bucko -> RE: trebam informaciju (12.9.2009 22:46:46)
|
Mama Mumu, znam kako ti je....Prije 4-5 godme nakon jednogporodičnog problema zabolio stomak-želudac...Grozan osjećaj, kao da se skvrčio želudac i kad progutam gutljaj vode-da umreš, a kamoli šta višepojesti.Obišla sve, od hirurga, urologa, ultrazvukova, kardiologa, svi mogući nalazi. Kažu na kraju da je gastritis, dali trojnu terapiju i kao kad prestane akutna faza na gastroskopiju. Popila terapiju, bilo bolje, i nikad nisam otišla na gastroskopiju. Jedina pozitivna strana tog bola je što sam za sedmicu smršala 5 kg! A bolilo ko sam đavo, ni leći na leđa, ni na stranu, ni klečati...Užas! Najbolje spavala kad kleknempored kreveta i glavu spudtim na krevet. Ko siroče. I opetprije 2 god me zaboilo,nakon što sam teško dizala. Žao mi je što se ne mogu sjetiti broja tete koja mi je došla i spasila me....Odmah meuhvatila između palca i Kprsta desne ruke. Kaže struna,i to stara. I masirala mi taj dio, pa onda niz ruku, prem pazuhu I jako stiskala unutrašnji dio ruke imeđu lakta i pazuha,posebno blizu pazuhu-. Pa onda lagano po stomaku,iznad pupka, i to da ja osjetim jelbolje kad masira u lijevo ili u desno. Poenta je da je htjela da osjeti želudac da "kuca" kad spusti preste i pritisne na stomak gdje je želudac. I onda da legnem na lijevu stranu a lijevu ruku da stavim ispod sebe, da poguram stomak.Helem, spasilame. A detaljno samobjasnila masažu,da probaš sama sebi, jer ja to znam nekad sebi raditi kad osjetim da se želudac javlja. Ako uspijem ujutro naći broj, sjetiću te se... I ako imašpopij Apaurin,nek relaksira mišiće...
|
|
|
|