.2011 12:40:20   
Anoniman
Ja sam ti već pisala i nisam to govorila tek onako ...moguće su posljedice i to dijete spada u neurorizičnu grupu djece i sada ide na pretrage...također je moguće da dijete nema posljedica a pregledi se moraju obaviti.
Posljedice se mogu javiti i poslije godinu dana. 

(odgovor članu many)
  Neposredna veza do poruke: 203
16.3.2011 12:41:59   
many
nije u pitanju moja beba vec djecak mje rodice ali sve jedno bas sam sva u bedu!bitno je da postoji mogucnost da ne ostavi nikakve posljedice,a beba i dalje ima konvulzije,ako je puno uznemirena,ako dugo place...hvalla ti na odg...i ja se iskreno nadam da cu vam se javit sa najboljim vijestima...user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 204
16.3.2011 12:53:41   
many
IZVORNA PORUKA: Breskva

Ja sam ti već pisala i nisam to govorila tek onako ...moguće su posljedice i to dijete spada u neurorizičnu grupu djece i sada ide na pretrage...također je moguće da dijete nema posljedica a pregledi se moraju obaviti.
Posljedice se mogu javiti i poslije godinu dana. 

a da naravno ja sam tvoj odgovor shvatila jako ozbiljno,ali posto sam pitanje postavila na ne odgovarajucoj temi,htjela sam i ovdje postavit,radi nekoga ko je prosao takvu situaciju....a znaci ne moraju se posljedice vidjet ni sad ni za mijesec,moguce je i puno kasnije?hvalla i tebi jos jednom...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 205
16.3.2011 13:03:55   
Anoniman
Nažalost moguće je i zato je bitno da se to dijete prati od strane stručnjaka i poslije tih pregleda, znači kompletan razvoj sjedenje, puzanje, hodanje, motorika, vid, sluh, govor.

(odgovor članu many)
  Neposredna veza do poruke: 206
16.3.2011 17:30:21   
many
da nazalost....breskva,jos jedno pitanje mislim ako znas.ta moja rodica je cula od nekog nemam pojma kog nije ni bitno,da joj se ne isplati vodit dijete sad na te pretrage kao to je bacanje para jer kao oni nemogu to nista vidjet i ako ima stete do nekih 5 mjeseci starosti djeteta,pa sad jel to fakat ili...moje misljenje je da ako ostecenje postoji da ce se vidjet i sad i za par mjeseci isto jesam li u pravu ili?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 207
16.3.2011 19:09:48   
Anoniman
Ne znam koje tačno pretrage treba da radi i zašto je šalju u Zagreb... znam da postoje testovi kao što se rade kod amniocenteze da čak kod fetusa mogu uočiti defekt u mozgu.
eh sad da li je to bacanje para ne bih znala reći, ali čim su je uputili znači sumnjaju u nešto, ti ljekari koji su je uputili tamo imaju kopletan uvid u sve to i mislim da su kompententniji od bilo koga...dijagnozu ne mogu odmah donijeti to znam sigurno jer im treba niz pretraga ...
neki moj savjet joj je samo da potraži još koje mišljenje od strane drugih ljekara, (neurofizijatra npr.)

(odgovor članu many)
  Neposredna veza do poruke: 208
16.3.2011 19:13:29   
vilaa
Da postavim i ovdje mozda cu prije dobiti odgovor. user posted image
Dakle kako naslov kaze imam jaaaaaaako obilne . Isla sam kod gin i rekla mi je da je to normalno .Porodila sam se prije 10mj. Al zadnje 4-5 su katastrofa.Prvi dan onako a onda ostala 4 bas ima mjenjam ulozak na svakih 30min do sat,i prelezim te dane(neboli me bas) al mi nekako manje tece kad lezim.Bas nemogu vise,ubrzo pocinjem raditi i neznam kako cu sa ovim.Nemogu funkcionisati normalno.Dali je neka od vas imala slicne probleme,imaju li neki cajevi ili nesto za umanjivanje krvarenja.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 209
16.3.2011 23:30:42   
vilaa
Iko? Niko?

(odgovor članu vilaa)
Neposredna veza do poruke: 210
16.3.2011 23:38:24   
Visnja RR
ne mogu ti pomoci  osim pitati sta tvoj ginekolog kaze na to?

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu vilaa)
Neposredna veza do poruke: 211
16.3.2011 23:42:11   
vilaa
Nista nekaze,kaze sve je to normalnouser posted image Materica normalne velicine i nema nikakvih promjena. Cekam nalaz papa testa i to je to.
Sve su prilike da cu promjeniti ginekologa.Do sada je bila ok.Aovo me bas zbunjujeuser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 212
16.3.2011 23:44:37   
Hanady RR
baš da je normalno i nije...i sama vidiš i osjetiš.
ja bih ponovo uardila pregled kod ginekologa i uardila nalez sve ...ako imaš jako obilna korvarenja može doći i do nameije koja će te dodatno umarati.

Bilo šta da ti kažem da popiješ bilo bi totalno ne zrelo do mene....meni tvoj opis liči na odljeve mentrulane koje moraš rješavati u razlogu zbog čega do njih dolazi.

uradi pregled ponovno, nalaze, krvne pretrage i urin...
mislim da u ovim slučajevima postoje i tablete i antibiotici i one koje smanjuju krvarenje

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vilaa)
Neposredna veza do poruke: 213
16.3.2011 23:45:37   
Visnja RR
to je pametno...saslusaj jos jedan savjet...a obilne menstruacije te mogu dovesti do lagane anemije...a vjerujem da ti nije lako...user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu vilaa)
Neposredna veza do poruke: 214
16.3.2011 23:49:21   
vilaa
Hvala vam ma bas je bezveze nemogu normalno da funkcionisem te dane i jos non-stop u nekom strahu da nedobijem odljev i sta onda. Sto prije idem kod drugog gin. 

Neposredna veza do poruke: 215
16.3.2011 23:51:21   
Anoniman
postoje zene kod kojih je obilna menstruacija nesto sasvim normalno kao npr.kod moje sestre..ona nosi po 4 uloska ito ona nocna i mjenja ih svako 30 minuta..s ginekoloske strane sve u redu i dvije trudnoce su iza nje,nikad nije bila anemicnauser posted image

Neposredna veza do poruke: 216
16.3.2011 23:54:34   
Hanady RR
noa kada je to količina krvarenja koja je od uvijek prisutna, onda je i normalna...
npr. moja mam imala je obilen od svoje rpve do zadnej ...rano je ušla u menopauzu...ali nikada nije utvređno d aje razlog ta obilnost.

Međutim kada se obilna krvarenja pojave naknadno, organizam na to nije navikao i često puta dolazi do drugih poremećaja koji imaju veze sa prejakim odlivom krvi iz organizma.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 217
16.3.2011 23:55:24   
vilaa
@noa
Ja do zadnja 3-4mj uopste nisam imala obilne,zato me ovo brine(mogla sam kako kazu po citav dan ulozak da nepromjenim).I ja imam 2 poroda,pa sam mislila da nije zbog toga i hormoni.Neznam sta da mislim gin me totalno zbunila.
Pa kako  ona funkcionise te dane sa user posted image ? Jel probala to smanjiti sa necim?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 218
17.3.2011 0:03:16   
Anoniman
njoj je oduvjek tako i ona naucila ziviti s tim...meni je nekad bila smjesna recimo kad pođe u grad pa obuce higijenske gacice(ne znam ima li ovo uopce vise kupiti) pa stavi kesicu za zamrzivac al onu koja ne šuška i onda jos 4 uloska user posted image user posted image user posted image user posted image
opet da napomenem s ginekoloske strane sve u redu i dvije savrsene trudnoce i dva poroda od po 15 minutauser posted image
nikad joj nitko nije preporucio nikakve tablete ili slicno a promjenila je puno ginekologa

(odgovor članu vilaa)
  Neposredna veza do poruke: 219
18.3.2011 22:21:48   
Dida79
Dajte kakav lijek za zuboboljuuser posted image
MM se upalio zub ispod porculanske navlake i boli ga ludjacki,malo je i oteceno...danas je kupio antibiotike i otrova se covjek voltarenima ali ne popustauser posted image
Skuhala sam mu caj od zalfije i njime ispira usta i vise pojma nemam sta da radim da mu makar malo olaksam do jutra

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 220
18.3.2011 22:57:21   
slavuj
Joj draga suosjecam sa njim. Muku mucim sa zubima. Lijekove ne pijem jer dojim.Ja ispiram rakijom(onom domacom za obloge) drzim u ustima koliko mogu i to mi malo olaksa malo utrne i onda opet. A ranije sam koristila tablete NALGEZIN one su mi pomagale. To je sve sto ti ja mogu rec. Nadam se da ce vam bar malo pomoc.

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 221
18.3.2011 22:58:30   
veeseelaa
Dajte kakav lijek za zuboboljuuser posted image
MM se upalio zub ispod porculanske navlake

nek ode do hitne da skinu navlaku, odmah će mu biti lakše, očito je korijen ne zdrav!
ništa mu drugo pomoći neće jer je zub zatvoren

< Poruku je uredio veeseelaa -- 18.3.2011 22:59:21 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 222
18.3.2011 23:01:48   
bananica
ako imate xiclav,to je antibiotik koji je super za upale zuba, moze popiti i brufen ili voltaren, uglavnom nesto jace da ga prestane boliti

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 223
18.3.2011 23:02:33   
Dida79
Joj ma kakva hitna on Dz ne voli ni u prolazu vidjeti...nasu zubarku smo zamolili da ga primi ujutru ali dugo do 9 satiuser posted image
Evo sad sam mu stavila malo leda na gazu da proba i tako...hebem ti zube prosle godine je uradio navlake na 9 donjih zuba i sad ga jedan od tih boliuser posted image

Slavuj u nasoj kuci nema ama bas nikakva alkohola,brobam nesto drugo ako nista ne upali palim auto i pravac market

< Poruku je uredio Dida79 -- 18.3.2011 23:06:30 >

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 224
18.3.2011 23:04:46   
Dida79

IZVORNA PORUKA: bananica

ako imate xiclav,to je antibiotik koji je super za upale zuba, moze popiti i brufen ili voltaren, uglavnom nesto jace da ga prestane boliti

Xiclav sam mu bas i kupila od 625 mg a voltarena od juce je popio tablu...zao mi ga majek mi a dodje mi da ga nalupam juce kad ga je pocelo boliti,govorim mu idi zubaru...jok nece cojek prestace ga i gledaj sad hoda po kuci ko mahnit od bolova

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *