Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Kakav je inhalator, možeš li ga inhalirat dok spava?
na svaki dodir se budi toliko je isprepadan inhalacijma,vjerovatno onom maskom,a inhalator imam i sama ga inhaliram. Inhalacije sam dobila napravljene u bocicama i samo ih istresem,tako da ne znam da li je dexazon u svakoj.
na svaki dodir se budi toliko je isprepadan inhalacijma,vjerovatno onom maskom,a inhalator imam i sama ga inhaliram. Inhalacije sam dobila napravljene u bocicama i samo ih istresem,tako da ne znam da li je dexazon u svakoj.
Mislila sam koliko je inhalator bučan, jer maskica nije vakumirana za lice, dovoljno je da je primakneš licu, i da dijete udiše paru. Kod nas je kompresorski inhalator koji je dosta bučan, ali znam da imaju i oni neki ultrazvučni koji ne grme, pa reko možda možeš i dok spava.
Pa ne moraš maskicu staviti skroz do lica da ga dodiruje, samo je približi što više da udiše paru. Možeš probati, a vjerujem da se boji, i moja je bila prestravljena, ali onda se nekako navikla, vidjela da nije strašno.
odvedi nebi da te prepadam al vec 2 dana ta glupa temperatura mozda je pocetak kakve upale
Da li je neko isao kod privatnika na uputnicu. Ja kolko znam da je izasao spisak privatnih ustanova kod kojih se moze otici na pregled sa uputnicom.
U Zavodu zdravstenog osiguranja ističu da će se ostale ljekarske usluge u privatnu praksu uvoditi postepeno, a do tada pregledi će se moći obavljati kako je i potpisano ugovorom u poliklinikama "Sanasa", "Atrijum", Medichol, ordinaciji za ultrazvučnu dijagnostiku "Doc. Dr. Fahrudin Smajlović", u privatnom rendgen kabinetu i ordinaciji za ultrazvučnu dijagnostiku "Dr Kelle Fauzi", internističkoj ordinaciji "Dr. Jelić", Zavodu za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost - "Mehmedbašić", u Republičkom centru za medicinsku rehabilitaciju Fojnica , ZU Lječilište "Banja-Terme" Ilidža i JZU Banjsko-rekreativnom centru "AQUATERM" Olovo. Danas sam bila u ovoj ordinaciji i covjek mi je rekao da ne moze na uputnicu. Je li se ensto promijenilo ili je meni nesto promaklo??? Molim vas ako neko zna da mi odgovori, hitno mi je.
Nedavno sam pročitala na forumu da je netko spominjao neku dr./perd. u papagajci, kod koje se rade alergo testovi, ne mogu se sjetiti ni na kojoj temi ... pa vas molim ako ko zna ime dr. i broj telefona da mi javi. Ili ako mi netko može preporučiti nekog drugog... Hvala
Većina djece iz nemirkovog obdaništa ima ospice, jtrosm mi teta reče da se ne začudim ako dobije. Ja nemam pojma jesam li te bolovala al me sad strah mogu li one oštetit bebu u stomaku u slučaju da ih dobije?
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Ako ih nisi bolovala to moze biti opasno za tebe i bebicu...znam iz iskustva kad sam u prvoj trudnoci otisla na bolovanje zbog epidemije ospica u skoli jer ih ja znam sigurno nisam imala nikad!!!
Većina djece iz nemirkovog obdaništa ima ospice, jtrosm mi teta reče da se ne začudim ako dobije. Ja nemam pojma jesam li te bolovala al me sad strah mogu li one oštetit bebu u stomaku u slučaju da ih dobije?
Možda je kod nemirka imunološki sistem jak pa može biti pošteđen toga... (inkubacija nekada zna trajati 7 dana, a nekad 2-3 sedmice, zavisi od djeteta do djeteta). Bilo bi dobro, ako si u mogućnosti da ga par dana poštediš vrtića. Ako, (ne spomenulo se) ipak dobije ospice, ti se izoliraj od njega, neka ga tata (ili neko drugi) maže i vodi brigu oko njega. Kolika ti je trudnoća? Ako je veća trudnoća, beba je već formirana i male su šanse da se bebi u pupi nešto može dogoditi... uh natipkah svašta, koliko li sam samo jasna
Ziki prije svega jel mislis na pljuskavice kad kazes ospice. Jer naziv ospice se koristi za nesto drugo - morbili ,male boginje i za tu se bolest nasa djeca vakcinisu onom mrp vakcinom.
Pljuskavice ili vodene kozice su one klasicne pljuske koje smo vecinom svi imali. Opet neko i nije i onda mu je teze ako od njih oboli kasnije - obicno mada i to nije pravilo. Sto se tice trudnoce imas dosta na interentu o tome - ukucaj vodene kozice pa citaj. Mislim da nisu toliko opasne kao npr rubeola al oept oprez nije n aodmet posebno zato sto nisi sigurna da si imala. Ja sam citala da je najopasnije dobiti ih par dana prije poroda - sto se tice bebe. Evo pronaci cu sad link negdje na rodi sam to citala.
Ja nisam bila sigurna dali sam vakcinisana na rubeolu zbog toga sam vadila antitjela na rubeolu cime je ustanovljeno da sam imuna ( valjda sam vakcinisana ne sjecam se da sam ih imala)
Ne bi bilo lose da se posavjetujes i sa svojim ginekologom ako vec Nemirko ide u vrtic i ima mogucnost da ih dobije.
I kod Lune u vrtiću vladaju ospice, čal je oko 10 drugara i drugarica iz njene grupe kod kuće jer su zaraženi. Ona ih još nema, evo 7 dana ih isčekujemo, pa ćemo vidjeti. A ne znam šta bih ti rekla za vodene kozice i trudnoću, nisam sigurna u njihovu "opasnost" a za rubeolu znam da je opasna...Sretno mila!
U pitanju su vodene kozice, sad sam zvala mamu, kaže preležala sam sve, neke tri vrste ospica. A trudnoća je 21 nedelja. Nadam se da će sve bit ok. Narednu nedelju ga neću vodit u obdanište, ako bude moglo da izbegnemo ospice. Hvala na odgovorima
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......