RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 10:21:01)

Znam, znam, i ja obicno idem tom logikom [sm=smiley36.gif]

palachinken -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 10:26:58)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Koliko ispadne dzema recimo od 3 kile jagoda?

Jedna velika i jedna mala tegla :)
Ali ja ga baš procijedim, volim da bude gust.

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 13:19:37)

Ja sam pravila od breski jednom prilikom...i nisam nista cijedila [sm=zmeden.gif] Dugo sam kuhala i bila je na kraju ok gustoca, ono taman, ni previse ni premalo...

palachinken -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 13:26:04)

Ovaj od jagoda, makar meni, bude baš rijedak ako se ne procijedi. Isto slatko, ne može se mazat, nego kusat. S tim da ga ja ne kuham duže od 15ak minuta, da ostane šta dobrog u tim jagodama.
A ovo što procijedim, popijemo kao sok [sm=smiley1.gif] A vjerovatno se može i ukuhat u marmeladu.

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 13:41:56)

S tim da ja nisam stavljala da odstoji 24h prije. Odmah sam kuhala. Vjerojatno dok odstoji onda se napravi dosta tekucine.

Marija13 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 16:24:44)

Domacice iz Sa, gdje kupiti oklagiju? Ne znam da sam je igdje vidjela u skorije vrijeme..

EEDITH -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 16:26:16)

napravi ti neki stolar [sm=smiley36.gif]

amra_sa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 16:29:57)

IZVORNA PORUKA: Marija13

Domacice iz Sa, gdje kupiti oklagiju? Ne znam da sam je igdje vidjela u skorije vrijeme..

Na autopijaci [sm=smiley36.gif] Fakat, ne zezam se ...
Imaš i kod Fahdove džamije, gdje je ona pijaca, bude nekad čiko koji prodaje oklagije i sl ...

Marija13 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 16:34:25)

Na autopijaci Fakat, ne zezam se ...

znaci da zapucam na autopijacu, je li ono subotom ili nedjeljom [sm=smiley36.gif]

AnLu -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (18.6.2013 21:13:21)

Marija bilo je i kod Robota na Socijalnom imaju dva standa cike prodaju.

canim -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (19.6.2013 12:05:50)

Jeli neko koristio granule B vitamina od Beviplex - galenika , pise da se moze razmutiti u vodu ili mlijeko i piti, jeli mogu ja razmutiti u mlijeko pa dodati cokolino da pojede, jer nevjerujem da ce htjeti popiti [sm=zmeden.gif]

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (19.6.2013 12:07:24)

IZVORNA PORUKA: canim

Jeli neko koristio granule B vitamina od Beviplex - galenika , pise da se moze razmutiti u vodu ili mlijeko i piti, jeli mogu ja razmutiti u mlijeko pa dodati cokolino da pojede, jer nevjerujem da ce htjeti popiti [sm=zmeden.gif]

ja koristim to starijoj curici...
ona popije u mlijeku...
svako jutro...
zašt misliš da neće popiti, jeli inače ne pije mlijeko...

canim -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (19.6.2013 12:32:16)

Mlijeko pije tj jede samo u cokolinu a inace pije jogurt, ne voli slatko mlijeko.

chuci -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (23.6.2013 12:23:57)

potrebna mi je pomoć hitno

pravim pahuljicino slatko od jagoda. kupila sam 2,5 kg jagoda i kad sam redala red jagoda red šećera utrošila sam oko 1 kg šećera možda malo manje.

sad uzela da pogledam recepte po internetu i vidim svugdje piše 1 kg jagoda 1 kg šećera.

može li ovako sa manje šećera ili da dodam još. da mi ne ukisne ako ima premalo šećera.

chuci -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (23.6.2013 22:30:03)

IZVORNA PORUKA: chuci

pravim pahuljicino slatko od jagoda. kupila sam 2,5 kg jagoda i kad sam redala red jagoda red šećera utrošila sam oko 1 kg šećera možda malo manje.

sad uzela da pogledam recepte po internetu i vidim svugdje piše 1 kg jagoda 1 kg šećera.

može li ovako sa manje šećera ili da dodam još. da mi ne ukisne ako ima premalo šećera.

refresh neće li neko vidjeti prije nego počnem kuhati

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (23.6.2013 22:33:12)

refresh neće li neko vidjeti prije nego počnem kuhati

[sm=smiley36.gif]

ja u principu uvijek radim kilogram voća kilogram šećera...
no sa jagodama sam pažljivija osobito jer su one vrlo slatko voće...
tako da kuhaj i porbaj pri kuhanju, pa dodoja šećera ako treba...
također tvoja količin ajagoda je umanjena čišćenjem peteljki i ako si još nešto...pa ja vjerujem da još jedno 500 gr neće biti zgorega a više od toga ne trebaš...
i svakako u frižideru ga držiš...neće on porkisnuti poješćete vi to dok trepneš...nije to velika količina

chuci -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (23.6.2013 22:44:21)

hvala hanady

još jedno pitanje
mora li ovo stajati 24 sata. ja sam ga danas očistila i ostavila a kontam bilo je toplo, pustile su soka puno pa da ih sad završim jer me sutra nema do popodne. ili da ih ovako u frižider do sutra popodne

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (23.6.2013 23:17:29)

hvala hanady

još jedno pitanje
mora li ovo stajati 24 sata. ja sam ga danas očistila i ostavila a kontam bilo je toplo, pustile su soka puno pa da ih sad završim jer me sutra nema do popodne. ili da ih ovako u frižider do sutra popodne

ne mora 24...
može i manje ..skuhaj ti to sad[sm=smiley36.gif]il rano ujutro

chuci -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (24.6.2013 8:33:13)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

hvala hanady

još jedno pitanje

ne mora 24...
može i manje ..skuhaj ti to sad[sm=smiley36.gif]il rano ujutro

skuhala sinoć oko 12. hvala super je ispalo

lady_bubamara -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (27.6.2013 23:48:05)

ŽENE UPOMOOOĆ!!!

E ovako, moja mama živi u staroj zgradi, kod nje sam trenutno do porođaja , i nekoliko puta smo vidjeli žohare po ulazi ALI sada ih ima u stanu!!! Ne mogu noću da spavam jer stalno mislim kako će mi se popeti na krevet, uvući u posteljinu, gmizati po meni , ma fuj fuj! Jako sam gadljiva i strašljiva na sve bube, bubice i insekte [sm=smiley19.gif] Viđamo ih samo noću i to inače kada idemo u wc tu negdje budu oko vrata od kupatila, a po danu ih nema... Znači HITNO ako ima neki savjet

- kako ih se riješti

- ima li kakvo sredstvo protiv

- kako provaliti odakle izlaze

Pomozite kako znate [sm=smiley19.gif]

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.6.2013 0:00:43)

A, jooooooooooj [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
Ja znam za efikasno sredstvo ali ne smije se boraviti u stanu poslije spricanja period od minimalno 24h.
Mozda da probas s raidom [sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.6.2013 0:05:57)

IZVORNA PORUKA: ninulina

ŽENE UPOMOOOĆ!!!

E ovako, moja mama živi u staroj zgradi, kod nje sam trenutno do porođaja , i nekoliko puta smo vidjeli žohare po ulazi ALI sada ih ima u stanu!!! Ne mogu noću da spavam jer stalno mislim kako će mi se popeti na krevet, uvući u posteljinu, gmizati po meni , ma fuj fuj! Jako sam gadljiva i strašljiva na sve bube, bubice i insekte [sm=smiley19.gif] Viđamo ih samo noću i to inače kada idemo u wc tu negdje budu oko vrata od kupatila, a po danu ih nema... Znači HITNO ako ima neki savjet

- kako ih se riješti

- ima li kakvo sredstvo protiv

- kako provaliti odakle izlaze

Pomozite kako znate [sm=smiley19.gif]

Oni zive u kanalizacionim cijevima i nocu izlaze iz kupatila i kuhinje...Svako rjesenje je privremeno, ako je zgrada stara i ako su se nalegli u cijeloj zgradi. Zovni profije, oni to odrade za cas, i mozete posije spavati tu, samo je bitno da prvih nekoliko sati ne budete u toj prostoriji. Neka se to ujutro odradi, vi uzadjite negdje preko dana, navecer mozete prenociti... Imaju one kucice od Rajda i sl., mozete i to staviti u kuhinji i kupatilu...Imaju i neki prah, pa ogradite tim prostorije, samo pazite da dijete ne dodje u kontakt sa tim otrovom.

lady_bubamara -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.6.2013 0:12:59)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

A, jooooooooooj [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
Ja znam za efikasno sredstvo ali ne smije se boraviti u stanu poslije spricanja period od minimalno 24h.
Mozda da probas s raidom [sm=zmeden.gif]

Koje je to sredstvo? Ja sam čula imaju neke kuglice, i to je to...

Oni zive u kanalizacionim cijevima i nocu izlaze iz kupatila i kuhinje...Svako rjesenje je privremeno, ako je zgrada stara i ako su se nalegli u cijeloj zgradi. Zovni profije, oni to odrade za cas, i mozete posije spavati tu, samo je bitno da prvih nekoliko sati ne budete u toj prostoriji. Neka se to ujutro odradi, vi uzadjite negdje preko dana, navecer mozete prenociti... Imaju one kucice od Rajda i sl., mozete i to staviti u kuhinji i kupatilu...Imaju i neki prah, pa ogradite tim prostorije, samo pazite da dijete ne dodje u kontakt sa tim otrovom.

aaaaa zato ih znači viđam po noći blizu kupatila ... aha...

ma kontali smo zovnuti profije za to al to se plaća kontali smo čitavu zgradu da se odradi ALI dvije babe žive sa nama u zgradi koje ne daju reći da ima žohara i koje to ne zanima i neće da skupimo pare svi zajedno .... [sm=hudicek1.gif]

JOJ ŽENE TO SU ONI VELIKI CRNI TVRDI ŽOHARI a bebica uskoro ide , baš bi htjela da ih se riješimo....

Anoniman -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.6.2013 0:15:52)

Ne ostavljaj nista od hrane, da se ne navlace dodatno na to. Poklapaj secer i sl. stvari...

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (28.6.2013 0:26:08)

Mi smo kupili sredstvo koje se razrijedi i izgleda kao mlijeko, u poljoprivrednoj apoteci. Jako je dosta, tako da ti definitivno ne bi trebala to spricati vec neko drugi. I mora se dobro zastititi sa rukavicama i ostalim da sredstvo ne dodje u dodir s ocima, kozom ili da udje u usta. Mi smo sa stim sredstvom doslovno natopili stan. Fasadu, mislim oko prozora, ulaznih vrata. Ako nas je iko gledao kako to radimo dok smo spricali prozore mogu misliti sta je pomislio jer smo se zamaskirali totalno [sm=smiley36.gif] Nama se pokazalo efikasnim zaista.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>