Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ma neznam nikad nisamo imali problema sa temperaturom,hvala Bogu pa me sad malo panika hvata. Do sada ima 9 zubica i svi su nikli bez problema,pa me jos vise zbunjuje,pa kontam da nije kakva upala na cunici. Hvala na odgovoru.
Nisam upućena,prije koliko si malca sunetila ? Možda da se javiš na temu oko sunećenja tamo će ti se sigurna sam više mama javiti ...Ali ako se temperatura nastavi nebi bilo loše da posjetite pedijatra,jer kao što kažeš da nije do sad nikada reagovao temp na nicanje zubića ....Opet za sve postoji prvi put ...
Danas je moj trogodisnjak zaradio krpelja. Mama mu ga je izvadila(ja sam bila na poslu) ali mu je ostala crna tackica. Sad neznam sta da radim? Probala sam to izvaditi ali nemoze i on mi ne dozvoljava da ga diram na tom mjestu. Dali da ga vodim ljekaru ili ce to samo izaci. Bas mi je frka!
Opasni dio krpelja, glava, gdje može biti uzročnika neke bolesti koju oni eventualno prenose, je otkinut, a taj dio što je ostao, žaoka, to mu je sad kao trn u koži, nije zarazno i tako se treba tretirati - izvaditi da se ne bi zagnojilo.
Ja ne znam, ali vjerovatno tri puta najmanje smiješ, jer kapi se daju svako osam sati, a šljez smije i više, to vjerovatno zbog prehlade, ja mojoj slanom kamilicom ispirem nosić, bude bolje
Ma mi muku mucimo sa nosicem. Ima vise od mjesec dana, mozda cak i 2 kako joj je nos zacepljen. Ukapavala sma joj sljez, pa spricala sa sprejom i svaki dan joj usisavamo nosic, jer ne moze da dise i teko guta sve zbog zacepljenog nosa. Ali jos nikad nije prestalo. Ne znam vise zbog cega joj je stalno zaceplje. Isli smo doktoru i sve bilo u redu, kao nos je onako zaceoljen i imala je upalu mokrcnih kanala pa je pila antibiotik, al nos i dalje isto. Mislim da nije od zubica, jer gornji zubi nikad da joj niknu, a sve joj je oteceno, pa opet kontam ma nemoguce da je zbog zubica toliko dugo zaceoljen
< Poruku je uredio mama alma RR -- 17.8.2011 12:43:33 >
Lejla vjerujes li da sam pomisljala i na krajnike. Ali kad god je odvedemo doktoru sve u redu. Al iskreno ni ne pogleda joj dobro u usta malo ubaci onu spravu i sekundu pogleda kaze sve u redu. Pa sad ni sama ne znam sta je vise. Moze li to biti genetski, jer u oba djevera djeca imaju problem sa tim. Od jednog malena je operisala treci krajnik, a krajem ovog mjeseca od drugog djevera maleni isto treba da operise.
Trebam informaciju-molim da mi neko brzo odgovori! Prijateljica se danas porodila, lagan porod, bebica u redu. Međutim, sada kažu majci da mora u izolaciju zbog hemokulture.Ja mislim da to znači da ima neku bakteriju u krvi pa je zato izoliraju, ali ja sama nemam iskustva s time pa ako je neko informisan u vezi toga da mi javi, pošto njoj ništa dr. ne govore a ni beba naravno nije s njom. A znate i same kako je posle poroda biti sam i bez ikakvih informacija. Hvala!