Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Smijem li dječaku koji ima 6 god. i 3 mj. dati lysobact? Na uputstvu piše ....djeca od 7 god. starosti.... Nešto je promukao i kašlje, uključila sam mu ventolin u inhalacije, pa kontam da li da mu dam i lysobact? Požurite dok mi apoteka radi
smiješ slobodno moj R ga uzima od svoje 3. godine a dobar je i sprej za grlo na bazi propolisa (propol gola sprej ESI) ne sadrži alkohol i mogu ga koristit djeca
imam pitanje za taurus kad je vec tu Sejo mi je popio sumamed...rekose mi da djeluje i nakon ispijanja zadnje doze i ostaje u organizmu jos odredjeno vrijeme...a mene nesto strah da nije zasticen do dolaska nase pedice u subotu. imam li razloga za strah
imam pitanje za taurus kad je vec tu Sejo mi je popio sumamed...rekose mi da djeluje i nakon ispijanja zadnje doze i ostaje u organizmu jos odredjeno vrijeme...a mene nesto strah da nije zasticen do dolaska nase pedice u subotu. imam li razloga za strah
sumamed se iz organizma izlučuje u roku od 24 sata nakon poslijednje doze teško je garantovati da je organizma 100% zaštićen (pretpostavljma da misliš na zaštitu od infekcija) ali ide se sa pretpostavkom da je sumamed dovoljno "jak" i da je "uništio" uzročnike bolesti ne znam zbog čega je pio ovaj antibiotik, ali mislim da nemaš razloga za pretjeranu zabrinutost poželjno je da se nakon terapije antibiotikom koriste preparati za regulaciju crijevne flore i jačanje imuniteta
Medic jesi li probala u Lukavici po apotekama, tamo sve daju bez recepta. Koji god lijek ne traze recept. Pokusaj ujutru na netu naci brojeve Crvena apoteka Istocno Sarajevo, Bioritam Istocno Sarajevo, Beladona Istocno Sarajevo. Imaju svi brojevi pa nazovi i pitaj.
Jelo, sad vidim poruku, kontaktiracu ih svakako, Jednu kutiju ( 18 tableta ) je danas uspio dobiti od prijatelja ljecinka, za 10 tak dana ide na kontrolu, ako mu produze trerapiju i ako ne nadje odredjeni lijek rekli su moze uzeti Nizon, evo draga 10 mart ako mu produze trepaiju nakon ove kutije moze mi poslati jednu Nizona
Pozitivan titar IgG protutijela je pokazatelj da si nekad u zivotu dosla u kontakt s tim virusim, da on dugo povecan moze biti bez ikakvih tegoba da izaziva s tim nema brige draga.
< Poruku je uredio jelenaT -- 7.12.2011 12:38:27 >
Može li mi neko "protumačiti" imunološke nalaze? Šta im znači skraćenica IgG?
IgG i IgM su antitijela – imunoglobulini, a određuju se dvije “klase” tih antitijela, od kojih jedna nastaju kod svježih infekcija, a ona druga , zadrže se dugo u serumu, kao “sjećanje” na infekciju
IgG mije 16,70( a normalni je 7,0-16,0), ovi ostali su u granicama normale.....imam neku kvržicu na potkoljenici koja se podijelila u dvije, dobila betagen koji sam koristila 7 danai pomogao je jako malo, sada su mi dali beloderm i acidi borici.....nlaz pluća-malo istačkan i doc mi kaže da sumnja na sarkoidozu ali su mi ostali nalazi OK(brisevi, reuma testovi CRP je 9.6 te zbog toga pijem eritromicin koji mi razvaljuje želudac-pijem prolife i joguuuurta....) Dajtee mi sada dijagnozu
ja ću što kraće budem mogla objasniti šta su imunoglobulini imunoglobulini (Ig) su proteini zaduženi za imuni odgovor našeg organizma...zapravo cirkulišu i kada dođu u kontakt sa antigenom (uzročnikom bolesti) "uništavaju" ga
postoji više vrsta Ig: A, D, E, G, M u cirkulaciji ima najviše IgG jer se stvara kao odgovor na antigene bakterija i virusa (većine njih), pa su povećane vrijednosti IgG-a kod infektivnih bolesti i upala međutim povećane vrijednosti se javljaju i kod drugih bolesti, ali ih ne bih navodila da se doublemum bez potrebe brine
doublemum pošto već koristiš antibiotik, nalaze ćeš sigurno ponavljati nakon terapije, tako da je prerano govoriti o bilo čemu a ni jedan dr neće postaviti takvu dijagnozu samo na osnovu nalaza IgG, treba uraditi još pretraga ja se iskreno nadam da će ponovljeni nalaz IgG biti ok
je li ovdje pitamo samo za djecicu ili i mi dolazimo u obzir Mene nesto u zadnjih nekoliko dana ''zulja'' ispod desnih rebara! posebno kad sjedim ili lezim Ne mogu napipati da je nesto nateklo (ja k'o laik) Ne znam sta bi moglo biti
je li ovdje pitamo samo za djecicu ili i mi dolazimo u obzir Mene nesto u zadnjih nekoliko dana ''zulja'' ispod desnih rebara! posebno kad sjedim ili lezim Ne mogu napipati da je nesto nateklo (ja k'o laik) Ne znam sta bi moglo biti
Mene to zna zaboliti kad sjedim na promahi... a inace kazu ovdje da je to misic koji je "oteko" pa dodiriva rebra... sad ako sam dobro objasnila ne znam :)